- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Mobil flották
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- iOS alkalmazások
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
janos666
nagyúr
válasz
julius666 #112 üzenetére
MUHAHAHAAAA
MUHAHAHAAAA
MUHAHAHAAAA
Itt panaszkodtam, hogy nem megy a Prey, meg úgy semmi OpenGL...
(Dacára a sok beígért OpenGL bugfixnek.)Ma rászántam magam, és újratelepítettem ugyan azt a 11.1a_26 drivert a Safe Mode-os DriverSweeper + CCleaner + TuneUp registry takarítás módszerrel.
És mit ad Isten....?
Most pöccre indul a Prey, ahogy kell. -
janos666
nagyúr
válasz
julius666 #112 üzenetére
Mond ezt a Creative hangkártya tulajoknak.
A CClenaer igen is jó kis progi, főleg XP-n, de még Vista/Win7-en is jól jön.
A DriverSweeper már más kérdés, de nem láttam még olyat, hogy kifejezetten megártott volna. Szerintem szimplán csak felesleges.
Már úgy általában... néha akár még jól is jöhet.(#114) beef
Magát a Riddick-et tényleg nem próbáltam még, csak a Prey dobott hibát indulás helyett mikor feltettem. -
janos666
nagyúr
Csak az SSAA vált be. De ebben azt furcsálom, hogy ez is csak úgy, ha a CCC-ben a csúszka SSAA, és application controlled, és a 4x a játékon belül van beállítva.
Mindenhogy próbáltam volna, csak így nem, tök véletlen szúrtam ki, hogy így a jó.Akkor lehet ki kéne próbálnom valami third-party cuccot, és hozzárendelni az inject.exe-hez az adott játék profilját?
Mondjuk itt nem olyan érdekes, mert masszívan CPU limites a játék. Néha leesik akár 35-ig az fps, de AA-tól függetlenül, a CPU viszont fixen 50%-os kihasználtságon van (2 szál a 4 magra, csak a Win7 "szétszórja" 4-re).
-
janos666
nagyúr
Még egy különös dolog:
Dragon Age Origins
A játékban lenne AF control, de nem működik. Sebaj, a CCC-ből erőltethető a 16x, és majdnem (kősőbb bővebben...) ok a teper.
A játék menüjében van AA opció, de nagyon furán működik:
- Ha a CCC multisample vagy adaptív multisample AA-ra van állítva (application levelen) akkor 0x-el nagyon alisinges a kép, 2x-el épp elmegy, de 4x-el és 8x-el sem az igazi.
Ugyanakkor összeakad az AF-el (Hihetetlen ez az AA+AF kombó hiba. Egy Half-Life 2 engine update után láttam először ilyet. Nagyon idegesítő volt CSS-ben. Azóta rengeteget szarakodtak a driverekkel -pl. az nv behozta azt a negatív LOD clippinget, és hasonlók-, mégis sok DX9 játékban előjön ez azóta is.), és nagyon zavaró "gyűrődéseket okoz" a terep látványán. (Gondolom ott szakad szét a kontinuum, ahol szintet vált az anizotróp filter, az AA meg talán le akarja simítani azt az álet is...?).
- Ha a CCC supersample AA-ra van állítva (application levelen), a játék a saját menüjében pedig teszem azt 4x-re, akkor kiváló a kép. Nincs se AA+AF hiba, és gyakorlatilag minden él elég simának látszik 1920x1200-ban 24"-on.
- Ha a játékban ki van kapcsolva az AA, akkor a CCC semmilyen AA-t nem erőltet.Sőt, mindezt úgy, hogy High Quality-n áll az AI csúszka...
Itt vajon mi történik?
1: A driver próbálja felülíni a játék AA algoritmusát is, és az okoz zavart, de ez megszűnik, ha SSAA-n áll a csúszka?
2: SSAA működik a képen?(Ha igen, akkor egész szépen, mert nem maszatolja el a betűket és a HUD-ot se, mint annak idején StarCraft 2-ben.)
Erről jut eszembe...
Az vajon bezavar a CCC profil aktiválásba, ha egy inject.exe-n át indítom a játékokat? Pl.:
"C:\Program Files (x86)\cclutch\inject.exe" "C:\Program Files (x86)\cclutch\cclutch_ix.dll" patch "E:\Games\Dragon Age\bin_ship\daorigins.exe"
Nem, nem csítelek, hanem letiltom a VGA LUT átprogramozását. Ilyen nem működik többé a Gamma slider a játékok menüjében, ellenben megmarad a monitor kalibrációs LUT, és tényleg korrekt lesz az a gamma... -
janos666
nagyúr
Csakhogy én pont erről beszélek!
A kiszivárgott cucc readme-jében láttam hogy Riddick és egyéb OpenGL fix, viszont akkor lusta voltam frissíteni egy bétára, és mikor legközelebb szétnéztem már ez is kijött. Ez van fent az AMD oldaláról, és ezzel nulla az OpenGL support Win7 alatt!
amd_catalyst_11.1a_win7_jan26.exe -
janos666
nagyúr
Pedig a CCC nem árt. Ha jól tudom, akkor az kezeli az alkalmazásprofilokat. Az meg jó dolog akkor is, ha semmit nem állítasz át.
Egyébként pedig a CCC-ben illik kikapcsolni mindenféle idióta "tweak"-et a Video fülön, ha WMR9-et vagy EVT-t használsz filmlejátszáshoz.
Mára már egy jó nagy vödörnyi fost összegájáztak, de a legnagyobb baj ezzel az, hogy egy nagy rakás alapból engedélyezve is van.
Teljesen elboraszatja az embert, hogy hogy néz ki egy egyszerű szürke gradiens tesztvideó, ha azt mind bekapcsolva hagyja telepítés után.
(Mondjuk én általában madVR-t használok. Azt nem érintik ezek a csodák, és semmilyen beállításokkal nem érheti utól az EVR...) -
janos666
nagyúr
Ja, szerintem jobb lett az új CCC. Átláthatóbb, és gyorsabb.
Csak közben már megint meghalt az OpenGL támogatás Win7 alatt.Az egyel korábbi beta driverben örömmel olvastam a Dark Athena javításokról, amiket (lehet nem egyedül, de részemről bizonyosan) még a nyáron jelztem feléjük.
Most felraktam a 11.01a_19 hotfixet, és el sem indul semmi OpenGL-es cucc Win x64 alól.
(Most konkrétan a Prey-el szórakozok, mert hozzámkerült egy X-Fi és ki akartam próbálni valami EAX5-ös játékot. Úgy látszik mindig sikerül kifognom az ilyeneket. A Dark Athena 2. végigjátszásomat sem tudtam azóta sem megejteni, hogy először láttam bugzani Win7 beta vagy RC alól, mert mire ideértem, hogy felrakok egy frisset, már megint szar az OpenGL.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hálózati / IP kamera
- PlayStation 5
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Bundle topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- One mobilszolgáltatások
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Autós topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- MSI GeForce GTX 1660 Super Ventus XS OC 6GB
- GIGABYTE AORUS RTX 4070 Ti ELITE 12GB - 20 hónap garancia
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- ZOTAC GAMING GeForce RTX 4090 AMP Extreme AIRO videókártya, garanciával eladó
- MSI GeForce VENTUS 3X RTX 3070 Ti 8GB OC GDDR6X 256bit videokártya
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest