- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Magisk
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stonerice
őstag
Szia.
Vga-d típusa kimaradt a leírásból -
pet007
aktív tag
-
Arphox
tag
Azért, mert azt hittem nincs elég hely. Majd megnézem alaposabban. No meg kellett egy kis bátorítás, nem akartam ártani a kábeleknek.
Egy pár gyorskötöző alapból járt a házhoz (pacsi a CM-nek), és nem is használtam még fel őket; mondjuk inkább a bevont drótokat fogom használni erre, azokat legalább ki tudom bontani később, ha kell.
Sajna egy kis lyuk a szobám, szóval asztalon is alig van hely, de ez nem jutott eszembe hogy a földön többet szed fel.
Köszönöm!
-
Bobó_20
aktív tag
ha még nem végleges akkor sehol sincs hiba, de ha nem csinálsz a kábelekkel valamit (ebben a házban simán el lehet vezetni mindet), akkor minek vettél moduláris tápot?
egyébként lehet hűtésben nem sokat számít, de hangban teljesen más egy kusza kábeles és egy elrendezett konfig, jártam már úgy, hogy egy kábel elég nagy szélzajt produkált, mert belógott a venti elé. mondjuk hűtésre is láttam extrém esetet, de ott a ház is kicsi volt és tápon is túl sok a fel nem használt kábel + ömlesztve, mindenhova betömve -> tápcsere és kábelmenedzsment után 11-12 fok csökkenés CPU-n (mondjuk pasztacsere is volt szóval ez soktényezős). Plusz ha el van rendezve minden és nem lóg a levegő útjába semmi, akkor a por konkrétan a belépési és kilépési pontokon gyűlik jobban, nálam ez a tapasztalat
-
A kábeleket miért nem az alaplaptálca mögött vezeted el? Ez alapján a kép alapján ebben a gépházban is el kellene, hogy férjenek (bár ránézésre nincs annyi hely, mint az újabb házakban): [link]
Veszel pár száz forintért egy csomag gyorskötözőt (de talán kaptál a táphoz is) és szépen odaerősíted azokhoz a kis "hidacskákhoz". Ahhoz, hogy az oldallapot vissza tudd tenni, meg kell gyűrni és tépni rendesen a kábeleket, ne sajnáld, bírni fogják.
Szerk.: ha az asztalra vagy ha oda nem tudod, de legalább egy kis dohányzóasztalra teszed a gépet, akkor egy fokkal kevesebb port fog beszívni, mintha a földön lenne.
-
Arphox
tag
Pont ezért szeretem a festőszalagot, mert az semmilyen nyomot nem hagy. Igen, a műanyagos borítású fekete drótok hasznosak, van is belőle rengeteg, hétvégén lecserélem azokra, köszi a tippet. Legalább újrahasznosíthatók a gyorskötözőkkel ellentétben.
Igazat adok a szépség tekintetében; nem számít hogy néz ki belülről ha nem lehet belátni és csak én látom évente, amikor takarítom.
Mondjuk nem tervezem többször szétszedni a gépet, ha már újítok az már egy teljesen új gép lesz.
-
Syl
nagyúr
A ragasztószalag (cellux, festőpapír, szigetelő stb.) mind nagyon csúnya ragacsos nyomot hagynak maguk után. Ezért én a legegyszerűbb módszert szoktam alkalmazni: a hardverekhez kapott kis fekete drótdarabkákat használom újra
Nem izgat a "légáramlás". Egyrészt a ház oldala úgysincs a gépen (A monitor mögé, a falhoz közel - de nem teljesen - van lökve az álló, keskeny mini-itx házikó. Kb félévente kiporszívózóm), másrészt meg úgyis csak a processzoron van hűtő.
A "belső elrendezés" is lesz*rom kategória. Monitor mögött, a fel felé néz a "lyuk". Kb csak a pókok látják mekkora a kupi a gépben -
Pete55555
addikt
Nekem csak annyi bajom van ezzel, ha már ennyit ráköltesz a gépre, akkor illene szépen el is rendezni.
Persze, ha még hétvégén szereled, úgy érthető.
A háttértárakat a helyedben én leraknám a keretbe, vagy ha nem, akkor a keretet ki lehetne venni.
Ha nem a keretbe teszed, akkor HDD mehetne a DVD helyére egy rezgéscsillapító keretben, az SSD meg kifele fordítva az alaplap elé. Így a flopy keretet is ki lehetne szerelni. -
ncc1701
veterán
Iszonyat poros ez a gép.
-
Arphox
tag
Köszi! Lesz még ilyen.
Igen majd a kék festőszalagokat kicserélem feketére vagy gyorskötözőre. Habár valahogy pazarlásnak érzem a gyorskötözőt, mivel azt ha le kell szedni akkor mehet a kukába. Jó, a szalaggal is így van, abból viszont lényegesebben több van egy tekercsen mint kötözőből egy zacsiban.
-
Syl
nagyúr
>már nincs annyi kábel a gépházban, ami javít a légmozgáson
Ez a cable management legenda még nem halt ki? Youtube
-
pet007
aktív tag
Jo kis iras, bar elso kep utan egybol megfogalmazodott bennem a gondolat, hogy intel stock hutonel nem hiszem hogy akar a hexa is hangosabb lenne.
Kabelmenedzsmenthez csak annyit, hogy ha nem plexis az oldallap akkor ennel jobban felesleges ( jo az a rikito kek lehetne fekete). Sajnalom hogy nincs tobb ilyen iras logouton, az ilyenek miatt kezdtem anno logoutra jarni.. -
taylordaichi
csendes tag
Szerintem hasznos olyanoknak akik esetleg még sosem csináltak ilyet
-
MineFox54
őstag
Cable management-et esetleg nem akarsz csinálni? Csodákat tesz
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- RAM topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Spórolós topik
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- PlayStation 5
- Le Mans Ultimate
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- Western Digital (WD) Black SN850 NVMe M.2 2TB SSD meghajtó! 5300MB/s - 7000 MB/s
- Sony PlayStation 5 (PS5) Pro Játékkonzol
- P15 Gen2i 15.6" FHD IPS i7-11850H T1200 32GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- GRADO GW100x bluetooth fejhallgató eladó.
- Új Thinkpad P1 Gen 6, FHD+ IPS, i7-13700H, NVIDIA Quadro A2000 Ada -8GB-, 64GB DDR5 1TB NVMe, 4G LTE
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- Bomba ár! Dell Latitude E6440 - i5-4GEN I 8GB I 320GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M I5 12400F 32GB DDR5 512GB SSD X 4060 8GB SPIRIT OF GAMER CLONE 3 Chieftec600W
- Az ASUS TUF Gaming B550-Plus csak rád vár! Kamatmentes rèszletre is!!
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest