Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Tomi84

aktív tag

Egy lényeges infó az új USB Type-C-vel kapcsolatban. Láttam a fórumon hogy más is próbálkozott micro USB - Type-C átalakítóval és voltak vele problémák. Nos, kicsit utánajártam a dolognak és mindenkit lebeszélnék erről az opcióról, ugyanis károsíthatja is a telefont! Már én is megrendeltem az átalakítókat (4db 750Ft :) ), de közben felírtam veszteséglistára.
    Röviden a lényeg, hogy az új szabvány nem csak formában, de lényegi felépítésben is eltér a korábbi verizióktól. Röviden: a Type-C egy 56kohm-os ellenállást követel meg a csatlakozóban, a régebbiekben meg csak 10kohm-os van. Jó esetben csak nem fog működni egy átalakító vagy olcsóbb kábel, rosszabb esetben károsítja a telefont.
    Akit érdekelnek a technikai részletek: Itt elolvashatja angolul

• Tomi84

aktív tag

válasz Vovi1 #1300 üzenetére

Nekem az egyedi csengőhang remekül átment, backup visszatöltés során és az ébresztés is működött, de a notification az itt is halott volt. Lényegében minden értesítés teljesen random érkezett. Vagy nem. Gyakrabban inkább az utóbbi. Se email-ről, se sms-ről nem adott semmilyen jelzést, csak mikor már beléptem az alkalmazásba.
    Lényeg a lényeg, hagytam a fenébe a mentésemet, toltam neki egy HR-et, és minden configurációt szépen újra beállítottam kézzel, minden appot újra letöltöttem, stb. Így most stabilan és jól működik, nem fagy, nem indul újra, minden eseményről ad jelentést és végre a billentyűzet is stabilan működik. Nem egy világvége, egy éjszaka alatt megcsináltam, de attól még a k. nénikéjét az MS-nek. Ennyi pénzért nem szívni meg hekkelni akarok egy bétás szart, hanem egy kiválóan működő terméket out-of-the box. :(((
    10 éve windows rendszerű telefonokat használok, de most úgy érzem ez lesz az utolsó :( .

• Tomi84

aktív tag

válasz pzstm #1286 üzenetére

Megvan a megoldás, tegnap elszüttyögtem vele éjszaka. Szóval valószínűleg az általam is említett "tanult" szövegjavaslatok akasztották ki szegényt. Sokadik HR és backup visszatöltés után megpróbáltam úgy, hogy nem töltök vissza backup-ot, hanem manuálisan minden szépen visszaaálítgatok és voilá... Szóval a visszafelé kompatibilitás itt sem százas, 8.1-es backup-ot rá lehet tölteni 10-esre, csak érdekes anomáliákat okozhat. :(((

• Tomi84

aktív tag

válasz BobTail #1285 üzenetére

hát, most nem tudom hogy örüljek-e vagy sem... Egyrészt köszönöm a javaslatot, úgy néz ki ez megoldotta a problémát. Most írtam egy párat és egyelőre így jól működik.
    Viszont én speciel használom a szövegjavaslatokat, főleg amikor ékezetes szavakat írok. 8.1-ben nem csak hogy jól működött a funkció, de láthatóan tanult is, a gyakran használt szavakat megjegyezte, felajánlotta, jelentősen gyorsította a gépelést.
    Annyira nem értem a microsoft-ot, csinálnak egy alapvetően tök jó terméket, a hozzám hasonló hülyék megveszik, de ahelyett hogy maradéktalanul örülhetnék neki, ilyen kis baromságokkal teljesen elveszik az ember kedvét... :(
    Na mindegy, ez van, remélhetőleg egy későbbi release majd ezt is javítja.

• Tomi84

aktív tag

csatlakoztam én is a klubba, 925-ről váltottam egy 950-re. WP10-el ez az első találkozásom, a 925-ön végig 8.1-et használtam. A teló (T-s) .29-es verzióval érkezett, egy hétvégényi nyústölés és beköltözés során egyszer sem fagyott le, vagy indult újra, nagyon elégedett voltam vele.
    Első munkanap, indítom a Skype-ot (egész nap fent vagyok, Feleségemmel azon tartjuk a kapcsolatot), amivel sikerült 2 óra alatt kb. 4x kiakadni és újraindulnia... :(((
    Felraktam a .107-et insiderrel, utána kapott HR-et, majd minden appot updateltem. Azóta legalább nem indult újra, de a skype még mindig csapnivaló: ha elküldöm a beírt üzenetet, utána nem reagál a billentyűzet, pár másodpercre rá eltűnik, majd ha pár másodperc múlva megint rákoppintok (néha többször is kell) a textboxra, újra előugrik. Tehát így folyamatos gépelésnél 5-10mp-et kell várni két üzenet elküldése között. És ezt mindegy hogy skype felületen vagy a messages felületen írom, ott is ugyanezt csinálnja.
    Én eléggé MS evangelizált vagyok, de szívesen pofán vágnám az MS mobil részlegének az összes vezetőjét. 160Ft egy bétás telefonért... :W

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés