- Milyen okostelefont vegyek?
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tomi84
aktív tag
Egy lényeges infó az új USB Type-C-vel kapcsolatban. Láttam a fórumon hogy más is próbálkozott micro USB - Type-C átalakítóval és voltak vele problémák. Nos, kicsit utánajártam a dolognak és mindenkit lebeszélnék erről az opcióról, ugyanis károsíthatja is a telefont! Már én is megrendeltem az átalakítókat (4db 750Ft
), de közben felírtam veszteséglistára.
Röviden a lényeg, hogy az új szabvány nem csak formában, de lényegi felépítésben is eltér a korábbi verizióktól. Röviden: a Type-C egy 56kohm-os ellenállást követel meg a csatlakozóban, a régebbiekben meg csak 10kohm-os van. Jó esetben csak nem fog működni egy átalakító vagy olcsóbb kábel, rosszabb esetben károsítja a telefont.
Akit érdekelnek a technikai részletek: Itt elolvashatja angolul -
Tomi84
aktív tag
Nekem az egyedi csengőhang remekül átment, backup visszatöltés során és az ébresztés is működött, de a notification az itt is halott volt. Lényegében minden értesítés teljesen random érkezett. Vagy nem. Gyakrabban inkább az utóbbi. Se email-ről, se sms-ről nem adott semmilyen jelzést, csak mikor már beléptem az alkalmazásba.
Lényeg a lényeg, hagytam a fenébe a mentésemet, toltam neki egy HR-et, és minden configurációt szépen újra beállítottam kézzel, minden appot újra letöltöttem, stb. Így most stabilan és jól működik, nem fagy, nem indul újra, minden eseményről ad jelentést és végre a billentyűzet is stabilan működik. Nem egy világvége, egy éjszaka alatt megcsináltam, de attól még a k. nénikéjét az MS-nek. Ennyi pénzért nem szívni meg hekkelni akarok egy bétás szart, hanem egy kiválóan működő terméket out-of-the box.
10 éve windows rendszerű telefonokat használok, de most úgy érzem ez lesz az utolsó.
-
Tomi84
aktív tag
Megvan a megoldás, tegnap elszüttyögtem vele éjszaka. Szóval valószínűleg az általam is említett "tanult" szövegjavaslatok akasztották ki szegényt. Sokadik HR és backup visszatöltés után megpróbáltam úgy, hogy nem töltök vissza backup-ot, hanem manuálisan minden szépen visszaaálítgatok és voilá... Szóval a visszafelé kompatibilitás itt sem százas, 8.1-es backup-ot rá lehet tölteni 10-esre, csak érdekes anomáliákat okozhat.
-
Tomi84
aktív tag
válasz
BobTail #1285 üzenetére
hát, most nem tudom hogy örüljek-e vagy sem... Egyrészt köszönöm a javaslatot, úgy néz ki ez megoldotta a problémát. Most írtam egy párat és egyelőre így jól működik.
Viszont én speciel használom a szövegjavaslatokat, főleg amikor ékezetes szavakat írok. 8.1-ben nem csak hogy jól működött a funkció, de láthatóan tanult is, a gyakran használt szavakat megjegyezte, felajánlotta, jelentősen gyorsította a gépelést.
Annyira nem értem a microsoft-ot, csinálnak egy alapvetően tök jó terméket, a hozzám hasonló hülyék megveszik, de ahelyett hogy maradéktalanul örülhetnék neki, ilyen kis baromságokkal teljesen elveszik az ember kedvét...
Na mindegy, ez van, remélhetőleg egy későbbi release majd ezt is javítja. -
Tomi84
aktív tag
csatlakoztam én is a klubba, 925-ről váltottam egy 950-re. WP10-el ez az első találkozásom, a 925-ön végig 8.1-et használtam. A teló (T-s) .29-es verzióval érkezett, egy hétvégényi nyústölés és beköltözés során egyszer sem fagyott le, vagy indult újra, nagyon elégedett voltam vele.
Első munkanap, indítom a Skype-ot (egész nap fent vagyok, Feleségemmel azon tartjuk a kapcsolatot), amivel sikerült 2 óra alatt kb. 4x kiakadni és újraindulnia...
Felraktam a .107-et insiderrel, utána kapott HR-et, majd minden appot updateltem. Azóta legalább nem indult újra, de a skype még mindig csapnivaló: ha elküldöm a beírt üzenetet, utána nem reagál a billentyűzet, pár másodpercre rá eltűnik, majd ha pár másodperc múlva megint rákoppintok (néha többször is kell) a textboxra, újra előugrik. Tehát így folyamatos gépelésnél 5-10mp-et kell várni két üzenet elküldése között. És ezt mindegy hogy skype felületen vagy a messages felületen írom, ott is ugyanezt csinálnja.
Én eléggé MS evangelizált vagyok, de szívesen pofán vágnám az MS mobil részlegének az összes vezetőjét. 160Ft egy bétás telefonért...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen okostelefont vegyek?
- AI-aranykort jósolnak, tarol az NVIDIA
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Ford topik
- További aktív témák...
- Okostelefonok és eszközök felújítása, akkucsere, törött kijelző csere, ODA-VISSZA FUTÁRRAL IS!
- iPhone 15 Pro 128GB Független Nagyon Szép/1-3 hónap gar./Akku 92%/p4318
- Honor 90 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 7 128GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- iPhone 13 128GB Megkímélt Független/1-3 hónap gar./Akku 88%/p4321
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest