- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Netfone
- Mobil flották
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
Új hozzászólás Aktív témák
-
montyx
aktív tag
válasz
sing1ep1ayer #12 üzenetére
Ezt a hatékonyságot komolyan gondoltad? Az elektromos áram előállítása és továbbítása messze jobb ökológiai lábnyommal rendelkezik, mint bármely szénhidrogénen alapuló gépjárműé. Tudod mennyi a hatásfoka egy benzin üzemű motornak, és mennyi egy elektromosnak? Ha igen, akkor ne hülyítsd a népet, ha nem, akkor itt az ideje olvasgatni! :-)
-
ZooLee
senior tag
Hát, ezek szerint ott is megmaradt egy lehetőségnek. Köszi a kiegészítést. (Mondjuk az elég gáz, hogy ötféle tesztben nyolcféle dolgot olvashatunk sokszor...)
Engem eléggé érdekelne a téma, várom is, hogy megjelenjen és beárazzák az i5-re a PowerMat készletet.
(#30) Kopi31415: indukciós töltöhöz kell a váltóáram, vagyis értelmesebb megtartani a 110/230V 50Hz rendszert.
Köszi a helyreigazítást, régen tanultam már ilyet, most meg nem merültem el még a technikában. Mondjuk így az autós töltés kiegészül egy inverterrel. Tarthatnánk már ott, hogy ez egy elterjed módszer lenne, vagy legalább olcsón lehetne hátlapot vagy akksit kapni a készülékekhez.
-
kcsa
veterán
Hát a samsung hívők már csak ilyen fogyatékosak. Az általad idézett hírből én is idéznék egy sort:
"A hivatalos kiegészítő ára egyelőre nem ismert, de a Zens speciális hátlapot és töltőállomást is magában foglaló készlete bruttó 69 eurós áron lesz elérhető szeptembertől, mely természetesen más szabványos Qi berendezések töltését is lehetővé teszi."
Meg XDA fórumon is van egy arc aki ezzel szórakozik.
A teszthez pedig no comment, nem ez lenne az első komoly tárgyi tévedése a srácoknak.
-
törölt tag
válasz
sing1ep1ayer #21 üzenetére
Nem értelmetlen, max bizonyos képeségek korlátozottsága esetén.
Ha van wifi, akkor nem kell madzaggal összekötni a telót a géppel, bárhol elhelyezhetö a lakásban- eggyel kevesebb kötöttség.Amennyire terjednek az otthoni minden kommunikál wifin rendszerek, ez egyre inkább valós elöny lesz.Ha van egy töltö felületed, akkor egy töltövel egyszerre tudod tölteni az összes készüléket, tényleg elég egyetlen töltö, nem úgy mint a madzagos esetekben. Mert egy család napirendje nagyjából hasonló, reggel elmennek, este haza, szinte egyszerre jelenik meg mindig a töltési igény, kell a több töltö.
Hol nem ismertem el, hogy a vezetékesnél többet fogyaszt? A mértékére kérdeztem rá, hogy tényleg olyan hatalmas tétel-e, mint amekkora a sírásod votl miatta, pláne, hogy a telejesen értelmetlen példádat meddig ragoztad-ami pont nem is hasonlít a telefonos töltéshez.#27 ZooLee: indukciós töltöhöz kell a váltóáram, vagyis értelmesebb megtartani a 110/230V 50Hz rendszert.
-
ZooLee
senior tag
Hát, már magában a tesztben is az van, hogy képes rá, csak nincs hozzá a töltő:
"Fentiek alapján az alapcsomagból hiányzik a híres indukciós (vezeték nélküli) töltő, ez feláras kiegészítő azoknak, akik a kényelmet és a menőséget hajlandók megfizetni."
meg itt is, ebben a cikkben is azt írják, hogy vezetékmentes töltőt lehet vásárolni az S3-hoz.
(Meg az összes topicban a fanok véres kardként hordozzák, hogy az S3 tud vezeték nélküli töltést)
-
ZooLee
senior tag
válasz
akkor egyszer le kellene rá rakni a készüléket, plusz utána valahol egy konnektorba dugni a szerkentyűt, ami még macerásabb is a jelenlegi állapotnál.
Már miért kellene külön bedugni a konnektorba minden egyes alkalommal? Ez nem úgy működik, mint egy töltő, hogy hurcolod, és abba a konnektorba kell bedugni, ami éppen találsz. Ezt dokkolóként használhatod, egyszer lerakod valahova és bedugod a konnektorba, utána csak a készülékeket pakolod rá.
Az sem tetszik, hogy többet fogyaszt a hagyományos módszernél.
Ha nem tetszik, nem kell használni. Ez nem kötelező, csukán egy kényelmi funkciót ad (egyelőre) Egyébként a legtöbben a sima mboiltöltőket is bedugva hagyják, akkor ugyanúgy fogyaszt valamennyit, mint ez, tehát semmivel sem vagy előrébb. Ha nagyon zavar, akkor meg lehet betenni egy kapcsolós konnektort, és meg van oldva.
Ma már minden telefonhoz tök ugyanolyan microUSB-s töltő van.
Persze. Apple eszközök, vagy a nem legújabb BB, Samsung, SE eszközök. Ez kapásból 5 másfajta csatlakozó. Arról nem is beszélve, hogy ha több eszköz van, akkor jó eséllyel nem elég egy töltő, legalább kettő kell.
Szépen felsoroltad mikor tudnád tölteni a mobilt, de ez nem indukciós töltés, hanem vezetékes. Azt maximum otthon tudod használni, meg akkor, ha a Starbucksban ebédelsz, meg ott bulizol a haverokkal, mivel sehol máshol nem találsz ilyen töltőt.
Miért ne tudnád tölteni az autóban is? Az eszköz gondolom nem 110/230V-al üzemel, hanem egy adapterrel ami jó eséllyel 12V (vagy kevesebb) egyenáramot ad le, tehát mehetne egyenesen az autóba. És itt nem a jelenlegi helyzetről van szó, hanem arról, hogy ha elterjednek az ilyen készülékek (ahogy már van elég sok SGS3, Lumia 920) akkor meglesz rá a tömegigény, tehát több helyen lesz, nem csak az SB-ben.
Én egyébként azt furcsállom, hogy a iPhone mellé az SGS3-hoz kínálnak tokot, holott abban gyárilag benne van az indukciós töltéshez szükséges áramkör, nem? Vagy az csak opció?
-
sing1ep1ayer
őstag
válasz
madd dogg #25 üzenetére
Szépen felsoroltad mikor tudnád tölteni a mobilt, de ez nem indukciós töltés, hanem vezetékes. Azt maximum otthon tudod használni, meg akkor, ha a Starbucksban ebédelsz, meg ott bulizol a haverokkal, mivel sehol máshol nem találsz ilyen töltőt. Én ezért mondom, hogy nincs értelme. Majd ha elterjed, akkor megéri ilyet venni, de addigra az összes kínai csoda is tudni fogja ezt. Hacsak nem jön időközben egy nagy energiaválság, mert akkor repül a fenébe az egész fejlesztés, aki meg ilyennel szaladgál azt belelövik a Dunába.
De szerintem az a telefon, ami nem bírja ki éjfélig töltés nélkül eleve kuka. Hacsak nem az a baj, hogy egész nap játszol rajta.
Egyébként én ezt az egészet úgy csinálnám meg, hogy a kávézóban pedálokat raknék a székekre, a telefonodat pedig akkor töltené a pult, ha tekersz. Egyrészt hogy érezd mennyi energiát pazarolsz el, másrészt hogy a kávé mellé bedobott croissant és muffin se rakódjon le babahájként.
-
madd dogg
senior tag
Jelenlegi napom:
Reggel indulok munkába, 15 perc kocsival. (töltés 1)
Ebédszünet 40 perc, töltés ebből legyen 20. (töltés 2)
Haza kocsival (töltés 3)
Este egy sör (vagy 2,3) haverokkal, 2 óra, ebből asztalnál üléses töltés legyen 30 perc. (töltés 4)1 óra 20 perc alatt nagyjából maxra töltődik vezetékkel, legyen indukcióssal 25%. Ha emiatt a telóm 2-3 órával tovább működik, már megérte. Például ha egy pénteki buliban nem dobja el magát éjfélkor, hanem 3-kor még hívhatok egy taxit. 10 évvel ezelőtt wifi sem volt lépten nyomon, manapság meg a nyilvános wc-ben is van. Kap ez is 10 évet, és ha elterjed, mindenkinek előnyére válik.
Ha meg ott felejted a telefonod, balf@sz vagy, az nem az indukciós töltés hibája. Ilyen embernek nem való nagyobb érték. Vagy ha a vonaton hagyod a csomagod, az a MÁV hibája?
-
sing1ep1ayer
őstag
válasz
madd dogg #22 üzenetére
Az csak egy dolog, hogy ellophatják. Egyébként olyan vinné el, akiről nem is gondolnád. De az is előfordulhat, hogy te magad felejted ott. Igazából mindegy. Beszéljünk inkább arról, hogy mennyi értelme van. Mégis mennyit ülsz naponta a kávézóban és ebből mennyi az az idő, ameddig a teló ki van csapva töltődni? Azt ne mondja nekem senki, hogy enélkül nem bírná ki a mobilja a napot, de ezzel együtt már minden oké.
-
madd dogg
senior tag
Jártok ti kávézóba? Nem az a hely, ahol a ballonkabátos paraszt bemegy, fejberúg és kisétál a telefonoddal... De még a meki sem. Vagy én vagyok túl bátor? Legtöbbször kiteszem asztalra, mert olvasok ha egyedül vagyok, meg a zsebem is nyomja. Ha valaki kitalál valami eszement hülyeséget, ne kezdje már mindenki ugyanazt szajkózni...
-
sing1ep1ayer
őstag
válasz
#06658560 #15 üzenetére
Mindkét mondatod értelmetlen, de megpróbálom értelmezni és válaszolni rájuk:
1.) Mi köze a wifi hálózatok terjedésének, meg az eszközök egymás közti kommunikációjának a töltéshez? Hiába van otthon wifi, meg hiába kommunikál még a vécékagyló is a hűtőszekrényemmel, attól még ezt a cuccot valahol valamilyen konnektorba be kell dugni.
2.) Milyen plusz töltőkről beszélsz? Ma már minden telefonhoz tök ugyanolyan microUSB-s töltő van. Egy családba elég egy töltő, de ha megy egy számítógép, akkor még az sem kell. Azt megértem ha véded ezt az akármit és esetleg kidomborítod némely előnyét, de hogy ne ismerd el, hogy többet fogyaszt a vezetékes módszernél az azért meglep.
-
törölt tag
válasz
Rickazoid #16 üzenetére
Ha van egy tekercsed, ami zárt áramkörben van, majd mellé teszel egy másikat, akkor honnan fogja érzékelni, hogy jé, most azt töltenem kell?
A publikus helyen kipakolást nem tartom jó ötletnek, autóban, irodában, otthon igen. Bár ha eljut odáig a technika, hogy táskában hagyva is lehesen tölteni, akkor már ez a gond is megoldva, hogy közösségi térben mennyire lopásesélyes.
-
Mészi2
tag
Praktikus de nem fogyaszt ez egy kicsit sokat?
-
Rickazoid
addikt
válasz
#06658560 #15 üzenetére
Ez a többet fogyaszt ügy csak egy olyasmi, amit a zöldek szeretnek hangoztatni, mert ez nem csak addig van áram alatt, amíg tölt, hanem utána is, hisz valahogy érzékelnie kell, hogy ráraktál-e valamit, ami kompatibilis vele, ergo folyamatos áramellátást igényel, hacsak ki nem húzod a konnektorból (vagy le nem kapcsolod az elosztót), amikor nem használod. De ez annyira minimális, hogy elhanyagolható. Emiatt nem fog kelleni még egy atomerőmű.
Viszont amit mások felhoztak és nekem is egyből ez jutott eszembe, hogy kirakod az asztalra egy kávézóban fix helyre? Egész tolvajcsoportok fognak az így töltött mobilok ellopására "szakosodni".
-
törölt tag
válasz
"Na meg hogy itthon alig van hely, ahol tényleg tölteni lehetne vele a telefont." He?
"Otthon én például a számítógépből kivezetett USB kábelhez csatlakoztatom telefont, de ha indukciós töltőm lenne, akkor egyszer le kellene rá rakni a készüléket, plusz utána valahol egy konnektorba dugni a szerkentyűt, ami még macerásabb is a jelenlegi állapotnál."
Amennyire terjed a lakáson belüli wifi hálózat és a midnen mindennel kommunikál világ úgy lesz ez egyre kevésbé valós gond."Az sem tetszik, hogy többet fogyaszt a hagyományos módszernél." Mennyivel is fogyaszt többet? Ha több késüzlékhez alkalmas-ami több készülék egy családban nem irreális helyzet már ma sem-akkor mennyivel fogyaszt többet élete során a plusz töltökhöz mérten?
-
Peterson_
addikt
válasz
zsirfecske #6 üzenetére
+1
Ha forradalom nem is várható ezen a téren, legalább tűzzék ki a célt(dobpergés):
Egy egész napos üzemidő.
Hát ha még kettő... -
sing1ep1ayer
őstag
Ahogy mondod.
Otthon én például a számítógépből kivezetett USB kábelhez csatlakoztatom telefont, de ha indukciós töltőm lenne, akkor egyszer le kellene rá rakni a készüléket, plusz utána valahol egy konnektorba dugni a szerkentyűt, ami még macerásabb is a jelenlegi állapotnál.
Az sem tetszik, hogy többet fogyaszt a hagyományos módszernél. Na meg hogy itthon alig van hely, ahol tényleg tölteni lehetne vele a telefont. Ezek miatt a fejlesztés kábé egyenértékű a villanyautóval. Azt is csak egyetlen helyen tudod itthon feltankolni, legalábbis ha gyorstöltésre vágysz (kb. 30-45 perc), nem pedig 8 órán át akarod a hálózaton lógatni a járgányt, azaz ugyanúgy nincs hozzá infrastruktúra, mint a vezeték nélküli telefontöltéshez. Mindemellett ez is rengeteget fogyaszt, hiszen elég rendesen növeli a termék ökológiai lábnyomát, hogy nyilvánvalóan nagyobb veszteséggel jut egységnyi energiához, mint benzines társai. Amíg ezt nem megújuló forrásból teremtik elő, addig nem éppen mellékes kérdés. -
kcsa
veterán
én pont az otthoni, és esetleg autós felhasználást tartom reálisnak: Autóstartóba integrálva zseniálisan egyszerű megoldást kapunk (Nokia már készül kiadni ilyet ha jól tudom). Otthon kényelmes ledobni a helyére, ha csörög felveszem, visszarakom, nincs bénázás a madzaggal. Kávézóba meg rakja ki a ~200k értékű telefonját akinek van még erre sok pénze, ha pótolni kell
-
Hát innovatív,de otthoni használatra nem tartom különlegesnek,mert az indukciós adót is be kell dugni a 220-ba,annyi a különbség hogy nem a telefont dugom a 220-ba,viszont közösségi helyeken való alkalmazásba van ráció,de az ilyen helyeken lehet majd olcsón mobilhoz jutni,
így az ilyen helyeken lesz eszkimó veszély
-
Matada2.3
veterán
Nem rossz ötlet de én a tok nélküli töltést várom már
-
kcsa
veterán
Csávó arca egy pillanatra megdöbbentő volt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok