Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Garmin Forerunner 165 - alapozó edzés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ez nem futótűz, inkább csak égés
- Telekom mobilszolgáltatások
- Honor X8c - nem csap nagy cécót
- Tovább csúszik az Apple okosotthon hardvere
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
SzGabo1978
csendes tag
válasz
NPeete #26660 üzenetére
Én is használom már kb január vége óta, csak én a 01.17-el használtam eddig.
Ezek a bajok voltak vele:
- lassú volt az éledése hívásnál, ébresztésnél is (bár annál nem volt hátrány)
- 3-4 naponta újra kellett indítani, mert belassult,
- ha kikapcsoltam a gps-t nem talált újra vissza magára (nettel se) csak újraindítás után
- a kamera nem ment (fényépezni lehetett) alap cuccal és UCam-al se
- a wifi megosztás csak védelem nélkül ment
- a bluetooth állítlag nem ment, bár csak az xda-n olvastam, nincsenek bluetooth cuccaimViszont gyors volt tényleg a rom, és újraindítás után nálam minimal gappsal (csak az ment fel rá, és abból is csak a 4.4.1-es !, a többivel bebootolt ugyan, de nem töltött be a grafikus felület), pár widgettel 240MB körüli szabad ram volt.
A gyorsaság relatív, mert én 300-600-1000-1200-on használom már majd 1 éve a telefont (bő 2 éves Defy+) és ahoz képest is gyorsabb ez a rom.
Valóban nem a twrpben, rosszul fogalmaztam itt egyből az töltődik be és nem tudok belőle kilépni !
Az sikerült már valakinek?Ja és az újabb cm11-ben (03.09) már a felsoroltak nagy része javítva. Legalábbis az éledés és a kamera már jó és nem kell 3-4 naponta újraindítani se. A gpst azóta nem kapcsolgatom ki-be
Ja és újra van képernyő lock is (ikonok widgetek rögzítése). -
SzGabo1978
csendes tag
Üdv Mindenki !
Először is, aki fel akar tenni cm 11-et felesleges köröket fut a régi (10.1-es) rom feltevésével. Én a rootolt kvázi-gyári sbf és a 2ndinit után feltelepítettem a twrp defyhez való csomagját, és arra a cm 11-et. Normálisan működött így is, más kérdés, hogy a romnak voltak azért hibái (01.17-es).
1 hete feltettem a 03.09-i romot (frissítéses telepítés). Ebben új twrp van is van, és a romban sok frissítés, sokkal jobb lett.
Viszont a twrp-ben nincs most lehetőség a telefon húzására. Vagy csak én nem találom?Tette már fel ezt a romot (vagy ebből a szériából) valaki?
-
SzGabo1978
csendes tag
válasz
dodopek #26514 üzenetére
Teljesen felesleges macera így telepíteni, már a 10.2-t is.
Amiért kell a korábbi rom, az a costom recovery(twrp), amit meg kiadtak zip-ben és fel lehet telepíteni a 2ndinit-féle custom recoveryből.
10.2 volt előtte fönt nekem is, csak az utóbbi időben hamar felzabálta a memóriát meg lassúnak tűnt a wifi és a 3g is a korábbiakhoz képest. A cm11-ben most szerintem sokkal gyorsabb.
Mindenestre szerintem a cm10.2-höz és a cm11-hez is elég a következő pár lépés:
- full wipe rootolt alap rom visszaállítás előtt,
- rootolt alap rom visszahúzás rsd-ből
- 2ndinit telepítés
- újraindítás után custom recoveryből feltelepíteni a defy_twrp_recovery.2.6.3.0.zip-et [link]
- twrp-ben wipe, aztán tetszőleges cm10.2 vagy cm11 rom
- gapps (nekem itt csak a 4.4.1 volt jó valamiért a 4.4.2 nem, persze a 4.4.1-re már lehet felmenne a az ujabb, de amire nekem kell a play és a korábbi appjaim visszaállításához, meg a contactokhoz elég ez)Egy kicsit húzva a telefont pedig egész gyorssá vált így.
Nekem most a 01.20-as rom így az eddigi leggyorsabb, bár még a rádiót, a bluetooth-ot és a wifi megosztást nem próbáltam ki rajta, azok ritkán kellenek. De a gps is gyors és a wifi meg a 3g sokkal gyorsabb lett, mint a 10.2-ben. És talán a memóriakezelése is jobb, mindenestre restart után 258MB szabad... utána most 2-3 nap alatt 220-230MB.
-
SzGabo1978
csendes tag
válasz
dodopek #26512 üzenetére
Tiszta telepítéssel tetted fel?
Én feltettem úgy, hogy csak az alap rootolt rom rsdvel, aztán rá a 2ndinit, majd abból fel a defyhez kiadott twrp-t és úgy azután a 01.20-as cm11-et.
Kicsit meghúztam 300/600/1000/1200-17-32-52-62 alapon és nagyon szépen gyorsan pörög.Nekem viszont csak a 4.4.1-es gapps ment fel csak valamiért a 4.4-be mindig belefagyott a minibe és a normálba is.
A twrp-vel viszont lehet csinálni mentést, és működik is visszatöltve szépen.
Nekem szépen és gyorsan megy rom, jó ébredéssel.
-
SzGabo1978
csendes tag
-
SzGabo1978
csendes tag
üdv !
Sajnos megszívtam valamit, de alaposan...
Ki akartam próbálni a wiui-t (abból is a hibrid ics alapút), eddig a quarx féle cm10 volt fönt.Letöltöttem, és felmásoltam a sd-re, majd wipe cache, és elindítottam a telepítést az sd kártyáról.
Viszont a Factory reset lemaradt !Utána már hibával indult csak a telefon.
Most próbáltam feltolni rá az rsd lite-al korábbi rootolt kernelt (DEFYPLUS_U3_4.5.1-134_DFP-231_CEE_ROOTED_No_Signed) és nem bootol be teljesen a telefon !
Csak a piros pötty lüktet, majd újrakezdi.Ha kiveszem az akksit és indítom, hogy csatlakozzon az rsd lite-hoz, megteszi, meg feltolja ugyanezt a romot, de megint csak nem tölt be teljesen... Mindig újraindul.
Rossz romot teszek fel? Vagy a telefonnak lett baja? Vagy előbb a gyárit kellene feltenni?
-
SzGabo1978
csendes tag
Köszi a segítséget !
Szóval akkor ilyen vagy-vagy alapon működik csak a 720p
Panoráma felvétel viszont van a cm10-ben is.
A második mikrofonnal vesz fel kamerázáskor? Vagy hol van szerepe annak a mikrofonnak?
Mennyire vízálló egyébként a telefon? Mert a valami olyasmit olvastam (meg láttam is a youtube-on), hogy kb 1 méter mélységig. Próbálta ezt már valaki ?
A miui-s v6 script fut cm 10 alatt is?
-
SzGabo1978
csendes tag
Üdv !
Lenne pár kérdésem... Nemrég (kb 1 hete) vettem Defy + telefont, már alig vártam, hogy lecserélhessem a win6-os Samsungomat
!
Szóval sikerült kirootolni és feltettem előbb a kamera patch-et és nagyon örültem neki, aztán meg lecseréltem a rom-ot cm10-re.
Itt viszont nincs benne a kibővített kamera és fényképező beállítási lehetőség (kisebb-nagyobb felbontások).
Fel lehet tenni cm10-re is a patch-et?Ha erre nem, akkor az itt bemutatott wiui-hoz esetleg fel lehet tenni ?
Kérdésem még, hogy a telefon hátoldalán mi az az apró lik? Érdemes azt szabadon hagyni ?
(Meg akarom úsztatni és azért)Előre is köszi !
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A DEFY egy új kategória első képviselője volt, most pedig eljött az idő a ráncfelvarrásra, ami inkább a belsőt érintette.
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- A kínai routerek mellőzését kéri az amerikai kongresszusi bizottság
- Politika
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Autós topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Okos Otthon / Smart Home
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S20 Ultra 12/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Honor Magic5 Pro 12/512GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Adatkábellel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
- Apple iPhone 11 128GB, Akku: 83%, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Akku: 92%, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB, Akku: 87%, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel 1 Év Garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest