- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
04ahgy
nagyúr
Egyrészt. Nem a digitális VRM-ről beszéltem, hanem a DrMOS- ról. Nem keverendő a kettő. Míg előbbi lényegesen eltér vezérléstechnikailag az analógtól, addig utóbbi csak a meghajtó fokozat, valamint az upper és lower MOS FET teljesítménytranzisztorok egybeintegráltságát jelenti. Így kisebb jelutak, kisebb veszteség melletti magasabb frekvenciás üzem, kisebb melegedés érhető el. A GA-X58A-OC-n is DrMOS VRM van, mégis analóg. Digitális VRM is építhető diszkrét FET-ekkel, lásd P8P67 és társai.
Ráadásul azt sem tudom, hogy került most ide a 2900XT, mert annak a VRM-je a messzemenőkig megállja a helyét.Az itt emlegetett dropokat műszerrel méred? Mert toyone fórumtárs úgy mérte. Anélkül sajnos sem a Te, sem más drop értékeit nem tudom relevánsnak tekinteni.
Megfelelő (nem Foxconn) socketes lapot kell választani. Akkor 800W esetén sincs gond.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
Természetesen levontam az SSD (3W), RAM (10W), VGA idle (8W) és alaplap (30W) fogyasztást ebből, és természetesen figyelembe véve a táp hatásfokot (Corsair Professional Gold), valóban némileg 400W alatti disszipáció jön ki. Azért is írtam 400W körülit és nem 400W-ot meghaladót.
Természetesen a szokásos [U(tuning) / U(alap]) ^ 2 * f(tuning) / f(alap) * P(alap) képlettel is szépen adódik az eredmény. A szokásos 130W TDP-vel számolva nekem ~350W jött ki 5GHz-es tuningot, 3,33GHz alapórajelet, 1,165V alapfeszültséget és 1,55V emelt feszültséget feltételezve. A 130W meg mint tudjuk, intelnél Thermal Design Power, nincs kőbe vésve az, hogy specifikus terheléseknél a CPU nem fogyaszthat többet.
HGyu
-
-
04ahgy
nagyúr
MSI Eclipse SLI. Már 3 éve DrMOS technológiával üzemel (mikor a Barts GPU-k VRM-jére a forradalmi, integrált driveres jelzőt használták a PH! reviewben, csak lestem, hogy ezek nem tudnak MSi-ékről) 6 fázissal. 400W körül kajáló i7-980X esetén sincs baja a VRM-nek. Csillió fázisos (24 talán) P6T Deluxe meg kifingik alatta.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
Jó kis teszt! Én is az MSI Afterburnert használom tuningolni, és a szoftverek tekintetében is jelentkezik a konkurensekhez képesti viszonylag letisztult felépítés.
PÜ ment a cikkel kapcsolatban.
HGyu
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Revolut
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékes FEJhallgatók
- 3D nyomtatás
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Hálózati / IP kamera
- További aktív témák...
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 5578 2in1: i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- MSI CYBORG 15 A13V
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest