- Magisk
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- iPhone topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Szivárognak a Vivo X300 kameraadatai
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Aspecter #167 üzenetére
Nem csak telefonra értettem, hanem a hw-re általában.
Amúgy meg amit mondtál az általánosan is igaz. Egy csomó embert aki egyébként anyagilag bőven megtehetné, annyira érdekli a telefon mint mást egy pár zokni. Vagy szolgáltatón keresztül vesz egyet (főleg ahol ez jobban megéri) vagy munkahelyről kap. Ameddig megcsinálja azt ami neki kell, addig baromira nem számít neki h milyen kategóriás. Ezt próbáltam délután óta elvakerálni, de úgy látszik nem ment át.
Nem csak az számít, h az illetőnek mennyi pénze van, vagy hogy mennyit ér a tel, hanem h egyáltalán érdekli e az illetőt h milyen telefonja van (sok embert nem) -
törölt tag
válasz
Aspecter #149 üzenetére
Ha tudják is nem érdekli őket. Nem tudom h napjainkban a PH lapcsalád fórumaiban a kommentelők mekkora része dolgozik IT területen, de a többségnek egy eléggé valóságidegen, idealista felfogása van a tech piacról.
Ez mondjuk a pixelnél az angol nyelvű fórumokon is tetten érhető volt, amikor a hsz-ók egy része úgy állt hozzá mintha nekik valamiféle joguk lenne h minden évben megkapják az általuk fair-nek tartott áron az új nexust. -
törölt tag
válasz
Totheground #145 üzenetére
+1
Pontosan én is ezt akarom mondani, akikkel kapcsolatban vagyok a "fejlett" világból, alapvetően azt látom, h akinek van is felsőkategóriás telefonja (kisebbség), az is szolgáltatónál vette, és nem is adott volna ki egyben 700+ eurót egy telefonra. Pedig megtehetné (normális, vállalatoknál dolgozó, diplomás emberekről van szó)
Sőt tovább megyek, nekem a saját családomban [sajnos nem én
] van olyan (itt Mo-n) aki a havi fizetéséből (itt Mo-n) simán vehetne havi 1 ilyen telefont kényelmesen (tehát nem arra gondolok, h utána semmi nem maradna neki arra a hónapra), de értelmesebb dolgokra költi inkább a pénzét (vagy félreteszi)
Nem e éreznétek abszurdnak. ha valaki azzal a felvetéssel jönne elő , hogy egy erős középkategóriás autó nem jó a legtöbb dologra, csak az aktuális top of the line Audi/BMW/Merci a jó?
Vagy hogy csak egy prémium kategóriás óra mutatja megbízhatóan az időt bármilyen körülmények között?
Mert kb e mellett érveltek csak telefonokra lefordítva.
Valakinek a szavait kölcsön véve "ahogy egyre inkább a hétköznapi élet részét képezi az okostelefon", úgy jutunk el oda, hogy a legtöbb mindennapi feladatra egy erős középkategóriájú készülék elég, vagy egy jutányos áron megvehető 1-2 évvel ezelőtti flagship, de jön a nyávogás, hogy de szemét XYZ, miért adja ennyiért az aktuális csúcsot.
De mégis miért?Most komolyan az a problémája pár telefonfanatikusnak, hogy korábban x összeget kellett beruháznia, hogy 6 havonta cserélgethesse a mobilját, most pedig x+y összegbe kerül ez a "hobbi"?
Ezt hívják "early adopter adó"nak, én ha én lennék a samsung, én is meghúznám eztAztán ha bebukik ez a stratégiájuk, akkor bebukik. Mivel nincs Samsung részvényem, I could care less.
Nem azzal vitatkozok, h túlárazott lenne ennyiért ez a samsung (elvből nem adok ennyit egy telefonra), hanem ezen a szánalmas felháborodáson/műbalhén röhögök amit ez bizonyos emberekből kivált.
Aztán ha vkinek igazán az a gondja, hogy keveset keres, akkor meg igazából semmi köze a samsunghoz, meg az s8 árához, ez a topic csak egy alkalmas ürügy az e feletti sirdogáláson, ahol persze lehet rituálisan nyáladzani, hogy "bezzegkülföldön", ami még kimaradt, hogy "minden az X politikus miatt van, ha most Y politikus lenne akkor már itt lenne a kánaán"
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudományos Pandémia Klub
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen videókártyát?
- Xbox Series X|S
- Magisk
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Samsung S25 Ultra - Titanium Silver- Használt, karcmentes
- iKing.Hu - Redmagic 10s Pro - Nightfall - Használt karcmentes
- iKing.Hu - Samsung Z Flip 7 - Újszerű, kipróbált
- iKing.Hu - Apple iPhone 16 Pro - Natural Titanium - Használt, megkímélt
- Samsung Galaxy S22 Plus 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Kingmax 2x2GB DDR3 RAM eladó
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S25 Plus Navy 12/256 GB Újszerű, karcmentes állapotban!
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest