- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Képen az iPhone 17 Pro kétféle akkumulátora
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- iPhone topik
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Yutani
nagyúr
Nekem a 3 GHz volt a cél, több nem kell, így valamennyire ki van hajtva a 3850-em. Igazából csak 1-2 próbát csináltam, emeltem feszt, lejjebb vettem a ramot, a HT-t, de nem volt stabil. Mindegy.
Valóban ostoba dolog kijelenteni egyetlen tesztprogram alapján, hogy ez vagy az a hardver akkor innentől kezdve általánosan X-szeresen gyorsabb egy másiknál. Van egy mondás:
Csak az ostoba ember húz meg mindössze egyetlen pont ismeretében egy egyenest.
És ez vonatkozik az élet minden területére (pl. hallgasd meg mindkét felet, mielőtt véleményt mondanál).
-
dezz
nagyúr
HERR Z mérései szerint az újabb s.939-es X2-kből általában ki lehet hozni a 3 GHz-t, Bundáska ezt is simán kétségbe vonja, és szerinte 2.9 a max, de inkább 2.8. A sajátjából meg csak 2.6-ot tudott kihozni. Basszus, még az én s.754-es Sempronomból is ki lehetett hozni 2.6-ot, pedig 1.5V kell neki hozzá.
-
Yutani
nagyúr
Én örülök, hogy a G2 4400+ X2-őm viszi hibátlanul a 3 GHz-et, de 3,2 már sok neki. Lehet, hogy válogatott procival megvan a 3,6 GHz, de ez bizosan nem általános.
Másfelől ha Bundás22 csak és kizárólag arra volt kíváncsi, hogy ha egy 2,6 GHz-es X2-ről váltana egy agyonhúzott C2D-re, mennyit nyerne sebességben, akkor az elmúlt napok flémje egyszeriben okafogyottá válik, feleslegessé. A választ megkapta, ennyi, nem kell itt savazni egymást...
-
Bundás22
őstag
most is "az X2"-nél, holott csak a te régi-design
ha értenél hozzá tudnád hogy teljesítménykülönbség kicsi(S939 vs AM2), sőt éppenhogy kimutatható, sőt van amikor az s939-ek jobbakmenj be az x2-es topikba ők is ezt fogják mondani, vagy keress rá a neten(4200+ am2 = 4200+ s939, különben az amd nagyobb számot rakott volna rá, a 4200+ a teljesítményt jelöli)
A jobb AM2-esek 3.6-3.8 GHz-t mennek. na jó én ennél a pontnál fejeztem be a vitát, a többiek úgyis tudják miért -
Bundás22
őstag
hogy minek erőltet ilyen összehasonlításokat. pont ezért vagyunk számítástechnikai fórumon
Raymond csak arra hozott egy kis "eredménytáblácskát"(#120) hogy melyik a gyorsabb és mennyivel
engem is csak ez érdekelt, sem a proci kategóriája, sem a kifogásaid, sem az ára
feltételeztem h 2X-2,5X olyan gyors és ez beigazolódott, elég csak a számokra nézni és nem lamentálni(mint a politikusok, a semmiről) -
Raymond
titán
Nem pattog itt rajtad kivul senki. Le lett irva miert es mibol keletkezett a hozzasozlasom. Aztan azzal jottel a #128-ban nekem valaszolva hogy "Most már csak az a kérdés, mi értelme 2,6 GHz-t 4,3-hoz hasonlítani..." Abbol nem az jott le hogy megertetted. Pedig vilagosan oda van irva.
Egyebkent meg nem tudom mik ezek a kirohanasaid ellenem az utobbi idoben de lehet te vehetned eszre magad lassan.
-
Raymond
titán
"az eredeti allitasbol (#10) kiindulva miszerint "miért hányszor jobb egy 4,5 ghz-es wolfdale, mint egy 2,64-en járó S939 X2(ez a max amit kinyög), 35 vs 10 ezek alapján legalább 3X" megneztem mennyi is az az annyi."
Mi ezen olyan kuara erthetetlen? Mar leirtam hogy nem erdekelt sem a procik kategoriaja, sem az ara, sem a tulhajthatosaguk, sem HERR-Z infoja/procija. Az erdekelt csak mennyi a teljesitmeny diff a ketto kozott. Hogy mennyi igazsag van vagy nincs az idezett allitas mogott.
-
Bundás22
őstag
az egész hozzászólásodat megsemmisíti a #120-as hozzászólás
de erőlködhetsz még
ilyen ócska magyarázkodást még nem hallottam, talán a vesztes focicsapatkapitányok is többre képesek
gyorsabb vagy nem? ennél egyértelműbb nem lehetlásd #120
haha kiemeled azt az egyet ahol az AMD a gyorsabb, persze h 3X igen 3X olyan gyors az intel azt kifelejted, ráadásul vmi ostoba videotömörítő progi ki nem sz*rja le, attól még mert szarul írták meg -
Bundás22
őstag
azért sztem van az 2X olyan gyors 4 ghz-en mint egy 2,6 ghz-es x2
a legtöbb helyen, sőt
superpí: 35sec (saját mérés, 4200+@2,64ghz)
superpí: 10 sec (E8200@4,2ghz)
jóval fejlettebb cucc, sztem a többi programban méginkább a kóró a gyorsabb
már az alapkóró a 65nm-es is 25-30%-kal gyorsabb azonos órajelen, ez meg még rátesz egy lapáttalmemória-elérése gyengébb az Inteleknek jelenleg ez nem igaz a 6mb cache-el szerelt új kóróra, megnéztem a memory méréseit 500FSB-nél, hát jobbak mint az athloné másfélszer(vmi 10K volt nekem 7K, nem emléxem pontosan)
clock-for-clock hasonlóak ez nem igaz
daa-raa: nem értem mit kell ennyire védeni, lassabb és kész, nem kicsivel sokkal ennyi
attól még mert AMDnem rossz, de már van jobb
3dmark06 proci score-ban is majdnem 2X annyi, akkor biztos az AMD a jobb főleg a kazán 6000+ 90nm-en, és a 45nm-es core elbújhat csak mert gonosz Intel
Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy topik
- Autós topik
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Battlefield 6
- Suzuki topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- DELL Precision 5560 i7-11850H 16GB 512GB T1200 FHD+ 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3020, 91% Akkumulátor
- Akció! Gigabyte Vision Z590 D Wi-Fi Alaplap! LGA 1200!
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest