- Huawei Watch Ultimate - dizájnultimátum
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- iPhone topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
Gargouille #126 üzenetére
Mondjuk én ezért szeretem jobban, ha a fontos (napi) ügyviteli programok elérhetőek RDS szerverről (is), amit lehetőleg már tényleg minden nap mentünk, Virtuális gépként futtatunk és amiből kell, van tartalék
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
Hoplitész #123 üzenetére
Na akkor az nagyon egy trehány banda, ha két hét kiesést tudott okozni. Én úgy láttam mindenféle wsus-pókusz nélkül is megoldható, ha ahogy máshol is említették, egy-két hétre elhalasztja az ember a frissítéseket csoportházirendből, akkor már komoly gixer nem jöhet. Valamint manapság már jól belőtt Office365/OneDrive esetén (régebben meg roaming profilokkal vagy legalább központi meghajtóra felcsatolt dokumentum mappákkal) már az se feltétlen gond, ha a júzer gépét (nem a júzerrel együtt
) kilapítja az úthenger. Ekkor egy másik gépet elő kell szedni felcsatolni és viola mehet a munka tovább. Újratelepíteni se sok idő, ha van megfelelő lemezkép, vagy pl az AD jól be van lőve, hogy ha becsatolta az ember a gépet és bejelentkezik, akkor már sok dolga ne legyen.
-
E.Kaufmann
veterán
Erről az jutott eszembe, mikor a türelmetlenebb kockák 2000-ben ahelyett, hogy vártak volna a sorukra a Windows-os böngészős gépekre a gépteremben (pontosabban ezek Citrix terminálok voltak, ha jól rémlik), inkább leültek az előtérben a karakteres terminálokhoz és karakteres felületen intézték a dolgaikat. Úgy rémlik, hogy ha nagyon kellett, pl Linx-el lehetett is böngészni.
-
E.Kaufmann
veterán
Mázlid is volt, jó korban is születtél. Mikor én egyetemre kerültem, már a Novell is döglött ló volt, a Sun munkaállomásokat is szétáztatták, az utolsó DEC-ről ment a filmes FTP szerver
.
Gyerekként meg apukám munkahelyén "csak" egy C64 volt, de legalább különszobában floppy meghajtóval és mono monitorral, de ugye azon is már Microsoft volt a BASIC
Amúgy pl a 90-es évekbe meg ha megszakadtak volna se tudtam volna kitörni a PC/Windows korszakból, örültem 97-ben egy szaros 486SLC-nek HGA videóval, MFM winyóval, nem viccelek. Amikor meg a középsulis tanárhoz odavitten egy újság melléklet Linux CD-t hogy kell bootolni (ha a BIOS nem támogatja), válasz: majd a Windows elindítja -
E.Kaufmann
veterán
Amúgy őszintén, más cég, aki szintén a PC-vagy más kommerszebb architektúra felöl kezdi el meghódítani vagy inkább leigázni az ipart nem ugyanezt tette volna? Valamint a cégek is hibásak, mert az elefáncsonttorony helyett (mert ugye azért a Unix se volt ingyen, Vax VMS-ről meg AIX-ról meg mindenféle mainframe cuccokról nem is beszélve) a papíron olcsóbb technikák felé mentek.
Amúgy meg az IBM a hibás, hogy olyan tuti üzlethez juttatta őket -
E.Kaufmann
veterán
Én Windows 10-zel szintén, benne van a Defender (nem röhög
)
Viszont néha még manuálisan is erőltetem a frissítést, nem hogy blokkolnám. Szerintem manapság nem a vírusirtók lassítják a Windows-t, hanem az NTFS. Valamelyik random linuxos rendszer mögé beállhatnának és opcionálissá tehetnék. Ahogy néztem, leginkább a BTRFS tudna mindent (is), amit az NTFS, de még az EXT4-el is jól el lehetne lenni, és talán a bejáratottsága és "egyszerűsége" miatt könnyebb is lenne átállni rá. -
E.Kaufmann
veterán
Nem vagyok se Microsoft fan, se Linux hater, de azért most is pölö az Exim-ben találtak egy halom rést és Linux oldalra is jut minden hétre valami rés. Be kell rendezkedni állandó védelemre. Valamint sok dolog, ami veszélyforrás Windows-on, Linuxon is meg lehet oldani, csak esetleg kevésbé éri meg kihasználni
Sokmindent rendbe kéne tenni:
- Rendbe kell tenni a processzorokat, hogy ne legyenek bennük a biztonság rovására "tuning". - A rendszernyelveket legalább fordító szinten biztosabbá kell tenni, hogy mindenféle gányolásnál és veszélyesebb memóriaműveleteknél beintsen a fordító vagy lassan már itt a Rust is.
- Valamint a homokozó és a programonkénti jogosultságkezelés, ami pl mobil rendszerkben és Windows-ban már részben benne van, ezeket kell tovább erősíteni.
Mondjuk annak nem örülnék, hogy csak store-ból lehessen telepíteni, amit teljhatalommal felügyelnek a gyártók, de biztosan rendet kel rakni a programok telepítésénél és hatókörénél.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Óra topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- BestBuy ruhás topik
- Kuponkunyeráló
- Trollok komolyan
- PlayStation 1 / 2
- Huawei Watch Ultimate - dizájnultimátum
- Azonnali processzoros kérdések órája
- További aktív témák...
- iPhone 13 Midnight -128gb-90% akku- 2026.10. garancia
- Újszerű Asus Vivobook S 15 S5507 -15,7 2.8K OLED X Elite X1E - 32GB DDR5 - 1TB - Win11 - 1 év gari
- Szép! DELL PRECISION 7740 Tervező Vágó Laptop -60% 17,3" XEON E-2286M 32/1TB RTX 5000 16GB! UHD 4K
- MSI GeForce VENTUS 3X RTX 3070 Ti 8GB OC GDDR6X 256bit videokártya
- Asztali PC , i7 9700K , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 500GB NVME , 1TB HDD
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest