Új hozzászólás Aktív témák
-
Ismerem az iceq3-4-et, volt nekem is, ez nem olyan, ennyi. Végülis az amd 111xx kártyákra is rakhatnák az iceq3-at.
Tudom, leveleztünk is a 3850 hűtőjéről...
Sajnos a felső kategóriás kártyáknak az a bajuk, hogy a hagyományos IceQ hűtés egyre kevésbé képes egyszerre csendesen és hatékonyan lehűteni (nincs tapasztalatom, másoktól származó info alapján mondom). A nagy hőtermelés miatt kellenek a nagy batár hűtők, és itt hárul nagyon nagy szerep a ház megfelelő szellőztetésének.Akkor meg az nem tetszett volna.
Az hétszentség! -
Mercutio_
félisten
Ezt: "Egyébként a fikázók a "régi" iceq hűtés láttán rohannának a boltokba ? Nevetséges."
Eléggé ilyen "az fikáz akinek nem futná rá egyébként se" felhangja volt.A szépség konkrétan hidegen hagy, egy dolog érdekel, és vélhetően a "régi" IceQ-t vevők nagyrésze is azért vette ezt a típust: Kifújja a GPU által termelt meleget a házból, ami mATX/mITX házak esetén ekkora teljesítménynél kb. alapkövetlemény, különben megfő a konfig pillanatok alatt. Ezt pedig az "új" nem tudja, tehát - ezen vásárlói réteg számára - szar
Yutani: Beza
esetleg egy csendesebb ventit rak a gyári helyett bele.
-
Nem biztos, hogy sz@r ez a hűtés, látatlanban nem is szabad rámondani, mivel ahogy írtam, sok VGA-t szerelnek hasonló, bordába süllyesztett ventilátorral.
Ezzel az új "IceQ" designnal pont a klasszikus IceQ hűtés elvét vetették el, amit sokáig az AC hűtőivel képviseltek: a levegőt a kártya hátuljánál lévő ventilátor egy burkolatban elhelyezett bordán keresztül a hátlapon át a szabadba fújja ki, nem pedig a jó részét a házban hagyva keringeti a meleg levegőt.
Gyakorlatilag "elég lett volna" az, ha a HIS a gyári 6950-en lecseréli a fekete burkolatot egy UV-reagens saját gyártású burokra, és akkor meg lett volna a hagyományos IceQ hűtés.
Teccik érteni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Chieftec 700W
- Bomba ár! Dell Latitude 5590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3080 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 2700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest