- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Magisk
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- iPhone topik
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
Új hozzászólás Aktív témák
-
Permet Elek
senior tag
válasz
CyberPunk666 #24 üzenetére
1 dologban igazad van. Mégpedig a "bitek/szálak stb stb." ki hogy nevezi, 2x-eződésében. De az mind 1 bufferbe megy.
A többibe nincs. Ha duplázod az órajelet, duplázódik az időzítés, és a sávszél is. Szóval nem vagy ugyan ott a 800 mhz cl5 el mint az 1600 mhz cl 10 el. Mert pont dupla-annyi adat megy át rajta, azonos ídő alatt. Ráadásul a tesztben jól látszik, hogy az elérési idő minimálisan változik csak. Az időzítés hatására. Ha az elérési idő a duplájára nőne ami sose jött még össze a ddr életébe, akkor lenne igaz az állításod. Ráadásul linkeltél egy tesztet amibe le van írva minden, csak ezek szerint értelmezni nem tudod. A fogyasztás nem nő hanem csökken. Minden egyes generációváltásnál. (Persze szerepet játszik a csíkszélesség csökkenés is.) Én már csak azt nem értem, ha ennyire vágod. Akkor minek kell ennyire belemászni? Én ezek szerint nem neked, hanem másnak aki idetéved írtam le, minél egyszerűbben a dolgot. De csak a te kedvedért leírtam máshogy. De örülök, hogy belinkelted a tesztet. Amit ha más elolvas, eldöntheti kinek is volt igaza. És én itt most befejeztem ezt a témát.
-
válasz
CyberPunk666 #24 üzenetére
A ddr2 és ddr3 között megnőtt az egy ciklussal átvihető bitek száma a duplájára. Igen viszont az "órajel" az effektív órajel, vagyis az a duplázás már bele van számolva.
-
erer1000
őstag
válasz
CyberPunk666 #21 üzenetére
köszönöm
ha találok valami számomra érdekeset, írok még
-
Permet Elek
senior tag
válasz
CyberPunk666 #9 üzenetére
Végignézted a grafikont. Hülyeség. ddr2 nél nincs csak minimális különbség, ddr3-nál szintén. A proci ramvezérlőjét pedig ha nem tolod feljebb, hiába raksz 2400mhz-es ramot a gépbe, nem lesz gyorsabb mint az 1600-as. Ha a processzor 1600-at enged csak. Lásad sok sok teszt. Amúgy meg próbáld ki. ddr2 duálba kb dd3 single. És pont, hogy nem sok jelentősége van az időzítésnek, tényleges dolgoknál. Generációnként duplázódik az órajel, és az időzítés is, mégis dupla sávszélt kapsz. Cl 9-10 közt ha észreveszed a különbség grat. Ugyan ezt 4-5nél. Stb. A gamer ramoknak akkor van jelentősége ha tud a processzor többet. Lásd ide be tudsz pattintani DDR2 1333-as tuning ramot, mert lekezeli a proci. De a DDR3 1600-at már nem. Csak ha feltolod a processzort. Azt meg aki nem tudta, hogy ddr2-ről megéri ddr3-ra váltani. Hát ez van. Dual ddr2-ről single ddr3 ra ugyanazon GB-menyiségnél, viszont nem. De javíts ki ha ennyire buta lennék.
-
erer1000
őstag
válasz
CyberPunk666 #9 üzenetére
sajnos majdnem a legerősebb CPU volt ami ment a lapba, max 95W TPD CPU-k támogatottak
6magos Phenom II X6 1035T illetve 1055T 95W változata lett volna jó de hónapos keresés után sem találtam
utólag nekem is eszembe jutott hogy játékok is jöhettek volna, de arra már a 4GB DDR2 ramok is el lettek adva, pedig nem túl gyakori
a tesztben feltettem a kérdést. az első tesztnél a hatalmas eltérés betudható annak hogy a HT 2000MT/s-re volt korlátozva a ddr2 lapnál?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Konfig Ryzen 7 9700X 32GB DDR5 1TB SSD RX6900XT 16GB!
- Eladó Gamer PC i7 14700, RTX 5070, 32 GB 6000mhz RAM, Vizhűtés, 850W 80+ Táp, 2 év Garanciával
- Google Pixel 9 Pro 5G 16/256GB Szürke Színben Bontatlan 12 Hó Garanciával
- iPhone XS Max 64GB LEÍRÁST OLVASS!
- Eladó: Bowers & Wilkins PX7S2e - garanciás
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- ASUS TUF Gaming F15 FX506 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - 1,5 év gari
- 10% -tól elvihető.Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! ACER PREDATOR HELIOS
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged