- Apple Watch
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Yettel topik
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Google Pixel topik
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
Új hozzászólás Aktív témák
-
musicryder
tag
gondolom a C6 Ultrából lett XA Ultra...
és végül az összes széria kukába került az új X-en kívül... komolyan nem értem, hogy mit várnak ilyen változtatásoktól?
-
janeszgol
félisten
válasz
Damage401 #172 üzenetére
Emiatt nem veszek sem M4 Aquát, sem Z3c-t. A melegedés miatt. Persze nagy teljesítmény stb, de nekem ne forrósodjon egy telefon. Pláne ne akkor, amikor csak alap dolgokat csinálok (fitó, hívás, net).
Pedig a Z3c-nek most jó ára van, 50 ezer egy négy ezres előfizuhoz. Ez bitang jó ár érte. -
Damage401
senior tag
válasz
Dr. 444Hertz #173 üzenetére
Mindenkinek más az ingerküszöbe. Így nem mérvadó ki mit érez. Az előző gondolatot csak az ÉN tapasztalatommal egészítettem ki, nem megcáfolni szerettem volna
-
válasz
Damage401 #172 üzenetére
Z5c-ről egy szót se írtam.
Z3+-ra mondtam, hogy forrósodik (bár ez az én véleményem), illetve z5-re, hogy nem annyira.
Amúgy én pont fordítva gondolom, mert nekem is volt szerencsém z5c-t használni, de olyan szintű melegedést sose éreztem a z3c-mmel (amit nyúzom rendesen). -
Damage401
senior tag
válasz
Dr. 444Hertz #169 üzenetére
Melegedésre csak annyit, hogy a Z3c ami volt forróbb volt mint most a Z5c ugyanazon körülmények között. Most húgomnál van a készülék. (Z3c)
-
válasz
musicryder #170 üzenetére
Upsz tényleg. 810-et akartam írni.
-
musicryder
tag
válasz
Dr. 444Hertz #169 üzenetére
Annyiban javítalak, hogy az Snapdragon 810... : ) a 820 az idei proci
amúgy meg annyira nem biztos, hogy hevül, a Flex 2-m is azzal van szerelve... Normál használatnál semmi baja, csak ha huzamosabb ideig játszok egy-egy játékkal akkor indul be... ( bár ez nagy ritka nálam ) -
Z3+ -t nem ajánlom, mert ott sd820 processzor dolgozik, ami tűzforróra tud hevülni (ami probléma Z5 esetén már egész jól meg van oldva), ráadásul ugyanazt a képességet magkapod a Z3-mal is (10000 Antutu potszámnyi különbség, úristen).
XA annyival jobb, hogy a Sony legfrissebb kameratudását kapod meg (csak kevesebb, de bőven elegendő pixelszámmal), és a frissítéseket is valószínűleg tovább fogja kapni (nem biztos).
Viszont nem vízálló, és 2GB, tehát lehet mérlegelni, hogy két évvel ezelőtti csúcstelefon, vagy idei középkategória.
(Árban kb. ugyanaz mindhárom) -
daara
aktív tag
válasz
musicryder #166 üzenetére
fullhd és hd kijelző miatt is gondolkodok még nagyon észrevehető a különbség?
főleg h ezek gyakorlatilak nem fő szériának van tekintve
-
musicryder
tag
Azokra elég lesz...A régi Xperia M2-met is kb ezekre használtam ( 4*1,2-es proci plusz 1gb ram ) azon elmentek ezek az appok, csak ugye ott gyakrabban kellett az alkalmazásokat zárogatni meg a készüléket újraindítani... az XA-n ilyen gondok szinte eltűnnek ( vagy inkább kitolódnak ), de ehhez kell azért egy jól összerakott rom... : )
Amúgy vicces ez a Sony... Az X 200e körül fog mozogni... ehhez képest a performance érdekesen " olcsó " lett, pedig ott az erőt tekintve nagyobb ugrások vannak, mint az XA és az X között...
-
daara
aktív tag
válasz
musicryder #164 üzenetére
zenehalgatás,messenger,netezés,insta stb...root is lehet szoba jön mer most is viper4androiddal és xposeddel hasít a telom szeretem a sok feleleges lenemtörölhető sz*rságot deletelni
-
musicryder
tag
Attól függ, hogy mire kell majd neked, de általában a Sony szoftveresen jól össze szokta rakni a telefonokat ( ha valami hiba merül, mert azt viszonylag gyorsan orvosolják ), de ha minden jó akkor a 2 GB egy kicsit aktívabb használat mellett elég lesz... Igaz ez függ a processzortól...
Nekem most G Flex 2-m van abban is 2 GB ram dolgozik, de nagyon ritkán futok bele akadásba ( az is azért van mert én jó esetben havonta indítom újra a telefont és az alkalmazásbezárásokra is jó ritkán kerítek sort, bár ott ugye a processzor szerepét egy snapdragon s810 látja el...) -
Cry0
őstag
válasz
Dr. 444Hertz #159 üzenetére
ha ennyiért lehet kapni Magyarországon is akkor asszem a barátnőm első körbe meg fogja venni
-
-
Cry0
őstag
Sziasztok
Egy ideje nem néztem már a fejleményeket
lehet valamit tudni hogy mikortól lesz kapható az új X sorozat ?
abból is főképpen az Xperia Xa tudna érdekelni
illetve hogy tippre mennyire fog beesni az ára -
Zsidaaj
tag
Sony szép és jó volt a Z család forma terve nem vitás, dehogy az összes készülék a E3, az X széria is ugyan úgy nézzen ki.. Picit csiszolnának ezen akkor tényleg jó lenne.
-
androklész
csendes tag
A hangerőgomb irdatlanul baromi kényelmetlen elhelyezését soha nem fogom megszokni, és ezzel szerintem még több millióan vagyunk így....nem veszek addig sony telefont, amíg ezt a hülye gombelosztást preferálják.
-
rep3at
őstag
Erdekes hogy en is nagy Sony fanatikus voltam, de miota kiprobaltam egy jobb Samsungot igazabol el sem gondolkoznek hogy visszaterjek..
-
kelly416
veterán
válasz
planbmokus #149 üzenetére
Na ezt nevezem. Ez már használat, nem hímes tojás.
Az én z1c-m is járt ikyeneket, bár azért a sártól kikíméltem.
-
planbmokus
senior tag
Utolsó Sony telefonjaim: Live With Walkman, Go, SP, jelenleg pedig egy Z3C.
El nem hiszitek, de egyikkel sem volt semmi probléma, tökéletesen működtek, az SP-t öcsém használja a mai napig, már fullon le van kopva a keret, kibírt egy halom esést, köszöni jól van.
Z3C: halom pofára esés, legalább 6-7 edzett üveget cseréltem már rajta, járt a Balatonban, esett medencébe, áztam el vele, hóban kerestem fél órát, sárban negyedet, már három tok lekopott róla, sokat használom, napi 2-4 óra telefonálás, mobilnet, wifi, játék ~1 óra, Endomondo 1-2 óra, wifiket szoktam felkonfigurálni róla, chromecast/spotify/youtube streamelek, heti 30-100 fénykép, havi több óra videó, köszöni, semmi baja/másfél-két nap akksi idő.
Ti mit csináltok a telefonokkal, hogy a Z3-4-5, S5-6-7, 6-6s /Plus, G2-3-4 meg a hasonló monstrumok/prémium telefonok/csúcsmodellek - megdöglenek/lassúak/nem működnek/gagyik... stb?
Soha nem fogom megérteni...
+1:
Most komolyan, egy olyan készüléktől, aminek az egyik felét(bocsánat, nagyját) egy kisebb TV foglalja el, mi a fenét vártok, hogy formatervezett legyen? Kerek, szögletes, íves, hajlított... Ezt már mindegyiket valamelyik gyártó lezongorázta már, van aki többet is... Most az a legdurvább kérdés, hogy a mikrofon meg a hangszóró alakja pont ugyanolyan kis kör alakú lyukakból áll, mint a szifonon? Ha kicsi X-ek lennének, boldogabbak lennénk? -
Ricardo
titán
"Nem mindegy hogy este 11 kor 13 vagy 37 százalékkal dugod töltőre?"
Nem.Ha te mondjuk eddig 37% -al fejezted be a napot most 13-al, akkor neked mindegy, de aki eddig 13-al fejezte be annak nem bírja ki a napot
Ha kevesebbet fogyaszt a vas az jó dolog, de mivel csökkentik az akku méretét, jó esetben kibír annyit mint az előd. Ha ugyanezen vas mellett nem csökkentették volna előre lépnének. Lenne nagy öröm.
-
kelly416
veterán
Itt már csak a függőség a kérdés. Nekem "rendes használattal" a második nap végére van 20% körül a teló, úgyhogy még mindig tartom, ha nem nyomkodja valaki annyit mint Te, akkor két nap simán, míg kisebb teleppel esélytelen. De mindegy, parttalan vita, hisz a felhasználási szokások mindenkinél mások, ugyanolyan ez, mint a külső megítélése. Ettől még ha kétszer akkora akku lenne egy-egy csúcs telóban, azt nem sokan bánnák, még akkor sem, ha kissé megvastagodnának a telók. Szerintem. Mindegy, mert az itteni rinya úgysem hallatszik fel a holdig, tehát ilyen szempontból meg Neked van igazad, felesleges írogatni. Befejeztem, csöndben maradok, ne itt off-oljunk.
-
a.sebi
őstag
válasz
kelly416 #142 üzenetére
Nejem is vibe z2 prom van! És azért ne hasonitsuk ehhez a sony hoz ! Ez egy régebbi processzorral van megáldva ,mellesleg qhd a kijelzője ! És ha rendesen használni tudod akkor mint emlitetted töltőre dugod? A sony is kifogja birni 2700 as akkoluval estig ha nem használod.... ugyhogy igen fölösleges rinyálni! Ha használod töltőre dugod , ha nem akkor nem.... maradjunk annyiban hogy a z2 pro sem bir ki két napot rendes használat során , de mondok jobbat a mate 7 esem sem birta ki! 40 százaléknál töltőre ment este! A vz2pro meg 10 százaléknál megy , ergo tök mindegy ugyis töltő!
-
Ferokkaró
csendes tag
Ezek után ki választaná a Z5 családot, a saját gödrüket ássák, ettől függetlenül nagyon jól sikerült telefonok.
-
kelly416
veterán
Tudod, az a vicces, hogy amikor van meló rendesen, nem érek rá telót nyomkodni egész nap, akkor 40% körül szoktam elgondolkozni, hogy töltőre tegyem-e, vagy ne. Ez általában a lefekvés magasságában van, a második nap után. Vibe Z2 Pro, nem egy giga nagy akku, jó nagy kijelző, sok pixel, mégis boldog vagyok, hogy nem 2700-es akku van benne. Talán ezért rinyál más is, mert többen is szeretnének ilyen nyugisan elalukálni a második nap után is, vagy akár az első kissé keményebb nap után biztosak, hogy még egy ilyent túlél etetés nélkül, nem kell még utolsó energiával töltőt vadászni.
Most hét végén csináltam olyant, hogy reggel 100%-ról indultam, délután rátöltöttem egy filmnyit (kb. 1,5 óra), és este megint enni kért, de egész nap NFS-t toltam. Ezt csak azért írtam, hogy lásd, ez sem mindenható, nem tömjénezni akarom, de mégiscsak jobb, mint egy 2700-as akku.Szer.: a dőlt.
-
a.sebi
őstag
Az aksi rinyát én sem értem! Nem mindegy hogy este 11 kor 13 vagy 37 százalékkal dugod töltőre? Ugyis kell neki a nafta hogy másnap menjen! Akkor lenne a kérdés érdekes ha estig 50 százalék felett maradna , ottt meg mindegy hogy 2700 v 3200 mha , ugyse birja 50 ig!
De akku miatt rinyálni már divat lett ! Ideje hozzászokni , az utolsó 10 évben minden nap töltő és pont! -
haxxika
senior tag
válasz
balazs0102 #118 üzenetére
Z2 se akadt még be 3GB Rammal. Z2 és Z3 között pedig nem sok különbség van (pici design és egy hangyányit erősebb SoC). Várjuk meg azt a Z6-ot, hátha belenyomnak egy nagyobb akksit, de én így is meg vagyok elégedve a kamerával. Ha valaki fotózni akar vegyen egy tükörreflexes gépet könyörgöm, ne egy telefontól várjon el mindent, az sose lesz olyan. Ha mégis akkor ott a Lumia 1020 minden másra
-
pohár
félisten
válasz
callmeakos #98 üzenetére
300€ és 600€ lesz a két olcsóbbik
-
kelly416
veterán
A Sony sosem fog leszokni a nagy kávákról? Volt két-három csinosabb telefonjuk, és ennyi? Pedig olyan szépek lennének focipálya nélkül...
-
davidsone
addikt
szép, tetszik ez a kocka design meg a fém
-
gyerecske
senior tag
Rendben vannak ezek a telefonok, addig amíg nem jönnek a tesztek pedig felesleges ócsárolni, fikázni őket, ezért ne is koptassátok a billentyűzetet.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
H.Istvan25 #37 üzenetére
Pontosan a Sony-k azok, akik dizájnban még eléggé toppon vannak az én igényeimnek.
Nyilván tudják azt is, hogy nem minden H Pistikének fognak bejönni a készülékeik.
Ráadásul mostanában nagyon jó rendszereket tudnak alágyúrni a készülékeik alá. (gyors és smooth) -
joey04
titán
hát nem ezek fogják megmenteni a sonyt...
-
Trespa
tag
Sony-ban csak egy nagy hiba van . 3 évvel kitaláltak egy desinget azóta is azt használják mirettő függően. Számomra már unalmas ez " ilyen Z meg ,olyan Compact " de lényegében külsőben nincs fejlődés. Nem mondom ,hogy szar ,de már nem is jó.
Sajnos a Sony elveszett a többi közt. -
batai15
félisten
válasz
balazs0102 #108 üzenetére
Akkor nem ismered a nexusokat vagy a htcket.
A cikkhez :x elég lenne ,de vastag lesz a toll, így meg lesznek sokkal jobb ajánlatok. -
lorincmate
tag
Nem rossz, bár pár számból, és képből még nem vonnék le végkövetkeztetést, a fórumtársaimmal ellentétben. Az új 820 tényleg sokkal kevesebbet szürcsöl papíron, mint az elődje, de ettől még én se tartom indokoltnak 2600-2700 aksit.
De a kamera szenzor nőtt, bővült a funkció, és ha Isten is úgy akarja végre raknak bele egy manuális funkciót.
Többi meg a szokásos papírforma. Nagy evolúció elmaradt, de minden gyártó kb ezt csinálja. -
Pxs
aktív tag
Nekem ez erőlködésnek tűnik és erős deja vu érzés fogott el, visszagondolva a szép emlékű Sony Ericsson egykori rossz végére. 0 innováció (marha fontos funkció lehet az a hibrid autofókusz, nyilván leggyakrabban mindenki gyorsan mozgó tárgyakat fotózgat a mindennapokban), nem létező formaterv (x^n-ediken lekerekített sarkú téglalap kiadások). Van egy Samsung Galaxy S5 Active-om egy ideje és nem tudtam belekötni sehol sem eddig.
-
balazs0102
senior tag
És szoftveresen minden kellett volna fejlődni? Egyedül a képfeldolgozó szoftver sz*r, sztem semmi más. Mondjuk nekem az elég volt hogy Note 4 re váltsak z3 ról, de a mostani s6 se olyan smooth mont a z3 volt. Az android nálam egy sony z2-n(az is "megvolt")vagy z3 ason futott eddig a leggördülékenyebben. Engem ellenére a képalkotás miatt samsung s6 -ot használok...
-
daniel909
addikt
Középkategória.
A,ugy meg ha nem lenne snap 820 az lene a baj. szerintem jo széria lett bar ket modell eleg lett volna. Ez a három kicsit sokHemaka: épp szoftveresen jók. Közel Stock droid. De látom te egy ex sp tulaj lehetsz akiben örök sértettség el
Próbálj ki egy új sonytM1lan: a performancet nem biztos h érdemes majd lecserélni z6ra. De azért a z6ba kerülhetnek ettől függetlenül olyan fejlesztések amik nincsenek meg a performancebe.
De szerintem nem elsősorban ok lesznek a célközönség hanem azok akiknek régebbi Sony van pl z3 vagy a balul sikerült z3+. -
hemaka
nagyúr
n+1-edik Sony, semmi extra, hacsak szoftveresen nem fejlődtek... de gondolom semmi.
-
Ruzcak
tag
Miért húzza le mindenki ?
Szerintem az xperia X is használható már.
Szép kialakítás ,fém házban ,normál hardver és egész jó droid.Más kérdés az árazás ?
-
hadan
tag
De azért meglátszik, hogy semmit sem értesz a fotográfiához... Videózás közbeni folyamatos autófókusz
Nem tudom, hogy láttad-e már, hogy a Mobilarénás srácok vacakolnak mert elveszti a fókuszt a kamera. De a lényeg 0.1 sec az brutális. A fiúk előszeretettel használt Samsung NX300-as fényképezője AF terén eláshatja magát.
-
AMD Power
titán
Sajnos engem már a Sony nem tud lázba hozni.
-
Nem mintha a 3gb nem lenne eleg barmire, de ha mar a konkurancia samu, lg is meglepte a 4et , akkor illet volna legalabb a csucsba, nekik is azt pakolni.
-
Most olvasom a japán oldalakon, hogy ezt a telót "szuperközépkategóriás" (egyenes fordítás) készülékként hirdetik. XA egy középkategória, X a felső-közép, a Performance pedig azoknak készült, akiknek nem elég az X hardvere. Magyarul tehát korántsem csúcskategóriás telefonokról van itt szó egyes források szerint. Remélem ez igaz, és bízom abban, hogy lesz majd egy überprémium Z6. Mindenesetre én örülök ennek az új triónak is
-
Ed3r_X_
nagyúr
Hát egyiktől se lábadt könnybe a szemem, hogy ez igen.
-
jacis
nagyúr
Nem látom hogy ez a termékcsalád hova lett poziciónálva. Ha a középkategóriába akkor hogy került be a képbe a snapi 820?
-
K0vasz
aktív tag
válasz
nekem is leginkább egy jóféle kamera hiányzik ezekből a sonykból, mert képminőségben jelenleg a leggyengébb a nagy nevek közt
ez az "okosfókusz" meg nem rossz (bár sztem ez tökugyanaz, mint videózásnál a folyamatos autofókusz, csak max. itt sűrűbben frissít), de én személy szerint szívesebben látnék jobb/nagyobb optikát, optikai képstabilizátort stb. -
Damage401
senior tag
válasz
Szerintem ez alapból felejtős lesz a Sony-nál, hogy fizikai stabilizációt tegyenek. Főleg úgy hogy most promozzák ezt a hibrid és gyors fókuszos témát megfejelve a Aktív intelligenciás szoftveres stabival.
-
balazs0102
senior tag
Nekem z3 volt, állítom hogy a neves gyártók között a legjobb , legfolyélonyabb rendszer a sony alatt van. 1,6 gb állandóan szabad volt, sose akadt, vagy gondolkozott. Szimőn volt olyan smooth a rendszer mont egy iphone alatt.Most is meglenne ha nem csinál olyan ótvar fényképeket, ill. nem sütötte volna ropogósra a fülem hosszabb telefonálás közben. Remélem egyszer megtudják jól írni a fényképező szoftvert :-) ja meg a csúcsba raknak optikai stabit...akkr veszek ismét sonyt :-)
-
válasz
daniel909 #104 üzenetére
Z5 akksija 2900mAh, X Performance-é pedig 2700mAh, de:
SD810-nél 40%-al energiatakarékosabb a SD820 (majdnem másfélszer).
Szoftveresen is szoktak javítani az üzemidő érdekében.
A kijelző meg ugyanaz.
Ha a számításaim nem csalnak, egyelőre bőven elégnek tűnik ez a kisebb akksi, amúgy meg nem használta a telefont még senki, úgyhogy szerintem nincs értelme fikázni az akksit -
gerii
addikt
válasz
musicryder #103 üzenetére
Vagy mégsem.
Netezéssel ugyanannyi lesz az üzemideje mint bármely telónak, vagy átkapcsolhatod fekete-fehérbe minimum fényerővel. Stamina is vakítás, mert csak olyat fog letiltani ami fogyaszt, ergó a használt programokat. Akkor meg minek vannak telepítve? Szóval szarból várat nem lehet építeni.Vagy a csodaproci teljesítményét leveszi ; kéccázé teljesen rendben van, csak fizess paraszt.
-
daniel909
addikt
válasz
Matada2.3 #95 üzenetére
Ezt én se nagyon értem. Nem hiszem el hogy a 820 alá valóban elég lenne ennyi. Nem értem mire alapozzák azt hogy 2 napot elmegy így is.
Nekem z5 van szerintem 2700es akkuval pont lemerulne estig. Így azért mindig marad benne 30 40 %.
De remélem küldik ezeket a szoftveres kímélő dolgokat a z5 re is.
-
musicryder
tag
Ekkora negatívumot kell kapnia az akksinak? Mi a gond vele? Most látunk ott egy 2700 mAh-os számot... És? Attól még az üzemidő megvan...
-
pit stop
addikt
A középső tag elég lenne nekem, ha lenne majd egy jó ára. Mondjuk 100-120 körül valahol Áfával. Vízállóság kicsit hiányozna, de azon kívül szerintem nem lenne rossz.
(#86) ollie : +1! ...és hogy ezzel mennyien nem számolnak. Ha van valami gondjuk, akkor viszont oldják meg nekik 1 nap alatt maximum. A szolgáltatásokat meg kell fizetni, és ezek mellett keményen ott van már az is (kivéve azt ahol kispórolják) - legyen az frissítés, szervíz, kirendeltség stb.
-
gyerecske
senior tag
Az XA néz ki a legjobban, mondjuk az alsó-felső káva lehetne kisebb .
A Performance kamerájára kíváncsi vagyok milyen lesz élesben. -
Matada2.3
veterán
válasz
Dr. 444Hertz #99 üzenetére
Messze van ez még ..
-
callmeakos
veterán
Éééés most lőtte telibe a Sony a saját tökét. Várható volt mit ne mondjak.
-
Fejvadi
nagyúr
Jól lenne egy MATV is egyszer erről, aztán a teszt.
-
kovike
tag
Ez a szín...
-
Matada2.3
veterán
Méret, belső, külső rendben, de az az aksi... Miért nem fogják már föl, hogy vagy új technológia kell, vagy aksi növelés?
-
roli543
őstag
Azért szerintem próbálkozik a gyártó. A C5 és az új XA edge to edge kijelzője is jól látszik. Az igaz, hogy apró változások, de mindig vannak. Nézd meg az eredeti Z-t, és a Z5öt... Szembe tűnő a változás. Nekem speciel nagyon bejön ez a letisztult design, néha hiányzik a Z1em.
-
a.sebi
őstag
válasz
Dr. 444Hertz #57 üzenetére
Valóban , ez is közre jàtszik! De ami zavar az a szoftver , nem jön be , de ez subiektiv dolog!
-
opr
nagyúr
Komolyan nem értem a problémád. Most vagy szövegértés nem megy, vagy nem törölted ki rendesen és csíp, más ötletem nincs. Szerintem nyugodj le, és próbáld meg újra értelmezni a dolgokat. Ha nem sikerül, nem gond, van ez így. Ha meg csíp, ne a fórumon pattogj, hanem mosakodj meg.
De, akkor mégegyszer, csak a Te kedvedért:
- sonyericssont imádtam
- sonyt szeretem, de valahogy mindig van velük valami, ami miatt végül nem azt veszek
- nagyon remélem, hogy végre összekapják magukat, és kiadnak egy igazán jó telefont, mert szeretnék még sony telefont venni
- ez szerintem, ennyi információ alapján úgy néz ki most megint nem jött össze, de azért megvárom majd a tesztet, hátha mégisEzen felül csalódottságomnak adtam okot, hogy az idei MWC-n szerintem valahogy senki nem hozza a formáját, n+1-edik dögunalmas eszközt látjuk, drágán, és még a design is mintha csak romlana minden gyártónál.
Annyit még hozzátennék, hogy ha ezt se sikerült dekódolni, részvétem, innentől kiszálltam, produktum a színvonal alapján nem valószínű, annyira meg azért nem unatkozok, hogy ne legyen jobb dolgom.
-
vicze
félisten
Hm tények? Azok téged nem túlságosan hatnak meg, mert akkor nem linkelgetnéd a Qnovo-t az üzemidő kérdésre...
De akkor a tények: A Qnovo az akkumulátor élettartalmát növeli, nem pedig az üzemidejét. A töltési ciklust optimalizálja, ami miatt több töltési ciklust tud elérni az akkumulátor mielőtt degradálódna a kapacitása. Biztos jó dolog, de (egyrészt nem tapasztalom a marketing szöveg szintű aksi romlást) semmi köze az akkumulátor időhöz.
-
jacis
nagyúr
Nem értem a Sony-t.
-
Ez azért nem ilyen egyszerű.
A Xiaomi csak kínai, angol (és hindi) nyelvet ad a mobiljaihoz. Ha van ezekben magyar, akkor valaki ráhekkelte utólag. Garancia is csak Kínában van, ha itteni kereskedő vállal rá, akkor vagy visszaküldi Kínába, vagy valami egyéb szervizzel szerződik, akik nem hivatalosak. És még ott van a B20 hiánya is.
A Sonynál és a Samsungnál az itthoni garanciát, supportot, magyar nyelvet, stb. fizeted meg. Ha ugyanezeket biztosítaná a Xiaomi, az ő készülékei sem lennének olcsóbbak, mert a felsorolt dolgok sokba kerülnek. Persze akkor most lehet azzal jönni, hogy akkor inkább a Sony meg a Samsung se biztosítson európai (meg magyar) supportot, nyelveket, garanciát, stb., de akkor meg abból lenne a sírás, ráadásul pl. Samsungnál csak garanciavesztéssel tudnál magyar nyelvet varázsolni a telóra.
-
opr
nagyúr
Most mi a probléma? Nem vagyok benne biztos, hogy vettem, vagy cseretelefon volt gariztatás idejére. Azt tudom, hogy sokáig nem volt meg, meg hogy nem szerettem, mert gyenge volt a gsm-antennája, ott sem volt hálózatom, ahol másnak még bőven. Ezt kivéve nem volt vele bajom, de ez elég volt hozzá, hogy ne szeressem. Komolyan nem értem, mi a problémád, hacsak nem kifogtam személyedben egy vérgőzös márkafanatikust...
Amiért nem emlékszem meg annyi, hogy nem ma volt már, és volt jópár telefonom...
-
haxxika
senior tag
Ez az X Performance eléggé elgondolkoztat...
Z2-m van még jelenleg, megvárom a 6.0-t, elvégre elérkezik erre is valamikor. Közel 1 éve rászántam magam, hogy a keresetemet belefektessem ebbe a telefonba és nem bántam meg. Eddig minden androidos telefonomnál muszáj voltam cyanogent felrakni, annyira hulladék volt a gyári rendszer (S3, Defy, LG 2X), és a vacak S3 naponta 3x újraindult pluszban. Ez a Z2 talán 2-3x akadt meg, főleg a Spotify miatt. Tényleg nem fényezni akarom a Sony-t, csak örülök, hogy nem pénzkidobás volt amikor megvettem.
A Snap 820 mennyivel ehet többet a 801-nél? Tekintve h fele akkora csíkszélességen gyártják, tehát nem kéne annyira melegednie. Tehát a 2700as akksi menne-e annyit mint most a 3200-as? Nap végéig mindig kibírtam, most is ez lenne a lényeg.
-
Postas99
őstag
Qnovo - Nesze semmi fogd meg jól...
Lithium battery--- bazz Li-Ion?? Li-PO??
Mondjuk ha gyorstöltés akkor Li-Po akksi , de azért arra is vigyázni kell ám.
Szóval ez így tényleg mókusvakítás. -
daniel909
addikt
Jók lettek főleg a performance. De én nem cserélek főleg az akku miatt. Viszont az új uit várom szeretettel
-
-
Aron1988
tag
Sajnos ilyen a Sony.. utoljára a Z1 hozott előrelépést, azóta minden (fél)évben csak kvázi újracsomagolás megy. A középkategóriájuk meg a mérséklődött áru SP után mind horror ár/érték arányú, kereskedelmileg megbukott termék lett. Kár értük, réges-régen a Sony-Ericson volt a kedvenc márkám
-
opr
nagyúr
Ebben egyetértünk, csak reméltem, hogy ha már hw-ben nem nagyon van hova lőni/mókusvakítani, akkor esetleg ráfeküdnek a gyártók a design-ra, egyéb szolgáltatásokra (pl. akku mérete, hangszóró milyensége, stb).
Erre nem, kapunk dögunalmas design-t, 10%al erősebb hardware-t, azonos méretű akksit, meg mókusvakítást, drágán.Idén a Sony-ba meg a htc-be fektettem a hitem, erre mindkettő akkora csalódás, hogy arra szó nincs. Úgy érzem egy darabig meglesz még az m8s. (bár a htc még nem hivatalos, ott még van remény)
-
musicryder
tag
válasz
GeryFlash #64 üzenetére
Hát azért csak nem fognak a középső modellel 200e körüli árakat lőni... szóval abból a szempontból már most felesleges hasonlíthatni...
Támogatásnál pedig azért többet kap, mint kettő... M2 is középkategóriában majomkodott... és most 5.1.1 van rajta ( igaz ennyi is volt a frissítés ) De abból a szempontból igazad van, hogy aki nem szeret zsákbamacskázni annak mindenképp a Z széria való...burnkow: Na igen... 150-160e körül jó lenne ( mint ahogy korábban írtam is ), de valahogy van egy olyan rossz érzésem, hogy lesz ennek 190-200e ft-os nyitóára...
-
opr
nagyúr
Velem van a baj, vagy az idei MWC-s felhozatal eddig nagyon gyenge?
-
Halkow.
senior tag
Semmi meggyőző nincs a gyengébb kettőben, A performance már gyakorlatilag az xperia z6 helyett jelent meg...
150k ért én is azt mondom Bestbuy lehet, de így egy újabb rókabőr. -
GeryFlash
veterán
Perfomancet nem vennék, még pedig azért, mert a Sony nagyon korrekten adja ki a frissítéseket AMI A Z SZÉRIÁT ILLETI.
Itt viszont rizikós erre számítani, nem kizárt hogy max 6.1-6.2 lesz mindegyikre, míg a Z széria kb 4 frissítést is fog kapni.A középső tetszik, vacilálok a G5 és e között, ár és a valós ütemidő fog nálam dönteni
-
tevike
senior tag
A Sony vegre felfoghatna, hogy ahelyett, hogy sz*rjak ki az ugyan olyan mobilokat, kellene egy tisztesseges konstrukciot letenni az asztalra.
Csalad nev valtas muszaj volt mert 3ev alatt beelozik a mobilpiaci nev novekedeset a Samsungnak es az Iphone-nak.
Rohej, tetszenek a Sonyk, de ez az uzletpolitika nekem nagyon kedvem szegi toluk.
-
A japán oldalakon mindenhol azt írják, hogy ez az új X széria a Z széria utódja, tehát Z6 valószínűleg nem lesz. Valaki tud erről valamit?
-
A Snapdragon 650-es változatnak valszeg baráti lesz az üzemideje, ugyanis, a Redmi Note 3 Pro hozza a 10 óra SoT-ot (bár ott 4000-es az akku, de a kijelző is nagyobb, 5.5 col). Olyan 5-6 óra SoT-ot tippelek neki.
(#58) Departed: melyik 5 colos mobiljába tesz a Xiaomi 4100-as akkut?
-
Departed
őstag
"...mindenféle trükkökkel megnövelt üzemidő..." esetleg mi lenne ha végre megráznák magukat, a Xiaomi bele tud tenni a ~45ezer forintos mobiljába vagy 5 nap üzemidőre elegendő 4100mAh akkumulátort ők pedig nem?
Két dolog lehet: vagy ezek a nagy cégek írtó nagy pancserek vagy jó divat a vásárlót nézni pancsernek. Szánalmas. -
-
a.sebi
őstag
válasz
Dr. 444Hertz #29 üzenetére
Volt xperia z m , z ultram , és z2 esem ia! Régen csak sony! De most akit tudok lebeszélek róla!
-
LosBlancosrm:
Aki a Sony-t szereti, az pont az egyszerű dizájn miatt választja ezeket a készülékeket. Ízlés kérdése. -
janeszgol
félisten
Pont fordítva gondoltam. Változatlan belső és változó méretezés. De lehet ősszel a Z széria így fog kijönni.
Amúgy érdekesek a telefonok. -
mackoman
tag
Vesz mèg valaki egyáltalán Sony-t?
-
musicryder
tag
Elég izgalmasnak ígérkezik ez az X Performance... Ha a nyári tesztek alapján jól fog szerepelni illetve az ára is megáll mondjuk 140-150e környékén akkor eléggé komoly késztetést fogok érezni, hogy megvegyem... Bár ez a remélt ár szerintem csak álom lesz... Főleg ha az M5 árát vesszük alapul amit piszkosul túláraztak szerintem...
-
mtcob
senior tag
X Performance komoly lesz Snapi 820-al és FHD kijelzővel
-
Ricardo
titán
Ha a vas (processzor, kijelző...stb) fogyasztása nem csökkent akkor rosszabb az üzemidő. Ha a csökkent és ezzel "gyengébb" akkuval is hozza az előd üzemidejét, akkor azért rossz hír, mert ha marad az akku nőhetett volna az üzemidő. Ha így is nőtt valamennyit, akkor meg sokkal jobb lenne ha nem csökken a kapacitás.
Összefoglalva:Az akku kapacitás csökkenése soha nem jó hír.
-
darvinya
titán
Xperia X=Xperia Z3 formatervvel.
De nem rossz, csak árban ne szálljanak el.
-
bostone
addikt
Grafitszürke? Feketében jobban mutatott volna.
-
Ryoo
senior tag
Mindenki megint csak a számokon lovagol, meglátjátok, hogy X mAh-s akkumulátort kap "csak" és rögtön sírtok. Fogalmatok sincs arról, hogy a tényleges felhasználás alatt mennyi lesz az akkuidő.....ez olyan, mint az antutu pontok, mindenki elámul, hogy mennyit gurít, és közben laggol az egész telefon...
-
törölt tag
Ezek nem tudnak, vagy nem akarnak semmit kezdeni ezzel a gusztustalan design-al? Az az alsó káva, te jó ég.
-
laci_csk
senior tag
válasz
H.Istvan25 #32 üzenetére
Erdekes en meg tudom allapitani mindegyikrol egyszeru ranezesre hogy melyik melyik.
De ha nem erdekelnek a Sony telok, akkor mit szamit a kinezetuk? -
Damage401
senior tag
Ahogy látom az UI változott, mert eléggé stock androidos az aksi kijelzés
Várjuk az árakat
-
-Skylake-
addikt
Már volt. Tavaly ilyenkor.
-
rbertkrl
aktív tag
válasz
PowerBuldog #9 üzenetére
Ejjj, micsoda igények.
-
Aron1988
tag
válasz
PowerBuldog #34 üzenetére
A playboy életérzésbe ez is beletartozik!!
-
wlandroid
tag
válasz
PowerBuldog #34 üzenetére
Akkor tényleg van előnye
-
dokee78
félisten
válasz
H.Istvan25 #32 üzenetére
Gondolom Samsung telód van.
-
H.Istvan25
senior tag
Az a baj a Sonykkal hogy olyan jellegtelen formája van mindnek, hogy meg se tudom őket különböztetni. Igazán lehetne már valami új. Vagy nincsenek dizájnerek?
-
Aron1988
tag
válasz
PowerBuldog #9 üzenetére
A marketingesek a világutazó, extrémsportoló, csibész playboy életérzés kihangúlyozhatósága miatt feküdtek rá a témára, nem a kisállatok meg a hintázó kisgyerek miatt
-
a.sebi (#22):
Sokan vártak egy SD820-as csúcstelefont Sony-tól, de marketingpolitikailag mellévágás lenne a Z6-ot most kiadni. Nem mondom, hogy ez a legjobb megoldás, de saját véleményem, hogy én örülök az új teló megjelenésének. -
plexi
tag
válasz
H.Istvan25 #26 üzenetére
Igen.
-
H.Istvan25
senior tag
A Sony még gyárt telefonokat?
-
roli543
őstag
Az új Z-k gondolom majd ősszel jönnek. Talán az IFA-ra tartogatják őket.
-
válasz
wlandroid #21 üzenetére
Ez az "új" Z széria. Költséghatékonyak lettek, mivel nem fut a mobilbiznisz = kisebb procik a csúcs és középkategóriában, minden más marad. 4K felesleges volt.
Én ezt mondom most, de ha lesz esetleg új Z valamikor évvégén, akkor az nem tudom mennyire lehet innovatív, ha ezek már most elavultak és még fél év mire megjelennek...
Szóval nálam viszlát Sony, szép volt, jó volt, de tovább kéne lépni.
-
a.sebi
őstag
válasz
Dr. 444Hertz #8 üzenetére
És most jobb hogy nem z hanem x? Sikerült megint egy 5 col körüli kijelzővel csucsmodellt gyártani.! Hallgattak ránk ! Nem kell félévente z csucsmodell.... most lesz z meg x.. ezek akkora de akkora idióták! Régen csak sonyt vettem vna , de ez amit csinálnak szégyen !
-
wlandroid
tag
Lehet tudni, hogy a Z szériás bejelentéseket mikorra tartogatja a Sony?
-
prolad
addikt
Nem túl nagy az akksi, de legalább nem csak a z széria kap csúcshardvert.
-
Sánta_Klausz
csendes tag
Hol van a jó kis Xperia Z6 Ultrám????? Mi ez a sok vacak?
-
istibond
tag
Kar, hogy csak nyaron kerul forgalomba, nincs kozel .
-
laci_csk
senior tag
Jol neznek ki, jo is lesz valakiknek, de en a 6"- os kepernyoju Sonyt varom a Snapdragon 820-al, a tobbi adott.
-
Quqesz
nagyúr
Még mindég tetszim a sony kinézete, de az alsó-felső káva azért vaskos. Reméljük az ár nem lesz az.....
-
-
andersen10
aktív tag
Kimaradt a cikkből, hogy az X Performance IP68 védettségű, a másik kettő nem vízálló.
Legalábbis szerintük. -
Ricardo
titán
Érdekesen hangzik az új széria, de az akku mindegyikben elég harmatosnak tűnik.
Még ennek ellenére is.
" illetve a mindenféle trükkökkel megnövelt üzemidő, amely minden modellnél két napos készenlétet ígér normális használat mellett. "
Arról nem is beszélve, hogy mindenkinél mást jelent a normális használat.Kinézetre tetszenek. A kamerára kíváncsi vagyok mit mutat a konkurenciához viszonyítva. Az S7, és a G5 is jól teljesít, és az ősszel megjelent nexusok sem gyenge ellenfelek.
Csapoati: Reménykedjünk, hogy kifejlesztettek egy vékonyabban fogó tollat is az árcédulák írásához
-
Az X Perf. rögzít 4K videót, vagy csak FullHD?
-
Csapoati
nagyúr
Szerintem teljesen korrekt kis triót tett le a Sony az asztalra. Az árazás lesz a kulcs majd a sikerhez, remélem lesz annyi eszük, hogy nem hiperprémiumnak pozícionálják őket.
-
Vártam. Vártam egy nem Z, de csúcskategóriás Sony készüléket Snapi820 chipsettel.
Tesztekre kíváncsi vagyok. Rossz nem lehet az X Performance. -
törölt tag
nem úgy volt hogy kéne jöjjön a z5 ultra is? 820-al 4k-val meg minden földi jóval? mert nagyon nagy a csönd erről ahogy látom
-
xmaas
őstag
Ezeknek is megy el lassan az eszuk kezdenek elmenni Samsung iranyaban a sok tipussal amit majd ember legyen a talpan aki megtud kulomboztetni hacsak nem szakerto .
-
atike
nagyúr
....most ez a gyorsan-mozgó-dolgokat-fotózni-élesen feature lesz a nagy szám...?
Nem rossz dolog, de nem ez az első készülék, ahol ez van kiemelve...
-
szebev
senior tag
Ezek után kíváncsi leszek mi lesz a Compact-ban , mert az X performance ugyanúgy hangzik, mintha az új Compact lenne.
-
dokee78
félisten
XA lenne az én mobilom,de biztos túlárazott lesz.
Esetleg majd a kisebb kategória. -
BeastMode
őstag
3500 mAh körüli akksival az X Performance nagyon megdobogtatta volna a szívem!
-
gerii
addikt
Ezekkel az akkukkal el is cseszték mindet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OnePlus 7T Pro 8/256GB, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy S24 Ultra 12/512GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
- Apple IPhone 14 Pro Max GOLD 128GB KÁRTYAFÜGGETLEN 86% AKKU
- iPhone 11 pro max Gold , független 64GB
- Apple IPhone 14 PLUS PURPLE 128GB KÁRTYAFÜGGETLEN 96% AKKU
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor 200 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Új FULL HD webkamera + Számla
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest