- Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!
- Nem állnak jól az Apple Watch számai
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Mobil flották
- Érkezik a Now Bar a Galaxy órákra is
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- 10 000 mAh-t szuszakolt a Realme egy átlagos vastagságú telefonba
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Új hozzászólás Aktív témák
-
kromatika
veterán
Zeiss kamera számomra minőséget jelent.Így ez elég ígéretes.
-
ak76
senior tag
Én mint végfelhasználó (vásárló) pont leszarom hogy a HMD,a Foxconn,vagy maga a magasságos Nokia (Komáromban) gyártja e a vasat,amit használok,egyszerűen NEM ÉRDEKEL,igen,tudom, Komáromban már rég nincs Nokia,a HMD nem a Nokia,a Foxconn meg pláne nem,de ez az én szempontomból irreleváns,mert elsősorban az érdekel hogy milyen maga a termék,mennyit kérnek érte,milyen lesz a supportja,ésatöbbi.
Aki egy mezei hír apropóján a kardjába dől,hogy bizony ez a cég nem az a cég és különben meg szakmaiatlan hogy ezt nem rágják minden egyes alkalommal a publikum szájába,az vagy kurvára ráér,vagy tényleg azt hiszi hogy ez egy kőkemény szakmai portál,kizárólag fejlesztőmérnököknek,meg ultra kockáknak,(egyébként nem,nem az). -
joey04
titán
válasz
MikeWazowski #70 üzenetére
A másik fél sem ír le pontosan mindent korábbi elfogultság miatt, nem véletlen kardoskodik minden hírnél és ahogy Bog leírta nem is jogos teljesen.
-
Šolaire
veterán
Nagyon örülnék végre egy Zeiss kamerás telefonnak. 920-at imádtam szép képeket készített.
-
Pot$imanu$
tag
Végre
-
kano
nagyúr
válasz
TheBikerider #75 üzenetére
Mint már korábban leírta Bog, ki lett vesézve egyszer rendesen a Nokia - HMD - Foxconn kapcsolat. Miért is kellene minden egyes Nokiáról szóló cikkben legalább 1 oldalt szánni, hogy tisztázza ezeket ismételten a cikk írója?
Vagy lehet, hogy minden egyes olyan cikkben, ahol említésre kerül a Nokia név automatikusan linkelni kellene egy tényfeltáró, magyarázó cikket, ami leírja, hogy a Nokia már nem az a Nokia és a finn már csak kínai és a kicsi kínai majd megint finn lesz, de Kínában is dolgoznak finnek, de nem mérnökök csak semmittevő közgázosok, marketingesek és különben sem a Nokia gyártja a finn-kínai Nokia mobilokat, stb...
Ez a vicc... -
válasz
TheBikerider #75 üzenetére
Jelen pillanatban mi a pontatlan a cikkben?
-
-
MikeWazowski
veterán
válasz
Dr. 444Hertz #71 üzenetére
Köszönet!
-
válasz
Leírták már fentebb a lényeget. Olvasd el, mielőtt még jobban nekilendülsz...
-
válasz
Ami persze kiderül, hogy nem teljesen igaz, ha visszaolvasol 9 hozzászólást.
-
palkat
csendes tag
"Az új Nokia mobilokért felelős HMD Global most felelevenítette a kapcsolatot, és bejelentették, hogy egy újabb hosszú távú megállapodás vette kezdetét. Azt pedig külön kiemelték, hogy a Zeiss nem csak a nevét adja, egy sokkal szorosabb együttműködésről van szó, aminek része az optika, a szenzor és a képfeldolgozó szoftver is"
Ez alapján az egészet a Zeiss szolgáltatja.
-
-
-
Dilikutya
félisten
válasz
mjani1172 #58 üzenetére
A Lumiák jók voltak hardveresen, hozták a Nokia minőséget (ráadásul még az olcsók is jól összerakottak voltak), nem szempont, de jó ötlet volt a vidám színvilág is. Viszont a Windows Phone kiforratlan, félkész rendszer (volt), egy Android után egyenesen borzasztó kézbe venni. A felület szokás kérdése, az nem is borzasztó, de a funkciók elhelyezése, milyensége annál inkább.
-
Bog
HÁZIGAZDA
Kedves olvasó, én átírtam most a hírt, hogy nagyon jó legyen a kedved így reggel, de.
Egyrészt igen, teljesen retardált dolognak érzem mindig, minden alkalommal nekiállni magyarázni, hogy ez a HMD, meg az a Nokia, meg az a Foxconn, meg az Arto Nummela igazából egy kínai Soros György.
Másrészt.
Elképzelhető vannak ilyen-olyan kapcsolataink tök véletlenül, tök furcsa módon az elmúlt 15-20 év alatt ezek valahogy keletkeztek, nahát, és nem tudom, hogy neked mennyi opciód van társalkodni egy-két Nokia-közeli arccal, de nekem mindenhol azt súgták, hogy
1. a Nokia önmaga, akik ugye most a hálózatokkal vannak elfoglalva elvileg tökre rajta tartja a kis kezét a HMD ütőerén és az engedélyük nélkül lófütty sem lép piacra Nokia márkanéven, szóval igen rövid az a bizonyos póráz
2. a Nokia önmaga mellékesen bevásárolt pár enduser terméket készítő cégecskét, mint a nem elhanyagolható sikereket elérő Withings, vagy a meglehetősen profi Ozo. A Withings termékek tök véletlenül ki voltak rakva az MWC-n az új Nokia bejelentés helyszínén, miközben HIVATALOSAN ott sem kellett volna legyenek, mert nullazéró közük van a HMD-hez
3. iparági források szerint a Nokia önmaga egy évet adott a HMD-nek, hogy hozzák ki a legtöbbet a történetből, aztán ha sikerül, akkor szépen megveszik a HMD-t úgy, ahogyan van és ez a Nokia lesz az a Nokia, mondjuk ettől még ugyanúgy a Foxconnra (is) fog az egész támaszkodni. Ha meg a HMD belebukik az erőlködésbe, akkor a Nokia simán visszavonja a névhasználatot, nem esik csorba a cég hírnevén, nem kapnak infarktust a részvényesek, game over.Szóval.
Lehet minden HMD-Nokia-Foxconn-Artonummela hírnél kicsit puffogni, és ez minden bizonnyal jogos is bizonyos szempontból, csak egyrészt egy kicsit felesleges, mert a gúgliból idetévedő endusernek elkezdheted magyarázni, hogy mi újság, de ő abban a pillanatban zárja is be a böngészőt (és vessél meg, de alapvetően egy HÍR nem egy tényfeltáró cikk óhajt lenni, hanem egy gyors tájékoztatás), másrészt pedig egy kicsit jelen pillanatban mindegy, hogy a HMD-Nokia-Foxcon-Воланд viszony épp milyen, mert ez eléggé képlékeny.
Amikor az egész alakult, akkor azért nagyjából körüljártuk a témát, a 3310 cikkben is, de hidd el, hogy pont ennél a mostani hírnél pont csak az a lényeg, hogy akkor lesz Zeiss lencse majd a Nokia telefonokban. Ennyi.
-
mjani1172
addikt
Ez az egész Hmd, Nokia stb... dolog már unalmas.Engem egyébként sem hozott tűzbe a Nokia, hiszen évek óta csak vegetálás ment, nem tettek le semmit az asztalra.Az én véleményem hogyha maradnak az android vonalon akkor semmit nem fognak hozzátenni, legfeljebb egy középszerű valami lesz. A nagyokkal nem veszik fel a versenyt.Ezt a microsoft vonalat kellett volna tartani, az elején olyan jól indult, az lehetett volna egy alternatíva annak, aki a másik kettőből kiábrándult. A legnehezebb dolgokat megoldották és mégis bedőltek. Most mit akarnak? Kinában gyártani-gyártatni, androidot?
Borzasztó nagy a választék, reménytelen.
A másik része meg hogy svéd, kínai vagy bármilyen egy cég, ez ma már nehezen eldönthető. Minek nevezzük azt a céget ami eredetileg német, majd a részvényeit megvették az arabok, kínában gyárt az usa piacra, spanyol tervezővel? Mondjuk az autó, de a mai világ már nem olyan átlátható. -
mjani1172
addikt
válasz
Rusher4587 #27 üzenetére
Röviden: Nem
-
-
Воланд
titán
Én nem azt várom el, hogy minden hmd-s cikk így kezdődjön, hanem azt, hogy ne szerepeljenek olyan valótlan állítások egy, az olvasók tájékoztatására szánt cikkben, mint pl hogy a Nokia újra finn kézbe került, meg hogy a Nokia meg a Carl Zeiss megint kapcsolatban áll egymással. Ezek konkrétan nem igazak. Ezen kellene fennakadnotok, meg a forrás megjelölése nélkül leköközölt cikkeken, nem azon, hogy ha valaki ezt szóvá teszi. Persze ha nektek megfelel az ilyen minőségű tájékoztatás és lesz*rjátok, hogy mennyire fedi a valóságot, akkor nem szóltam.
-
kromatika
veterán
Up neki.
-
-
ClioRS
őstag
Én egy szóval nem mondtam, hogy bocsánatot kéne kérned. Nem is kell. Ahogy az sem, hogy minden cikkhez leírd ugyanazt.
Elég nonszensz elvárni, hogy minden Nokia/HMD/foxconn cikk így kezdődjön:
"A Nokia néven, HMD által forgalmazott telefon, amely cégeknek amúgy semmi köze a gyártáshoz, csak a marketinghez, mert a tervezés és gyártás a Foxconn leányvállalata (FIH) által történik...."
De ha ennyire bassza a csőröd, írj róla egy szép vaskos logout bejegyzést, aztán mehet az összes cikkhez ctrl+c/ctrl+v-vel a link, csak ne érezd már azt mindig, hogy neked ezt kötelező mindenkinek elmagyarázni. -
moleculez
veterán
Volt 925-m 930-m most 1020-m (igaz nem fő telefon, csak afféle smartcam), valamit nagyon jól csináltak akkoriban.
-
Soybex
őstag
A kérdés hogy milyen hardver fog állni ezeknek a nokiáknak a hátterében. Egy snapi 835 4gb ram 3500-4000mAh-s akksi bestbuy lenne, bár mondjuk álmodni szabad nem?
-
kpal
nagyúr
A képen szereplő N8 még ma is olyan képet csinál amivel nem kell szégyenkezni.
-
moleculez
veterán
A): Воланд - blogot a népnek oszt kész, aztán Ő írja a HMD/Nokia/MS /CIA/FBI cikkeket.
B): Privatban egy szerkesztőknek tartott "továbbképzés"
c): Hagyjuk ezt a témat senki nem ért hozzá, csak okoskodik
D): ->C -
Dilikutya
félisten
válasz
Rusher4587 #16 üzenetére
LG. Mint márka, a Nokia sem kínai, csak a mostani készülékeik. Nem európai tervezés/gyártás.
-
PV 808 utód android alapon lesz e, ha nem akkor nem veszek Nokiát addig.
-
EndR
tag
válasz
#16820480 #13 üzenetére
Az N90-et nem tudom; nincs tapasztalatom, de hogy az N8-as messze verte a kortársait, az biztos.
Nálam több mint 5 évig ment hiba nélkül, és csak azért lett cserélve, mert elkaszáltak minden nemű támogatást hozzá.
Ha tehetném, még mindig őt használnám, kiváltképp a kameráját! -
Воланд
titán
válasz
Rusher4587 #26 üzenetére
Akkor leirom meg egyszer: a HMD Global marketingen, sales-en es retail chanel epitesen kivul nem csinal semmit. Az R&D-t, gyartast a Foxconn leanya, a FIH vegzi. Nezd meg a HMD Global oldalat, tok szep, hogy volt Nokiasokkal van tele a ceg, csak eppen az osszes sale-es, meg marketinges. Egyetlen egy mernoki pozicio sincs feltuntetve, egy szo sincs az r&d-rol. A ceg indulasakor az volt a nagy hir, hogy 500 millio dollart terveznek elkolteni az indulast koveto harom evben, de nem fejlesztesre, hanem marketingre. Mondjuk lathatoan jol megy nekik, mert a hulladek 3310 rip-off-on kivul kiadtak egy par kozepszeru keszuleket, amik sem szoftveresen, sem hardveresen nem mutattak semmi kiemelkedott, egyesek megis istenitik oket..
-
Воланд
titán
Ne haragudj, de nem fogok elnezest kerni azert, mert egyeseknek nem tetszik, hogy nem az MA-n, mint szakmainak mondott portalon megjeleno forras nelkuli es pontatlanul leforditott cikkekbol tajekozodok, majd hangok merek adni annak, hogy ami itt megjelenik az nem fedi a valosagot.
-
törölt tag
Hát, az sem váltotta meg a világot. De komolyabb optikának és nagyobb érzékelőnek nagyobb hely kell, és leginkább a telefon síkjára merőleges irányban, ami ugye a zsebre tehetőséget nem engedné meg. Még talán a Sony BT-os megoldása lehet egy járható út, ahol teljesen független modul, és a telefon csak kijelzőként működik.
-
válasz
Rusher4587 #26 üzenetére
Az viszont a szövegedből nem derül ki, hogy a fejlesztés kiknek a kezében van.
Úgy tudom, hogy a Foxconn nem csak gyárt, hanem ők tervezik a készülékeket, és fejlesztik a szoftvereket és az egyéb dolgokat.
Az, hogy ezekbe a folyamatokba mekkora beleszólása van a HMD-nek, na ez az a rész, ami számomra például tök homály. -
Xaels
félisten
válasz
Rusher4587 #27 üzenetére
Akkor meséld el miért is kapunk hivatalosan egy "butított" verziót a Nokia 6-ból a kínai verzióhoz képest és azt is jelentős késéssel?
-
ClioRS
őstag
válasz
Rusher4587 #26 üzenetére
Ebbű baj lesz more
-
-=MrLF=-
senior tag
válasz
Rusher4587 #26 üzenetére
Jó kis összefoglaló köszi.
-
Hadrian
tag
válasz
Rusher4587 #26 üzenetére
Olcsók? Mennyibe fognak kerülni? Érdekelne.
-
Rusher4587
tag
válasz
MikeWazowski #18 üzenetére
Bocsánat, félreérthetően fogalmaztam, márka, ami nem kínában gyártat.
LG ás Samu Koreában, de szerintem az alkatrészek jelentős részét ők is Kínából szerzik be!
És nyugi, engem aztán rohadtul nem érdekel, hogy valami kínai-e, vagy sem, van a minőségi termék, és van a sz@r. Előbbire számtalan példa van Kínában, utóbbi pedig tőlük nyugatabbra, és fordítva...
Ez a kínai termékek lenézése amúgy tipikus példa rá, amikor a történelem ismétli önmagát!
Régen a japán cuccok voltak a gagyi szinonimái, és már rég minőséget gyártották, mire a Világ észrevette, aztán ma már pont az ellenkezőjét jelenti az, ha valami Japán!
Kína most a második fázisnál tart. Rájönnek szépen, hogy minőséggel tudnak vevőket megtartani, árakat növelni, és ha nem más, hát majd a párt ott is szépen mindenkit rá fog erre kényszeríteni. -
Rusher4587
tag
Ha te olvastál valami más forrást, akkor linkeld be, mert érdekel, de én mindenhol azt látom, hogy a HMD egy tavaly decemberben alapított finn cég, ami volt Nokiásokból és persze gondolom, külföldi befektetőkből áll, akik licenszelik a Nokia nevet a régi cégtől, akik már nem kívánnak foglalkozni telefonokkal, vagy azért, mert nem látnak benne jelentős hasznot, vagy azért, mert ennek valamilyen szerződésben lefektetett jogi akadálya van.
A HMD HQ-ja a Nokia HQ-val szó szerint szemközti épületben van. Persze kinézhetjük pár kici kínaiból, hogy a brand építés miatt egy ilyen költözést is bevállaljanak, de nem tartom valószínűnek, fejesnek meg régi arcokat alkalmaznak, wiki idézet:
The CEO of the company is Arto Nummela, who joined Nokia in 1994 serving several positions including product creation and portfolio before moving to Microsoft Mobile when it was formed 2014.[32] The presidency role is fulfilled by Florian Seiche, formerly Nokia's Senior Vice President of sales and marketing, who also had stints at Siemens, Orange and HTC.[33] On 15 August 2016, Pekka Rantala, former CEO of Rovio Entertainment, became HMD's Chief Marketing Officer,[34] commenting that Nokia will "rise again". Rantala previously held several positions at Nokia from 1994 to 2011 such as leader of Nokia's European operations.A Nokia régóta foglalkozik ipari távközlési eszközökkel, gondolom, most ez az ő fő profiljuk, de valószínűnek tartom, hogy a jól csengő nevüket nem adnák oda valami jött-mentnek, akármennyi pénzze is van, mertazzal a jelenlegi üzletüket is kockáztatnák, és inkább tényleg olyan régi-új mérnökök, vezetők és befektetők keze alá került ez az egész, akik rajongói a Nokia telefonmárkának, de legalábbis erősen bíznak a saját elképzeléseik és a Nokia név találkozásából fakadó sikerben.
A nosztalgikus érzés is komolyan közrejátszhat az ilyesmiben, főleg, ha egy sikeres, de meglett korú ember vissza akarja kapni a régi gárdáját, a régi munkahelyét, ahol sikeres évtizedeket töltött (szóval egy kicsit a fiatalságát), gondolom, te is tudod, hogy milyen vagyonokat költenének és óriási energiákat mozgatnának meg sokan a régi idők kedvéért!
Most olvasom, hogy a HMD mögött többek között egy befektetői alap áll, de annak is Jean-François Baril a feje, aki szintén volt Nokiás!
És ha ez a helyzet, akkor a Világon semmilyen más kézben nem lenne jobb helyen a Nokia márka, mint az ilyen fanatikusokéban, akik beleadnak apait, anyait, szerintem ezt az életművüknek tekintik!
Eddig azt látjuk (a szánalmas 3310-től most tekintsünk el, az csak egy poén, semmi több, ők sem gondolták komolyan...), hogy pár olcsó, de minőséginek ígérkező telefont raktak le az asztalra.
Az már nagyon sokat elárul, hogy belül példás a felépítése, nem úgy, mint a kétoldalú ragasztókkal egyben tartott, negyed milliós fostartályoknak, amik csillognak-villognak, aztán két év múlva repülnek a kukába (vagy hardverapróra légyszividdelhúszezerért címkékkel) -
Baggins86
aktív tag
Úgy, hogy a Nokia az Nokia a marketingeseknek meg az embereknek is, nem pedig HDM global. Ha bemész egy burger kingbe akkor sem mondjuk a fusion zrt egyik éttermébe mész, hanem a burger kingbe... Tudom, hogy ez egy szakmai oldal nem az index tech rovata, de annyira nem kell kibukni ezen.
-
ak76
senior tag
Én is szerettem,ha éppen jó volt.
De többnyire nem volt jó.
A magyar Nokia support pedig ha létezik még szarabb volt mint a telemaxos,vagy a conrad-os,egyszerűen hülyék voltak hozzá,vagy szartak bele,mindegy is,mindenesetre 5x adtam le annak idején az Árkádban az N8-ast javításra,és hatodjára sikerült nekik huzamosabb időre működésre bírni,adtam is el rögvest...
A Symbian meg,ugye,symbian... -
Hadrian
tag
Optika már van, zsír. Modul honnan lesz, Sony, Samsug vagy más? Szoftvert ki csinálja hozzá?
-
MikeWazowski
veterán
válasz
Rusher4587 #16 üzenetére
Attól, hogy esetleg ott gyártják, még nem lesz a márka kínai. Te jó ég...
-
Воланд
titán
válasz
Rusher4587 #16 üzenetére
Apple, Samsung.
-
roli543
őstag
Istenem, egy Nokia N8.. mennyire imádtam. Máig szerintem az egyik legszebb telefon, full fémmel, és brutál kamerával, és Xenon! vakuval. Vajon a gyártók miért felejtettek el? Főleg Androidon... nagyon sajnálatos..
A cikkhez, ha valóban olyan minőséget nyújtanak, mint anno, akkor mindenkit lesöpörnek a pályáról! Hajrá Nokia! -
Воланд
titán
"A HMD Global és a Zeiss ugyanis együttműködési megállapodást írt alá, ezzel frissítették fel a több mint tízéves kapcsolatot a finn Nokia és a német Carl Zeiss AG közt"
Igazabol nem ertem, hogy miert kell 50.000-szer leirni, hogy a HMD Global es a Nokia kozott semmi kapcsolat nincs, azon tul, hogy a HMD licenceli a markanevet. Ebbol kiindulva szerintem teljesen logikus, hogy semmifele kapcsolat nem lett felfrissitve a Nokia es a Carl Zeiss kozott. A hivatalos sajtokozlemenyben - ami ugye nincs megjelolve a cikk forrasakent, mert minek az -, sem szerepl ilyen mondat, szoval nem tudom eldonteni, hogy most ez igazabol a nemtoromdomseg jele, vagy csak siman felre lett forditva a szoveg.
"The relationship between ZEISS and Nokia phones began more than a decade ago"
Ebbol a mondatbol lett kihozva az, amit fent ideztem.
Szerk.: Azota at lett irva a cikk, szerencsere igy meg ertelmetlenebb.
" A HMD Global és a Zeiss ugyanis együttműködési megállapodást írt alá, ezzel frissítették fel a több mint tízéves kapcsolatot a finn Nokiákat piacra küldő cég és a német Carl Zeiss AG közt."
A finn Nokiakat piacra kuldo ceg a HMD Global, akik soha nem alltak kapcsolatban eddig a Carl Zeiss-el, szoval nem tudom, hogy ezt hogyan lehetettt felfrisiteni.
-
Dilikutya
félisten
Ha nem kínai lenne a Nokia, még örülnék is.
-
-
rdt89
addikt
Ha jön a Carl Zeiss megint akkor a telefongyártók felköthetik a gatyát, legalább tovább éleződik a verseny kamera téren.
Kár, hogy a Cyber Shot-ot elhagyta vagy lebutította a Sony (Ericcson)
-
Воланд
titán
A cikk szerzoje nem szeretne utanolvasni ennek az egesz Nokia, HMD, Foxconn temanak? Mert tegnap is sikerult hulyeseget irnia es ebbe a cikkbe is kerult egy "kis" pontatlansag....
-
Ricardo
titán
"ám most hivatalos bejelentés is érkezett ezzel kapcsolatban. A HMD Global és a Zeiss ugyanis együttműködési megállapodást írt alá, ezzel frissítették fel a több mint tízéves kapcsolatot a finn Nokia és a német Carl Zeiss AG közt."
Most jelentették be. Nem biztos, hogy most állapodtak meg. Meg aztán mivel nem friss partnerség, már dolgoztak együtt remélhetőleg "gyorsan" fog menni.
-
Vamos!
-
törölt tag
Hát, ha még csak most kötöttek megállapodást, akkor vagy sokára jön még a Nokia 9, vagy nem abban fog debütálni ez az optika.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Hosszútávú megállapodást kötött a HMD Global és a Zeiss, így számíthatunk a Carl Zeiss lencserendszerrel ékeskedő Nokia 9-re.
- Google Pixel 9 Pro készülékek 128gb / 256 gb / 512gb - Szép állapot, garancia, akár beszámítással
- Xiaomi Poco X7 Pro 5G 12/512gb - Makulátlan, garanciális, akár beszámítással
- Xiaomi 14T Pro 12/512gb - Makulátlan, akár beszámítással
- Samsung Galaxy S25 12/256gb - Újszerű, akár beszámítással
- Eladó Cooler Master Masterliquid ML240L V2 RGB
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Latitude 5310, 5410, 5420, 5430, 7210 2-in-1
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest