- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Stílussal és friss szenzorokkal futott be a Huawei Watch GT 5
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Nem is gondolnád, hogy milyen komplex külső akkut gyártani
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tim82
félisten
Szerk. most nezem, ez nem is szedte darabokra, de szokas szerint az osszeszereles nincs is meg.
Az iFixit-es guide-ok szinte mindig csak a szétszedést tartalmazzák, az összeszerelésre annyit szoktak írni, hogy ugyanezekkel a lépésekkel, csak fordított sorrendben kell elvégezni. "Ez nem bug, hanem feature!"

A legnagyobb mutatvany pont ott kezdodik, ahol befejezi, ugy csatlakoztatni az uj digit, hogy mikor visszahajtod, akkor is teljesen jol erintezzen.
Nemrég vettem egy Nokia N9-et törött kijelzővel. A kijelzőt én cseréltem benne (eBay-ről gyári eredeti, digitizerrel), ott egy dologra nem tért ki az amúgy teljesen Youtube-os videó: ahhoz, hogy a fényérzékelő kábelje a helyén maradjon, ragasztani kell. Ezt leszámítva meglepően könnyen meg lehetett oldani, az N9 a Milestone 2-höz képest a szerelhetőség csúcsa: leszeded a micro USB védőfedelét, kihúzod a SIM tálcát, kicsavarozol 2 db Torx T5 csavart, majd simán (persze óvatosan) kipattintod a kijelzőt és lehúzod az alaplapról a kijelző szalagkábelét és a fényérzékelőét. Nekem kb. 2 órába tellett, ebből 1 óra volt a T5-ös csavarok kiszedése (nagyon nehezen lehet beletalálni), fél óra meg olyan ragasztó keresésével telt a fényérzékelő kábelének rögzítésére, ami nem marja szét belül az N9-et.

Na meg itt nem szedte le a keretrol a digitizert, ugy eccerubb persze

A cím alapján a teljes keret + digiziter (front panel) cseréjére vonatkozik a guide, szóval nem is volt szvsz célkitűzés ezek szétszedése.

GGMPC: rá kell állni mentálisan, én pl. szigorúan akkor vagyok hajlandó szerelni, ha épp nem érzem magam lefáradtnak, türelmetlennek stb., egyébként nem nyúlok hozzá. Laptopot is, mobilt is szereltem már magam, úgy bizonyult sikeresnek a dolog, hogy ha bármikor úgy éreztem, hogy fáradok vagy türelmetlen vagyok, akkor leálltam és akár csak napokkal-hetekkel később nyúltam újra hozzá. Ezzel együtt inkább magam szerelek, mert azzal is tanulok, pénzt meg nem szeretek olyasmire költeni, amit magam is el tudok végezni (a megfelelő házi feladat - utánanézés - elvégzése után). Nem vagyok különösebben ügyes, de alapos azért igen, szóval eddig sikeresnek mondható a ténykedésem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- OLED monitor topic
- Lexus, Toyota topik
- Milyen processzort vegyek?
- Motoros topic
- Stílussal és friss szenzorokkal futott be a Huawei Watch GT 5
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple Iphone 16 Pro White Titanium (07.25-ei vásárlás)
- Honor 400 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro ( picit Karcos Kijelző) / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó garancia / 86% Akku
- Apple iPhone XR / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / 95% Akku
- BESZÁMÍTÁS! MSI B760 i5 13400 32GB DDR5 512GB SSD RTX 4070 12GB ÚJ Zalman T4 Plus FSP 650W
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 12700E / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1 TB SSD
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Bomba ár! Microsoft Surface Pro 7 Black - i5-1035G4 I 8GB I 256SSD I W11 I Cam I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő