- Azonnali mobilos kérdések órája
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Yettel topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Mobil flották
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- iPhone topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
Új hozzászólás Aktív témák
-
tatabike
őstag
válasz
Tav-Csoves #298 üzenetére
Fogyasztóvédelemmel felesleges, csak kinevetnek. Mondd azt, hogy a médiához fordulsz a problémával, ha nem rendezik a dolgot. Akkor majd nem nevetnek.
-
tatabike
őstag
Én a mobil internetemmel stabilan 2.5 Mbit-tel töltök le, azért az elég tűrhető. Éjjel meg ugyen van 100GB adatforgalmi korlátom (éjféltől reggel 8-ig), mikor délelőttös vagyok, 4:20-kor kelek, beröffentem a masinát és beállítom a torrentet, hogy kapcsolja ki a gépet, ha végzett. Egy óra alatt lejön 3-4 GB.
Hehe, most mértem sebességet, a 10 Mbites netem 21Mbit le és 2.5Mbit fel...
Mérés közben még 30Mbit-re is felugrott pár másodpercig...
-
tatabike
őstag
válasz
bodojani #272 üzenetére
Nekem még a bejelentés sem volt feltétel, sőt, még a személyazonosságomat sem ellenőrizte senki. Oda és azt kötöttek, amit akartam, csak fizessek, az volt a lényeg.
Bérelt kecóban egyszer egy évig ingyen tévéztem full csomaggal a T-home jóvoltából, mert a tulaj átvitte magával a szolgáltatást mikor elköltözött, csak éppen elfelejtettek kijönni lekötni az analógot, vagy szartak rá, ki tudja.
-
tatabike
őstag
Na igen, de a szolgáltatónak inkább érdeke, hogy legyen sok felhasználója, aki kis mértékben veszi igénybe a hálózatát, mint az, hogy legyen fele annyi, akik meg parkettáig nyomják a gázpedált. Mert ugye mindegyiktől ugyanannyit kérhet, adott díjcsomagon belül. Mint ahogy írtad is, hogy aránytalan a felhasználás.
Mondjuk nagyon egyszerűen lehetne ezt szemléltetni azzal, ha pl. az áramszolgáltatás úgy működne, hogy év végén megnézik a lakossági áramfogyasztást, kiszámolják, ez mennyibe került, felszorozzák a mindenféle terhekkel, nyereséggel stb. Elosztják 12-vel, majd azt a fogyasztók számával, aztán tessék, ennyit kell fizetni ezentúl mindenkinek havonta. Aki villannyal fűt, röhög a markába, aki meg bármi mással, anyázik...
-
tatabike
őstag
Nem, nem ismerem az adatközpontokat, én műszerész vagyok. Ha valami dolgozik, annak energiára van szüksége, és többre, mint amikor "csak" rendelkezésre áll. A háttérben futó dolgok meg akkor is futnak, ha éppen használják. A szolgáltatónak nem az az érdeke, hogy 100%-os legyen a kihasználtság, mert akkor már gáz van, hanem legyen annyi előfizetője, hogy fenn tudja tartani és még nyeresége is legyen. Vagy szerinted érdekelné a szolgáltatót, ha mindenki csak szépen befizetné a díjat, de nem használná? Még örülnének is neki...
Vagy felhozhatom példaként a szilveszteri SMS-bajnokságokat, mikor megfekszik az összes hálózat. Na, akkor 100%-on megy, vannak is fennakadások rendesen... -
tatabike
őstag
Oké. Áll a taxi a droszton vagy utast visz. Mikor fogyaszt többet?
A szerver lesi a kérést, fogyaszt x energiát. User valahol gépet bekapcsolja, elkezdi fogyasztani az áramot, jön a kérés, szerver is többet eszik, mert nekiáll keresgélni a kért adatot, azt továbbítja, stb., stb., x+1 egységet fogyaszt. Azért nem ugyanaz. Vagy szerinted egy szerverpark ugyanannyit fogyaszt stand by, mint amikor rajta lóg 50ezer user egyszerre? A Te géped ugyanannyit fogyaszt, ha e-book olvasásra használod, vagy full HD tolod a Fair Cry 4-et? -
tatabike
őstag
válasz
r3dsnake #216 üzenetére
Minden után fizetsz forgalom alapon, ha úgy vesszük. Ha sokat megy a tévéd, magasabb lesz a villanyszámla. Ez igaz mindenre, ami elektromos árammal megy.
Mindent megfizetsz, ha nem is közvetlenül, de áttételesen igen. Például a meglátogatott weboldalakon futó reklámok költsége is be van építve a termék árába, amit a végfelhasználó, vagyis Te fizetsz meg. Meg még lehetne sorolni az ilyen áttételes költségeket bőven.
Valakinél láttam egyszer egy viccesnek szánt aláírást, hogy "elnézést a környezetszennyező netezésért..." vagy valami ilyesmi. Hát ez pont, hogy nem vicces, mert minden, amihez mesterségesen előállított energia kell, az valóban szennyez. Az, hogy az internetet használhatod, nem kevés villamos energiába is kerül. Szerverparkok, a hálózat fenntartása, amin eljut hozzád, a Te saját géped otthon... Ha komplex egységként nézed, akkor láthatod, hogy mondjuk x összeget fizet mindenki, egyenlően megoszlanak a költségek az egyének között, miközben a felhasználás szempontjából meg akár több ezerszeres eltérések is lehetnek. Vagy szerinted az, hogy valaki 24/7-ben torrentet futtat ugyanannyiért, mint amennyiért más csak böngészget meg e-mailezik, helyén való? Ha mint említettem, komplex egységként nézed? Nem annyira... -
tatabike
őstag
válasz
r3dsnake #199 üzenetére
Az a baj, hogy nem érted, mit akar a kolléga mondani. Olyan példát hozol elő, ami kb. ugyanaz, mintha amellett kardoskodnál, hogy legyen ingyen a benzin, mert úgyis mindenki azt választaná, nem pedig a 3-400 forintosat. Ez igaz, viszont 5 éven belül nem lenne mit belélegezned, olyan szar lenne a "levegő" a sok kipufogógáztól, mert mindenki kocsival járna.
Ugyanez igaz a netre is. Korlátozott az erőforrás, és ha mindenki úgy tudná használni, ahogy Te gondolod, akkor nagyon hamar önmagától "válna" korlátozottá a hozzáférésed, mert egyszerűen nem tudna annyi "nagyfelhasználót" kiszolgálni. -
tatabike
őstag
Persze, mindenkinek az igényeihez kell mérni, mi jó és mi nem jó. Mivel itt ugye arra van kihegyezve a dolog, hogy korlátlan internet, és sokan csak ezért vennék meg. Szerintem azoknak simán alternatíva lehet egy hasonló csomag, mint az enyém, ha már annyira az internet a lényeg. Telefonálni meg véleményem szerint majdnem mindenkinek van egy bevált szolgáltatója, én is már ugyanazzal a számmal tizensokéve vagyok a vodánál, szóval egy 1Mbites korlátlan netért nem fogok szolgáltatót váltani. A 100perc/sms így is megvan nekem is havonta a vodánál, meg ingyen hívhatok néhány számot, amit megjelöltem. A 100perc felét használom el havonta, a adatforgalmamból meg kb. 10%-ot.
-
tatabike
őstag
mlinus: Mondjuk én amúgy vodás vagyok, ha telefon, szóval ezt pont lesza*om...
SMS-t lehet vele küldeni...
juan88, olvass vissza. Mobilszolgáltatást emlegettél, nem telefont, bocs. Hogy ez nem mobilszolgáltatás. De az. Aztán jöttél, hogy de nem telefon. Hát nem. Ha pongyolán fogalmazol, az nem az én hibám... Nem lehet vele telefonálni, csak sms-t küldeni.
csabyka666 annyira lassítják be, hogy pl. online rádiót simán hallgattam, miközben böngésztem. Képeket is tudtam letölteni vagy feltölteni, a youtube már beszaggatott, de ha kivártad, míg letölti a vidit (pause), akkor azt is meg lehet nézni.
-
tatabike
őstag
Telenor, Hipernet Home S 3990Ft, 10Mbit (néha 20 is megvan), 25GB nappali és 100GB éjszakai adatforgalom /hó. Asztali gépen használom, eddig egyszer fogyott el a 25GB keret, azt is csak abból vettem észre, hogy beszaggatott a Youtube, a böngészés ugyanolyan gyors maradt. Éjfél és reggel 8 között meg lehet letölteni, 100GB-ot havonta.
Ehhez képest ez a UPC-s vacak sehol nincs szerintem...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo ThinkPad T14 3 Gen 16/256GB SSD, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Xiaomi 15 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Odyssey OLED G8! 32"/4k/240hz/0,03ms/10BIT/Freesync-G-sync/HDMI 2.1/Smart Monitor
- Új 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox
- i7 8700/ RX6500/ 32GB DDR4/ 512GB m.2/ garancia/ ingyen foxpost
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Újszerű HP Pavilion 14-ec0004nh - 14"FHD IPS - Ryzen 5-5500U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged