Új hozzászólás Aktív témák
-
MrSealRD
veterán
Persze nyilván nem végtelen az erőforrása ez igaz...
Bár a 15 user-t kiszolgáló feladatnak még szerintem mennie kellett volna...
Menjünk bele ebbe a konkrét példába.: Mit jelent az, hogy nem bírta?
Így elsőre szerintem már a gigabit lan is lehet szűk keresztmetszet 15 emberre. Feltéve ha egyszerre akarja mindenki használni. Ha már konkurens hozzáférés...A lemez is szerintem nyekereg 15 embernél...egyszerre...
Szóval a cpu előtt még van egy-két olyan tényező ami egyébként más eszközt is befogna ha arról van szó.Én most még nagyon tervezési fázisban vagyok még találgatom pontosan mit és mivel szeretnék megoldani. Van egy kupac igényem de még nem gondoltam át mindent alaposan.
Pl.:
home feladat
1. vm: kizárólag fájlszerver és backup feladatok
2. vm: torrentgame feladat
2 db olyan vm futna ami-hez valamilyen remote conn. módszerrel kapcsolódva tudnánk játszani...
(A dedikált vga képességeit a hyper v server 2012 fölé telepített win7/win8 rendszereken elméletileg ki lehet használni ilyen célra...de még kutatok a témában)dev feladat
x. vm: adabzásis szerver : ebből lenne több is mert lenne éles lenne teszt és több féle is(oralce, mysql)
x. vm: java alkalmazás szerver : az előzőhöz hasonlóan több célra és többféle (jboss,glassfish)
x. vm: svn..bla..bla mellékes dolgok..Ja és persze erre csak 2-en vagyunk de legalább 4-5 eszközzel csatlakozva egy időben...
Próbálok úgy számolni hogy a lehetőségekhez mérten legyen benne kb 10% teljesítmény tartalék, ha új igény van, és a lehet legkevesebb energiát fogyassza eközben...
-
szabolcs.sz
tag
még egy érdekesség az esxi kapásból felismeri, hogy hp microserver a platform, ergo a tervezők számoltak vele. Akkor meg miért is ne ?! Azt azért megnézném,hogy a legújabb akár brand otthoni notebook gépre egyáltalán lehet-e telepíteni, és ha el is indul, működik-e 7/24-ben ?
-
szabolcs.sz
tag
pl tanulni a vmware-t pici pénzért. vékony klienseket használni, ugyanazt a gépet a garázsban, a nappaliban vagy akár másik országból. mindenféle szirszart kipróbálni, és nem vergődni újra particionálással, törléssel, stb. beruházás nélkül, minimál kockázattal és a legrövidebb idő alatt ki tudok próbálni bármit, ami aztán ha megtetszik, megveszem a hozzá megfelelő vasat is, ha kell egyáltalán.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Topping A70 Pro fejhallgató erősítő
- Topping D70 Pro Octo DAC
- Egyedi PC összeszerelés Tökéletes színséma, prémium kábelmenedzsment, alkatrészfestés!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest