Új hozzászólás Aktív témák
-
nyunyu
félisten
Na ja, olyan nincs ami mindenben mindenkinek jó. Mondjuk miért kell neked annyira miniITX?
Hulye ugyfeleknel mindig keves hely van a gep pultba/moge rejtesere.
Sok helyre meg a miniITX is tul nagy, oket mondjuk siman ra lehet dumalni a monitor talpaba integralt gepre. Azon tobb a hasznunkÉs sokáig csak az Epia volt az a lap ami ilyen kis méretben valami PC-szerű teljesítményt nyújtott és nem ipari célokra készült.
Ez valoban igy van.
Egyebkent meg az egy vicc, hogy 2005. aprilisban az Epia V/5000 vagy hogyishivtakakkor kerult 14500+faba, mostani 5000AG neven futo reinkarnacioja meg 21450+fa.
(Akkor volt a dollar 195, most 145, tehat meg csak nem is dollar arfolyam... Euro sem lehet: 245 vs 230.)A Sunix kártya meg... mennyi ez...? Én 1500-ért vettem az enyémet. Meg nem mondom most milyen márka. Viszont mindegy, a Vista nagyon ritkán van használva a gépemen, a Linuxnak meg nincs baja vele.
2.4+faert merik a 2 soros valtozatat, 3.5+fa amin van parhuzamos is.
Ja, nem beszélve a RocketPort szerű multi-serial adapterről, USB-s RS232 vagy LPT adapterekről.
Ami TALAN mukodik, de nem ez a jellemzo.
Egyreszt DOS alatt nincs USB, masreszt amikor meg Win ala akartunk LPT nelkuli laptopra parhuzamos hardverkulcsot varazsolni, akkor 3 fele USB-LPT adapterrel sem sikerult mukodesre birni...
-
nyunyu
félisten
Amúgy az ipari cuccokba meg tényleg kell a soros csati, de hát könyörgöm, akkor gyártsanak már a kedves gyártók ipari/irodai cuccokat, soros meg minden csatival, meg home cuccokat HDMI-vel.
Ez a lap majdnem jo mindket celra.
Nekem van rajta 4 soros, neked DVI.
Nekem viszont nincs rajta parhuzamos, neked meg HDMIKaaar, hogy ezt a markat meg nem lattam a magyar piacon.
-
nyunyu
félisten
Amúgy ha normális az a lap akkor beledob az ember egy PCI soros/párhuzamos karit.
Na persze akkor ha a legújabb winnyózokhoz (ha az lesz rajta) van driver...
Én is beszereztem TV távirányító illesztőnek egy PCI soros kártyát, Vista alatt természetesen nem létezik dirver,Hmm, altalam korabban legagyizott Sunix 4079T-hez meg Vista driver is van.
MiniITX hazba viszont nem tudom belevarazsolni a parhuzamos kivezeteset, igy ha nincs a lapon parhuzamos, akkor bukta.
-
nyunyu
félisten
válasz
waverider #56 üzenetére
Eddig is volt, csak jellemzoen az ipari szegmensben.
Pl. mi valami ilyesmi lapokat hasznalunk celeron650 procival az ipariPCinkben.
-
nyunyu
félisten
válasz
Grigorisz #53 üzenetére
Én csak annyit tennék hozzá hogy a soros és párhuzamos portok helyét jobban is kihasználhatták volna. +2 usb, e-sata, DVI, HDMI bármi csak ne ilyen már szinte sose használt valamiket rakjanak oda.
Ha jol emlekszem, az embedded procik helyett is Atomot akarnak, ipari alkalmazasoknal meg nem ugy megy am az, hogy kidobjuk a 10-15 eves eszkozoket, mert az alaplapon nincs soros csati...
Ez a felhasznalasi terulet amugy sokkal nagyobb, mint a DVI/HDMI/tuzesdrotra ahitozo homejuzerek.
En pl. nem tudok mit kezdeni kedvenc beszallitonk minigepevel, mert lehagytak rola a parhuzamos portot.
Pedig olyan f@sza penztargepet lehetne belole faragni...A "csak" két sata portot sem értem igazán olyan házakba ahová ezt szánják egyszerűbb sata kábeleket huzigálni mint a 80 erest, és a satás írók semmivel nem drágábbak mint az atások.
Nyilvan nem akarjak, hogy az olcso celeron/c2d-k alternativaja legyen.
Mert ha eloallnak 15k-ert egy olyan alaplappal, ami a lazalmaitokban szerepel (HDMI/DVI/jo VGA/sok SATA/<30W...), akkor a kutya sem venne a dragabb procijaikat, mivel a homejuzerek 99%-anak nem lenne szuksege erosebbre. -
nyunyu
félisten
A Wind Board mérete 19,5 x 17 cm, microATX alaplapokkal kompatibilis házakba szerelhető.
A jo edes anyj!@#$%^&*()t, hogy nem birtak 17x17 centisre csinalni, igy nem fer bele a miniITX hazakba.
Illetve ha bele is fer, akkor sem lehet hasznalni az egy szem PCI slotjat, mert az a masodik helyen van, nem az elson, ahova a haz PCI risere passzolna.Sebaj, maximum nem ebbol fogunk elhasznalni evi 20-30db-ot, hanem Intel D945GCLF-bol.
Home juzereknek persze mindegy, azok ugyis occso mATX hazba rakjak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Háztartási gépek
- Android szakmai topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Apple MacBook
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest