MWC 2016: Xperia X néven jön három új Sony okostelefon

Hirdetés

Rögtön három okostelefonnal is megörvendeztette a kora reggel összegyűlt sajtót a Sony, bár a kissé elgyötört fejekből látszott, hogy a metrósztrájk megtette a hatását és a buszokra nyomorintott tömeg alig várta, hogy kapjon valamit, ami tényleg izgalmas. Az Xperia X család ennek megfelel, hiszen már első körben három különböző tagot számlál, amelyek méretre és kialakításra nagyjából megegyeznek, az eltérés a belső komponensek kapcsán számottevő.


[+]

A Xperia X modellek közös tulajdonsága az 5 hüvelykes kijelző (de a felbontás eltér), illetve a mindenféle trükkökkel megnövelt üzemidő, amely minden modellnél két napos készenlétet ígér normális használat mellett. A formatervezés is hasonló, a legegyszerűbb modell ugyan hardveresen az XA, de itt a kijelző körüli káva vékonyabb, mint a többinél, noha a másik kettőnek sem kell szégyenkeznie. Az XA MediaTek MT6755-ös chipsetet, 2 GB RAM-ot és 16 GB belső tárhelyet kapott, amely bővíthető microSD-vel. Egy és két SIM-es verzióban is piacra kerül, nanoSIM mehet bele, ahogyan a többi X-modellbe is. A kijelző HD felbontású IPS, a hátlapon 13 megapixeles ExmorRS szenzor dolgozik, az előlapon 8 megapixeles kamerát találhatunk. A 6.0-s Android természetesen adott a Sony felületével, az akkumulátor 2300 mAh-s.


[+]

A sima Xperia X egy középkategóriás versenyzőnek tűnhet elsőre, hiszen itt már Qualcomm Snapdragon 650-es lapka került a készülékházba (amely fém és nem megbontható), viszont a 3 GB RAM és a Full HD felbontású kijelző kissé fentebb emeli a terméket. Ebben a telefonban már megvan az új, Predicitve Hybrid Autofocus nevű rendszer, amely a kamerás élményt hivatott javítani azzal, hogy mozgó dolgokat segít élesen fotózni. Egy algoritmus a háttérben a látottak alapján megpróbálja kitalálni, hogy a keresőben gyorsan mozgó tárgyak, személyek merre fognak haladni és oda teszi a fókuszt, hogy az exponálás pillanatában éles képet kaphassunk. Az Xperia X 2620 mAh-s telepet kapott, a hátlapon levő kamera 23 megapixeles, F2.0-s, akár ISO12800 is választható, videót Full HD-ban rögzít. Az előlapra egy 13 megapixeles szenzor került, ebben a modellben már ujjlenyomat-olvasó is van.


[+]

A legdurvább darab az X Performance nevet viseli, ami sokak kedvence lehet, hiszen sok tekintetben ugyanaz, mint a sima X, de ebben a készülékben Snapdragon 820-as chipset dolgozik, ami a Full HD kijelzővel szélvészgyors tempót ígér. Ebben is 3 GB RAM van, lesz kétkártyás verzió, az akku 2700 mAh-s, a belső tárhely 32 GB, van ujjlenyomat-olvasó, a kamera pedig ugyanaz, mint az Xperia X-ben. Minden készülék négy színben érhető majd el, fehér, grafitszürke, arany és rózsaarany árnyalatokban. Az XA Cat.4-es, a másik kettő Cat.9-es LTE támogatást kapott. GPS, GLONASS nyilván adott, ahogyan az NFC és a Bluetooth is. Árakról még semmit sem tudni, nyilván ezerrel megy a matek, hogy nyáron ezeket a konfigurációkat mennyiért lehet majd adni, meglátjuk.

A 2016-os MWC-re kijutásunkat támogattákAlcatel One TouchTelekom

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Hirdetés