- A OnePlus Nord 5 sem sokkal marad le akkuméretben
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- iPhone topik
- Magisk
- Gyűjtögeti a Xiaomi 16 az engedélyeket
- VoLTE/VoWiFi
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Új hozzászólás Aktív témák
-
NandoXXL
senior tag
UPC: akcióban a belső dolgozóinak is eladta az ócskavasat (notebook). Vitték mint a cukrot, de még a raktáron maradt mobilokra is lecsaptak, tablettekel. (régi kevés memóriás, háttértáras készülékek.. nem sokmindenre voltak jók) Mindent eladnak, miért? Mert neked sincs annyi eszed hogy ezt felfogd. Fogyasztói társadalom van, a gagyi lassú cuccot le fogják majd cserélni, ezért eladnak mindent, hogy utána megint eladhassanak.... Félelmetes. (Idős ügyfél, meghalt a házastársa.. Rábeszélték két kategóriával gyorsabb netre, mert szüksége lesz rá. Ilyenek az 'eladók', a hozzá nem értésről nem beszélve sok esetben. Egy kollégámat idézve: annak aki a sales-en akar dolgozni, annak erős gyomra kell hogy legyen)
-
joysefke
veterán
Dehogy nem.
1,
-Lassú a laptopom!!
-Milyen processzor van benne?
-Intel Celeron
-Celeron? Vettél volna intel core-t, azok mennek
2,
-Lassú a laptopom
-Milyen processzor van benne?
-Intel Processor!!
-Intel processor??! Vettél volna AMD-t, azok mennek..
Az első esetben tudatosan a Celeron (és Pentium) név vitte az amortizációt, Második esetben pedig közvetlenül a márkanév. Mert hogy nem az lesz a válasz, hogy ne legyen benne "Processor ".A Pentium Celeron név Core stb brandaket könnyebb felépíteni mint a cégnevet.
-
koby11h
őstag
Próbáltam én A8-A10-et is (Piledriver, Steamroller) a nálam járó gépeknél, de nem voltak annyira meggyőzőek. A vége, talán Puma+, Excavator már kimaradt, azt nem ismerem.
Ellenben a mostani Ryzenekkel, abban teljesen egyetértünk, azok nagyon jól sikerültek! Most is vágyom egy 5500U mini PC-re, de egyenlőre csak álom...
-
koby11h
őstag
Egy G1830-at i5-4590-re. Mert bagóért jutottam az i5-höz.
Böngészőnél volt észrevehető oldal feldolgozása/megjelenítése és lapozás közben. Gyorsabb volt pl. a Windows update keresés lefutása, Store update lefutása - mondjuk ezek az én kényelmemet szolgálták karbantartásnál. Gép indulás, több program együtt persze ugyan olyan lassú volt.
Akkor csak a proci, utána fél évvel + 4GB - itt már észrevehető volt kicsit indulásnál is, de főleg egy böngésző + Word / Excel + Winamp használata együtt volt elfogadhatóbb.
Utána még fél év volt a régi 840 EVO beépítése. Ez utóbbi hozott még jelentős sebesség növekedést, de főleg a gép indulása, program indulás és frissítések terén. -
koby11h
őstag
Én nem így gondolom. Nem az árával van gondom, egyszerűen részemről elektronikai hulladéknak számít minden laptop amit pl. 2 magos Celeron, 4GB memória és 500 GB háttértárral ma meg lehet venni.
Egyszerűen már nem szabadna ilyet gyártani, de lehet kapni a mai napig, és nem 5 éves maradék készlet, mert 1-2 éves alkatrészekből van.
Kiemelhetjük a 4 magos procit külön, az lehet csak az én mániám, de ezt a kategóriát már el kellene felejteniük a gyártóknak.
És nem, nem igaz, hogy nem veszik észre, mert anyósom is észrevette, hogy gyorsabb és bár 70 éves múlt, de napi szinten használja a gépét. Észrevette amikor procit cseréltem vagy 1 év múlva amikor ssd-t kapott - azt mondjuk nagyon, mosolygott is jó ideig... -
koby11h
őstag
Nem egyezik a véleményünk, nekem mások a tapasztalataim, de ez nem baj.
Az SSD-t ugyan olyan fontosnak tartom én is, sőt picivel fontosabbnak is mint a 4 magot és a 8 GB memóriát.De ahogy nem szeretnék 600 cm3-es, fűtés és lehúzható ablak nélküli autót sem használni, úgy magam részéről tartom továbbra is a minimum gép meghatározás igényét.
Érdekes pl. sok ismerősöm kiad egy telefonra 250k-300k-t és 2-3 év múlva lecseréli mert lassú, jobbat szeretne, összetörte, de egy laptopra sajnált +40k-t és 5 éve azzal szenved. Hát akkor ahogy jólesik
-
koby11h
őstag
Mivel egy gépet jellemzőn 3..."amíg szét ne rohad" évre veszünk, így szerintem egy 2 magos valami nem annyival olcsóbb, mint amennyivel több gondot okoz később.
Például asztali gépből 25-30k különbözet, az mondjuk 20% és nem kényelmi funkció. Minden egyéb maradhat!
Nekem is volt anyósomnak 2 magos procival ssd nélküli gépe. Én cseréltem saját költségen jobbra, hogy ne kelljen kivárnom amíg a gép szenved, ha valamit kért anyósom, hogy segítsek, vagy kellett egy újratelepítés..
Persze mindenki azt vesz, ami a lehetősége és az igénye, inkább az a baj, hogy utólag általában rájönnek, és hát annyival többet még rá tudtunk volna szánni... de egy laptopnál pl. akkor már régen késő.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Béta iOS-t használók topikja
- A Windows 11 lett az úr az asztali PC-k piacán
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Autós topik
- Elite: Dangerous
- bitpork: MOD Júni 28- Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- OLED TV topic
- A OnePlus Nord 5 sem sokkal marad le akkuméretben
- Nintendo Switch
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- További aktív témák...
- Intel Core i7-12700K BOX LGA1700, 12/20 mag BONTATLAN, 3ÉV
- Intel ES Core i5-3470 4-Core 3.2GHz LGA1155
- AMD Ryzen 9 9900X3D - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor! 27% számlával!
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (BX8071514900KF) Processzor! BeszámítOK
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest