Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Supra
tag
válasz
TESCO-Zsömle #8 üzenetére
Kb fél évvel ezelőttől vízerőmű vezérlést építek
Szóval nem kell azonnal lefikázni talán olvasd el, amit írtam
-
BlackPriest
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #19 üzenetére
"Gondolj bele, hogy minden bankfiók bejárata közelében mellett van 2 ilyen. Egyik az ATM automatában, másik bent a sorszámosztó terminálban. Azok is számítógépek... És ez csak a bankfiókok. Hányezer van belőle csak az országban..."
Rendszere válogatja, de alapvetően így igaz. És ebben az esetben a teljesítmény nem elsődleges szempont, szóval hiába tud ugyanezért a pénzért a konkurencia erősebb gépet, ha az nem bírja a zordabb körülményeket.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Egyrészt a VIA tulajdonosa Tajvan egyik leggazdagabb üzletembere. Másrészt az S3-at a VIA eladta a HTC-nek. Harmadrészt a VIA rengeteg szabadalommal rendelkezik, például egy olyannal is, amit az összes piacon lévő ARM-os processzor használ, az Apple már perbe is van fogva, és valszeg megegyeznek. Negyedrészt pedig az elmúlt évben az AMD-vel kiegyezett a VIA és a HTC a kérdésessé szabadalmakban, így azok ténylegesen az AMD-hez kerültek. Ezért is kaptak pénzt, bár nem tudni, hogy milyen leosztásban és mennyit. Szóval elvannak, így a beágyazott rendszerek eladása mellett.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
szilagyiv #18 üzenetére
Nem kell olcsóbban adniuk, mint ahogy az nVidiának se kell olcsóbban adnia a XGT680-ast a 7970-esnél, hiába gyengébb. Annyiért adják, amennyiért megveszik.
Egyébként ne hidd ,hogy a konkurensek ipari célú megoldásai olcsóbbak, mint a VIA cuccai.
Tényleg ekkora piaca van az ipari robotoknak?
A beágyazott rendszerek piaca nagyobb, mint az ipari robotoké. Ilyenek mennek a nyilvános terminálokba, a CNC-gépekbe, és kb minden bonyolultabb automatizált gyártósorba.
Gondolj bele, hogy minden bankfiók bejárata közelében mellett van 2 ilyen. Egyik az ATM automatában, másik bent a sorszámosztó terminálban. Azok is számítógépek... És ez csak a bankfiókok. Hányezer van belőle csak az országban...
sz: Mielőtt berobbant a konzumer piacra az SFF láz, én már azon gondolkodtam, hogy lehetne összehozni a legkisebb izomgépet. Rá is találtam a piac első mITX alaplapjára, ami 775-ös foglalattal és teljes értékű PCIe x16-os csatlakozóval bírt. Egy ipari lap volt, az iBase MI900-as. Több, mint 300€ volt az ára áfa nélkül.
Szóval ennyit arról, hogy az Intel megoldásai olcsóbbak... Pedig ebbe még proci sincs.
-
szilagyiv
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle #15 üzenetére
Na OK, tehát olcsóbban kell adniuk a cuccot, mint a két nagyobb tesó, mert akkor ugye tőlük vennék meg az x86 kompatibilis procikat. Nem tudom van-e ARM architektúrájuk, de arra is van egy-két bejáratott alternatíva. Nnna.... ha meg olcsóbban adják, akkor viszont nagyon sokat kell eladni belőle, hogy megérje. Tényleg ekkora piaca van az ipari robotoknak?
-
Ed3r_X_
nagyúr
Rég hallottam már a VIA-ról is. Ahogy olvasom nem lesz rossz ez a processzoruk sem, én inkább úgy képzelem hogy az AMD, és Intel között lesz félúton.
-
TESCO-Zsömle
titán
-
törölt tag
válasz
antikomcsi #2 üzenetére
+1
-
Ruuwa
tag
Szinte minden összehasonlításban amiben az Atom szerepel, azt olvasni, hogy ezt meg azt nem tudja valamihez képest. Akkor mégis mi a fenét tud, mai miatt egyáltalán létezik?
-
BlackPriest
őstag
inkább örüljetek a versenynek (már, ha lesz)
-
Go VIA
A mainstream desktop chipsetjeiket nem szeretem, de embedded dolgokra nem sok jobb van@szilagyiv : Rétegpiac, de iszonyatos árakat lehet kérni egy tényleg jól működő, és keveset fogyasztó cuccért ipari kivitelben.
Illetve ezek a cuccmányok egy rakat helyre jók, ahol nem elég a mikrokontroller, kell valami számítási teljesítmény/x86 kompatibilitás, de inkább termelje az áramot, mint fogyassza,.. -
szilagyiv
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle #8 üzenetére
Azért abból nem olyan könnyű megélni, mert ugye eléggé "rétegpiac".
-
nvyktor
aktív tag
"...kódnevű Atom magja..."
atommag... ezt megkönnyeztem. -
Supra
tag
Én csak arra lennék kíváncsi, mi a fenéből él a VIA.
Sokáig néztem, amikor extra takarékos cucc kellett - de mindig sokkal drágább volt, mint a konkurensek sokkal jobb tudású cuccai...
Olyan problémával meg nem találkoztam, ahol fél-2 watt számított volna - bár fogadni mernék, hogy azonos teljesítmény szinten a többiek sem fogyasztanak többet!
-
válasz
antikomcsi #2 üzenetére
végülis ez a bor ecetnek egész kiváló...
-
robyeger
addikt
Ahhoz képest, hogy már azt pletykálták; felhagy a VIA az x86 architektúra fejlesztéssel és már csak ARM alapú lapokat fog gyártani, ez a hír kellemes meglepetés. Persze könnyű úgy procit tervezni, hogy van hely terjeszkedni, nem foglalnak helyet olyan dolgok, amiket egy mai SOC megkívánna, mint pl. a cikkben is említett memóriavezérlő, stb... Ilyen hátrányokkal nem hiszem, hogy ki fog tudni lépni a több éve tartó marginális szerepköréből a VIA
-
yarsley
aktív tag
Lol a VIA meg el? A wikipedia oldalukon 2011-es a legfrisebb bejegyzes...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen program, ami...?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 5 9600X Processzor!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 8700G Processzor!
- Intel Core i7 10700 - 4.8 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- i5-8400 Processor, 6 mag, Max Turbo 4.00 GHz, ajándék hűtővel-elkelt TheCrafter22, értékelésre vár
- Phanteks NV5 MK2 White (PH-NV523TG DMW02)
- BESZÁMÍTÁS! Asus Prime A320M R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Rampage SHIVA TT 500W
- DELL T40 EMC Szerver
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged