Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• DanD88

tag

válasz -Skylake- #17 üzenetére

Hmm, nem is tudom... Talán egy random "megint mehet az újrainstalálás/visszaállítás régebbi verzióra/esetleg install médiával újra bootolható állapotba helyezése az oprendszernek, az új, olyan fícsörökkel, amiket szinte senki sem kért, telerakott windows update miatt" kommentszekciójában rá lehet lelni pár válaszra wink wink nudge nudge

De komolyra váltva a szót, mi zavar engem:

Pont ez a windows phone-os csempés dologgal elkezdődött modern ui (amivel amúgy stílusban nincs bajom, win8.1-et kifejezetten szerettem), ami alatt a régi is fut (lásd settings és control panel), eröltetett update-ek, amik újabb és újabb fícsöröket hoznak, miközben régieket rontanak el szándékosan vagy nem.

Home userek nem tudják késleltetni update-eket míg kiforrnak, ha éppen munkára használná a gépét az ember, és egy update brickeli, és miután mindent megpróbált egyedül az újrainstall oldja meg, ezzel időt és talán munkát(nem a munkáját hanem a gépen lévő félkész/kész-et) veszít akkor így járt.

El tudom képzelni hogy az egész alatt olyan spaghetti kód van hogy csak na, azért olyan lassú, és minden nagy update-el csak lassúbb lesz.

Vicc nélkül 5-10x lassabb mint a win7 - ezt arra alapozom hogy linux alul virtuálmasinában futtatva egész szépen megy a win7, míg win10 nyilván még nagyobb szenvedés mint ahogy előtte működött rendes os-ként. És nem, nem 1.5-2-szeres az eltérés hanem Hatalmas. Azt is megértem hogyha valakinek 4-5ghz-re húzott i5-i7 procija van ezt nem érzi meg, de könyörgöm, az nem azt jelenti hogy az OS hűdejó!

A kérdésre meg hogy miért kell kukázni, azért mert ha ebből az UWP-s cuccból nincs visszalépés és ezentúl csak így lesznek elérhetőek az új intel driverek windows alatt, én köszönöm szépen akkor is visszalépek.

Új hozzászólás Aktív témák