- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Vivo Y28 - okkal marad az árnyékban
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- iPhone topik
- Apple AirPods 4 - ismerős is, új is
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- AI: keményen kiosztotta Európát az amerikai alelnök
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
gondolom a biztonsággal vannak problémái.
viszont szerintem is az a nagyobb gond, hogy ha van az embernek egy okostelefonja, egy tablete és talán még egy laptopja is, akkor ehhez három SIM kell és három net előfizetés. úgy kellene megoldani már végre, hogy könnyen elérhető módon egy ügyfélszámhoz lehessen kapcsolni a netet, és a SIM-ek közt megosztani tetszőlegesen az adatforgalmat.
mondjuk én tableten sokkal több adatforgalmat generálok, mint mobilról. mobilon egy olyan 100MB elég havonta, mert leginkább üzenetküldésre használom, meg egy-két ilyen szoc.háló app, de táblán pörögnek a MB-ok, oda simán nem volna elég, ha mobilnetről próbálnám meghajtani. -
Syl
nagyúr
Nincs az az Isten, hogy free wifire rákapcsolódjak! Akkor már inkább fizetem a plusz mobilnetet. Azaz mégsem, mert céges mobilnet
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
SPY0817
aktív tag
válasz
Gadgetfan_ #34 üzenetére
A szolgáltatós dolog viszont teljesen igaz és mondjuk akkor hamar megoldódna a "szervíz" gondjuk..
| Xbox Series X | iPhone 13 Pro | BF5 | Forza Horizon 4-5 | Guild Wars 2 | Valami nagy okosság. |
-
Gadgetfan_
senior tag
Most végig gondoltam, hogy amióta használom az iPad-et, volt-e olyan itthon és külföldön, hogy nem volt free wifi éppen ott, ahol elővettem és használni akartam (kávézók, étterem, pláza, egyetem stb...). Talán kétszer volt olyan, hogy az iPhone-ról kellet etetni a nettel, úgyhogy nekem nem hiányzik a 3G.
DE! Egy nagy előnye van, ha egy tabletben van 3G, méghozzá az, hogy akkor nagy valószínűséggel bekerülhet valamelyik szolgáltató kínálatába, és esetleg jóárasítva megvehető valamilyen előfizetéssel..."Otthon" az, ahol a telefonod magától csatlakozik a wifire
-
SPY0817
aktív tag
Én a notebookomhoz jelenleg is mindig telórol tolom szerintem is felesleges.. annyira kevés az olyan hely ahol nincs konkrét wifi hogy kb csak utazás közben kell megjátszanom vonaton buszon...
| Xbox Series X | iPhone 13 Pro | BF5 | Forza Horizon 4-5 | Guild Wars 2 | Valami nagy okosság. |
-
margithid
veterán
válasz
Bambalazs #18 üzenetére
Ha ez itthon 60k körül landolna és nem lenne androidos telefonom akkor tuti beneveznék egy ilyenre!
Amúgy meg nálam a tablet nem elsősorban hordozható eszköz (értsd, buszon, utcán) hanem otthoni internetezére használatos eszköz, kényelmesen fotelből. Erre azonban felesleges a modemes verzió, én amúgy a mobilomon se használok mobilnetet, le van tiltva, én ennyit nem fizetek nekik!
Kisvárosban lakom, de már itt is szinte mindenhol van wifi.
Én amúgy már azt várom, hogy mikor lesz teljes átjárhatóság az asztali és a mobil OS között. A hardverek fejlődését elnézve a win9 (vagy akárhogy is fogják hívni) megjelenésekor már remélhetőleg![ Szerkesztve ]
-
ng0ofy
KORREKTOR
A microsoft jövőképe, elképzelése az, hogy van egy okostelefonod, az alap
és persze wp8 van rajta, ami folyamatosan szinkronizál a windows8-addal. Így csak egy előfizetés kell, ami minden helyzetben elegendő.
Egyébként nekem is ez az út tetszik ahelyett, hogy ahány készülékem van, mindhez vegyek + SIM kártyát és csomagot, vaskos havidíjakért, egy év alatt összejönne a második mobilnet árából egy-két sör (: Pláne a magyar mobilnet árakat tudva...
-
törölt tag
Nekem tuti nem hiànyzik, ott van [lesz] arra a telefon, munka közben meg ne netezzek
Ez az epic fail meg olyan, mint az SD kàrtya hiànya almàéknàl
Az elmùlt egy évben annyi mindenre csodàlkoztam rà, hogy kimarad a telefonokbòl/tàblàkbòl, és mindig csak azt kaptam, hogy elavult vagyok. Pl. ma màr a fizikai billenytüs telefon is kuriòzum/rétegcucc. De érdekes, hogy a tàblàkhoz meg visszakivànjuk a billentyüzetet. Véleményem szerint ìgy lesz ez a szögletes/kerek formàkkal (à la Samu), ill. a vékonysàggal is. Mindig kell valami ùjat mutatni a tervezésben, még akkor is, ha ez az ùj volt màr egyszer.
-
Kasya
nagyúr
Van olyan, aki ilyen keszuleket vesz, de olyan mobillal rendelkezik, amin nincs net es nem tudja megosztani barmi uton-modon a tablettel? Nem hiszem. En biztos nem vennek kulon net elofizut/SIM kartyat egy tablet kedveert.
Amugy, mintha valami hivatalos hirt olvastam volna, hogy 600-800 kozott lesz az ara. Persze linket mar nem tudok, igy lehet csak pletyka volt.
[ Szerkesztve ]
-
mrpet
tag
Mindenesetre érdekes...
-
tjb007
nagyúr
válasz
Cyberpunk #12 üzenetére
Hiába ismételgetitek folyamatosan a "De hisz ez egy filléres alkatrész!" szöveget attól még neked ugyanúgy 30-40e forintba fog kerülni amikor megveszed.
"Szóval egy 2012-ben epic fail szerintem."
Nem, nem az, ez egy üzletileg alaposan megfontolt döntés (már persze ha valóban így lesz de én már most 100% -ra mondom).
A Wi-Fi only verziók sokkal jobban fogynak mint a beépített modemesek, egyrészt mert sokaknak nincs rá szüksége, másrészt meg annyival drágábbak, hogy inkább lemondanak róla és/vagy megoldják más módon az internetelérést.
Ez a tabletes móka már a legeslegelején el lett baszarintva amit most majd a nagy gyártók fognak a mohóságuk miatt megszívni ha nem váltanak stratégiát (az LG -aki gyakorlatilag semmit sem tudott letenni az asztalra- már ki is szállt a buliból,).[ Szerkesztve ]
-
=Mentor=
őstag
Az Acer szánalmas! Folyamatosan fújnak a MS-ra, de mint tudjuk mostanában savanyú nekik a szőlő és nem kevésbé konkurenciát látnak a Surface-ben
[ Szerkesztve ]
-
Alwares
aktív tag
Én valószínűleg iPad-et veszek majd de biztos hogy nem 3G-set. Felesleges. Ott az okostelefonom, azzal osztom meg mindenre a netet. Tablet, laptop stb. Meg nem szeretnék még egy mobilnet előfizetést kötni, és azzal is xarakodni...
-
pronyo
tag
válasz
Cyberpunk #12 üzenetére
Nyilván a felhasználás módjától függ kinek mire van szüksége, nem véletlen, hogy iPad-ból is készült ilyen is, olyan is. Nem hinném, hogy a Microsoft nem fogja megtenni ugyanezt...
Mellesleg tényleg igaz, hogy nagyon durva felára van ennek az opciónak... (legalábbis a többi gyártót nézve) + erre a felára rájön egy külön havidíjas előfizetés is.
Nekem ennyi elég - i5 2400, 8GB, EVGA GeForce GTX 560 Ti Maximum Graphics Edition, iPad Air, iPhone 4S, Olympus OM-D EM-5
-
hunter84
aktív tag
Valahol olvastam kb. fél éve, hogy az eladott tablet-ek 90%-a Wi-Fi only, szóval egyáltalán nem hátrány a 3G hiánya.
Engem sem zavarna, ott a mobil hotspot, ha nagyon kell, egyébként meg már mindenhol van wi-fi, még a vonaton / buszon is..
-
anulu
félisten
nekem tökéletesen jó, a 3G csak drágítaná. mobiltelefon tökéletesen működik WiFi hotspotként
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
margithid
veterán
Én is igy vagyok, plussz a telefon nálam van, hotspot be és kész is van.
De modemet is lehet ugye csatlakoztatni. Az a baj a 3g-s változatért szerintem felszámolnak 20-30e Ft-ot is..Ha lesz!
Én msot úgy vagyok vele, hogy várok, jővő ilyenkorig talán már mérséklődnek majd az árak, elmúlik az újdonság varázsa és majd akkor.
A 4"os telefonommal addig is elleszek, de lehet utána is, mert ha ilyen 100k-ért adják az RT-s táblát akkor engem felejtsenek el. (nem microsoft, hanem a többi gyártó) -
Straw
senior tag
válasz
Oppenheimer #1 üzenetére
Én is jobban örülnék egy 4magos Qualcomm S4-nek.
@(#12) Cyberpunk nyakamat rá hogy a nexus táblában sem lesz 3g vagy lte.
[ Szerkesztve ]
42
-
Cyberpunk
félisten
Engem meg zavarna ez hogy mobilról osszam meg, vagy külön stick-el legyen megoldva ez. Most a lényeg, hogy egy legfeljebb pár dolláros alkatrészt spórolnak le, meg legfeljebb kicsit át kéne tervezni a nyákot, vagy jobb lett volna eleve így megtervezni. Szóval egy 2012-ben epic fail szerintem.
Hope was the right choice, and it always will be.
-
Mért érzem én azt hogy ennek a cuccnak önmagában semmi értelme sincs....
[ Szerkesztve ]
All→M8
-
pronyo
tag
iPad 2 nekem is csak Wifi-s és semmi gond nincs vele, mert ha nagyon kell menet közben a net, akkor megosztom a telefonon... Számomra baromság lett volna ezért többet fizetni a táblagépért, ráadásul pluszba fizetni külön előfizetést az iPad mellé is (amit leginkább csak otthon használok, ott meg van wifi)...
Persze aki sokat mászkál és sokat használja annak nem hátrány ha nem log a gépből egy böhöm USB stick...
Nekem ennyi elég - i5 2400, 8GB, EVGA GeForce GTX 560 Ti Maximum Graphics Edition, iPad Air, iPhone 4S, Olympus OM-D EM-5
-
Tigerclaw
nagyúr
Nekem iPadom van, de szóba se jött az, hogy ne wifi only legyen. Ha olyan helyre megyek vele ahol nincs net, oda viszek egy pár grammos mobil netes wifi hotspot-ot, amit használhatok telefonhoz, notebookhoz, szóval más készülékhez is.
[ Szerkesztve ]
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
pronyo
tag
Mondjuk ha nincs benne 3G modul, akkor is tudsz mobilnetet használni USB-n... nyakatekerten ennek még előnye is van, mert így a 4G, 5G, 6G, ..., 100G-t is ki tudod használni
-
danilla
őstag
Nekem tökéletesen megfelene 3g nélkül (egy 10 colos tabletet úgy se hordoznék magammal mindenhova) csak ne legyen horror ára.
-
Bambalazs
senior tag
... És majd a szolgáltatók törni fogják magukat, hogy megírják az usb modemekhez a WinRT drivereket, programokat.
Mellesleg elég hülyén nézne ki oldalán egy kilógó usb eszközzel
-
MortalVenoM
tag
"ha a szoftveróriás komolyan gondolná a táblagépek piacára való belépését, akkor konkrét specifikációkkal rukkolt volna elő és a szervizhálózat kiépítésén is gőzerővel munkálkodna, de ezeknek egyelőre nyoma sincs." Eddig a tabletnek sem volt nyoma. Gondolom rosszul érintette őket a bejelentés. A 3g modemről meg annyit, hogy ha nekem nagyon kéne net, telefonnal csinálnék 1 hotspotot és arra csatlakoznék a tablettel.
-
pronyo
tag
Egyenlőre úgy néz ki, még a Microsoft sem tudja mit kellene vagy mit fog belerakni... pedig kár lenne érte, mert ez a gép kifejezetten tetszik
-
Cyberpunk
félisten
Ez egy nagyon rossz döntés lenne, nálam szóba sem jöhet táblagép 3G modul nélkül.
Hope was the right choice, and it always will be.
-
Oppenheimer
nagyúr
Elvileg azt tudjuk, hogy tegra 3 lesz benne. (sajnos
)
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid
Új hozzászólás Aktív témák
ma Az amerikai szoftveróriás első táblagépe valószínűleg kizárólag WLAN támogatással érkezik.
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest