Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Az AI miatt biztonságosabb az Android, mint az iPhone
Új hozzászólás Aktív témák
-
Soma01
veterán
Végigolvastam a hozzászólásokat és nagyon megtetszett a téma...
UPC. Szerintem jó csomagok, pláne a 25 Ft-os percdíj a többi szolgáltatóhoz képest. (tudom, van flotta is a világon) Tudom, nem kell hagyományos hívás, nem érdekel senkit, mert keveset telefonál itt mindenki, VOIP olcsóbb... Mindenki nem fog voip-ozni, meg nem is 100%-os az, mármint ami a legolcsóbb voip. Az előfizetők többségének nem a voip kell. Kínlódás az, okos teló kell hozzá, abból sem a leggagyibb... A többség szerintem telefonálni akar olcsón és netezni a telefonján és nem kínlódni, hogy elfogyott a net. Aki nem a sávszélesség teszteket nézegeti folyton, az elégedett lesz 2 Mbps feletti (körüli) sebességgel (az 1 az éppen csak hogy... az olyan necces). Tud online zenét hallgatni, szerintem filmet is nézni (nem HD-ban), meg természetesen netezni. Ha lesz 4G is, akkor meg a válaszidők is jók lesznek.
Korlátlan net meg olyan, hogy ők tudják mennyit bír a hálózatuk. Tudom, régen már volt ebből gond, nem tudták, de szerintem már jobb a helyzet, izmosabb a hálózat is, és sávszél korlát is van benne. Szerintem jelenleg telefonos felhasználásra bőven elég a 2 Mbps. Ha PC-n kezdesz netezni az oldalak bonyolultabbak, nagyobbak lesznek, oda lehet lassúnak érezzük majd. Más a telefonos netezés. Ja, meg a telefon prociának is fel kell tudni építenie az oldalt, fel kell dolgoznia a kapott infókat. Van az úgy, hogy nem a sávszél a szűk keresztmetszet. Sok olyan megoldás van, hogy csak lassítják a netet, az is sok forgalmat felszabadít a hálózatról. Hogy ennek hol van a határa, azt mi innen nem, tudhatjuk. De most látszik, hogy ilyen pár Mbps nem nagy terhelés és a többi szolgáltató igencsak a pénz beszedésre hajt Magyarországon, pofátlanul. Amikor 32-re lassítanak meg ilyesmi. Lassítsanak 256 Kbps-ra, tuti nem lenne terhelő és talán még használható is lenne. Szóval most látszik, hogy van itt tartalék és igen csak extra profit van a mobil net-en. Meg ahogy olvasgatok, külföldön, tőlünk nyugatabbra, de lehet keletebbre is, nem ritka a korlátlan mobil net csomag és nem 1-4 Mbps sebességgel.
Meg lehet nézni a műholdas szolgáltatókat, ott van nagy sávszél, de a nagy mennyiségű adatforgalom nagyon terheli őket (korlátozott a nyalábok száma). Ők hogy csinálják? Ha gond lenne itt a föld felszínen is a mikróval, már lenne hasonló bevezetve.A véleményem erről az, hogy most is az egész rendszer működése, fenntartása, fejlesztése a cél. Csak most az erőforrások használata után nem arányosan fizetsz. Tehát aki sokat használja, az ugyan annyit fizet amint aki keveset. Így a keveset használók fizetik meg a sokat forgalmazókból adódó többletköltségeket. Aki keveset forgalmaz annak most kvázi drága a net, ako sokat, annak meg olcsó. Mert ugyan azért a pénzért többet vesz el a közösből. Ha mindenki olyan sokat venne el, biztosan kifeküdne a jelenleg bármelyik hálózat. Szerencsére itt is igaz a 80-20-as arány. Azaz felhasználók 20%-a generálja forgalom 80%-át és a vétlen 80% fizeti meg jobban.
De ez csak árképzési politika, a hálózat szerintem köszöni szépen jól van. Ha nem lenne így, akkor drágább lenne a net, vagy korlátosak lennének a csomagok. Mert végfelhasználói szinten lehet korlátlan az adatforgalom, de amikor szolgáltatói oldalról beszélünk és 1000 terabájtok jönnek szóba, ott nem lesz mindegy. Az elosztási rendszerrel van a "gond" szerinted, ugye? És gondolom azért, mert a szolgáltatók nem adnak egyforma feltételeket az egész ország/szolgáltatási területükön. De ez kábeles elérés esetén soha nem lesz egyenlő a nagy városok és a kis falvak ellátottsága. De ha nem is területileg, akkor legyen elosztva forgalom arányosan.
Mit lehetne ebből kihozni? Itt csak az igazságosság az ami nyerne a dolgon, a hálózat maga nem. Az előfizetők 80%-a kevesebbet fizetne 10%-kal, a nagy forgalmazók meg többet fizetnének ennek arányában, mondjuk dupla annyit. Mert a szolgáltatóknak kb. ennyi bevétel kell, mint ami most van. Tehát nagyon nem lenne olcsóbb a többségnek, a nagy forgalmazóknak lenne nagyon drága és az a morált inkább rombolná. Így meg "jó" mindenkinek, azt a kevés nagyot eltartja a többség.
Stream, felhő. Sajnos, vagy nem, de ebbe az irányba megy a világ és szerintem nem a felhasználók választották ezt, hanem ez van tálcán felkínálva nekik. Biztosan jó ez valakinek. De ott sincs korlát, ha lenne biztosan nem használnák. Így tudnák a felhasználókat olyan irányba terelni ami a szolgáltatónak jobb. Ha annyira fogyna a sávszél a felhőnél, gondolom lenne forgalom korlát ott is.Én azt a modellt támogatnám ha a jelenlegit el kellene vetni, hogy napi limit legyen. Minden nap 0-24 óráig X GB, aztán lassítás, de nem csigára, csak pl. 1 Mbps-ra. Ez nem terhelné a hálózatot vagy inkább elosztaná a terhelést. Aki nem akarja ezt a limitet, kattint egyet egy oldalon, feloldódik a korlát és ezzel fizet X forintot is, netezik tovább mint az őrült.

Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen okostelefont vegyek?
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Szívesen használsz Samsung böngészőt? Immár PC-n is megteheted
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10400F 16/32GB/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E544 - i5-4GEN I 8GB I 128SSD I 14" HD+ I DP I Cam I W10 I Garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 256GB Red -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3627
- ASUS TUF A15 FA507 - 15.6"FHD 144Hz - Ryzen 7 7435HS - 16GB - 1TB - Win - RTX 4050 - 2,5 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3614
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
De ez csak árképzési politika, a hálózat szerintem köszöni szépen jól van. Ha nem lenne így, akkor drágább lenne a net, vagy korlátosak lennének a csomagok. Mert végfelhasználói szinten lehet korlátlan az adatforgalom, de amikor szolgáltatói oldalról beszélünk és 1000 terabájtok jönnek szóba, ott nem lesz mindegy. Az elosztási rendszerrel van a "gond" szerinted, ugye? És gondolom azért, mert a szolgáltatók nem adnak egyforma feltételeket az egész ország/szolgáltatási területükön. De ez kábeles elérés esetén soha nem lesz egyenlő a nagy városok és a kis falvak ellátottsága. De ha nem is területileg, akkor legyen elosztva forgalom arányosan.