- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Lapos lesz a Find X8 Ultra, mint egy palacsinta
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung SmartTag2 teszt
- iPhone topik
- Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
Új hozzászólás Aktív témák
-
netpeti98
addikt
válasz
JohnMcLane #104 üzenetére
Elnézést, azt hittem a hirdetést terjeszted.
Üdv netpeti98
-
JohnMcLane
csendes tag
válasz
netpeti98 #103 üzenetére
Minden fórumon arról beszélnek, hogy a Firefox telefonok alsó kategóriás telefonok lesznek, gyenge specifikációval és mindenhol szidják emiatt. Ezzel szemben mégis gyártanak a kornak megfelelő paraméterekkel rendelkező telefont is.
A témában érdeklődőknek szerintem érdekes. -
netpeti98
addikt
válasz
JohnMcLane #102 üzenetére
Ezért regisztráltál, hogy minden Firefox OS topicba belinkeld a hirdetést?
Üdv nepeti98
-
JohnMcLane
csendes tag
Ezt nézzétek, Firefox fejlesztői telefon.
Geeksphone Peak Firefox OS mobiltelefon:
- Dual-core 1.2 Ghz-es proci.
- 4.3" qHD IPS kijelzőhttp://mobil-telefon.vatera.hu/mobiltelefon/egyeb_mobiltelefon/geeksphone_peak_firefox_os_fejleszto_telefon_1727360819.html
-
KAMI911
aktív tag
Az egyik fejlesztői vasról készült (Unagi) teszt itt olvasható: http://itcafe.hu/cikk/mozilla_firefox_os_teszt_mobil_unagi/kell_nekem_egy_firefox_os.html
Nehéz megmondani, hogy teljesítményben mennyit fog javulnia telefon, de napi használatban (kb. 2 hetet használtam) azért vette az akadályokat - persze akadtak hiányosságai is, amelyeket más rendszereken (Android, Symbian) megszoktam, de összességében a kijelölt kategóriában (néptelefon)szerintem jól is szerepelhet. Persze egy csúcstelóról nézve ez egy játékszer, de a nagy előnye a HTML5/JS/CSS3 alapú felépítés, amellyel sokak számára megnyílik a lehetőség mobilapp fejlesztésre. Ráadásul ezek az appok akár az asztali gépen is futtathatók.
Amúgy érdekes volt látni, hogy a beépített böngésző mennyire le volt csupaszítva az androidos Firefox-hoz képest. Szóval számomra már ez a tény bizonyítja, hogy maga a tervezett készülékek nem rázzák meg a csúcstelefonok piacát. Mert nem az a cél. Viszont az appok készítésében lesz potenciál, hiszen a WebAPI/WebGL révén az egy szabványos megoldás lesz telefonokra.Ha még egy pár képet megnéznétek a rendszerről, azokat ide tettem fel:
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10151280032661479.1073741825.372155461478&type=1Ha valami hibát találnátok a honosításban, ide lehet felvenni őket: https://etherpad.mozilla.org/firefoxos-l10n-hu
Ha bármi kérdésetek van, állok rendelkezésetekre.
-
batyesz
tag
-
Lirion
addikt
És te tisztában vagy azzal, hogy az első android változatok több, mint több, mint 5 évesek? A te logikád szerint az fejlesztésnek és előremutatónak számít, ha vki kihoz egy 5 évvel ezelőtti rendszer tudásszintjét hozó friss rendszert, értem én...
Ráadásul 5 évvel ezelőtt érintős rendszer csak az lg pradán és az első iphone-n futott, és mindkettő éppúgy egy rakás szerencsétlenség volt, mint az első droid. De ma már 2013-t írunk, nem 2007-et, ma már nem egy 1.5-ös droid szintjét kéne hozni az újdonságoknak, hanem legalább az ICS szintjét, főleg, ha már droidra épül az új rendszer...A nokia asha szériája ellen mondjuk még labdába rúghat, de akkor ne próbálják meg úgy előadni, hogy ez egy előremutató valami, mert nem az. Ez egy elavult vacak, nem több.
-
Crucio
aktív tag
Hát ez az. Minek adnak ki egy új rendszert. Mindig az aktuális egyeduralkodó az egyetlen jó megoldás, és más nem is lehet, ahogy mondod. Hiszen most az okostelefonok 67%-án Symbian fut.
Ja nem
"Statistics published July 2006 showed that Symbian OS had a 67% share of the 'smart mobile device' market, with Microsoft having 15% and RIM having 6%."
-
hege8888
aktív tag
Szerintem lesz olyan szinten létjogosultsaga, hogy pl. a mostani okostelóknak az alsó szegmense legyen, annyira, mint hagyományos telefonban a Nokai100, meg Alcatel OT2xx- OT3xx vonalak. (Most fejből nem ugranak be a pontos modelszámok, elnézést)
Mert ha belegondolnuk utolsó "hagyományos" teló használók az mondjuk itt Európában a 40-45 év feletti korosztály, aki majd muszályból vesz valamit ha meghal a jelenlegi telefonja, ami a legolcsóbb.
Én 38 vagyok, és szüleimen, anyósomékon látom, hogy egy-egy készülékváltás nekik milyen stressz.
Ők nem akarnak upgradelni 1-2 évente telót.A gyártóknak is lassan már olcsóbb lesz egy aránylag olcsó 320x480 kijelző, mint egy kijelző + gombsor páros.
Plusz a fejlődő világban is elszórnak biztos párszázezer darabot majd. Én itt HelixP-vel értek leginkább egyet.
[ Szerkesztve ]
https://logout.hu/cikk/retro_kk/teljes.html
-
kiki89
aktív tag
válasz
Peterson_ #66 üzenetére
Én alapvetően soha nem zárkózom el egy új rendszertől, de tuti nem venném meg ezt a mobilt, mert sztem nem elégítené ki egy telóval kapcsolatos igényeimet és ha még sokan gondolkoznak így mint én, akkor valóban könnyen belebukhat, elég hamar.
"Amit birtokolsz, az birtokba vesz!"
-
Sofian
őstag
válasz
Keeperv85 #86 üzenetére
Tudom mi az Open Source, azt is láttam amit írtál, hogy egy herélt dalvik nélküli Android van alatta.
Azt nem értem, hogy miért úgy említik az Open Source-t ebben az esetben mintha minimum a mobil piac szent Grálját találták volna meg...
A bullshitbingóba sokan beszálltak.. itt az Indexes cikk: [link]
Belőle egy idézet: Mattheisen szerint a szolgáltató egyik legfontosabb feladata, hogy segítséget adjon az ügyfélnek, de ezt csak akkor tudja megtenni, ha általános elterjed a nyílt forráskód, nyílt szabványok használata. Éppen az az oka annak, hogy hirtelen nagyon népszerű lett a Firefox OS, amit egy Alcatel és egy ZTE készüléken mutattak be a mobilkongresszuson.
-
Sofian
őstag
Valaki megmondja hogy mi ez a nagy open source-ozás a Firefox OS körül? Az Android is Open Source "So What?"..
Összeszedtek egy új szót a marketingesek az egyik meetingen?
-
kovee01
tag
Kicsit gagyi android hatást keltő OS. Számomra kb 1-2 évvel ezelőtti rendszerre emlékeztet...
Kérdezz bátran, szervizben is dolgozom, ha tudok segítek! kovee01 felhasználónak 41 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!
-
quailstorm
nagyúr
válasz
Keeperv85 #82 üzenetére
Akkor kösz az infót, nem gondoltam hogy megnézted. Nem gondoltam hogy ekkora szar, de komolyan...
Instabil emulátorhegyre építenek emuláción alapuló "oprendszert". Hurrá. Kukába vele. Az androidra is ezt mondtam, szép várat építettek a sz@r-ból, de az alap tulajdonságai megmaradtak... multitask az nincs, felesleges és érthetetlen erőforrászabálás viszont van...
Az a bajom, ha egy "rendszernek" már az alapelveivel, felépítésével óriási gondok vannak, akkor hogy gondolják, hogy ez jó lesz? És képesek megoldani, hogy jobb legyen mint a többi(android), egy kivételével (igen iOS-ről beszélek), mert egy jól optimalizált emulátor jobb tud lenni mint egy összehányt natív valami
Attól függetlenül az FF OS-t végig fogja kísérni az életén az állandó erőforráshiány. -
Keeperv85
nagyúr
válasz
quailstorm #78 üzenetére
Két év alatt volt idő bizonyos dolgokat kihagyni, vagy hozzáadni, nemde? Ehhez képest pár sor módosítással egy Android dev.tree társaságában nagyon "szépen" lefordul. (Akkora compiler warningok vannak benne, hogy öröm nézni...) Arról már nem is beszélve, hogy a kódon a vak is látja honnan van újraírva.
-
A rendszerrel nincs bajom, csak ahogy kinéz ,nem hiszem el hogy egy alacsony költségvetésű készüléknél nem tudnak egy normálisan kinéző készüléken kifaragni, pl mint egy samsung star-nál ...
A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
Goeg
csendes tag
Annyira hiányzik, mint egy tökönrúgás. Nem tölt be piaci rést, nem nyújt semmivel sem többet, mint egy android és ezt tetézi, hogy a kezdetekben kis támogatása lesz, tehát hátrányban lesz a felhasználó az Android és WP felhasználókkal szemben. Teszem azt van egy jó app a haveroknak és az adott FF OS "júzer" is szeretné azt, de hopp nem tudja megszerezni mert valami elkésett oprendszerrel szerelt mobilja van. Alacsony árkategóriában már lehet WP és Android telefonokat találni, vagy akér használt IPhone 3G-ket, amik többet nyújtanak, mint ez.
[ Szerkesztve ]
-
Na mindegy, szerintem ez óriási bukta lesz, az erre szánt forrásokat meg jobb lenne odaadni az éhezőknek és a szegényeknek.
Így van, kukába minden fejlesztéssel, nem kell semmiből jobb vagy előremutatóbb!
Azzal ugye tisztában vagy, hogy az első Android változatok még ehhez képest is butábbak voltak?
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
quailstorm
nagyúr
válasz
Keeperv85 #77 üzenetére
És akkor hol van benne a dalvik?
Kb annyi köze van hozzá, hogy linux kernelen alapul, de sikerült a baromságot überelni ezzel arendszerrel.
QML felület hamarabb kész lenne, és 600x gyorsabb. GPU nélkül 80MHz-en már smooth a görgetés...
HTML5, java, flash, ez a menő... (flash az S5230 ha valaki nem tudná, meg úgy a zárt rendszeres samsungok. Igen azoknak a felülete adobe flashben fut, miközben a kernel assemblyben íródott...)
(#67) kolosanyi: de a Wave legalább aránylag gyors volt, és linux. Ezt az is bizonyítja hogy nem a játékgyártókon múlt a bukása. Mögé álltak mint a WebOS-nek. Lehetett volna jobb is.[ Szerkesztve ]
-
Keeperv85
nagyúr
Szerintem le kell írnom mégegyszer, mielőtt elmegy a téma abba az irányba ismét, hogy: "de hát az Android jobb és ezmiez...."
Android alapú rendszerről van szó!!! Olyan mint a Lewa OS (...csak nem lopja el az adataid a háttérben...). Nem egy új rendszer, csak az Android újragondolása. Miként pl. a MIUI vagy a CM vonal!
-
Coleszi
tag
Jól mondják Nokiáék. Inkább egy gyenge WP8 mint ezeket a hulladék akadásokat nézni.
-
Cathulhu
addikt
Naja, csak ennel meg a 3 eves Spica is gyorsabb volt 2.1-es Androiddal es 800Mhz-es ARMv6-tal (tudom, egy evig hasznaltam). Ha kicsit tobb memoria lett volna benne, akkor a bongeszes + zenehallgatas + bejovo hivas kombo se lett volna gaz, mint akkoriban. Es az 3 eve volt 50 rongy fuggetlenul, ezt megeszi reggelire.
Ashy Slashy, hatchet and saw, Takes your head and skins you raw, Ashy Slashy, heaven and hell, Cuts out your tongue so you can't yell
-
gzbotii
nagyúr
De arra is gondoltunk, hogy az Androidot is lehet ugy alakitani, ahogy kell...lasd Samu Galaxy Pocket.
Iden is ad ki QVGA felbontasu, 3" kijelzovel, 850Mhz procival es 4.1-el felszerelt telefont a Samsung [forras]. Akkor meg az miert nem jo? Ott is elegge ala lehet menni arban..foleg ilyen HW mellet. Arrol nem is beszelve, hogy a droid egy kiforottabb rendszer es ott mogotte a Play AruhazWhen every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.
-
helixP
nagyúr
Arra senki nem gondol, hogy ez egyáltalán nem nekünk szól? (Értsd:első, második világ.)
Kidobálják Indiába,Pakisztánba, Afrikába, Közép- és Dél-Amerikába. Nekik is van igény okostelefonra, és most meg is kapják / kaphatják.[ Szerkesztve ]
-
gzbotii
nagyúr
válasz
hadrian77 #24 üzenetére
Az MWC-n keszult bemutato a Sailfish OS-rol. Van meg egy masik is, ami itt keszult.
Szerintem, ha be tudjak majd gyomoszolni egy N9 szintu, szep telefonba, nem szallnak el arban akkor meg lehet sikeruk.[ Szerkesztve ]
When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.
-
hogy lecsaptak erre a nyomi rendszerte a gyartok... Mint gyongytyuk a takonyra.
Vissza kell vinnem pár kazettát.
-
kolosanyi
veterán
Szerintem nagyon nem. Rohadt lassú ez, azonos vason gyorsabb a droid. Így semmi értelme ennek...
quailstorm
Azért a Wave-ekért se álltak sorba, ez se lesz túl népszerű...lordfreyr
A zárt rendszeres vackok helyett is ott a droid. Nem látom, hogy miért érné meg ezt venni helyette. Ok, hogy most van pár nagyobb név mögötte, de amint látják, hogy nem fogy, kihátrálnak... -
kiki89
aktív tag
Sztem sokkal vidámabban futna kicsit izmosabb hardverrel, alapvetően nem rossz, de még igencsak kiforratlan, de lesz ez még jobb is!
"Amit birtokolsz, az birtokba vesz!"
-
Peterson_
addikt
válasz
MezeiPocok #63 üzenetére
"mondjuk ez HW függő is."
-IS.
Meg optimalizáció kérdése.
Lásd: WP.Apu mi ez?-Ez? Feketeribizli...-Akkor miért piros?-Mert még zöld...
-
MezeiPocok
csendes tag
Nekem tetszik és a sebessége is elég jónak tűnik, mondjuk ez HW függő is.
-
Pálin(t)ka
tag
Nekem a kínai op. rendszerekhez hasonlít nagyon..
-
bagly
tag
html a html-ben. Ez már htmlception
-
Rickazoid
addikt
Nagyon rosszul közelíted meg. Nincs olyan, hogy mit mivel célszerű csinálni, csak olyan van, hogy mit ismerünk és mit nem. Lehetne mást is alkotni, de a megszokottól eltérő projektek mögé ha nem tudnak elég tőkét állítani, akkor halálra van ítélve. Lásd: First ELSE. Hiába volt remek ötlet, volt látványos, intuitív és hiába állt mögötte kilenc cég, nem öltek bele annyi pénzt, hogy legyen belőle valami, végül jóval a start előtt lefújták.
Nem a találékonyság és a lehetőségek száma kicsi, hanem az átlagembereket befogadóképessége. Túlságosan hozzá vannak nőve a megszokott dolgokhoz és csak akkor rugaszkodnak el tőle, ha egy durva "marketinginjekciót" kapnak, ahhoz viszont pénz kell, rengeteg pénz, így kevés jó ötlet kerül nyilvánosságra (feltehetően ezért nem is tudunk igazán többet mondani), még kevesebb jut el a megvalósításig, a sikerig meg csak egy-kettő. Ráadásul ha egy ilyen adag marketing túl hatásosra sikerül (mint az Apple-é anno), akkor annak nyomán a kitaposott úton így vagy úgy de szerezhetnek elégséges nyereséget maguknak egy jó ideig elég sokan ahhoz, hogy egyáltalán próbálni kéne újat mutatni. Nemrég a Microsoft megtette, de az sem volt annyira egyedi (ötvözték az ikont és a widgetet...) és jórészt a Nokia neve juttatta be a köztudatba.
Egyébként ahogy azt már írtam és most idézem magam: "Szerintem egyes gyártók is csak azért látnak benne fantáziát, mert az Androidnál már egyre inkább a frissítések elmaradása miatti panaszáradat visszhangzik mindenhol, illetve a felületén és hardveres szempontból is muszáj mostanra már megfelelni bizonyos elvárásoknak, míg ennél van HTML5 és azt csinál a gyártó, amit akar."[ Szerkesztve ]
Erkölcstelen csíkot húzni a másik krumplifőzelékébe csak azért, hogy legyen egy szünet.
-
Lirion
addikt
Megnézve a támogatókat és akik a közeljövőben FF OS-sel szerelt mobilt készülnek kiadni, kétlem, hogy ez a cucc a fejlődő országok piacait célozná meg. Ha pedig a fejlett országokba szánják, akkor joggal gondolhatja mindenki, hogy ott nem az alsó kategóriás androiddal szaladgálnak a legtöbben, hanem a felső, felső-közép kategóriás droidokkal és azok mellett ez a rendszer rettenetesen kevés.
-
dr. Kind
aktív tag
válasz
freeknight #56 üzenetére
De igen, holnap ott leszünk.
-
Epsylon
aktív tag
Hát.. Amint megjelenik egy értelmes árú és kinézetű Firefox mobil, veszek egyet!
De nem azért, mert annyira hűdenagyon tetszene...
Gyűjtöm a bukott rendszeres mobilokat.Egyediek!
Nokia Maemo, Samsung LiMo, ???Firefox..A kedvenc játékszerem a csavarhúzó! ;) Dicodes/SvoeMesto
-
freeknight
őstag
Katasztofális a rendszer. Mondjuk nem is számítottam sokkal többre. Ez arra van, hogy az olcsódroidokat kiváltsa Indiában és Dél-Amerikában. Vagyis jelenlegi állapotában még arra sem alkalmas.
Az Ubuntura sokkal kíváncsibb lennék. Nem mentek mostanában a Canonical standjára?
-
prolad
addikt
Eddig nem győzött meg, valamiért (lehet hogy az eddig bemutatott telefonok miatt) a butafonok levaltojat látom benne.
-
arn
félisten
Egy uj rendszer megiteleset vhol ott kellene kezdeni, hogy mit tud, amit a piacon levo termekek nem? Ami indokolja, hogy ezt valasszak. Szvsz kb semmi...
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
Zoja™
őstag
Ez a rendszer annyira ,,smooth" mint a böngészőjük.
Jelenleg nálam eme rendszer képlete elég egyszerű: FF OS - F = FOS
Szerk.: Jól látom, hogy eltűnt pár hsz?
[ Szerkesztve ]
-
0xmilan
addikt
Aki azon botránkozik, hogy mennyire Android, IOS, MIUI, stb. copy, az milyen világmegváltó koncepcióra vár?
Vannak alkalmazások, amiket célszerű ikonokkal indítani, amiket meg valamilyen főképernyőre, launcherre lehet pakolni. Ennyi, ilyen szempontból igen eléggé behatároltak a lehetőségek.
Androidot pl. szénné lehet modolni, témázni, de azt senki ne várja egyetlen gyártótól se, hogy ilyen agyoncustomizált megjelenéssel "rukkoljanak elő", mert ezek megítélése eléggé szubjektív.
Ahhoz, hogy az r=1 user is átlássa a dolgokat, mindent a végtelenségig kell egyszerűsíteni, különben potenciális vásárlóktól esnek el... -
sing1ep1ayer
őstag
Ez kevés lesz az üdvösséghez. Könnyen elbukhatnak, hacsak nem elégszenek meg azzal, hogy a szegényebb réteget szolgálják ki olcsó készülékekkel, mivel más nem nagyon fog ilyet venni. A HTML 5 és JavaScript alapú alkalmazások használata szerintem jó, de az egyelőre szingliként támogatott 320 x 480-as felbontás vér ciki.
[ Szerkesztve ]
-
nicu71
addikt
na most tényleg vasfegyelemmel próbáltam ezt végignézni...sajnos nem sikerült,kínszenvedés az egész...
Ezt a rendszer egész egyszerűen még arra sincs kész hogy megmutassák az érdeklődőknek,mert úgy jár mint én,elborzad."-Te jó ég,mindjárt 8 óra!!! - Amilyen éjszakám volt,még jó hogy nem 9 !?"
-
Steve1207
veterán
válasz
Rickazoid #13 üzenetére
"Ráadásul nem is egyedi. Olyan, mint egy Android, ami iOS akar lenni... à la MIUI."
Pontosan ez jutott eszembe nekem is, hogy összegyúrták a kettőt és bedobáltak pár firefox ikont pluszba (a MIUI-t szerintem ne keverjük ide, de világos a hasonlat).
Egy kicsit azért lehet megtakaríthatták volna a kijelzőt, mert elég koszos, lehet gyorsabb lett volna kicsit a látszódó lassúsága ellenére
Mindenesetre én azért kíváncsi vagyok, lehet lesz benne pár jó ötlet.
.
-
Keeperv85
nagyúr
Már nem azért, de annyira Android alapú, hogy azt sem értem miért kell külön rendszernek tekinteni....
-
bajaki
őstag
Hmm, hát nem tudom.... Szerintem nem sok esélye lesz a jelenlegi telefonos operációs rendszerek mellett.
Engem nem fogott meg a rendszer.
-
batai15
félisten
lol. eleve halott ötlet. ios wp,droid mindent felmutat amit lehet jelenleg. ezek közül is a droid ami a legkönyebben integrálható bármibe. nem értem mér erőlködnek már ezzel. megvannak az uralkodo osek, többi úgyis eltünik.
-
AS
félisten
Sony-ra telepíthető már.
link De mikroSD nem működik.Nubia Red Magic 8 Pro Realme GT 2 Pro , Samsung Galaxy Tab S6, Samsung Watch Active 2
-
nobela
senior tag
"Google- és Exchange-támogatás viszont állítólag nincs"
Köszönöm, viszont látásra.
xDuoo MT-604 csöves hibrid fejhallgató erősítő 1 év garanciával eladó: 49.900.-
-
butyek
senior tag
Egyre kevésbé tud meggyőzni ez a rendszer.
&ρID with 10^100. Xiaomi 13T
-
Cyberpunk
félisten
Hát nehéz dolguk lesz annyi szent, de majd kiderül mi lesz.
Hope was the right choice, and it always will be.
-
imi314
senior tag
ez idáig egy semmi, android ios massza az egész
sᴧᴍsᴜɴɢ ɢᴀʟᴀxʏ s23 ULTRA
-
atiapa
tag
Újabb (tűz)rókabőr. Hogy senki nem tud elszakadni ettől a koncepciótól.
-----Ivy-----
-
ecology_83
tag
Én is örülök, hogy lesz új OS a piacon, legyen is verseny, mert kezd leülni nagyon. Az, hogy itt-ott szaggat és nem olyan smooth, mint amit Android elért talán végre 3-4 év alatt... visszavonom, most sem az
Nemrég nyomkodtam Samsung S3-mat és ott is voltak hülyeségek, azt sem tudtam mit csinálok. Tiszta káosz az android. Mielőtt beleköt valaki, nem vagyok láma!
Van még mit fejlődnie, de melyiknek nem? iOS-nek az új térképe volt katasztrófa, meg ott is voltak bugok, de még mindig jobban szeretem használni, mint androidot. Asszonynak a WP telója, meg majdnem jobban tetszik már, mint iOS.
Amúgy meg tényleg, ha az alsó kategóriába küldik, akkor versenyképes lehet, ha az árat is jól állítják be.
Na, de én minden jót kívánok Firefoxéknak! Legyen verseny! Abból mi húzunk hasznod. -
Tejberizs76
tag
Háááát! Lehet low-end teló OS-nek tökéletes lesz, máshol nem rughat labdába. Lásd szerencsétlen badát...
-
Sonyfan
tag
Kicsit IOS-érzésem támadt amikor néztem...
"Az volna a legnagyobb üzlet, ha embereket vásárolnék annyiért, amennyit érnek, és eladhatnám őket annyiért, amennyire tartják magukat."
-
Fabianus
tag
Azt, hogy tetőzik-e ezen a szinten az Android, nem merem megbecsülni, de kizártnak sem tarom. Ugyanúgy nem vagyok benne biztos, hogy az FF OS sikeres lesz, de azt, hogy az Android alá próbálnak beszúrni egy mobilOS-t, teljesen logikus lépésnek tartom. Az Android elterjettségének egyik legfontosabb oka, hogy minden szegmensben jelen van, de a legtöbb panaszt is a gyenge harveren nyújtott teljesítménye miatt kapja.
Ezen a fórumon hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy a világ csak a fejlettebb gazdagabb részéből áll, és ahogy az itt lévők többségének már több okostelefonja is vot. De nem! Ezeknek a telefonoknak a potenciális vásárlóinak soha nem volt még okostelefonja, és nem is tudnának 40-50 ezer Forintot sem adni egy telefonért, pláne nem ennek az összegnek a 4-5-szörösét. -
fleetcmd
tag
Várom a tesztet, hogy megtudjuk, valójában milyen a Firefox OS, de így a videót elnézegetve olyan... semmilyen. Jó lenne pozitívan csalódni, de félek, hogy ez nem fog megtörténni.
--- Steam Controller + Steam Link // Logitech F310 játékvezérlők; Tel.: Nokia 5 (Android 8.1)
-
Cathulhu
addikt
nem kell dualboot, csak az ubuntu for android, Az volt az eredeti verzió, az "önálló" oprendszer csak később merült fel. Ne hagyjuk, hogy az feledésbe merüljön.
Ashy Slashy, hatchet and saw, Takes your head and skins you raw, Ashy Slashy, heaven and hell, Cuts out your tongue so you can't yell
-
vimes
senior tag
Igaz, h a videó legalább 15%-a töltögetéssel telt el. Maradok az Androidnál.
Bár mondjuk a ZTE Grand X-es béta verzió sebességénél jobb(szerintem). http://www.youtube.com/watch?v=5MzuGWFIfio
De ha nem is abban a tekintetben történt előrelépés, h a ZTE Fireben valószínű gyengébb hardver muzsikál..."Ole, ole, ole, ola, der FCK ist wieder da! Ole ole, ole ola, die roten Teufel sind ganz wunderbar." Let's go Bezte!
-
Péter747
tag
igen ez igaz nem eset szó róluk
-
hadrian77
csendes tag
Valamelyik nagy portál a Tizent is kipróbálta, és arra jutottak, hogy amellett nem rúg labdába az FF, low endben az lesz az igazi ellenfél. Apropo, Jolla nincs jelen? Kíváncsi lennék a Swordfishre is.
-
Péter747
tag
ha androiddal együtt indult volna lenne esélye de az android már ettől előrébb van
nem tudom menyibe fog kerülni de idén szerintem ujonan 1gz cpu,512 ram 4ich hes kijelzőt 480 800
androidba kb 50 000 FT szerintem na most ennek nagyon olcsonak kell lennie
mert küllőmben szerintem esélytelen
de a miota tudom hogy lesz vagy is van FF op rendszer azóta azon gondolkodom hogy az androidot kiteheti-e a nyeregből na most de mondjuk kb 2-3 év mulva úgy tudom most androidnak 70% részesedése van ez sok de vajon legyőzhet? ezen gondolkodom szerintetek léci véleményt nagyon kiváncsi vagyok a véleményetekre előre is kőszi -
saiyajin
senior tag
En partolom, hogy minel tobb rendszer legyen a piacon, legyen mibol valogatni, de egyelore nem latok ebben fantaziat. Varom a reszletes cikket, es erdekel mi lesz belole.
Erdekes probalkozas, hogy az also kategoriabol inditanak, es nem valami felso/felso-kozep kategoriaval."I don't even close my fuckin' eyes when I sneeze"
-
Rickazoid
addikt
válasz
Johnny194 #17 üzenetére
A Canonical (nem Ubuntu) egy kibelezett Android MOD-ot (CyanogenMOD) csinál egyfajta virtuálisan futó, Ubuntura emlékeztető rendszerrel.
Bár tény, hogy nem fognak beállni a Mozilla mögé.
Meg kb. senki sem, csak pár gyártó, akit zavar, hogy egyre kevésbé tudja testre szabni az Androidot és lassan már az átlagember is rájön, hogy frissített Android = jobb Android.[ Szerkesztve ]
Erkölcstelen csíkot húzni a másik krumplifőzelékébe csak azért, hogy legyen egy szünet.
-
-
ADAM1337
nagyúr
Html5 nem is rossz.
Főleg hogy pl youtube is már átál rá.
Kíváncsi leszek rá, mivel tudnak előrukkolni majd. -
Rickazoid
addikt
Hát ha nincs Google támogatás, akkor az olcsó androidos telefonról váltóknak már nem is alternatíva, pedig arra talán még jó is lenne. Talán. Ez így arra lesz elég, hogy a zárt op.rendszeres érintőkijelzős telefonokat kiváltsa.
Szerintem egyes gyártók is csak azért látnak benne fantáziát, mert az Androidnál már egyre inkább a frissítések elmaradása miatti panaszáradat visszhangzik mindenhol, illetve a felületén és hardveres szempontból is muszáj mostanra már megfelelni bizonyos elvárásoknak, míg ennél van HTML5 és azt csinál a gyártó, amit akar.
Ráadásul nem is egyedi. Olyan, mint egy Android, ami iOS akar lenni... à la MIUI.[ Szerkesztve ]
-
=Mentor=
őstag
Lehet hogy kezdetleges, de a gépigényből ítélve már most jobban optimalizál mint egy Android...
-
hxcforlife
tag
Tiszta Symbian Belle
-
quailstorm
nagyúr
Figyelj! Ráírod hogy Samsung, és 20 milliót eladsz. Persze ehhez kell egy 176x220-as 5 colos reziszív érintőpanel, meg egy 0,1 megapixeles kamera is... Értsd ezt sarkítva.
S5230-ból is elment 30 millió, meg használtan és függőn 6-7 ezer HUF a legolcsóbb... Annyiért meg már telefont is kapni, pl SE G502, W810, Nokia 6303i... -
[P]laci
senior tag
Vegyes érzelmeket váltott ki belőlem ez a FF OS... de inkább negatívakat...
Viszont a szám címe nagyon érdekelne, mert az viszont határozottan tetszik!
-
BenHans
addikt
Így első ránézésre nem hinném hogy van helye a piacon. Szvsz nincs értelme annak hogy legyen nekünk is alapon kiadja mindenki a sajátját....
[Ennek] pl sokkal több értelmét látom, pláne ha tényleg megoldják hogy android-ubuntu dualboot legyen...lehet abban fantázia, hogy mindkét rendszer más feladatokat lásson el.️🧡 "...gialla come er sole, rossa come er core mio..." Roma Non Si Discute, Si Ama🧡️
-
razzorr
őstag
Már elnézést a kifejezésért,de nekem ez egy ipari hulladéknak tűnik.
Az FHD,a gigaherzek és a gigaramok világában ez baromi kevés. Persze lehet fejlődik majd, de ki várja mindezt meg? És az emberek miért is vennék ezt,mikor van számos más,jobb és kiforrottabb rendszer...Na mindegy, szerintem ez óriási bukta lesz, az erre szánt forrásokat meg jobb lenne odaadni az éhezőknek és a szegényeknek.
[ Szerkesztve ]
-
quailstorm
nagyúr
Lassabb mint azonos hardveren a droid. Mindkettő emulátor, csak az FF OS kevesebbet tud. Szerintem semmi értelme. A videó számottevő részét a betöltés teszi ki, valamint laggokat is lehetett látni. A telefonkönyv dolog meg nekem új, hogy ilyen soká tölt...
-
Švejk
őstag
Tetszik, de ez a telefonkönyv tiszta MIUI! Kicsit lehettek volna kreatívabbak, de belegondolva alsó kategóriába nem is rossz.
-
daninet
veterán
Lehet, hogy jó, de ezen a hardveren elég gyötrelmesnek néz ki. Mikor nem akart semmire reagálni, és inkábba telefon külsejét mutogatta
Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
mathaus=)
senior tag
Szerintem ennek csak pár éve lett volna létjogosultsága, mivel ( szerintem ) az idei alsós droidok már teljesen megfelelő élményt fognak nyújtani. ( szerintem már a tavalyiakkal is egész jól el lehet lenni pl. Galaxy Mini 2, Xperia Tipo stb..)
-
Miért is?
Nyílt forráskód mögé tudod mennyien fognak odaállni? Linux? Ubuntu?
Poco X7 Pro bemutató: https://logout.hu/bejegyzes/poco_x7_pro_bemutato_video.html ,,,Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már szinte csak privátban leszek elérhető. :)
-
Tybee000
aktív tag
hát szerintem ez a rendszer kuka.
Új hozzászólás Aktív témák
ma A Mozilla standján próbáltuk ki a HTML5 alapú Firefox OS-t, mely már a nyár elején elstartol az alsó árkategóriában.
- Asszociációs játék. :)
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- 3D nyomtatás
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- World of Tanks - MMO
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Microsoft Excel topic
- Lapos lesz a Find X8 Ultra, mint egy palacsinta
- PlayStation 5
- További aktív témák...
Állásajánlatok