- iPhone topik
- Milyen GPS-t vegyek?
- Vodafone mobilszolgáltatások
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Magisk
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz blueMerle #12 üzenetére
alapvetően ezek a tabletek szerintem addig jók, amíg csak ilyen film/képnézegetésre akarod használni. mondjuk kicsit drágák ahhoz, de mondjuk egy tegra2 gép már elég tekintélyes teljesítményt tud felmutatni, bizonyos területe és jól optimalizálva még jobbat is, mint egy netbook. a különbség az, hogy a netbookok nagy részét összedobálták ilyen megmaradt és kifutó/elavuló alkatrészekből, addig úgy tűnik, hogy ezekbe a tabletekbe mobil fronton komolyabb hardver kerül. mondjuk egy ilyen tablet maemo-val igen szépen muzsikálhat.
amúgy a gépelés problémákra nem tudom mennyire működő, de szeritnem valószínűleg nem rossz megoldás egy BT-os billentyűzet, ilyeneket már évek óta lehet kapni pda-khoz is, összehajtogatható, kis helyen elfér.
ha van benne rendes usb és/vagy kártyaolvasó, akkor lehet péládul fényképezőről rátölteni képeket, videókat, és kicsit nagyobban végignézni, illetve egy hdmi-vel lehet kikötni tévére is akár. illetve biztos láttad azt a tegrás (vagy tegra2-s?) bemutató videót, amikor azzal a zombi-lövős játékkal játszik a srác. ez utóbbit péládul netbookkal nem tudod megtenni.
szóval szerintem nem haszontalan eszközök, de a sikerességét a célcsoport pénztárcája és a marketing mértéke fogja eldönteni. én nem vennék ilyet, mert egy laptop és egy felső kategóriás telefon mellé felesleges, de akinek ezek nincsenek, annak akár jó is lehet.
-
Meglivorn
aktív tag
válasz blueMerle #12 üzenetére
Én meg azt nem értem miért gondolja mindenki, hogy ez egy számítógép?
Ha írni akarok, dolgozni rajta, fotókat manipulálni (legyen az méretezés és forgatás vagy photoshoppolás), játszani, akkor ott az asztali gépem és kész. Filmet nézni max. utazás közben használható mert különben nézze az ember rendes képernyőméretben...
De ha éppen el akarok olvasni egy könyvet, a híreket a neten (lehet hogy megdöbbentő, de a fórumokon postolás sokkal ritkább tevékenység mint az olvasgatás), hordozható eszközön nézegetni/mutatni képeket, esetleg videókat (ekkora kijelzőn max 720pnek van értelme) akkor egy laptop nagy és nehéz ráadásul a billentyűzet+kijelző miatt nehézkes is, full tablet pc drága és lássuk be, ágyúval verébre.
Persze egy e-papir megoldás jobb lenne, de minden marketing szöveg ellenére az nagyon kezdetleges egyelőre. A képváltás sebessége a béka segge alatt, szines kijelző csak bemutatókon létezik, de az sem nagy élmény, ráadásul drága is.
A nettábla semmi több mint egy kényelmesen, nem az íróasztal előtt görnyedve használható média (könyv, újság, kép, esetleg film) megjelenítő eszköz. Arra kell használni, amire való, és nem azt nézni hogy mit nem tud, amit egy sokszor drágább, vagy nagyobb cucc igen. Bár persze min csodálkozom, az emberek többsége sima levelek és feljegyzések írásához sem adja alább a full ms wordnél, a számológép meg minimum képes legyen integrálni. Józsibá netezésre és képnézegetésre használt gépébe pedig egy négymagos proci a minimum különben szarra se jó...
Az 500$ egyelőre elég drága, de megy ez majd lejjebb. Lesz ez 200 körül is
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- iPhone topik
- Asszociációs játék. :)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- PlayStation 5
- Vivaldi (böngésző)
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Milyen GPS-t vegyek?
- További aktív témák...
- Akció! Paidashu 10600mAh, 22.5W Gyorstöltő PowerBank
- Apple Airtag 4 Pack Bluetooth Nyomkövető, Bontatlan, Új, 4 Darabos Csomagolás, 1 Év Apple Garancia
- Usams biciklis telefon tartó
- Apple Airtag 4 Pack Bluetooth Nyomkövető, Bontatlan, Új, 4 Darabos Csomagolás, 1 Év Apple Garancia
- Ikea LIVBOJ + 3D nyomtatott tartó
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest