- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- LG G8X - kettőn áll a vásár
- iPhone topik
- Mobil flották
- Google Pixel topik
- Fotók, videók mobillal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Külföldi SIM-ek itthon
Aktív témák
-
Racecam
nagyúr
válasz
Winner_hun #1843 üzenetére
Haggyábékén!!
-
Racecam
nagyúr
válasz
Winner_hun #1839 üzenetére
Nem, de azok nem is "eredeti" oldalak voltak, hanem ha úgy tetszik velük kezdődött a dizájn váltás.
Meg egyébként is: Beszótá?
-
Racecam
nagyúr
-
Racecam
nagyúr
Csak mosolygok magamban...
-
Racecam
nagyúr
Ez az a pont, ahol be kell valjam nem értek egyet Parcival. Ha rajtam múlna már régen lezártam volna ezt a kérdést és egyáltalán nem görcsönék miatta. Igen, ha valakinek úgy tetszik, mert én egy ilyen arrogáns köcsög vagyok. El lehet játszani végletegig ezt a "nekem ez nem tetszenek a színek, az elrendezés, a tartalom, a megjelenés" vitát,csak semmi értelme. Hogy miért? Mert azok, akik vannak annyira rutinos fórumozók, hogy megtalálják ezt a topicot és különböző változtatási javaslatokat tesznek le az asztalra, csak egy elenyésző kissebbségét képviselik az olvasóknak. Ezért minden általuk javasolt változtatás az olvasók egy másik csoportjából válthat ki újabb ellenérzéseket, jönnének újra, az ez most miért lett ilyen szar és megjegyzések, kezdődne minden elölről és ennek soha nem lenne vége. (Arról nem is beszélve, hogy már a kiindulásnál nincs egyetértés, mert valakinek a tartalom tálalása, van akinek a színek, van, akinek dizájn nem tetszik.)
Különösen bosszantó, hogy hiába madja ki valaki közülünk a végső szót, hogy bocs lányok, fiúk, de úgy gondoljuk, hogy ez így marad, nem az a válasz, hogy ok, bár nekem nem tetszik, de tudomásul vettem. Hanem újra és újra, mintha ugrana a lemez, de akkor is, ezt változtassátok meg.Az oldal készítői elképzeltek az oldalnak egy megjelenési formát, amit rengeteg tényező befolyásol mind tartalmilag, mind a kinézetét tekintve. Nyilván nem két nap alatt jutottak arra, hogy milyen elrendezésben tálalják a híreket, cikkeket, hogyan probálják meg bemutatni a társoldalak tartalmát stb. Hogy ez mennyire sikerült, úgyis csak hosszabb távon fog kiderülni, de amiatt, hogy a változásal (szerintem) együtt járó, azt elfogani nehezen tudó néhány ember véleménye elhangzik, nem szabad kapkodni és elbizonytalanodni, mert az a lehető legrosszabb. Természetesen nem azt mondom, hogy minden józan és konstruktív véleményt, kritikát figyelmen kívül kell hagynyi, de az esetleges vátoztatásokon, minden körülményt figyelembe véve, legalább olyan komolyan el kell gondolkodni és legalább annyira fel kell rá készülni, mint az oldal megújulására. Mindenképpen hideg fejjel kell hozzá állni és nem szabad elbizonytalanodni.
Még egyszer kiemelem, hogy ez a saját véleményem, nem feltétlenül tükrözi a szerkesztőség és különösen a tulajdonos, Parci álláspontját. Persze én könnyebben formálok "keményebb" véleményt, rajtam nem múlik emberek egzisztenciájának a sorsa.
-
Racecam
nagyúr
Ez akkor lett volna korrekt, ha azt is idézted volna, amire válaszoltam. Jelesül, hogy valaki, aki eddig szerette, olvasta a hardver híreket, ezután csak azért nem olvassa, mert nem tetszik az oldal "külalakja". Holott a tartalom ugyanaz maradt, ugyanazok az emberek írják, készítik. Erre írtam, hogy az illető valószínűleg nagyot akart mondani, nyilván nyomatékosítani akarta új arculatával szemben megfogalmazódott ellenérzéseit. Talán elég lett volna annyi, hogy nem tetszik, esetleg kiegészítve azzal, hogy mi a fő probléma vele.
Viszont az, hogy "hányinger", "gusztustalan", "maguktól elszállt tulajok", kiverte nálam a biztosítékot. Valószínűleg Nálad is így történt volna, ha Téged, vagy a munkádat minősítenék hasonlóan.
-
Racecam
nagyúr
-
Racecam
nagyúr
A régi elment, béke poraira.
Viszont, ha Te a kinézet miatt nem olvastál el egyetlen cikket, hírt sem, ahhoz elég nehéz mit hozzátenni. Az oldal kinézete csak egy váz, a tartalom ugyanaz. Gyanítom, hogy most vagy nagyot akartál mondani, vagy eddig pusztán a színeket nézegetted az oldalon.
-
Racecam
nagyúr
válasz
Szten Márs #1586 üzenetére
Logoutos írásoknak minek?
A hozzászólások előnézete pedig fent van egy (elég hosszú) listán. -
Racecam
nagyúr
Szerintem ebben nincs vita köztünk. Egy percig sem vitattuk, hogy mindenkinek lehet és meg is van a véleménye, annyira nem, hogy ezt már eddig is maximálisan figyelembe vettük, sok mindenen változtattunk. A gondok mindig ott kezdődtek, ha valaki úgy beszélt, olyan formában adott hangot a véleményének, mintha a seggéből rántott volna ki. Te is tudod, hogy bizony volt ilyen, a "mi ez a fos"-tól kezdve az "ezen dolgoztatok fél évig? Kár volt"-ig bezárólag. Persze, hogy ha ilyesmit olvasok, elszakad a cérna. Gondolom, ha csak egy pillanatra a másik oldalra képzeled magad, még jobban megérted.
De a celebes példádra visszatérve, azért az szerintem elvárható, hogy ha én (mi) tisztességesen beszélünk a fórumtársainkkal, akkor hasonlóan tisztességes hozzáállást várunk el. Az nem megy, hogy minket büntetlenül lehet "alázni", ezt türjük el és eszünkbe ne jusson szóvátenni. Meg egyébként is, én nem vagyok "celeb".
-
Racecam
nagyúr
Tényleg felesleges ebbe belemenni, az valóban Winnernek szólt, de neki kifejezetten azért, mert mindenáron a régit szeretné vissza, ami ugyanúgy nem hibátlan. Én a helyében, ha már értek hozzá, színeztem volna magamnak valami olyat, ami a saját elképzelésem szerint való. Persze ez egyáltalán nem egyszerű nullától indulva, aki próbálta már, az tudja. Összehangolni úgy a színeket, hogy jól is nézzen ki, olvasható is legyen és mindenre jusson egy árnyalat, elég nehéz. Tehát neki inkább csak a konzervativizmusát "kritizáltam".
De a mondandóm többi része, szerintem ez elég világosan kiderül már egy általánosabb megfogalmazás volt és leginkább az új címlapot kritizáló megjegyzésekre vonatkozot, még ha ez talán nem is derült ki belőle. Ráadásul ellentétben az erre érkezett kritikákra itt sem mondtam, hogy az új feltétlenül jobb. Ellenkezőleg, azt kértem mindenkitől, hogy hagyjon magának időt, hogy ez kiderüljön. Egy új böngészőt sem egyszerű megszokni úgy, ha feltelepítem, elindítom és ha valamit nem, vagy nem ott találok ahol megszoktam, ez egy szar felkiáltással már törlöm is. Kell idő az átszokásra és ha már legalább annyira ismerem, mint a régit, na akkor fogom tudni eldönteni, hogy ez most ez jó, jobb nekem, vagy maradok a régi programomnál.
Lassan már tényleg unalmas, hogy ezt ismételgetem, de látom, hogy van benne igazság, a visszajelzések is ebben erősítenek meg. De most már tényleg befejezem.
-
Racecam
nagyúr
Mondtam én, hogy nem így van? Írtam olyat valahol, hogy ez lehetetlen?
Ráadásul én leginkább az új címlapról beszéltem.
Egy valamit kértem csak, hogy ne első blikkre mondjon bárki véleményt, hanem hagyjon időt a megszokásra. És most már komolyan mondom, megérdemelnétek, hogy én is úgy beszéljek veletek, olyan hangnemben, ahogy azt sokan megengeditek velem, velünk szemben, holott pl. Te sem vagy a haverom, ezért elvárom a minimális tiszteletet, amit én is megadok nektek. Felfogtad?
u.i.: De látom, kibújt a szög a zsákból, nem kaptál egyéni avatart, jó okkal és továbbra is a sértettség beszél belőled.
-
Racecam
nagyúr
Anélkül, hogy jobban belemennék, csak a tények: semmi klisé, semmi megbélyegzés nem volt benne. És ha már az értelmét keressük, mert tartalom nem volt benne, távolról sem az, hogy valami azért jobb, mert új. Ilyet sehol nem is állítottam. Ennél kicsit komolyabban is szerettem volna válaszolni, de visszanéztem az ez ügyben ide ebbe a topicba megejtett hozzászólásaidat és rájöttem, hogy teljesen felesleges pazarolni a szót.
Nem szeretnék személyeskedni ezért inkább kitöröltem. Írhatod a doktorit.
-
Racecam
nagyúr
válasz
Winner_hun #1500 üzenetére
Az a baj, hogy az egész ügyködésed azt juttatja újra és újra eszembe, hogy jaj, csak a változást ne, inkább maradjon minden a régiben, nem akarok semmi újat, mert az csak rosszabb lehet, félek tőle. Nagyon sok ember gondolkodik így manapság sajnos, kevesen képesek befogadni a változásokat. Rengeteg példát tudnék felsorolni a nyitottság teljes hiányára kezdve pl. egy böngésző váltástól (hiába jobb szebb az új, egyszerűen sokan nem is akarnak időt hagyni maguknak az ilyenkor természetes átszokásra), egészen a különböző programok használatáig. De nyugodtan kitekinthetünk a kocka ablakon, mert az életben sincs ez sokszor sajnos másképp.
Te sem csináltál tulajdonképpen mást, csak visszahoztad a régit, mert így érzed magad "biztonságban". Tipikusan az az ember vagy és ezt nagyon komolyan nem bántásnak szánom, aki a befogadás, megismerés helyett, inkább a semmin ne változtassunk vonalat képviseled.
Azt kellene az emberek többségének megérteni, hogy a változás nem hoz feltétlenül rosszat, sőt. És sokszor elkerülhetetlen. Adjatok esélyt a változásoknak adjatok esélyt magatoknak és legyetek befogadóak, sokkal nyitottabb és teljesebb életet élhettek úgy, higgyetek egy "öregnek".
-
Racecam
nagyúr
Az utolsó bekezdésre annyit: Az átállás után 2 napig "munkaköri kötelességből" is a PH! alól fórumoztam, többek között azért is, hogy az esetleges kérdésekre, kritikákra tudjak válaszolni. Ma már nem kellene, ráadásul ugye mégiscsak a Logout a szűkebb "hazám", de valahogy nem akaródzik visszamenni. Jó itt a PH!-n, nekem nagyon tetszik.
(Szeretem kék linkeket, olyan megnyugtatóak a piros ban gomb mellett)
-
Racecam
nagyúr
válasz
TazLeacher #1484 üzenetére
Ahogy Parci írta a MA kb. 2-3 hét múlva, a többiek egyelőre maradnak. Az input mező "átszínezése" idejének kérdésére szintén Parci tudja a választ.
-
Racecam
nagyúr
válasz
Baldrick #1470 üzenetére
Igen, itt is pontosan így van. Van akinek első ránézésre káosz... pedig mégsem, mert ha már nem elsőre nézel rá, egy szempillantás alatt átlátható és logikus felépítésű az oldal.
Nem azt erőltetjük, hogy ugyan már bökjél rá a lapcsalád más oldalaira is, hanem bemutatunk azok tartalmából egy kis ajánlót, hátha felkelti az érdeklődést más dolgok iránt is, ami nem csak a szűken vett hardver. Informatika, mobil, közösség, játékok Nem látom be, hogy miért is baj ez, sőt, sokkal inkább hasznos, hogy egy kicsit "kinyitjuk a világot" más felé is. -
Racecam
nagyúr
Igen, már értem. Szóval, mivel a Blogouton a topic elválasztatlan része a bejegyzésnek (a bejegyzés mindig látszik) , amikor a topicra klikkelsz át kell, hogy dobjon a Logoutra, mivel a bejegyzés ott van. (Ugyanez történik, ha pl. a Mobilarénán egy PH!-ról nyitott topicban vagy. Mindaddig, amíg rá nem kattintasz az eredeti írásra, PH! dizájn. Onnantól viszont már a mobilarénán jársz és ha itt kattintasz az írás hozzászólásaira, akkor már a mobilaréna zöld fórumában.)
u.i.: Remélem érthetően írtam le...
-
Racecam
nagyúr
Erre csak azt tudom Neked mondani, hogy nem azért fognak elülni a hullámok, mert értelmetlen lesz mondani. A nagy többség meg fogja szokni és állítom, szeretni is. Bármennyire is próbálod burkoltan fenyegetve bemagyarázni, hogy az olvasók nagy számát veszítjük el és bár mennyire is próbálsz temetni minket, hidd el, láttam én már sok ilyet. A változás szinte mindig ekkora ellenállásba ütközik, legalábbis egy hangosabb kisebbség részéről.
De azt gondolom, hogy egyénenként kár ezt a végsőkig ragozni, elsőre is megértettük, hogy Neked nem jön be, felesleges leírni még 100x. -
Racecam
nagyúr
válasz
Cs.Orsolya #1271 üzenetére
Nekem is.
-
Racecam
nagyúr
válasz
Cs.Orsolya #1267 üzenetére
Megsimogathatom a pálcikáidat?
-
Racecam
nagyúr
Mert az ajánlóba a hír rövid címe kerül. Eddig nem volt neki, ezért az eredetiből vágta le a motor, viszont így az ajánlóban ezt olvashattad: "Jövő hónaptól már a boltokban a...". (Ami lássuk be, nem volt szerencsés
)
Tehát ugyanarról a cikkről van szó, de az egyik cím az ajánlóban van, amiben akkor is ott lesz még, ha a hír a címlapról már lekerül, mert leszorítják az újabb hírek. -
Racecam
nagyúr
válasz
Ren Hoek #939 üzenetére
Nem ezt mondtam én is, szinte könyörögtem mindenkinek, hogy adjon legalább egy esélyt az újnak, várjon legalább egy hetet és úgy mondjon véleményt. De nem, csuklóból kell bedobni a "vissza a régit" dumát.
u.i.: Most megyek egy találkozóra, ahol azt kell eldönteni, hogy a "Vissza a régit" mondatot beíróknak mi legyen a büntetése. Már vannak ötletek, pl. 2 hónapig ez lesz az avatarja:
(rossz voltam)ranggal.
-
Racecam
nagyúr
válasz
#25954560 #662 üzenetére
Nem, igazad van, biztosan belejátszik. Nekem ugye kalibrált a monitorom, bármikor újra kalibrálhatom, mert szerencsére van mivel. (LaCie Blue Eye Pro) Viszont az is igaz, hogy ez nem fog megváltozni, ettől még a felhasználók 99%-a kalibrálatlan, nem színhelyes, túl magas kontraszttal és fényerővel használja a monitorát továbbra is. Úgyhogy nekünk kell lépnünk valamit.
-
Racecam
nagyúr
Igen, az időkép is. És biztosan mindenütt hülyék és ostobák ülnek, akiknek fogalmuk sincs semmiről, csak csettintenek egyet, hogy változás és csinálnak egy szarabbat. Mert akkor boldogok, ha a felhasználók anyáznak, ilyenkor otthon a meleg szobában ülve dörzsölik a tenyerüket, hogy most aztán jól kicsesztem veletek!
Már leírtam egyszer, csak ugye a nagy pörgésben ki olvasta el, hogy mindig, mindenhol ez van, ha valami változik, az élet minden területén. Mindig vannak olyanok, akik eleve gyanakvással állnak hozzá minden újdonsághoz, a megszokottól eltérőhöz és nem azt keresik, hogy miben jobb, hanem sokszor csak, ebben az esetben két pillantás után, a megszokott szöveg: "Vissza a régit!"
A Fórum PH!-s kinézetén csiszolni fogunk még, Parci is világosan leírta, de egyáltalán nem egy katasztrófa most sem, csak meg kell szokni, mert más.
És, ha azt gondolod, hogy mindent a "divat" diktált, akkor bizony nagyot tévedtél. -
Racecam
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #277 üzenetére
Igen, ezt tudom képek nélkül is, de vess meg érte, nekem az új is nagyon tetszik.
(És nem, nem én csináltam és nem a kötelező lojalitás mondatja ezt velem.)
moha21: Nekem is, ezt is írtam.
-
Racecam
nagyúr
Még egyszer kérek mindenkit, legalább adjon egy kis időt magának, hogy szokja az új dizájnt, színeket! A címlap kifejezetten profi és nagyon jól néz ki. A fórum, bár Parci ígérte, hogy esetleg még játszunk a színekkel szerintem így is nagyon jó, csak szokni kell, könyörgöm!
u.i.: Direkt itt nyomulok én is és nem a Logout alól irkálok.
-
Racecam
nagyúr
Szerintem az a legtisztességesebb, ha mindenki hagy időt magának is és az új oldalnak is, hogy megszokják egymást. Elég nagy változás volt ez, szemmel láthatóan néhány embert sokkol a látvány, de majd egy hét múlva higgadtan mondjatok véleményt az új felületről. (és úgy az igazi, ha közben nem csábultok át a Logoutra fórumozni, hanem valóban próbáltok barátkozni az újjal.
)
Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- LG G8X - kettőn áll a vásár
- Linux kezdőknek
- iPhone topik
- BestBuy topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Mobil flották
- Hegesztés topic
- Witcher topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Felújított szerverek, storage-ok, hálózati eszközök Enterprise szinten, minden gyártótól
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest