- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Pontosabb, erősebb zajszűrést hoz a Sony kényelmesebb formában
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Yettel topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Új hozzászólás Aktív témák
-
sirály12
őstag
válasz
r3dsnake #186 üzenetére
Ezt másképp is lehet nézni!
Csak néhány pontodra némi hozzáfűzés.- stabil - Android 4.2 vagy fölötte ugyancsak
- Fizikai home gomb (elismerem, Samsungnál is van) - Csak a helyet foglalja, értelme 0
- egységes ikonok formára, dizájnra, valamint egységes irányelv az alkalmazások felületénél - Az ficsőr, hogy nem lehet váltorztatni?
- nincsenek fölösleges elemek, egyszerű kezelés - Témája válogatja ezt andoidnál, választható
- Biztonságos, nincsenek vírusok, mivel csak a saját könyvtárukba írhatnak az appok - biztos?
- Nem tepsi méretben van csúcshardver, hanem 4"-on. (Amit már eleve kicsit kényelmetlennek tartok az iPhone 4/4S 3,5"-os képernyőjéhez képest) - ez csak neked előny, valaki másnak nem, kinek a kicsi, kinek a nagy, meglátjuk lehet lesz még az iphone is 5"-os.
- Gyönyörű IPS kijelzőpanel - sok droidos telónál úgyszintén! Az én telómban is.
- Jailbreak esetén központi elérés minden tweakhez (cydia), nem kell külön mókolni semmit. - ha olyan jó, akkor miért is kell törögetni?
- A készülék értéktartó, minimális bukóval lehet egy évvel később eladni, majd fentebb váltani. - hmmm. Most nem akarok számolgatni, de abban hitben voltam, hogy aki ilyet használ nem fillérezik! Mivel már sokszor megkaptam, hogy biztos azért nem veszek ilyet, mert nem telik rá.Android ellenérv:
- Igénytelen store (nagyon rossz keresővel) - Aláírom.
- Különböző felületek, ikonok - Na ez előny, nem pedig hátrány, minden ember más egyéniség, miért is kellene mindenkinek ugyanaz a felület?
- A backup teljes hiánya - alkalmazásadatok, wifi jelszavak, egyéb beállítások mentése van, nem elég? Akkor mondok mást: sms,ébresztők, hívásinfó, névjegyek,üzenetek, jegyzetek mind alapból menthető a mostani telómon, gyári szoftal. Mi kell még?
- Az appok rakás dologhoz kapnak hozzáférést, nem szabályozható egyesével - Ez igaz.
- Felesleges homescreen (plusz egy lépés minden unlocknál) - Nem zavar, mert haszna is van.
- Nincs egységes központi frissítés, hanem gyártó, régió és szolgáltatófüggő - Ez igaz -
csaszi72
senior tag
válasz
dragon1993 #197 üzenetére
Továbbra sem hírdetnék abszolúlt győztest az IOS-nek is vannak érdemei az androidnak is.
így van
-
Joshi
titán
Az iphone-al két alapvető probléma van, nagyon drága és akkora kijelzője van ami nem méltó egy okostelefonhoz. Egyébként biztosan jó lehet.
ui.: ja és fetisisztáknak való.
-
dragon1993
őstag
válasz
Cyberpunk #193 üzenetére
Nexux-ra 18 hónapig biztosan kijön a frissítés.
Utána meg veszek egy új készüléket abból a pénzből amennyivel többe került az i5s.
Mutass olyan 3 éves iPhone-t ami nem hivatalosan megkapta az összes frissítést az összes funkcióval.
Jaaa, hogy nincs.Csaszi72
Core i7 vs AMD Buldozer nézz utána, lényegtelen a magok száma. Illeve szólj ha a storeban kévő appok 50%-a kihasználja folyamatosan a 4 szálat. Nem egyszerű dolog egy program párhuzamosítása.
Továbbra sem hírdetnék abszolúlt győztest az IOS-nek is vannak érdemei az androidnak is.
-
bunfi
őstag
válasz
Cyberpunk #193 üzenetére
Egyenhardver, egyenszoftver. Szomorú, hogy ezt a nagy összehasonlítgatásban mindenki elfelejti, hogy az Apple totális kontrollt tart fenn. Csak ő tervezi a készüléket, csak ő fejleszti a szoftveres oldalt, kontrollálja a Store-t. Teljesen különböző a két oldal piaci modellje, filozófiája és felhasználói bázisa.
-
Cyberpunk
félisten
válasz
dragon1993 #191 üzenetére
Nem azért, de egy iPhone is megkap minden frissítést butítások nélkül legalább két évig. A cikk tárgya nem mai készülék, és több mint két éves.
Melyik ilyen idős droidos készülékre van kiadva hivatalosan a legújabb Android?
-
UFC
aktív tag
válasz
dragon1993 #191 üzenetére
Tessék kívánságodra!
-
dragon1993
őstag
válasz
r3dsnake #186 üzenetére
Veszel egy Nexus 5-öt.
Arra van 18 hónap legalább amivel MINDEN funkciót megkapsz.
(mert ,hogy átírják a verziót de a funkciók 99%-a tiltott az nem frissítés és az sem ,hogy fo**á lassul a telefon az sem frissítés)Ellentétben az Nexus 5 18 hónapon keresztül megkap mindent.
Kb annyival kevesebb az N5 ,hogy a maradék pénzt beteszed állampapírba ,majd 18 hónap után megveszel az aktuális legfrissebb Nexus-t (illetve GPE) telefontÉn annyit kérek az iphone tulajoktól ,hogy ne a samsunghoz vagy a HTC-hez hasonlítsák a telefont.
Főleg ne az olcsóbbakhoz, legyünk korrektek Nexus 5 vs iPhone 5 / 5C -
csaszi72
senior tag
válasz
oceanrush #84 üzenetére
+1
meg nem 4-5 napig, pláne a felsorolt közép és felső kategóriás droidokkal szemben.
Szinte a kezdetektől droid-os vagyok(voltam), decemberben megleptem magam egy almással mert jó árat mondott a szolgáltatóm.
Azóta azt hogy "app kill" el is felejtettem. Ha másért nem, akkor ezért már megérte. -
Sir Gunar
aktív tag
válasz
r3dsnake #186 üzenetére
Hát majdnem igazak amiket írsz, de pl a droidon talán lesz a legdrágábbaknál 2 év gyártói támogatás, azaz szoftver frissítés, utána kész vehetsz másikat vagy marad a főzőtt rom, ez IOS-en min 4 év, azaz a duplája ahogy írtad.is
A másik amit írtál hogy minden fogyasztó maradhat bekapcsolva nem jelent gondot a fogyasztásában, nem így az androidnál, ami nem kezeli ezeket takarékosan, merül az akku ezért kell nagyobb bele. Ja meg a magtár miatt! -
Sir Gunar
aktív tag
válasz
Fitzgerald #181 üzenetére
Ha már leírsz vmit akkor ne írj hülyeséget, használj olyan kifejezéseket amikröl tudod mit takarnak!
a diszlexia =" Fő tünete az olvasási képesség elmaradottsága az életkor, iskolázottság és intelligencia alapján elvárható szinttől." -
Sir Gunar
aktív tag
Persze mert állítod osztom az és Te írsz botorságokat a hátlapról naviról stb. Nincsen ebben semmivel több személyes mint amiket Te írtál számomra, az olvasottság pedig valóban nem ártana, ha még azt is rendesen elolvasnád amit leírok a akkor a SIM-es BT adaptert is ismernéd ami az egyik a lehetséges pluszt nyujtó funkciók felé.
Az általam említett hátlap pedig teljesen önállóan funkcionál mint telefon, csak a kijelzője és a vezérlése történik az iphone-ról. Minden egyszerre funkcionál mint az egyszerű dualsimes vasakon.
Sztem ezek azért érvek, arról meg hogy a SIP-ról nem tudsz sokat hát ez van nem tartozik gondolom az érdeklődési körödbe, míg nálunk alap kommunikációs eszköként funkcionál és mivel nincsenek korlátai csak az oprendszerben ami az androidnál nem sikerült fényesre, mivel mint írtam eszi az akkut mert futnia kell a háttérben és a hasonló appok szintén így vannak droidon megoldva ezért nemigazán jók hosszabb távon csak ha hord az ember magánál töltőt mindig. Ezt az előbb is leírtam nem olvastad, vagy annyira elírtam nem volt elég érthető? Igen vannak elírások mivel az eddigi billentyűzetemet a notival németre cseréltem és nem szoktam még át 3 nap alatt. Az meg hogy a droidon nem kell kölön eszköz szintén nem fedi a valóságot de mindegy ehhez több ismeretre lenne szükség ezért hagyjuk. A lényege hogy sok pénzt spórol meg nekünk. -
r3dsnake
nagyúr
Érvek iOS mellett:
- stabil
- szép (szubjektív)
- iCloud, iCloud backup
- Kitűnő privacy (az alábbi hozzáférések/engedélyek állíthatóak külön-külön apponként: mobilnet hozzáférés, helymeghatározás, névjegyek, naptár, emlékeztetők, fényképek, bluetooth, mikrofon, twitter, facebook)
- 4 éves támogatási periódus, a főverzió NAPJÁN megjelenő frissítés a 3 generációval korábbi telefonra is. Nincs régió és szolgáltatói korlátozás.
- A cikkben említésre került, hogy nincsenek kapcsolók wifihez, gps-hez, stb. (bár iOS7 alatt már vannak). Mivel apponként szűrhető mindenhez a hozzáférés, ezért fölösleges is. Nálam nonstop bekapcsolva van a wifi, gps, mobilnet. Ha kikapcsolnám, sem lenne jelentős javulás üzemidőben.
- Fizikai home gomb (elismerem, Samsungnál is van)
- egységes ikonok formára, dizájnra, valamint egységes irányelv az alkalmazások felületénél
- nincsenek fölösleges elemek, egyszerű kezelés
- legjobb értesítéskezelés (push) bármelyik platformhoz képest, működésben és megjelenítésben is.
- iTunes sync
- Biztonságos, nincsenek vírusok, mivel csak a saját könyvtárukba írhatnak az appok
- Nem tepsi méretben van csúcshardver, hanem 4"-on. (Amit már eleve kicsit kényelmetlennek tartok az iPhone 4/4S 3,5"-os képernyőjéhez képest)
- Gyönyörű IPS kijelzőpanel
- iOS exkluzív appok/játékok
- Jailbreak esetén központi elérés minden tweakhez (cydia), nem kell külön mókolni semmit.
- Nem kell bezárni az appokat.
- A készülék értéktartó, minimális bukóval lehet egy évvel később eladni, majd fentebb váltani.Android ellenérv:
- Igénytelen store (nagyon rossz keresővel)
- Különböző felületek, ikonok
- A backup teljes hiánya
- Az appok rakás dologhoz kapnak hozzáférést, nem szabályozható egyesével
- Felesleges homescreen (plusz egy lépés minden unlocknál)
- Nincs egységes központi frissítés, hanem gyártó, régió és szolgáltatófüggőMost hirtelen ennyi jutott eszembe, de tuti van, amit kihagytam.
-
Cyberpunk
félisten
válasz
Fitzgerald #181 üzenetére
Valamilyen kutatást végeztél a témában esetleg? Publikáltad már valamelyik tudományos folyóiratban?
-
róland
veterán
válasz
turbulencia8 #180 üzenetére
Még él egy Steve az alapítók közül.
-
Fitzgerald
veterán
Tökre élvezem, hogy az Apple-fanboyok nagy része súlyosan diszlexiás, és képtelen érthetően megfogalmazni, rendszerezni a mondanivalóját.
-
róland
veterán
válasz
turbulencia8 #169 üzenetére
Ezt már egyszer bizonyították a vezetők.
(Magam nem vennék Apple terméket [nem tetszik a zárt rendszerük, borzasztó az ár/érték arányuk {nem, a hype!=értékkel}], de nem zárkózok el a használatuktól. Sőt az iMovie nagyon hiányzik máshonnan. Nem, nem akarok Premiere, Vegas és társai szintű terméket használni, így online kell megoldanom az ilyen dolgaimat.
)
-
bunfi
őstag
Hol volt a felsőbbrendűség? Sok volt a rejtett alany (én) a mondatokban. Csak fejcsóválással tudom fogadni a hozzászólásaid ismeretében, hogy jelen kinyilatkoztatásod alapján abszolút hidegen hagy a cég üzleti teljesítménye. Ellenben mivel az anyagi helyzetüktől nagyban függ hogy milyen termékeket állítanak elő (vagy hogy egyáltalán állítanak-e bármit is elő), így közvetlenül is érint.
Mit rúgtak fel? Saját architektúra helyett pc piaci szereplők, mint beszállítók (Intel CPU, x86-64, AMD videókártyák), Bootcamp (egyéb operációs rendszerek támogatása), Adobe szoftverek szoftverek szándékos mellőzésének megszűnése (az "árulás" emlékeként), 4" (az "ideális" 3,5 helyett), 7" iPad, töltelékmodellek (iPad Air, habár vitathatóan, de MacBook Air, az iPhone 5-tel hardverileg azonos 5C).
-
Sir Gunar
aktív tag
Akkor figyelj arra amit írtam és nem hordjál össze marhaságokat mert a hátlap amiröl Te beszélsz nekem nem ismerös, viszont amit én leírtam neked nem, kicsit olvasottabb lennél akkor tudnád, de belev agy zúgva a droidodba és nem látsz mást, sajnos!
A sok csicsamicsa pont amiről írtál , nekem az nem kell erről szül a kinek mi óre van szüksége4
A navi pedig airül írtam csak hivatalosan nem létezik lehet ebben nem kellene vitába szállnod pont velem mert a havi jövedelmem egy részét ezen keresem , lehet jobban vágom nálad egy kicsit főként ha azt hulladékot navinak hívod amit vettél és nem igo-t használsz a droidon, vagy sygic-et esetleg navigont, mert azok legalább navigációk! A rádiót meg azért autóban hallgatom mert nem járok gyalog, ha sportolok akkor a kedvenc zenéimet tudom rádió nélkül is hallgatni, mert abban igényes zene nem igazán szól.
Gondolom azt sem tudod eszik vagy isszák a SIP klienst ezért elnézem a söletlenséget amit erre írtál, de a plusz routerboard a droidhoz is kellene ha wifre tolnád át a mobilnetet egy autóban haladva, vagy a szállodai szobában ahol alszol, s ezt nem csak egy országban teszed hanem bárhol a világon, igaz ez ahogy a válaszodból kivettem magas mint békának a földieper. Na mindegy ! A sok vigyor kellett is mert jót mulattam a badarságaidon. -
Xero
nagyúr
Hol sikerült kivenni a felsőbbrendűség érzést? Belemagyarázás jeles.
Pusztán jeleztem, hogy az én szemszögemből aztán édes mindegy mennyit adnak el, ha a számomra szükséges dolgokat megvehetem.Mit rúgtak fel? A 4"-t húzták meg és az 5C-t. Az első nekem nem fekszik, de ám legyen, míg a másodikból pénzt csinálnak, és remélték, hogy a fiatalokat jobban elérik. Nem jött be, na bumm.
Sok termékük ment a süllyesztőbe, van ilyen.
-
Lacy6
senior tag
Egyetértek. Én már csak nevetni szoktam amikor meglátom mennyit is kérnek egy almás telefonért....oké, hogy régen király volt, luxuscikknek számított, de már aki megveszi annak is kínos mert nem így néznek rá: Ez komolyan ennyi pénzt kiadott egy olyan termékért aminek az értéke a többi termékhez viszonyítva 50%-al drágább! Hát ez se normális.
Régebben azért más volt, de azok az idők elmúltak -
bunfi
őstag
Ez a felsőbbrendűségérzés már akkor is megvolt, vagy csak a használat során fejlődött ki? Vagy túl offenzív/ironikus voltam? A témánál maradva szerintem nagyon érdekli őket az a pár milliárd dollár, ami az alsóbb szegmensekben van, sőt már el is kezdték a termékpalettájuk szegregálását, termékeik átdolgozását, olykor felrúgva számtalan régi mantrát (pl. iphone kijelzőméret, a fekete az új fehér, Intel processzorok, PC szabványok, Bootcamp)
-
turbulencia8
őstag
Steve Jobs (RIP) tuti, hogy nem ült volna ekkora készpénztartalékon, hanem öntörvényűen nyomta volna bele a pénzt valami durván kockázatos újításba. A jelenlegi menedzsment nem kockáztat sokat, ebből nem is lesz semmi új forradalmi innováció. Lendületből egy ekkora cég persze sokáig trendi marad.
-
Xero
nagyúr
Dehogy érted.
(#165) bunfi: Már akkor Apple termékeket (is) használtam, amikor a topic lakók jelentőse része még azt sem tudta eszik-e vagy isszák. Pont nem érdekel mennyire elterjedt, vagy mennyi a bevételük, amíg lerakják az asztalra a termékeket amikre szükségem van. Az első Mac-em idejében a magyar elterjedtség jó ha a fél százalékot elérte.
-
RawrRr
tag
személyes: Bátyám régen apple buzi volt (szó szerint, annyiban mondjuk igaza volt, hogy az első 2 évben az volt az etalon), most lejárt a Vodafone UK hűsége és felajánlottak neki teljesen ingyen egy Nexus 5-öt. Láttam a két telefont egymás mellett és az iphone 5 úgy néz ki (szerintem főként az ios7 miatt), mint egy matricázott játéktelefon, amivel a középső csoportban játszottunk. Pár hete ő sem Apple felhasználó többé.
Arról nem is beszélve, hogy a belakott Ios7-en sincs smooth érzés, mert láthatóan belaggol ha nem alap alkalmazásokat használsz, míg a Nexus 5-ön semmi ilyesmit nem tapasztaltam/tapasztalt
-
A kommentedet olvasva elméláztam azon, hogy miért is jár nálunk a vezérigazgató Lexus-szal, miközben egy Suzuki is elvinné bárhová.
Ez inkább már villogásnak is mehetne, hogy milyen jól megy a vállalkozása.
Azért remélem te is csak kínai boltban vásárolod a ruháidat, és valami fapados verdával jársz a valódi belső értékek jegyében.
-
doc
nagyúr
válasz
Sir Gunar #145 üzenetére
- autoradioval nehez setalas kozben radiot hallgatni
- a dupla simes hatlap nagyon messze van a hasznalhato megoldastol (egyszerre csak egy kartya aktiv, ujrainditassal valtogatsz, mindig csak az aktivon kereshetnek, stb - szoval lenyegeben hasznalhatatlan).
- a "hasznalhato" nem egyenlo a "csicsamicsaval", de latom megint nem jott at amit irtam. Az Androidos GUI attol lesz sokkal hasznalhatobb mint az iOS fele sima appikon lista, hogy testreszabhatod, a neked megfelelo modon fog kinezni es mukodni. Persze ezt ugyis hiaba magyarazom amig nem tapasztalatod meg
De le lehet butitatni olyan szintre egy Androidos launchert hogy mar majdnem elerje az iOS szintjet, ha valakinek feltetlenul az kella navi hát aki nem navigál annak jó amit írtál
Latom ismet csak olyasmirol osztasz eszt, amit nem ismersz.
Gyakran hasznalom, remekul mukodik. Akarcsak a mar emlitett NDrive. Es ha kerhetem, ne allj neki mindenfele baromsagokat terjeszteni arrol hogy csak iOS-re vannak hasznalhato navigacios programok, mert ez ujabb hatalmas nagy marhasag lenneerre van a SIP alapú saját telefon szerverünk amihez a világon bárhol csak net kell és free beszélünk, azt meg egy mikrotik routerboard-dal meg egy adott orszba tartzó net kártyával megoldjuk.
Es szerinted ennek melyik reszet is nem lehet Android alatt megoldani?
Igaz hogy Androidhoz nem kell feltetlenul meg kulon routerband, de nehogy mar azert legyen az egyik platform jo, mert meg kell venni hozza meg pluszban valamitSzerintem nezz meg kozelebbrol egy Androidos telefont egyszer es hasznald nehany hetig, akkor nem kellene ennyi rengeteg hulyeseget osszehordanod.
-
assemble
addikt
Es Monika vajon tud arrol, hogy nagyjabol minden "hatrany" amit az android mellett felsorolt, az igazabol nem az android hatranya, hanem nehany konkret keszulekeke, es pl egy nexus keszuleket nagyjabol egyik ilyen hatrany se erinti, es kozben fele annyiba (se) kerul, mint egy szifon?
A cikk tobbi reszevel amugy egyet tudok erteni. En vagy 1 ev iphone hasznalat utan tertem at android-ra, es eszembe nem jutna visszavaltani.
-
Sir Gunar
aktív tag
Na ebben egyetértünk látod az igények mások! Én azért használok iphone-t mert több olyan app amit használok és pénzt takarít meg a telefonszámlámból IOS alatt sokkal jobban van megoldva, pl! Ez egy indok, de havi szinten kb 10e-50e közötti tételről beszélek. Ez így azért elég nyomós érv nem?
-
Sir Gunar
aktív tag
Na igen én is hallgatok rádiót van az autóban, nem kell a telefonba, ez 1 dolog, a dupla sim egy egyszerű hátlappal megoldott+akku benne alig lesz vastagabb, vagy a BT-s verzioval, ergo nem gond ha kell.
A felület valóban ízlés dolga, én munkára használom ezért nálam nem szempont a csicsa-micsa, viszont a stabilitás igen.
A kijelző méret egy dolog ha nem lesz tőle a telefonból ping-pong ütő méret, a mostani házon is lett volna még hely, oldalra kb 1cm alul-felül még több és meg is lenne a 4,5" vagy több is, de ugye fél coll-ok nem hiszem hogy ekkora jelentőséggel bírnak egy ismétlem telefonnál, nem keverendő a tablettel, mert 5" +keret már majdnem tab, akkor meg az min 7" legyen, a felhasználástól függen választva a méretet, szvsz 5" telefonnak nagy tabnak kicsi de ez egyéni ízlés mert navigálni is jobb 7"-on mint 5-ön vagy kisebben, tudom próbáltam sok méretet. A Dude egy hálózatos progi spec dologra kell, de a navi hát aki nem navigál annak jó amit írtál de akinek sokszor kell az használ többfélét is mert egyik sem tuti, itthon a Primo, meg a legtöbb helyen, míg az EU-ban már jó lehet a Sygic és a Navigon is, bár azok ritkán kellenek.
Nálam van hogy itthon kelek és vhol másik országban végzem a napot mert vmi kell majd másnap haza, erre van a SIP alapú saját telefon szerverünk amihez a világon bárhol csak net kell és free beszélünk, azt meg egy mikrotik routerboard-dal meg egy adott orszba tartzó net kártyával megoldjuk. Így a dupla simnél kicsit olcsóbb a megoldás és univerzális is mert wifin történik a kommunikáció, ja akkor vegynk még egy fontos appot ami androidon nem jó , nincsen jó SIP kliens ami csak push-ra indul és nem eszi az akkut, még a skype is majd csak lesz egyszer olyan míg az IOS-en már nem kell fusson folyamatosan, stb. -
doc
nagyúr
egyetertek, szerintem sincs semmi baj a szubjektivebb irasokkal
ugyanigy szulethet pl. iPhone->Android valtasrol is blogbejegyzes, aminek siman lehet az a vege hogy mennyire nem jott be az Android, es inkabb menjunk vissza iPhone-raazt azert illene eszrevenni, hogy a cikk igyekszik ellensulyozni, a vegen nem veletlenul szerepel egy olyan Android->iOS switcher, akinek bejott a valtas
kulonbozoek vagyunk, kulonbozo igenyekkel, nem tudom ezt miert olyan nehez megerteni -
bunfi
őstag
Mire nézve káros ebben a formában? Ha körülnézel a hozzászólások között láthatod, hogy ebben a témakörben a szélsőségesség elég széles spektrumát láthatod. Személy szerint én ezeket az többé-kevésbé szubjektív írásokat kedvelem és keresem, mert nem érvényesül annyira az objektivitás, mint a lapcsalád többi oldalán. Színesebbek, szagosabbak és jobban belemerülnek a részletekbe, apróságokba. Mindezek mellett majdnem képtelenségnek tartom, hogy az egységsugarú olvasó eljut az ITCaféra (részben sajnálatos is, hogy ez így van), innentől kezdve elég valószínűtlennek találom, hogy az általad említett egységsugarú olvasó éppen amiatt állna egyik vagy másik oldalra.
-
doc
nagyúr
válasz
Sir Gunar #127 üzenetére
ugyanaz az iOS fut az iPod Touch-on mint az iPhone-on, szoval ugyanmar hadd legyen osszehasonlitasi alap
ha annyira kivancsi vagy, leirok par dolgot a sokbol amit az en filleres, ocska droidos telefonom tud, es ami nekem fontos:
- FM radio (ma is hallgattam haromnegyed orat munkaba setalva, eleg sokat radiozok menet kozben)
- dupla SIM (jelenleg egy nemet es egy magyar SIM-kartya van a telefonban, igy mindket orszagban tudok mobilnetezni es telefonalni, nem kell hozza ket kulon eszkoz)
- rugalmas, igenyekhez alakithato felhasznaloi felulet
- kenyelmes hasznalat - na ez nyilvan szubjektiv szempont, van akinek az iOS kenyelmes, van akinek a droid, van akinek a WP, van akinek megint mas, mindensetre droidon sokkal gyorsabban kenyelmesebben tudok pl. egy appon belul navigalni, a futo vagy eppen elinditani kivant appok kozott valogatni, stb
- kepernyomeret: eleinte 4"-os telefont akartam, de olyan meretben nem talaltam normalis hardware-rel rendelkezot, igy lett 4.5"-os, amit a mai napig nagynak tartok, viszont baromi praktikus tud lenni (es ez meg kenyelmesen elfer zsebben, hasznalhato telefonkent, stb); egyebkent nagyon ugy tunik, hogy a kovetkezo iPhone mar nagyobb kepernyovel fog keszulni mint a jelenlegiaz, hogy emlitesz ket olyan appot ami nincs Androidra, baromira nem erv, mar ne is haragudj...
a Dude-rol fogalmam sincs hogy mi, navigacio meg szerintem gyarilag is van a telefonon, egyebkent en rendszerint a teljesen ingyenes Waze-t szoktam hasznalni (annak ellenere, hogy megvettem meg regebben a fizetos NDrive-ot)termeszetesen vannak boven ervek az iOS/iPhone mellett is (ez az, amit az iPhone-tulajok rendszerint nem kepesek beismerni, marmint hogy a 'masik oldal' barmiben is elismerest erdemelne, csak megy a folyamatos frocsoges es fikazas), pl. nagyon jo a keszulek anyaghasznalata, tetszik a design, az adott hardware-re optimalizalt OS tenyleg nagyon szepen megy rajta, nehez "elkeverni" rajta valamit, de emlithetnem az ellenorzottebb App Store-t (bar ez egyfelol hatrany is) stb, de ha fogom az igenyeimet, es megnezem hogy mit nyujtanak az egyes platformok, eleg egyertelmu hogy NEKEM melyik a jobb valasztas
-
UFC
aktív tag
Én örülök hogy itt vannak okos emberek mint te! Tehát ha más ir valamit az nem gond ha valaki erre hasonlóan reagál akkor háh te se vagy különb bibibi
Tiszta ovi!
Semmilyen tényt nem tudtok elfogadni. Én elfogadom hogy van olyan amiben jobbak az androidos telefonok,de kinek mi! De szerintem ezt a beszélgetést itt zárjuk le mert nem arról szól amiről kell. Aki androidosat akar vegyen azt, ha valaki IOS-es mobilt akar vegyen olyat. Mint írtam nekem is volt már pár andoridos készülékem még is most visszaváltok mert nekem az IOS és az Iphone jobban bejön! Most hogy ti nap estig azt fujátok az Iphone drága szar nem nyitott a rendszere nem tudok rá ilyen widgetet meg olyan progit rakni meg igy felrakni zenét stb ezzel nem tudok mit csinálni. Én másoltam videót ahol egy androidos csúcs telefont összehasonlitottak egy Iphonal- ott az Iphone nyert kész ez van. Ha ez fáj sajnálom. És a videót nem én csináltam szóval nekem tök mindegy ha kikapott volna az Iphone nekem akkor is az kéne! Nem kell note 3 amivel kacsázok a vízen!
-
Xero
nagyúr
Leírtam az építő kritikát.
Attól függetlenül egy fajsúlyos online lapcsalád hasábjain jelent meg, tehát sokak számára hitelt érdemlő lehet. Ez pedig káros ilyen formában.
A logout cikkeket is pont ezért tartom sok esetben károsnak. Az egységsugarú olvasó nem tesz különbséget a PH lapcsalád tagjai között.
-
róland
veterán
A hálózati átviteli közeg ingadozásainak mérésével (OFF: nagyon rossz példa, de a vezetékes földgáz esetében is van egy korrekciós tényező, amely a mindenkor szolgáltatott földgáz fűtőértéke szerint módosítja a számla végösszegét /OFF) lehetne korrigálni a tesztet, de az már komoly laboratóriumi munka lenne. (Onnantól csak a céleszköz általános megoldás kérdése befolyásolná a tesztet.)
-
bunfi
őstag
Ez nem tájékoztatás, mivel a Café Blog rovatban jelent meg. Innentől kezdve pedig a szerző azt ír, amit neki jól esik. Neki ezek a körülmények, eszközök álltak rendelkezésére és ebből ezeket a következtetéseket vonta le. Építő kritikának lenne helye, mint tapasztalt iOS felhasználó, a lekicsinylésnek viszont megítélésem szerint kevésbé.
-
Sir Gunar
aktív tag
A droidos telókról is vannak hasonlóak, de ezt nem bolygassuk, az ipod nem iphone és nem is ugy használod, ergo így nem mérvadó sztem csak azért mert IOS fut rajta. Másik meg hogy nem szaroztam, csak mérlegeltem milyen vas ami szted veri az iphone-okat és nem tudja azt amit aztud 30-40e-ért, mert akkor végül is tiszta hülye mindenki aki drágább vasra ad ki pénzt,ha tizedannyiért tudják az olcsóbb droidosok, bár ezt kétlem, max nem pont úgy , esetleg gyorsabban.
De akkor csak vegyünk egy tök egyszerű az előbb említett Dude progit ami nem is létezik androidra, vagy egy alap navit ami HIVATALOSAN nincsen szintén csak pár országra a Primo. -
UFC
aktív tag
Nah ebben igazad van! Ezért felesleges arról beszélni hogy szerintem ez a király az a király ez szar mert ebben az nincs abban ez van stb. Te használod filmnézésre netezésre stb a telefont van aki munkára van aki meg csak telefonál! A telefon előnye a felhasználótól függ! Ha valaki nem tud valamit kezelni legyen az andorid vagy IOS akkor hiába van benne bármi jó dolog ha az adott felhasználó nem érti. Meg hiába vesz valaki Nexus 5-őt ha pl csak telefonál vele! Szóval tőlünk felhasználóktól függ hogy mit várunk egy telefontol és ezt melyik kínálja, melyik adja meg nekünk!
-
BéHGT
senior tag
Sokan nem viselik el, hogy rohad az alma.
-
Xero
nagyúr
Egy három és fél éves telefontól mégis mit vár a kedves szerző?
A beköltözés user error, elég lett volna a gmail fiókot megadni a készüléken.
A wifi kapcsoló felesleges. Az iOS 7-en sem kapcsolgatom. On demand minden erőforrászabáló funkció.
A vissza gomb megszokás kérdése. 6év iPhone után én pl a kőbe vésett fix gombokat tartom marhaságnak. -
bunfi
őstag
Köszönjük, ezzel sem kerültünk egy centiméterrel sem közelebb az igazsághoz. Az almát nem lehet összehasonlítani a körtével vagy a naranccsal, mert csak annyi bennük a közös, hogy gyümölcs mindegyik. Nem azonosak a platformok fejlesztési körülményei és a céljai sem, így bármilyen összehasonlítás csupán szenzációhajhászás, mint ahogy a "ringbe" pakolt készülékek sem szolgáltak más célt, minthogy ápolják a "sebességteszt" győztest választók egóját.
-
UFC
aktív tag
De ezt is leírtam 100x hogy ki mire használja! Ha amire te használsz egy telefont abban van meg oké semmi gond használd egészséggel! Ha én meg az Iphone-ban találom meg ezt akkor azzal se legyen probléma. A specifikációt meg azért hozom fel mert szeretem hogy azt írják ez meg az erősebb meg jobb. És mikor teszt van az az erő eltűnik.
-
Fryskitt
addikt
"Az iPhone 4-en az iOS 6 sem olyan végtelenül sima, de még mindig nagyon jól megy, viszont ugyanez elmondható a jóval olcsóbb, hetvenezer forintos androidos főáram szebbik feléről is." - egy több éves telefont hasonlítunk a maiakkal......
-
bunfi
őstag
Én nem állok ki az egyik mellett sem, mert mindnek megvannak a maga korlátai. Mindegyikben van amit értékelek és amit utálok. Egyik rendszer sem tökéletes, csak az egyik azt nyújtja, amit ÉN (nem más, nem a sajtó, nem a szomszéd, nem a többség) többre értékelek sok más tényezőnél. Én ez alapján választanék, más pedig más miatt. A különbség csak annyi, hogy én nem tagadom, nem csűröm csavarom vagy jövök ugyanazzal a specifikáció alapján mellverdeső kommentekkel, mint bármelyik fél. Egyébként pedig örülök, hogy megerősítetted a szóhasználatoddal azt, amit írtam. Ez már nem preferencia, nem érvelés, csupán a fanatizálódás egyenes ági következménye.
-
róland
veterán
Sajnos NEM mérvadó a videóban látható teszt, hiszen 8-8 internetes alkalmazást indítanak el mindkét telefonon. Azon alkalmazások pedig nagyon érzékenyek a hálózat sebességére, mind késleltetésben, mind tényleges sebességben, nem is beszélve a wifi/mobilnet hálózatok hullámterjedésének fizikájáról.
(Amúgy valószínű, hogy egy adott eszközre optimalizált "cél"szoftver gyorsabb, mint az általános megoldás, aminek több eszközön is működnie kell. [Ha a fejlesztők használják az eszüket, akkor az általános megoldásokat célspecifikusra cserélik, amik hatékonyabban végzik el a feladatot a céleszközön.])
-
Cyberpunk
félisten
Több évnyi robotozás után lettem szifonos. Nem bántam meg.
-
UFC
aktív tag
válasz
Sir Gunar #111 üzenetére
Én tökéletesen egyet értek ezzel. Csak nem értik meg amit mondani akarunk! Jó telefonok azok is a Nexus 5 is jó telefon de ki mire használja. És csak a kijelzővel meg ilyenekkel jönnek. Miközben éles tesztben a friss modell ami most jött ki kikap egy "hardverben" gyengébb telefontól. Akkor még se gyengébb meg az IOS ami sokak szerint szar az mégis csak jól teszi a dolgát!
-
UFC
aktív tag
Szóval ha valaki kiáll az Apple meg az IOS mellett az fanatizálás! De ha ti ezzel nem értetek egyet és nektek az andorid jön be és az mellett álltok ki az nem ugyan az?
Én csak azt tudom mondani mint amit videót folyton bemásolok! Addig mig egy dupla oylan erős hardverrel rendelkező mobil lassabb mint az másik addig tőlem lehet 80 megapixel lehet tőlem nyitott meg egyszerű az android ha belassul!
-
Sir Gunar
aktív tag
Tök fölösleges lenne amit azzal sok maggal elérne mert már nem kell ennél nagyobb sebesség hiszen egy okostelóról beszélünk, nem asztali gépről, amit sokkal több mindenre használ az ember. Nem ezen kell filmet nézni, meg órákat játszani (szemrontás akár mekkora is a kijelző), ez dolgozni van igazából a többire ott vannak a tabok meg a notik, asztali gépek, bármilyen rendszerrel.
-
doc
nagyúr
válasz
Sir Gunar #97 üzenetére
khm...
azert "emeltem ki" mert a topicban leirt nagyon hasonlo problemarol eszembe jutottnem is értem ahogy fikázod az iphone-t
talan azert nem erted, mert NEM fikaztam az iPhone-tvan egy olcsó alsó kategóriás droidod ami a nyomába sem érhet egy komolyabb bármilyen rendszeren futó okostelónak!
tehat aki nem negyedmillioert vesz telefont az hulye, es az csak szar lehet?
megnyugtatlak hogy az "also kategorias" droidom boven tobbet tud mint amit akar csak egy iPhone-tol is elvarnek (raadasul azt, ami nekem fontos egy telefonban, az iPhone kapasbol nem tudja, szoval eleve kiesett)
amugy meg nem is ertem a logikadat, ha a tapasztalataim alapjan meg az altalad also kategorias szarnak minositett droidos telefonom is sokkal tobbet tud mint az iPhone, akkor az foleg ciki az iPhone-ra nezveEz kb olyan mint véleményezni a Lamborghini autóit mások elmondásaiból, hogy milyen az úttartása 250-nél.
ha elolvastad volna amit irok es nem csak gondolkodas nelkul frocsognel, akkor tudnad, hogy nem masok elmondasai, hanem a sajat iOS eszkozomon tapasztaltak alapjan mondtam velemenyt -
Lacy6
senior tag
válasz
Sir Gunar #104 üzenetére
Leginkább amit sokan írtak itt is, hogy az embernek olyan érzése van droid után mintha csak egy demo rendszer lenne. Teljesen hazavágja a felhasználói élményt. A stabil és gyors működés csak régebben volt probléma(hajszálnyi a különbség), 64 bit---egyenlőre nem előny.....
Ezenkívül hiányolom a bluetooth és a fájlok egyszerű másolását. -
UFC
aktív tag
A te kedvedért újra bemásolom!
Az ár oké lehetne olcsóbb és reálisabb! Csak azt felejtik el az emberek hogy pl az első linkbe A Nexus 5 hardverben kétszer olyan erős aztán még is kikap a végére! Most a nagy kijelző meg a nagyobb megapixel meg más kérdés mert kinek mi. Neked van nagy kijelződ négy maggal 2 GB rammal meg 13 megapixeles kamerával, és közben szaggat laggol néha a rendszer de ha nem is laggol belassul. Akkor kérdem én minek is? Akkor gondoljunk már abba bele ha egy Iphone-ba is hasonlóan 4 mag 2.26Ghz 2GB ram lenne akkor még jobban kenterbe verné a többit.
A kijelző méret függhet a kezed méretétől mire akarod használni! Régen nem volt 5" os kijelző se érintő képernyő és tetszett a telefon láttál mindent rajta tudtad használni? Igen akkor meg.... 4" pont jó. Azt nem mondom hogy ne csináljon nagyobbat de mint látod még is kelendő akkor?
-
szugabor
csendes tag
Gondolom "többi készülék" alatt nem a hidegen sajtolt műanyag-házas Samsung alsó kategóriásokat érted, hanem az iPhone-nal egy szinten lévő prémium/csúcs/felső kategóriát. Azok árait, és a cserébe kapott pluszt, vagy az ordító hiányosságokat nézve szerintem nem drága.
Engem is hidegen hagy, hogy ilyen gyatrák itthon a fizetések, az sem érdekel, hogy ki vesz erején felül (hitelre), vagy zsebből (kp). Az nem az Apple hibája, hogy itthon annyiért veszel iPhone-t amennyiért. -
Sir Gunar
aktív tag
Aztán miben is van lemaradva?
A 64bit-tel? A sebességével, a stabil működéssel?
Ja a kivitelezést el is felejtettem!, meg az anyaghasználatot!
Valóban kevesebb a magja, de nem is mezögazdasági termék! -
fi:zi'k
nagyúr
Nem értettem a kéket, azt hittem LO-on vagyok.
-
Sir Gunar
aktív tag
Sztem ez csak a cég anyagi helyzetétől és a felhasználástól függ! Persze ha csak elérni kell a dolgozót simán arra bármi is jó, ha komolyabb dolgokra is kell akkor komoly cég komoly telót fog venni ha van eszük.
Nálunk igaz kicsi a cég de mindenki olyant vett amivel meg lehet a céges dolgainkat nézni és ha gond van akinek kell azonnal értesül róla, mert az idő pénz! Sajnos droidra a Dude app talán már készül, míg IOS-en dolgozik és látom a teljes rendszert ha kell! (mikrotik alapokon nyugvó internet hálózat)
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! GAMER PC: Új i5-14400F (10 mag/16 szál) +RX 6800 16GB +16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Nagyon kedvező áron!Eladó Synology DS923+ Alza Gari 2027.10.23-ig
- Enermax Maxtytan 750W Titanium Moduláris Tápegység
- Cooler Master MWE Gold V2 1250W Moduláris Tápegység
- Thermalrigt 750W Gold PCIe 5.0 12VHPWR ATX 3.0 Tápegység
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Fotó állvány eladó
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest