Új hozzászólás Aktív témák
-
DarkByte
addikt
Én Samsung Series 9 v1-el amiben 128GB SSD és 4GB RAM van fejlesztek Windows 8.1 alatt Eclipse-el (egész pontosan Spring Tool Suite), Tomcat-el, PostgreSQL-el. Tökéletesen elég neki sebességben. Ezt a Win8 benyeli a 4GB-ot cuccot nem tudom honnan vetted. Érzésre simán jobban megy ezen a vason mint a Win7 amivel eredetileg ment. Ubuntu nálam az előző Lenovo-mon leszerepelt. SSD-vel és 4GB RAM-al lassabban boot-olt és csinált bármit mint a Win7. Biztosan akkor még az SSD kezelés sem volt toppos a Linux-ban (pár hete olvastam hogy a TRIM pl. csak most került be default-nak), de nekem ez volt a tapasztalatom. (Egyébként a borzalmas multimonitor kezelés adta meg a végső döfést az egyébként 1,5 évi Linux-ozásnak hogy visszatérjek Win-re. Nagy Linux-ozós kollégám most a WiFi kártyájának vacak támogatása miatt gondolkodik rajta hogy feladja az egészet a fenébe.. tökéletes operációs rendszer nincs ezt lássuk be).
Ha már Liferay-t is be kell indítanom akkor már kicsit savanyú pofát kezdek vágni (mondjuk annak a bloat-nak kb. semennyi RAM nem elég és amúgy is utálom mint a szart
hála az égnek nem gyakran futok össze vele), olyankor néha elkelne a 8GB RAM, de azzal már bőven rendben volna. Asztali gépemben 8GB RAM van egy 96GB-os SSD-vel és még nem tudtam neki olyat mutatni a saját területemen amitől hevesen gondolkodni kezdett volna (persze, biztos lehetne találni valami magfúzió szimulátort vagy CAD programot aminek még ez is kevés de mivel ilyet nem használok nyilván nem érdekel). Általában akkor veszem észre hogy kezd elfogyni az S9 ereje mikor már 20-30 fül nyitva van Chrome-ban a fejlesztős cumóim mellett, mert akkor már elkezdi használni a swap-ot is. De olyankor szépen becsukom a nem használt füleket.
Alapvetően kolléga Surface2 Pro-ja után továbbra is ez a gép a legerősebb a cégünknél szóval én szépen pofa alapállásban vagyok és megelégszem vele (egyébként tényleg nincs vele semmi bajom, imádom hogy pici, könnyű, tényleg csak a tablet funkciók miatt váltanék valami Surface2 szerű cuccra).
De most pont egyébként gondolkodom is hogy amíg nem lesz valami értelmes convertible cucc, veszek egy 10"-os tablet-et mellé és kész is vagyunk, mert ez még engem kiszolgál egy ideig.
-
DarkByte
addikt
válasz
#32839680 #148 üzenetére
Hasonló van: [ASUS Transformer Book Trio] Csak itt a tablet rész Android-os, a dokk pedig maga a Windows 8 PC.
Kár hogy a dokk nem SSD-s, és árban sem jársz sehogy sem jobban mintha két eszközként veszed meg.
-
DarkByte
addikt
Magyarul Te is azt fogalmaztad meg amit én. Nem vagyunk egyformák így mások az igényeink.
Én nem szeretek a kelleténél több dolgot hordani magammal, annál több dolgot kell tölteni, szinkronizálni, karbantartani, stb. Szerintem igenis volna értelme összeházasítani az ultrabook-okat és tablet-eket. Csak nem ebben a minőségben ahogy a Surface2 teszi, ebben egyetértünk. Számomra az Android-os tablet alapvetően kidobott pénz mert amikor nem a gép előtt ülök és impulzus szerűen információ hiányom támad, a Nexus 5-ömön keresek rá arra a valamire. Ha mobilon találok valami érdekeset amihez bonyolultabban kellene keresgélni vagy ki akarom próbálni akkor az Android-os tablet sem fog rajtam segíteni, be kell kapcsolnom az asztali gépet vagy a Series 9-et, megkeresni ugyanezt a cikket, esetleg a fájlokat leszedni amit a mobilon már megtettem, stb. Ehhez képest egy ilyen géppel mint a Surface2 (ha jól lenne megcsinálva) csak átülnék a dokkhoz vagy rádobom a billentyűzetét és folytatom amit elkezdtem. Bele tudnám illeszteni nagyon szépen az életvitelembe, csak a Surface2-vel valószínűleg többet szenvednék egyébként mint amennyire megoldaná ezt a specifikus problémámat.
Neked nincs ilyenre szükséged, felfogom hogy teljesen jól el is vagy az Android-os gépeddel, nincs is ezzel semmi gond. Tényleg nem ugyanúgy állunk a dolgokhoz.
Egyébként az új Atom procik szerencsére sokkal jobbak mint a régiek. Rudi tesztjei szerint a Core 2 Duo vonal teljesítményét hozzák. Élőben nem láttam, de sokkal élhetőbbnek tűnnek mint a pár évvel ezelőtti netbook-ok.
-
DarkByte
addikt
Attól függ ki mire akarja használni a tablet-et. Az átlag embernek tényleg halál feles a Windows-os tablet, mert az Android-os tablet-ekkel is megoldható hogy böngéssz, YouTube-ot nézz, Facebook-ozz, chatelj.
Viszont aki rendes munkagépnek is szeretné használni annak az Android-os gép nem lesz elég. Ebben a "tablet"-ben pont az lenne a poén hogy dolgozok rendes nagy gépes cuccokkal az iroda asztalnál (én pl. programozással keresem a kenyerem és megnézem mikor indítasz el Eclipse-et vagy Visual Studio-t egy Android-os tablet-en. Ubuntu-son már megoldható lenne, van JDK ARM-ra. de ott már megint ilyen hardver kell mert mondjuk egy Nexus7-en ha elindítok egy Eclipse-t, szerintem összefossa magát), de ha el kell rohannom meeting-re, felkapom, semmit nem kell bezárnom vagy szinkronizálnom másik eszközzel és az oda kellő egyszerűbb dolgokat (pl. jegyzetelés, vagy doksi megmutatását projektoron) meg tudom vele csinálni, minden kéznél van. Meeting után visszamegyek, lerakom a dokkba és folytatom a melót ahol abbahagytam.
Vagy otthon dolgozom valami hobbi projektemen és valamiről olvasgatni akarok, felkapom a dokkból, leheveredek a fotelba és olvasgathatok webről vagy akár a forráskódot is hiszen ezzel megtehetem.
Nem ugyanaz a felhasználási terület. Egy ilyen tablet inkább egy szűk rétegnek szól mint az utca emberének. Az a Pro jelző is szerintem a nevében erre akarna utalni. Az MS szerintem inkább az RT-t szerette volna a hagyományos tablet user-eknek szánni, csak az írtózatos halovány az Android vagy iPad már beérett, bevált ökoszisztémájához képest.
-
DarkByte
addikt
Szerencsémre volt lehetőségem kipróbálni a gépet, kolléga vett Angliából.
Rudi nagyon jól megfogalmazta mi bajom van a géppel: vaskos és nehéz (még ahhoz képest is amire számítottam, mert őszintén ilyen hardverrel nem lehet penge tablet-et csinálni, ezzel legyünk tisztában) és 10"-on kevésnek érzem, vagy mondhatom úgy is hogy a Full HD sok 10"-ra úgy hogy a Win8.1 rémesen skálázódik. A kerete pedig szerintem indokolatlanul vastag a kijelzőnek. Egy-két programot próbálgattam vele, az például arcon csapott hogy a Chrome-nak még a Metro-s verziója sem tud pinch zoom-ot, vagy hogy ha variálja az ember az orientációt akkor nem tölti ki rendesen a rendelkezésre álló helyet időnként. Ezt mióta is tudja már kb. mindegyik telefon?
Írok azért pozitívumot is: iszonyat csendes, gyönyörű képe van, a ceruza nagyon jól működik vele és nagyon ügyes találmány a mágneses rögzítés. Teljesítmény gond nincs vele, bármit csináltam instant történt, igaz játszani nem kezdtem el vele (ja igen, a 8GB-os 256GB SSD-s verziót próbáltam).
Nagyon akarnám szeretni, főleg hogy a Series 9-emet szeretném cserélni valami ilyesmire (az is drága volt annak idején de jó vétel volt arra amire kellett), mert külön tablet-et nem akarok venni mivel nem érzem hogy bármivel is jobban kihasználnám mint az Android-os mobilomat (mellesleg a programozói szakmámhoz rendes produktivitást fokozó appok se nagyon vannak Android-os tablet-ekre), így viszont hogy egyébként munkagép is adnék neki egy esélyt. A Surface2 Pro-nál két szék közé a földre érzésem van. Munkagépnek akkor jó ha kikötöd monitorra, de van összesen egy USB rajta, így irodán kívüli munkára (ahol nincs dokkoló) már egér+billentyű kombó csak Bluetooth-os jöhet szóba. Tablet-ként pedig kevésnek érzem a Win8.1 képességeit, ha átváltasz nem Modern UI módba a 10" kényelmetlenül kicsi toll nélkül, mellesleg nehéz kézben tartani.
Valaki írta előttem a Yoga 13-at. Valószínűleg ha cserélni akarok Series9-et a közeljövőben akkor ebbe az irányba megyek. Nem kapok igazi tablet-et mert a billentyűzetet nem lehet lecsatolni, de inkább itt legyen kompromisszum mint a gép méretében és a munkagépként használhatóságában.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Fotók, videók mobillal
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Gitáros topic
- Bittorrent topik
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Linux kezdőknek
- RX 6600 Aktív Displayport-VGA átalakító probléma
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- További aktív témák...
- Apple Pencil Pro bontatlan 1 év Apple jótállás
- Eladó Apple Ipad Air 5 10 9 / M1 /WIFI + CELLULAR / 256GB Újszerű állapotban!
- Használt iPad Pro 10. 5 cellular - 64GB + Apple Smart Keyboard + Apple Smart Cover
- újszerű iPad 2021 (9. generációs) Wi Fi 64GB asztroszürke space gray Apple
- GARANCIÁLIS, 100% AKKSI iPad Mini 7 128GB Asztroszürke
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 PRO 2TB Digital játékkonzol extrákkal garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest