- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Yettel topik
- Poco X3 NFC - minden, ami kell
- Zeiss triplakamera az új Vivo V60-ban
- iPhone 17 képernyővédő üvegek mutatják meg a méretkülönbségeket
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Jimmy Choo felel a Magic V Flip 2 dizájnjáért
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
fatpingvin
addikt
pont ezért van az én routeremen is csak 5 külön vezérlőn ülő interfész amiből csak 3 van használatban, az alaplapi retek le is van tiltva biosból.
egy uplink, egy trusted lan és egy untrusted lan. a két alhálózat külön fizikai switcheken van összekötve. figyelembe vévve hogy a trusted hálón ha minden be van kapcsolva akkor alapból van 9 eszköz kicsit meredek volna erre a hálókártyán gigabites Intel vezérlőt pazarolni. egymás között nyugodtan tolhatják a gigabitet a router nélkül is, az csak névfeloldást csinál köztük.az hogy az untrusteden mi mit művel az meg majdnem hidegen hagy, az egyetlen érdekes dolog ott a wifi AP de az meg olyan szintig le van butítva hogy kb csak egy wireless switch funkcióját tölti be. minden mást a router csinál, a trusted alhálózatra meg nem engedi át.
-
fatpingvin
addikt
mutatnál egyet mondjuk 30k alatt ami nem kap sztrókot attól hogy adok neki mondjuk egy olyan 35-40 soros iptables szabálykönyvet, egy pár száz sorból álló DNS blocklistet, egy VPNt és mondjuk az egyik alhálón stunnel? és ezt úgy hogy nem az agya szaturálódik hanem ténylegesen az interfészek?
nem kötözködésből kérdezem, én leszek a legboldogabb ha kiderül hogy ezt már sikerült megugranunk, ugyanis egyelőre amikkel én találkoztam gyári eszközök azok ténylegesen gigabizes tempót kb csak buta switch üzemmódban tudtak vagy még úgy se. -
fatpingvin
addikt
válasz
Gargouille #40 üzenetére
aláírom. nem véletlenül cseréltem le a Geode-os router boardomat. oké hogy gigabit (legalábbis névleg, ReTek vezérlők...) de olyan szépen meg tudott fulladni attól hogy rsync a jobb napokon 200Mbps downlink kapcsolaton keresztül az egyetemi szerverről hogy öröm volt nézni...
most van egy kétmagos Via proci GHz fölötti ütemmel és normális Intel Ethernet vezérlő. ez már nem fullad le akkor sem amikor összevissza keresztbe mindent mindenhová kell kapcsolnia VPN-el, tunnelinggel meg mittudoménmi, TOR proxy most éppen nem megy rajta. -
fatpingvin
addikt
válasz
Tigerclaw #14 üzenetére
nem ezt mondom. ha szerver akkor egyáltalán minek bele komolyabb GPU? Volarit tudsz venni tálcástul, a GPU egy RAM modullal kevesebb helyet foglal mint egy mPCIe wifi kártya (actually, ebben a formátumban is lehet asszem venni)
ha ez full integrált akkor sorry benéztem valamit. ezesetben valid a dolog, ha már a prociban van akkor használjuk. -
fatpingvin
addikt
válasz
kakuk.tamas #8 üzenetére
erre tudok én is gondolni de ahhoz meg őszintén mineg a Xe? szerverbe inkább egy IPMI kéne ha már, de ha még az sem akkor csak tessék kivezetni a PCIe sávokat egy csatira, a videót meg megoldani egy Volari Z11 vagy Matrox G200 szintű történettel
-
fatpingvin
addikt
"a kliens gépekbe 2 kártyát szerelt aztán mindet szépen feldugdosta ugyanarra a switchre... senki sem értette..."
a jelenséget nem értők halmazát büszkén növelem eggyel, még úgy is hogy fizikai szinten nálam is így van. apró különbség hogy az egyik a host rendszeré a másik meg a VM-eknek van betéve, ugyanabba a switchbe mennek de a VM interfész alapesetben le van kapcsolva. nekem személy szerint szimpatikusabb így mint bridgelni. -
fatpingvin
addikt
az hogy 2.5G Ethernet gerinchálózatot gyakorlatilag sehol nem csinálnak, direkt linknek meg minek kettő?
félre ne érts semmi bajom vele, csak nekem így első közelítésre nem teljesen egyértelmű hogy ez most mi akar pontosan lenni.
szervernek unbalanced, főleg hogy érdemben nem bővíthető (bár mondjuk TB-on...) ezzel a lapraszerelt proci/ram kombóval kicsit erős ez a komoly IO
hálózati eszköznek megint furcsa mert abba meg minek komolyabb GPU?
mini desktopnak nehezen értelmezhető főleg a networking része, hacsak nem arra megy rá hogy hypervisor legyen és a VM-nek legyen önálló interfésze (a Xe tud SR-IOV-t vagy valami hasonlót? (GVT-G vagy mi volt a neve))
kicsit olyan svájci bicska feelingjkee van amit akor szerez be az ember ha pontosan nem tudja mire akarja használni, mindenre alkalmas de semmire nem optimális. ha ez a target közönség akkor viszont telibe találtak. ha nem kerülne ennyibe lehet én is megfontolnám erősen. csak ne kéne rá microsoft sarcot fizetni... -
fatpingvin
addikt
érdekes kis cucc, bár ezt a 2.5G dolgot még mindig nem értem...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- HP ZBook Studio 8 WorkStation i7-11850H 16GB 512GB Nvidia Quadro T1200 15.6" FHD IPS 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3015
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest