- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Macrodroid
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Soma01
veterán
Szerintem átlag ember az otthoni gépen sem generál sokkal nagyobb forgalmat mint mobilon. ( ha nincs torrent ) Meg szerintem most is vannak akik a mobilnetet használják otthon is, vagy a munkahelyükön.
Lehet még ezt terhelni bőven szerintem. De nem annyira persze mint a kábeleket. Nagyon nagy adatforgalmakat nem fog tudni lebonyolítani, de átlagembereket simán ki tud szolgálni a mobilnet is. -
Soma01
veterán
válasz
r3dsnake #281 üzenetére
+1
Nem tudom mekkora az összefonódás most, de szerintem ezen múlik leginkább.
Szerintem az lesz, hogy a Voda lép valamit és a többi majd megy utána, ha látja, hogy fogy az előfizető a miatt. Pl. a Red is ilyesmi volt. A Voda kezdte... Amíg el lehet adni valamit drágán is, addig drágán fogják árulni. -
Soma01
veterán
válasz
r3dsnake #278 üzenetére
Vagy egy film letöltése után fizetendő a Telekommal 12.000 Ft, (20 giga) de itt van hamar (mobilon). Egy játék több? Tehát 40 giga körüli? Mobilnettel elég drága. Nem erre való ez. De most szerintem várható több korlátlan csomag is a Vodától. Mondjuk úgy, hogy a UPC miatt. Aztán meglátjuk a többiek mit lépnek majd.
-
Soma01
veterán
Olyat lakást kell akkor keresni, hol még nincs.
-
Soma01
veterán
Vezetékes telefon: Nonstop S - 590 Ft/hó
Tudom, hogy kavarás, de:
A te neveden kell legyen. Szóval ha van ismerősöd akinél létesíthető és őt nem zavarja, beköttetsz nekik egy telefont, amit nem kell még csak be sem dugni, le is tilthatod a hívásokat. A számlázási cím meg a te saját címed legyen. Már van is vezetékes szolgáltatásod és mehet a mobil. -
Soma01
veterán
válasz
Tav-Csoves #248 üzenetére
Akkor viszont nem S, hanem M csomagod lesz.
-
Soma01
veterán
válasz
Tav-Csoves #246 üzenetére
A Freedom S-hez ez is oda van (már) írva: "Csak más Freedom csomag mellé rendelhető"
Amúgy megcsillagozva a lap alján ez van:
" Vezetékes szolgáltatásnak minősülnek az alábbi UPC-s szolgáltatások: kábeltévé, kábelinternet, ADSL-internet, kábeltelefon, analóg telefon. A UPC mobilinternet és mobilhang-szolgáltatás nem minősül vezetékes szolgáltatásnak, ezekre a kedvezményes havidíjak nem vonatkoznak."Tehát elvileg elég az a telefon szolgáltatás. De a Freedom M a legkisebb amit választhatsz.
-
Soma01
veterán
Végigolvastam a hozzászólásokat és nagyon megtetszett a téma...
UPC. Szerintem jó csomagok, pláne a 25 Ft-os percdíj a többi szolgáltatóhoz képest. (tudom, van flotta is a világon) Tudom, nem kell hagyományos hívás, nem érdekel senkit, mert keveset telefonál itt mindenki, VOIP olcsóbb... Mindenki nem fog voip-ozni, meg nem is 100%-os az, mármint ami a legolcsóbb voip. Az előfizetők többségének nem a voip kell. Kínlódás az, okos teló kell hozzá, abból sem a leggagyibb... A többség szerintem telefonálni akar olcsón és netezni a telefonján és nem kínlódni, hogy elfogyott a net. Aki nem a sávszélesség teszteket nézegeti folyton, az elégedett lesz 2 Mbps feletti (körüli) sebességgel (az 1 az éppen csak hogy... az olyan necces). Tud online zenét hallgatni, szerintem filmet is nézni (nem HD-ban), meg természetesen netezni. Ha lesz 4G is, akkor meg a válaszidők is jók lesznek.
Korlátlan net meg olyan, hogy ők tudják mennyit bír a hálózatuk. Tudom, régen már volt ebből gond, nem tudták, de szerintem már jobb a helyzet, izmosabb a hálózat is, és sávszél korlát is van benne. Szerintem jelenleg telefonos felhasználásra bőven elég a 2 Mbps. Ha PC-n kezdesz netezni az oldalak bonyolultabbak, nagyobbak lesznek, oda lehet lassúnak érezzük majd. Más a telefonos netezés. Ja, meg a telefon prociának is fel kell tudni építenie az oldalt, fel kell dolgoznia a kapott infókat. Van az úgy, hogy nem a sávszél a szűk keresztmetszet. Sok olyan megoldás van, hogy csak lassítják a netet, az is sok forgalmat felszabadít a hálózatról. Hogy ennek hol van a határa, azt mi innen nem, tudhatjuk. De most látszik, hogy ilyen pár Mbps nem nagy terhelés és a többi szolgáltató igencsak a pénz beszedésre hajt Magyarországon, pofátlanul. Amikor 32-re lassítanak meg ilyesmi. Lassítsanak 256 Kbps-ra, tuti nem lenne terhelő és talán még használható is lenne. Szóval most látszik, hogy van itt tartalék és igen csak extra profit van a mobil net-en. Meg ahogy olvasgatok, külföldön, tőlünk nyugatabbra, de lehet keletebbre is, nem ritka a korlátlan mobil net csomag és nem 1-4 Mbps sebességgel.
Meg lehet nézni a műholdas szolgáltatókat, ott van nagy sávszél, de a nagy mennyiségű adatforgalom nagyon terheli őket (korlátozott a nyalábok száma). Ők hogy csinálják? Ha gond lenne itt a föld felszínen is a mikróval, már lenne hasonló bevezetve.A véleményem erről az, hogy most is az egész rendszer működése, fenntartása, fejlesztése a cél. Csak most az erőforrások használata után nem arányosan fizetsz. Tehát aki sokat használja, az ugyan annyit fizet amint aki keveset. Így a keveset használók fizetik meg a sokat forgalmazókból adódó többletköltségeket. Aki keveset forgalmaz annak most kvázi drága a net, ako sokat, annak meg olcsó. Mert ugyan azért a pénzért többet vesz el a közösből. Ha mindenki olyan sokat venne el, biztosan kifeküdne a jelenleg bármelyik hálózat. Szerencsére itt is igaz a 80-20-as arány. Azaz felhasználók 20%-a generálja forgalom 80%-át és a vétlen 80% fizeti meg jobban.
De ez csak árképzési politika, a hálózat szerintem köszöni szépen jól van. Ha nem lenne így, akkor drágább lenne a net, vagy korlátosak lennének a csomagok. Mert végfelhasználói szinten lehet korlátlan az adatforgalom, de amikor szolgáltatói oldalról beszélünk és 1000 terabájtok jönnek szóba, ott nem lesz mindegy. Az elosztási rendszerrel van a "gond" szerinted, ugye? És gondolom azért, mert a szolgáltatók nem adnak egyforma feltételeket az egész ország/szolgáltatási területükön. De ez kábeles elérés esetén soha nem lesz egyenlő a nagy városok és a kis falvak ellátottsága. De ha nem is területileg, akkor legyen elosztva forgalom arányosan.
Mit lehetne ebből kihozni? Itt csak az igazságosság az ami nyerne a dolgon, a hálózat maga nem. Az előfizetők 80%-a kevesebbet fizetne 10%-kal, a nagy forgalmazók meg többet fizetnének ennek arányában, mondjuk dupla annyit. Mert a szolgáltatóknak kb. ennyi bevétel kell, mint ami most van. Tehát nagyon nem lenne olcsóbb a többségnek, a nagy forgalmazóknak lenne nagyon drága és az a morált inkább rombolná. Így meg "jó" mindenkinek, azt a kevés nagyot eltartja a többség.
Stream, felhő. Sajnos, vagy nem, de ebbe az irányba megy a világ és szerintem nem a felhasználók választották ezt, hanem ez van tálcán felkínálva nekik. Biztosan jó ez valakinek. De ott sincs korlát, ha lenne biztosan nem használnák. Így tudnák a felhasználókat olyan irányba terelni ami a szolgáltatónak jobb. Ha annyira fogyna a sávszél a felhőnél, gondolom lenne forgalom korlát ott is.Én azt a modellt támogatnám ha a jelenlegit el kellene vetni, hogy napi limit legyen. Minden nap 0-24 óráig X GB, aztán lassítás, de nem csigára, csak pl. 1 Mbps-ra. Ez nem terhelné a hálózatot vagy inkább elosztaná a terhelést. Aki nem akarja ezt a limitet, kattint egyet egy oldalon, feloldódik a korlát és ezzel fizet X forintot is, netezik tovább mint az őrült.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Anime filmek és sorozatok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Debian GNU/Linux
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Óvodások homokozója
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Új MSI KATANA 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- Garanciális MSI Katana GAMER 15,6"240Hz!i5 12500H(16X4,5Ghz)RTX 3060 6 GB VGA,32-64GB RAM/1TB SSD
- Bivaly MAGYAR Lenovo P1 gen2 (Core I7 32 Gb 1Tb 15" 4K 4Gb Nvidia) Laptopom eladó!!!
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte GA-A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Corsair 750W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB THERMALTAKE Core V21 500W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest