Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• tecsu

addikt

válasz [CsuCsu] #25 üzenetére

Nem én hasonlítottam, hanem a cikk illetve a marketing, dobálózva a frekimenettel stb.
    Ez olyan, mint a Leica mobilos lencséje: a nevét adta a nagy kamuhoz. Oké, kapitalizmus, pénzt keres mindenáron, de attól, hogy B&O és drága, nem lesz jobb, mint a többi, mint a legutolsó kínai "csoda", főként, hogy ezt is Kínában gyártják.
    A skandináv dizájnról meg elsőre a kommersz jut eszébe mindenkinek, ezt nem is értem a reklámban - na, mindegy.

• tecsu

addikt

válasz TigerCat #3 üzenetére

A B&O legtöbb terméke (talán az összes) jóval drágább, mint a konkurens hasonló tudású, funkciójú hi-fi.
    Hangminőségben egyáltalán nem kiemelkedő és semmilyen újdonsága nincs. Például egy Focal (francia) vagy hasonló árú KEF (japán) kenterbe veri, de van több skandináv márka is, ami jobban muzsikál.
    A televízióik is hasonlóan túlárazott "középszint", ha a képminőséget nézzük.
    Amiben a B&O jó, az a stílus, ami valakinek tetszik, valakinek nem. Amíg sikeres a cég, addig ez működik.
    Nekem tetszik az, hogy nem egyforma a kínálat és nagy a paletta árban, minőségben és stílusban is - ez jó.

Konkrétan ez a termék nem nevezhető hi-finek és ebben senki sem "jó", ilyen esetben nincs "jó" hangminőség. Az adott számok csúsztatáson alapulnak és az egész nagy kamu.
    Persze tesztelgethetjük, hogy az egyik hangosabb, esetleg mélyebb stb. de ez olyan, amikor a sz@rt és a f0st hasonlítgatjuk, ahelyett hogy kihagynánk mindkettőt és ennénk egy finom gulyáslevest.
    Nincs gond azzal (a társadalmi vonzattól most tekintsünk el), hogy ilyen termékekre is szükség van, csak azzal, ha bármiben is próbáluk ezeket hi-fi-hez hasonlítani illetve hasonló paramétereket meghatározni, ugyanis ég és föld, amin egy név nem változtat.

Új hozzászólás Aktív témák