Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• sing1ep1ayer

őstag

válasz madd dogg #25 üzenetére

Szépen felsoroltad mikor tudnád tölteni a mobilt, de ez nem indukciós töltés, hanem vezetékes. Azt maximum otthon tudod használni, meg akkor, ha a Starbucksban ebédelsz, meg ott bulizol a haverokkal, mivel sehol máshol nem találsz ilyen töltőt. Én ezért mondom, hogy nincs értelme. Majd ha elterjed, akkor megéri ilyet venni, de addigra az összes kínai csoda is tudni fogja ezt. Hacsak nem jön időközben egy nagy energiaválság, mert akkor repül a fenébe az egész fejlesztés, aki meg ilyennel szaladgál azt belelövik a Dunába. :DDD

De szerintem az a telefon, ami nem bírja ki éjfélig töltés nélkül eleve kuka. Hacsak nem az a baj, hogy egész nap játszol rajta.

Egyébként én ezt az egészet úgy csinálnám meg, hogy a kávézóban pedálokat raknék a székekre, a telefonodat pedig akkor töltené a pult, ha tekersz. Egyrészt hogy érezd mennyi energiát pazarolsz el, másrészt hogy a kávé mellé bedobott croissant és muffin se rakódjon le babahájként. ;)

• sing1ep1ayer

őstag

válasz madd dogg #22 üzenetére

Az csak egy dolog, hogy ellophatják. Egyébként olyan vinné el, akiről nem is gondolnád. De az is előfordulhat, hogy te magad felejted ott. Igazából mindegy. Beszéljünk inkább arról, hogy mennyi értelme van. Mégis mennyit ülsz naponta a kávézóban és ebből mennyi az az idő, ameddig a teló ki van csapva töltődni? Azt ne mondja nekem senki, hogy enélkül nem bírná ki a mobilja a napot, de ezzel együtt már minden oké.

• sing1ep1ayer

őstag

válasz #06658560 #15 üzenetére

Mindkét mondatod értelmetlen, de megpróbálom értelmezni és válaszolni rájuk:

1.) Mi köze a wifi hálózatok terjedésének, meg az eszközök egymás közti kommunikációjának a töltéshez? Hiába van otthon wifi, meg hiába kommunikál még a vécékagyló is a hűtőszekrényemmel, attól még ezt a cuccot valahol valamilyen konnektorba be kell dugni.

2.) Milyen plusz töltőkről beszélsz? Ma már minden telefonhoz tök ugyanolyan microUSB-s töltő van. Egy családba elég egy töltő, de ha megy egy számítógép, akkor még az sem kell. Azt megértem ha véded ezt az akármit és esetleg kidomborítod némely előnyét, de hogy ne ismerd el, hogy többet fogyaszt a vezetékes módszernél az azért meglep.

• sing1ep1ayer

őstag

válasz McSpy #5 üzenetére

Ahogy mondod. :K

Otthon én például a számítógépből kivezetett USB kábelhez csatlakoztatom telefont, de ha indukciós töltőm lenne, akkor egyszer le kellene rá rakni a készüléket, plusz utána valahol egy konnektorba dugni a szerkentyűt, ami még macerásabb is a jelenlegi állapotnál.
    Az sem tetszik, hogy többet fogyaszt a hagyományos módszernél. Na meg hogy itthon alig van hely, ahol tényleg tölteni lehetne vele a telefont. Ezek miatt a fejlesztés kábé egyenértékű a villanyautóval. Azt is csak egyetlen helyen tudod itthon feltankolni, legalábbis ha gyorstöltésre vágysz (kb. 30-45 perc), nem pedig 8 órán át akarod a hálózaton lógatni a járgányt, azaz ugyanúgy nincs hozzá infrastruktúra, mint a vezeték nélküli telefontöltéshez. Mindemellett ez is rengeteget fogyaszt, hiszen elég rendesen növeli a termék ökológiai lábnyomát, hogy nyilvánvalóan nagyobb veszteséggel jut egységnyi energiához, mint benzines társai. Amíg ezt nem megújuló forrásból teremtik elő, addig nem éppen mellékes kérdés.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés