Hirdetés
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Milyen okostelefont vegyek?
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Yettel topik
- Luna Ring 2.0 - így van értelme
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Honor Magic V2 - origami
Új hozzászólás Aktív témák
-
kangool
tag
Ez a stílus váltás viszont nekem nagyon is tetszik. Sokkal jobban megtalálom a dolgokat, mint előtte. Megszokás kérdése minden.

-
oalex
senior tag
Én napi szinte (többször) látogattam a PH-t és az MA-t is.
Amióta PH átváltott, azóta kerülöm. Nagyon örültem, hogy a MA nem lett ugyan olyan (számomra) zavaró és átláthatatlan. Persze lassan egy hete kiderült, hogy ez csak egy hiú ábránd volt és az MA is hasonló sorsra jutott.Mindnyájan tudjuk, ízlések és pofonok. Én személy szerint nagyon sajnálom, hogy meg történt ami történt. Nincs a magyar piacon jelenleg jobb alternatíva mint az MA és ezért nincs lehetőségem máshova fordulni (persze külföldi fórumokat továbbra is bújom).
Mikor a PH váltás történt, akkor gondoltam adok pár napot, hogy megszokjam, de sajnos nem ment és ugyan ez van azóta az MA-nál is. Kedvelem az oldalt, de rosszulesik ránézni a nyitó lapra. Ez van.
Én nem vagyok hozzáértő mint itt egyesek, aki meg próbálták elemezni, hogy miért lehet zavaró egyeseknek és miért tetszik másoknak. Ezért nem is próbálom meg magyarázni. Annyi biztos, hogy nem az az oka "hogy más mint a megszokott". Nap mint nap bukkan az ember új oldalakra és mindig van ami tiszta és van ami zavaros. Ha nagyon meg kéne magamat éróltettnem, akkor azt mondanám, hogy túl sok számomra a a hasáb/oszlop és szinte mindegyik más más csili-vili színnel és betű típussal/mérettel.
Nem nagyon jártam az ITcafé oldalra eddig, de itt a topickba valaki említette, hogy az tisztább és ezért át néztem. Egyet kell értsek, ott az én agyamnak könnyen feldolgozható információ halmazt találok, pedig eddig nem igazán látta/szokta a stílusát.
Tudom, hogy a koncepció már nem fog változni, max itt-ott csiszoltok rajta, úgy hogy nem is azért írtam le a fentieket, hanem, hogy én is megosszam az ezzel kapcsolatosan érzéseimet, mint ahogy azt az alattam/felettem lévő fórum társaim tették.
Összegezve: Örülök, hogy vagytok. Sajnálom, hogy ilyen irányba dizájnt változtattatok.
-
YikeSS
tag
Sajnos teljesen áttekinthetetlen és zavaros ez az új dizájn. Az, hogy szemre szép vagy nem az tökmind1, viszont átláthatatlan.
-
k_laci
tag
Én először is gratulálok minden szerkesztőnek h összehozták azt az oldalt, biztos nem 3 perc volt. Személy szerint nekem nem tetszik, de RSS-ből illetve iGoogle-el minden f@sza szerk : Twitteren is követem ugyhogy azon is normális
Továbbra is #1 mobilos portál lesz. 
-
Bog
HÁZIGAZDA
Lévén leült a téma (ami nem baj), gyorsan egy pár apróság:
1. Lesz a fórumban alul-felül ugrógomb, amivel a komplett oldalt le-fel lehet skippelni, így megkönnyítve a mobilosok életét első körben.
2. A blogbejegyzések nagyobbik része kimegy a normál hírek közé is, mert a tapasztalatok alapján így jelentősen többen olvassák őket, mondjuk ez nem is csoda. Ezeket dőlt betűvel láthatjátok a hírek között, hogy megkülönböztethetőek legyenek.
3. Elkezdtük a táblázatok megújítását, a specifikációs és értékelős cuccok új designt kapnak, a holnapi tesztben már így lesz, de a Foxy-nál is változtattunk.
4. Ez nem újdonság, csak mondom: imádom az új oldalt, szerkesztőként sokkal jobb vele dolgozni. Egyszerűbb, átláthatóbb, pontosan tudom mindennek a helyét, és pontosan oda kerülnek ki a friss infók, ahol mindenki belebotlik, a szélesebb, nagyobb lead kép pedig kellemesen át tudja alakítani a hangulatot. -
Lirion
addikt
Megnétem, a régi desingnal kevesebb tartalom látszik a betöltődéskor, mint az újjal. Lényegében a két telefon, a többi oldalra mutató szövegdoboz és a batár nagy flash reklám (vagy annak a helye). A hírekhez már mindenképpen tekerni kellett, most meg rögtön látszik 6 teszt és jónéhány hír. Ezek után nem tudom, hogy lassítja ez egyeseknek a navigálását, vagy mi olyan átláthatatlan itt.
-
máyköl
veterán
Fura lett, de ilyen a Prohardver is már egy ideje, szóval kezdem megszokni...

-
csab2
veterán
válasz
madstunt
üzenetére
Igen, látom, csak amikor azt a hsz-t írtam még nem értem az összes végére. Egyszerűen nem bírtam ki, hogy ne írjam le a véleményemet. Nekem ugyanis az a logikus, hogy egy program legfrissebb verzióját használom, főleg hogyha az annyival jobb mint az 5-ös Mini a 4,2-esnél.
Sefan84:
Nálam ez a jelenség a Bétával fordult elő. A biztonság kedvéért én is azt szoktam tenni amit valaki már itt javasolt: amikor megírom a hsz-t nyomok egy másolást. Ha véletlenül elveszik a hsz-em, akkor csak vissza és beillesztés.erdoke:
Nem lenne egyszerűbb akkor az asztali gépen is az 50 db-os hsz-t beállítani? Nálam így van. Egyszerűbb PC-n lapozni a következő 50-re mint mobilon átgörgetni 100-200 db hsz-t.Az új dizájn egyébként szvsz jól sikerült. Azt mondjuk nem értem, hogy miért írják sokan, hogy átláthatatlan meg nem logikus. Ha valakinek esztétikailag/kinézetileg nem tetszik, azt el tudom fogadni, mert ez szubjektív. De, hogy átláthatatlan?!
Változáskor mindig vannak elégedetlenkedők, mert a régit MEGSZOKTÁK. Sokan ezt is meg fogják majd szokni/szeretni. Már most is lehet olyan hsz-eket olvasi, hogy volt akinek elsőre nem tetszett de azóta már megváltozott a véleménye.
Szóval nincs ezzel gond.A videó pedig tényleg nagyon jó lett! Ezt nem csak mint MA fan írom. Egyszerűen igényes lett.
Az elkövetkező legalább 5 évre is hasonló sikereket kívánok Nektek!
Én maradok hű olvasótók az biztos. -
8nemesis8
veterán
Régebbit jobban szerettem, de hát haladni kell a korral.
-
Winner_hun
félisten
A videón a szöveg elég hadarósra sikeredett.
-
UdVi86
aktív tag
Nagyon jó lett az új design, gratulálok a készítőknek.
Egy apró megjegyzés: A Blogoknál nincs aktív gomb nézet, tehát nem zöldül be alatta és vált fehérre a szöveg.
Ha jelezték korábban, akkor bocs.
-
erdoke
titán
Nekem (11 centis WVGA) tökéletesen megfelel a desktop nézet, csak a sok görgetés zavaró néha. Persze az is lehet, hogy a böngészőket fejlesztik előbb ebbe az irányba, és akkor nem kell igazítani az oldalakon. Mobil Safari pl. tud oldal aljára/tetejére ugrani.
Ettől függetlenül jól jönne, ha be tudnám állítani, hogy asztali böngészővel 200 hozzászólást lássak egy oldalon, mobilról bejelentkezve (ami nálam automatikus) viszont csak 50-et. -
Nagyon jó lett az összefoglaló kisfilm!

-
Wolverine
félisten
válasz
D4rkAv3ng3r
üzenetére
Lehet, hogy a Prohardver a zászlóshajója a portálcsaládnak, de nem azonos vele
Itt a Mobilarena van a középpontban, ami egyértelműen mobilos oldal. -
válasz
D4rkAv3ng3r
üzenetére
Már bocs, de a Mobilarena mi, ha nem mobilos oldal?

-
erdoke
titán
válasz
D4rkAv3ng3r
üzenetére
Az oldal profiljától teljesen független, hogy milyen eszközről akarja valaki megtekinteni. És azzal gondolom te se akarsz vitatkozni, hogy a mobilok aránya egyre nő, és a következő években tovább fog emelkedni (tabletek, MID-ek, stb). Amíg van konkurencia, addig igen nagy butaság lenne ezt figyelmen kívül hagyni, mert majd elmegy oda a delikvens, ahol kényelmesebben tud mobilról böngészni.
A "vásárló"/fogyasztó igényeit kell szem előtt tartani, ez minden vállalkozás alapja. Te valahol lemaradtál a szocializmusban ezzel a "vicc kategória, milyen igények vannak" szöveggel. -
kaller1
veterán
válasz
D4rkAv3ng3r
üzenetére
Erről már leírtam a véleményem, ami azóta sem változott.

-
D4rkAv3ng3r
senior tag
Az egy dolog, de azért már vicc kategória, milyen igények vannak. Ez egy alapvetően nem mobilos honlap, így merészség azt követelni, hogy mobilon is 100%-ig működjön. Így is vannak kompromisszumok (1024x768-ra tervezett alap szélesség stb.)
Ha nem műxik mobil alól akkor PC-ről fog.
-
SEFAN84
aktív tag
Köszönöm előre is.Szerintem a Javascripteket kezeli nehezen az Opera Mini.Viszont nekem a gyorsaság a legfontosabb,h.munka közben is rátudjak nézni,írni a fórumokra.A leggyorsabb böngésző pedig az Opera Mini 4.2,ezért nem cserélem le.Itthon nincs baj,mert írok PC-ről,vagy a Nokia beépített böngészőjét használom,de munkában...
-
nincs több kép a fórumban, mint eddig, ez nem szabadna, hogy különbség legyen. ott van persze egy banner most a jobb hasábban, az lehet gond. az egyetlen dolog, ami változott részünkről, azok a legördülő menük, sima html selecteket helyett javascriptet használó megoldások lettek. de ez sem szabadna, hogy zavarjon, html kódban sem több igazán, no meg az alatta lévő 50 hozzászóláshoz képest totálisan elhanyagolható.
nem igazán értem az egészet sajnos, de megpróbáljuk majd optimalizálni az előttünk álló hónapok során (tehát menet közben, folyamatosan). köszi a feedbacket mindenkinek!
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
napos2600
üzenetére
A Gamepod-ot sokmindennek mondanám, csak késznek nem. Messze az a leggyengébb része a lapcsaládnak...a dizájn kicsit "gagyi". Eddig se volt nagy cucc, de most, hogy a PH-t és a MA-t megcsináltátok ilyenre (nekem nagyon tetszik), így méginkább annak tűnik. Meg nem kicsit zavaros is. De ez az én véleményem.
-
SEFAN84
aktív tag
Aki Opra Mini 4.2-est használ a megoldás,hogy könnyedén olvasható legyen a fórum,hogy a Mobil nézetet be kell kapcsolni!Igaz nem nagyon szeretem így használni,de így nem szaggat és gyors a görgetés!
Kaller1: Köszi nem kérek az Opera Mini 5-böl,mivel rengetegszer előfordult,hogy írtam Hsz-t és amikor leokéztam és betöltötte az oldalt eltűnt az egész amit írtam!5-6. ilyen után visszatértem a 4.2 re,amivel ilyen nem fordult még elő!
-
erdoke
titán
Én látok egy árnyalatnyi különbséget a "tudok fórumozni mobilról" és a lehető legjobb élmény között. HD2 + Opera Mobile 10 nyilván nem szaggat, és a megjelenítéssel sincs gond (ha akarom, még a Flash reklámokat is meg tudom nézni). Viszont a görgetés alkalmanként jó meló tud lenni, mivel asztalin 200 hsz/oldal beállítást használok, és nincs külön mobilos beállítási lehetőség, és oldal aljára/tetejére ugrás sincs, ellentétben sok más fórummal.
-
30z.Samu
titán
Nem rossz az oldal!
Tetszik.

-
kaller1
veterán
úgy látom itt csak én tudok fórumozni mobilról.

-
erdoke
titán
Számomra elég az a kettő, amit a #172-ben említettem, a hosszas görgetésben segítenének.
A minisek külön kategória, és az erősen eltérő erősségű vasak miatt szerintem nehéz bármit is "kijavítani", amit ők hibának találnak, de azt mégse lehet nekik mondani, hogy vegyenek normális készüléket...
Mivel sem fejlesztő, sem a mobil böngészők nagy szakértője nem vagyok, sokkal többet nem tudok segíteni az ügyben. -
Probber
őstag
Jó lett, szép lett, jól áll neki a felvarrás, kisimultak a "ráncok"!

-
SEFAN84
aktív tag
Nokia E66 Opera 4.2(5ös nekem sem jön be)
Az oldal betöltése gyors,de ahogy rázoomulok sírva fakadok,mert jó pár sec mire hajlandó lesz gördülni az adott irányba.Fórumot olvasni,pedig lehetetlen,mert totál lefagy ha le-fel oldalra akarok mozogni,majd hirtelen beindul.Tehát fórumozni jelen állapotában Opera Mini-vel szinte lehetetlen.Nokia gyári böngészője még,csak csak elboldogul vele,de azok közül,amiket látogatok oldalakat,ezt a legkörülményesebb használni.Szóval várom a javításokat.Én 90%-ban mobilról olvasom a mobilarénát,és fórumozok,de így,ebben a formában szenvedés.Most PC-ről vagyok. -
gamerkiller
senior tag
Gyönyörű szép lett az új design, csak gratulálni tudok!

-
a PH címlapon lesz egy kisebb tekerés hamarosan. ez lesz az utolsó dolog, ami a designváltáshoz kapcsolódik. az ott megváltoztatott dolgokat értelemszerűen a Mobilaréna is átveheti, ha akarja, opcionális.
onnantól viszont más dolgokkal kell foglalkoznunk, mert bár szép tökéletesre polírozni mindent, de közben éhenhalunk.
-
opcionális lesz, lehet használni a fullosat is mobilon. amúgy meg mondtam, hogy ha vannak triviális apróságok, amivel könnyíteni tudunk mobilosok életén, megpróbáljuk. nekem nincs ebben tapasztalatom, tehát konkrét input kellene, hogy mit, hol, hogyan. ha valaki veszi a fáradságot, hogy ezt összeszedje egy tömör, rövid, velős, érthető listába, fontossági sorrendben, akkor ígérem, hogy igyekszünk végigmenni rajta, és megcsinálni, amit lehet.
fejlesztési kapacitásból nem állunk jól mostanság, sőt, talán ilyen rosszul sosem álltunk, ezért is "kérek" ilyeneket.
-
joey04
titán
hasznos dolgok, bár nem értem, hogy az ilyen mókolások miért is lennének jók a vélemények megosztása helyett? Miután kiderül, hogy semmi változást nem érhetünk el, utána kell ilyen félmegoldásokba menekülni, szerintem. Plusz sokak legnagyobb gondját meg sem oldja. (ronda a design)
de hasznosak, köszi. az első különösen.
-
apróságokon megpróbálunk majd még reszelni, például többen mondták már az "ugrás az oldal aljára/tetejére" linkeket. ilyesmire nyilván van lehetőség, a "nincs most tervben mobilos verzió a fórumra" részt úgy értettem, hogy nincs kapacitás nulláról újraírni az egészet (html, css, js stb.).
-
vehement69
senior tag
na letelt a pihenőidőm. de ez az új mobilarena még mindig nagyon trágya és átláthatatlan.

-
Oracle
senior tag
Ugyanaz a séma mint a ph-n de a színek jóval barátságosabbak, csak ez az idióta kék link szín
remélem itt is visszatér a piros 
-
Dani811
aktív tag
sztem a kamu oldal jobb volt
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
DasH_001
tag
Középre helyezve

Köszi a kiváló cikkeket!
Hogyhogy nem a PH-val együtt újultatok meg?
Bog kamu oldalát kár, hogy nem láttam élőben.
Milyen volt a buli? Vagy csak randomra lett berakva? -
grotib
tag
Nincs mit írni! Új, szép, jó. Boldog Szülinapot Mobilarena!

-
GALARDO
addikt
Eleinte nem tudta befogadni a szemem de már befogadta és tetszik.

-
aram01
nagyúr
tetszetős lett

-
meroly
veterán
válasz
PowerBuldog
üzenetére
De IE6, nem melós gép, ez a saját, csak ennyit bír. Sebaj, most megint jó

-
kaller1
veterán
Én ezt elfogadom. Sokaknak azzal van baja, hogy a miniben mobil nézetben a belépés link kb. középre esik, egy fórum topik megnyitása után a topik meg a leges legalulra, és sokat kell vele lefele szüttyögni, ami ugye egy alapabb telefonnál nem egy nagy élmény. Én normál nézetben használom, az érintő képernyőnek köszönhetően viszonylag gyorsan el tudok navigálni bárhová az oldalon.
-
erdoke
titán
A fórumon sokat segítene a mobilról böngészőknek, ha az alábbi két dolgot tudnátok implementálni:
1. Oldal alján és tetején "Ugrás az oldal aljára/tetejére" linkek.
2. Automatikusan más beállítások, ha mobil böngészőt észlel az oldal. Pl. az asztalin 200 hsz/oldal beállításom van, de mobilon inkább használnék 50-et vagy 100-at.Ezek viszonylag egyszerűen megvalósíthatónak tűnnek.
-
Nekem tetszik az új Mobilarena.

Szerintem kicsit jobban el lett találva mint az új PH!.
-
Hangsúlyozom: szeretnénk, hogy legyen, úgy tűnik lesz is Mobilos változat... a tartalomból. A fórum mobilosítása egyelőre nincs napirenden, pénzünk sincs rá stb.
Ugyanakkor hosszútávon nyilván szempont a mobilos használhatóság, hiszen egyre népszerűbb a mobilos internetezés. Viszont ez nem 3 perc kérdése, mert azt is el tudom képzelni, hogy az egész html kódot, arculatot, mindent úgy kell alakítani, hogy a mobilos szempontok is szem előtt legyenek.
Ez most nem történt meg (bár a kód nem véletlenül szabványos xhtml 1.0, nem véletlenül navigálható hibátlanul képek nélkül is stb.), és a következő designváltást nem egy év múlva tervezzük.
Az előző arculathoz képesti esetleges (mobilos) visszalépésekért elnézést kérünk, nem szándékos, és igyekszünk finomhangolni majd, amit lehet.
-
Nagyon vártam, hogy itt is változzon a design

-
kaller1
veterán
Ugye ezt azért te sem gondoltad komolyan?
Ezt ahhoz tudnám hasonlítani, mikor azt látom, hogy valaki az új androidos készülékénél már azt kérdezi, hogy lehet teljesen letiltani a netkapcsolatot, mert nincs előfizetése rá...

Nem azt mondtam, hogy azonnal egy felső kategóriás mobilba kell beruházni. Ha meg nincs meg szerinted a sebesség, az a telefonod korlátjának tudható be,és nem az oldal hibájának.
Komolyan mondom, ha még sok ilyen nyafogást látok, levideózom a mobilarenat működés közben opera mini 5 alatt...
Bocha bár nekem nincs gondom most sem, azért köszönjük!

-
Teszla_
senior tag
Lehet, hogy nem az az elsődleges céljuk, hogy a mobilról böngészőket kielégítsék (pedig a MA egy telekommunikációval foglalkozó oldal), de én örülnék, ha legalább az a sebesség meg lenne, mint ami a régivel meg volt.
"nincs mese, erre alkalmas készüléket kell vásárolni"
Ugye ezt azért te sem gondoltad komolyan? Te lecserélnéd a telefonod csak azért, mert egy (nem munkádhoz kapcsolódó, csak egyszerűen kedvelt) oldalad lassabban jön be mobilról? Szerintem nem. És én se fogom. Inkább kevesebbet leszek itt, vagy megpróbálok Logout alól fórumozni, amíg nem lesz gyorsulás.
Nem eget rengető dolog, de azért bosszantó. Én mindenesetre várok. -
Apollyon
Korrektor
válasz
PowerBuldog
üzenetére
Ez tényleg IE6!

Nekem is ez van a melós gépemen
Meg mért van a címsorban h Windows XP Extended Edition?Ehh, nincs ClearType se...

Firefoxszal meg IE8-al nincs gond

-
kaller1
veterán
válasz
PowerBuldog
üzenetére
Mert minek néz ki? Amúgy ezt nem mostanában temették el?

-
kaller1
veterán
próbáld ki és megtudod. Nem mond hülyeséget, én is tapasztalom nap mint nap. Ha kipróbáltad volna opera minivel, nem írnád ezt.
Próbáltam, natív mini5-el. Nem szoktam a levegőbe beszélni.
Ha lesz mobilos verzió, azt köszönjük, ha nem lesz, az sem nagy probléma, mert szerintem sem a mobilarena, sem a ph lapcsaládnak nem az az elsődleges célja, hogy a mobilról böngészők igényeit kielégítse.
Ha lassúnak, nem megfelelőnek találjátok mobilról, és ráadásul sokat is használjátok, akkor nincs mese, erre alkalmas készüléket kell vásárolni, és nem egyből az oldalra fogni minden hibát. -
Teszla_
senior tag
válasz
madstunt
üzenetére
Nagyrészt 4.2-vel böngetek, azzal az új dizájn katasztrófa. Bármelyik másik weboldal jól megy vele.
Mini 5-tel megnéztem, azzal gyorsabb, de még mindig nem tökéletes (és számomra amúgy is nehezebben kezelhető az 5, de ez most lényegtelen). A lap tetejéről az aljára még mindig a 4.2 + régi dizájn kombóval tudok eljutni. -
drSharky
csendes tag
Kedves Bog es Bocha, kb 2 éve követem napi (mit napi, óránkénti) rendszerességgel a Mobilarenát, nem telik el nap hogy ne kukkintanék be ide. Gratulálok az új designhoz, kell egy kis idő a megszokásához, én egy picit ridegebbnek találom a régihez képest, annak ellenére hogy szebb, modernebb. Egyetlen kis észrevetelem lenne, ami szerintem javítana az átláthatóságon: általában a 2 oszlopos szövegeknél a szem először a bal oldali oszlopon síklik le, utána a jobb oldalin, ezért nekem kissé fura hogy a Friss hírek vízszintesen követik egymást időrendi sorrendben. Még egyszer gratulálok és boldog születésnapot!
-
Bog
HÁZIGAZDA
válasz
RandomGosu
üzenetére
Én is krómmal nyomom újabban (a Social City ezzel stabil a FB-on), semmi gondom nincs.
-
RandomGosu
senior tag
valamiért nem enged hozzá szólni google chrommal a hírekhez, vagy nálam van a hiba?
-
Teszla_
senior tag
válasz
_csocso_
üzenetére
Nekem is ez a legnagyobb gondom az új dizájnokkal. Opera minivel egyszerűen kínszenvedés az oldalak használata. Joy-jal a mozgatás kb fél másodpercet késik, a numerikus billentyűkkel egy oldalnyi léptetés meg legalább 1mp-et vesz igénybe.
A ph megújulásnnál is kérdeztem, hogy lesz-e mobilra optimalizálva, de nem kaptam rá választ. Itt is feltették páran a kérdést, és talán Bog írta, hogy lesz mobilos változat. Csak arra leszek kíváncsi, hogy mikor.
Mert én 95%-ban telefonról vagyok itt, és opera minivel nem mindig működik, hogy valamelyik másik laprók jövök a fórumra, mert van, hogy ugyanúgy átdob a ph, vagy ma dizájnjára. És akkor jön a szenvedés.
Azt hittem, vagy inkább reménykedtem, hogy ha már a mobilokkal foglalkozó oldal is megújul, akkor ismét gördülékenyen lehet majd böngészni mobilról, de ez sajnos nem így lett. Ezt az egyet nagyon sajnálom. A többi nem igazán érdekel, a zöld szín viszont szebb lett, mint volt.kaller1: próbáld ki és megtudod. Nem mond hülyeséget, én is tapasztalom nap mint nap. Ha kipróbáltad volna opera minivel, nem írnád ezt.
-
cellpeti
nagyúr
Szerintem el kellett már a ráncfelvarrás ennek az oldalnak is

-
HardRic
addikt
Ez tényleg jó.
Az átláthatatlanság abból fakad, hogy a mai felgyorsul világban a gyors keresgélés közben nem szembesülünk hirtelen azzal, hogy hol végződik az egyik hasáb, és hol kezdődik a másik. Ennyi lenne az egész.
Az off dolgok szürkéje, és a háttér szürkéje sajnos nagyon hasonló, de nem nagy baj.
Ezeken kívül minden rendben van. Azt nem tudom, hogy a kék fórum hogy jön a zöld többihez, de attól még tetszik. -
Bog
HÁZIGAZDA
ami viszont a cikkek számát illeti, ezt ti magatok (már aki) generáltátok azzal, hogy elképesztően sok cikk jelenik meg ugyanarról mindegyik oldalon.
Ezt nem értem. Mi csak mobil cuccokat tesztelünk, és fordítva is: csak mi tesztelünk ilyeneket. A híreknél lehet, hogy van minimális átfedés, de az én ismereteim szerint ez kizárólag a hazai szolgáltatókkal kapcsolatos dolgokat érinti, amik nálunk egyébként elég ritkák, de hogy a pannon->telenor váltást az IT Café is megírja, az nem hinném, hogy olyan baromira duzzasztaná a tartalmaink számát.
-
RepeatSector
senior tag
AMIKOR ELŐSZÖR MEGLÁTTAM : Hűű de ronda bmeg
és tényleg az előző jobb volt opera minivel -
Integra
titán
ezért mondom, hogy én nem haragszom a ph-ra, mert teljességgel elfogadom a helyzetet, lehet, hogy én se tudnám/akarnám másképp csinálni.
de ergonómiára mindenképp gyúrnék, de valszeg ez csak nekem a vesszőparipám
a sorrend a következő: hirdetők/partnerek, júzer, teljesen evidens, nincsen ezzel baj, ha ügyesen megcsináljátok
ami viszont a cikkek számát illeti, ezt ti magatok (már aki) generáltátok azzal, hogy elképesztően sok cikk jelenik meg ugyanarról mindegyik oldalon. bosszantó. ezt kellene kapásból megszüntetni. szóval elsőnek el kell dönteni, hogy hol jelenjen meg és oda berakni és nem máshova. máris kevesebb a cikk sok esetben. persze értem én, hogy miért kerül az is mindenhova be.. csak nem veszi jól ki magát, mert ez már negatív tartalmú hosszú távon.
-
Napfénysüti
nagyúr
Kicsit még szokni kell, de jó lett az új dizájn.

-
Bog
HÁZIGAZDA
Nézd, ez egy igen sok nézőpontból megközelíthető történet. Egyszerre kell megfelelni a júzernek, a partnereknek, a hirdetőknek. A júzer a sivár tartalmat akarja körítés és keresés nélkül, a partner azt szeretné, ha az ő általa fizetett dolgok jelennének meg fókuszban, a hirdetőknek azt kell látniuk, hogy mennyi a látogató, az oldalletöltés és az oldalon eltöltött idő, a PH-nak, mint kiadónak meg az a fontos, hogy a júzerek ismerjék a lapcsalád összes tartalmát.
Ebből kell kihozni valami mindenki által egységesen fogyaszthatót. Amikor a régi felépítés megalkotásra került, akkor még csak hetente 1-2 cikk ment ki, napi 3 hír, ez röhögve elfért abban az elosztásban. Most normál esetben heti 5 cikk, napi 10 hír, napi 5-6 blogbejegyzés megy élesbe, ezeket el kell helyezni úgy, hogy minden tartalom egyformán fontos.
-
Lenry
félisten
nem, nem mindegy, hogy milyen az oldal
de nem attól lesz szakmai egy hardveroldal, hogy csak az érti, aki álmában is kapcsolási rajzokat lát. mert a mondatodból ez jön le.és nehogy már tizedmásodperc olyan baromi sokat számítson. azért tudtad a régi design-nal gyorsabban megtalálni az infót, mert az évek alatt megszoktad, hogy mit hol találsz. 1 hónap, és itt is megszokod. ennyi
-
Integra
titán
pedig pont, hogy nagyon jót fogalmazott meg.

ebből is látszik, hogy az egész ph nyit a mainstream felé. ilyen a termék életgörbe, teljesen törvényszerű. sajnos. ez van, el kell fogadni.Lenry: ez nem tizedmásodperces különbség. jössz, átsuhansz rajta, és bevágod az infot az agyadban amit kell, amit meg nem, azt már felejted is. most jóval többet kell scrollozni, hogy a lényeget megtaláld és befogadd. ezt hívják többek közt ergonómiának egy weboldal esetén.
de erről felesleges vitatkozni, aki érti, az érti, akinek meg nem fontos, annak úgyis mindegy, hogy milyen az oldal.
csak akkor hagyjuk a szakmai szót el. -
Csak a főoldal lett nem átláthatatlan csak 100x tovább tart elolvasni a híreket,mint régen.
Tudomásul kell venni,hogy akik ilyen oldalakra járnak azok pro user az internetes olvasásban is.Hihetetlen sok információt képesek befogadni 1s alatt.Ha ennél tovább tart nekik lelkileg fáj,hogy időt pazarolnak a kereséssel.Nincs gond a reklámokkal,nincs gond a színösszeállítással vagy ezek megszokhatóak/lehet tenni ellene,de az ellen nem tudunk mit tenni,hogy az ösztönünkbe beépített szemmozgáson kívül eső dolgokat gyorsan elolvassunk.
Attól,hogy még valami logikus,nem biztos,hogy helyes döntés.Főoldalak szerintem nem.
Megértjük,hogy kellett már stb.De azt is meg kéne érteni,hogy van ami rossz lett és változtatni kellene.
Ingyen kapjuk a minőségi tartalmakat.Mi meg ingyen szeretnénk,hogy jobb legyen nektek+nekünk.Mert ha többen néznénk az oldalt az csak jobb.Már eltelelt egy kis idő.Azóta nem sikerült megszokni a PH főoldalát.P*csölnöm kell vele,hogy megtudjam amit akarok.1-2 tizedmásodperc-ről lehet szó,de ez már idegesít.De ezért nem hagyom itt az oldalt,csak nem olvasom ha megtehetem.A furom-ban találok linket a hírhez+tesztet szerencsére.
-
Detros12
tag
szerintem szép lett.
-
Szerintem ez csak megszokás kérdése, semmi több! Vitatkozni tényleg kár! Akinek nem tetszik....szóval nem kötelező az Arénát olvasni!
Nekem kezd tetszeni így, ebben a formájában az oldal! Minden elismerésem a fejlesztőké! (meg persze a tiétek is, hiszen a tartalom is lényeges!)

-
Bling95
őstag
nagyon jó lett

-
tariattila
veterán
olyan szép"androidos" színvilágú lett nem?

-
Inarus
addikt
Így már kissé jobban (meg)értem a dolgot, bár én nem érzem annyira tragikusnak.
"szinte minden cikk megjelenik minden oldalon, sokszor 3 helyen is ugyanaz, csak helyenként átfogalmazva. ez gáz."
Nah, az tényleg gáz. Azért a konkurencia szintjére csak nem jut el a dolog... -
Bocha
HÁZIGAZDA
Ha ketten is félreértettük, akkor még az is lehet, hogy a te szövegalkotásoddal van gond, hm?

Egyrészt: mi nem várunk el tőletek semmit. Mondom, használhat mindenki adblockert, de akkor a világ összes weboldala csődbe fog menni — ha megszűnik a Mobilaréna, én találok új munkahelyet, ti viszont Mobilaréna nélkül maradtok, akkor most döntsd el, hogy kinek mi az érdekes és elvárása és ez alapján mérlegelj kicsit. Hangsúlyozom: az adblocker használat hosszú távon nem nem azt eredményezi, hogy el kell adnom az egyik Ferrarim és vennem kell helyette egy Audit, hanem azt, hogy az internetes lapok csődbe mennek.
Ez tény, nem "elvárás" az olvasók felé. A döntés a tiétek.Elvárások... szóavl alapvetően én csak minimális alázatot várok el. A ti "elvárásaitokról" pedig úgy gondolom, hogy nektek ilyenek felénk nem lehetnek (de vannak és foglalkozunk is velük, rengeteget, csak nyilván kisebb kaliberű kérdésekben). Mi a legjobb tudásunk szerint a tőlünk telhető legjobb tartalmat nyújtjuk, akinek tetszik, olvas minket, akinek nem, az nem olvas, ilyen egyszerű a történet. Öt ember miatt nyilván nem fogunk és nem is tudunk új dizájnt rajzolni — halkan megjegyzem, hogy heti 100 000 egyedi olvasónk van. Ha valaki úgy gondolja, hogy a Mobilaréna jelenlegi formájában, minden igyekezetünk ellenére nem felel meg neki, mi pedig nem tudunk rajta változtatni a dolgon úgy, hogy az megfeleljen neki, akkor nincs más megoldás, mint hogy az illető nem olvas minket többé. Mi pedig szomorúak vagyunk, mert anyagilag pont mindegy nekünk az az 5-10 ember, viszont akármilyen hihetetlen, mi szeretjük a törzsolvasóinkat.
-
kpal
nagyúr
Jók a szinek

-
Z-o-t-y
tag
Ezer éve olvasom az arénát, bár ide csak nem rég regeltem (ahhoz képest) tetszett eddig is, most is, ennek a videónak a vége tetszik, nagyon

-
Integra
titán
nem erről van szó.
ergonómiából zéró a ph karakterkészlete és színe. egyszerűen zavar és nem jó a szemnek.
továbbá tele van tűzdelve, beszúrva a többi oldal linkjeivel, szekcióival, a minél több klikkelés érdekében.
nem igénytelen ez, amit csináltak a srácok, nem ezt mondtam. csak más a céljuk vele, az nekem pedig nem tetszik. nincsen kedvem egyszerűen cikkek után bogarászni, hogy mi és hol van, közben hunyorogni, hogy egyáltalán eltudjam olvasni, és átugorni (scrollozni) az összes reklám linket.ez az újabb lépcső az egész ph bulvárosodása felé, ahogy ezt már megkezdték azzal, hogy szinte minden cikk megjelenik minden oldalon, sokszor 3 helyen is ugyanaz, csak helyenként átfogalmazva. ez gáz.
-
Nemértem ezt a reklámokkal szembeni negativitást.. Én konkrétan úgy sz@rom le, ahogy van. Itt a lapcsaládon belül szerintem ezelőtt se, meg most se zavaró egyáltalán. Sőt, mondok olyat, hogy azt se tudom, hogy hol van reklám, hol nincs. Ha én feljövök, akkor a cikkeket, teszteket, fórumot nézem, nem azt, hogy hol milyen reklám van. Eddig egy nem ugrott még a monitorom közepébe, és egy sem kezdett el indulót játszani, ha feljöttem.
Nem akarok senkinek beszólni, de ha nem tetszik a reklám, nem kell ránézni. Esküszöm nem értem, hogy itt hogy tud zavaró lenni, mikor szinte észre sem venni, ha nem keresi az ember. -
Inarus
addikt
Na ne mááár!
Komolyan azért nem olvasol el egy cikket, mert nem tetszik a kinézete?
Akkor Te:
ad1.) minden vackot elolvasol, ha csillog-villog és tetszik,
ad2.) képes vagy feladni az érdeklődésed valami iránt a külső miatt?
Szerk.: Nem azt mondom, hogy legyen minden igénytelen és fekália, ha a tartalma jó, de azért kicsit túl felszines mostanság a legtöbb dolog megítélése...
-
dqdb
nagyúr
A PH arculatváltásához kísértetiesen hasonló hozzászólásokat olvasok itt is ...
Ha valakinek nem jön be az új főoldalon a társoldalak ajánlóinak elrendezése, akkor itt van egy olyan user JS, ami a PH-n és a Mobilarénán a híreket a bal oldali oszlopba, a társoldalak ajánlóit pedig a jobb oldali oszlopba helyezi át. [link]
Ha valakinek nem jön be az új fórum, akkor itt van egy olyan user JS, ami a lapcsalád összes oldalán a fórumlinkeket a Logoutra irányítja át. [link]
Ha valakinek nem jön be az új fórum, akkor itt van egy olyan user JS, ami a lapcsalád összes oldalán a fórumlinkeket a Gamepodra irányítja át. [link]
Készítettem 1280 pixel szélesre optimalizált user CSS-t is, innen letölthető. [link]
A user JS-eket Firefox (Greasemonkey add-on kell hozzá) és Opera alatt teszteltem, azokon biztosan működnek.
A user CSS-eket Firefox (Stylish add-on kell hozzá) és Opera alatt teszteltem, azokon biztosan működnek.
Valamiért egyszerűbb sírni, ha valami nem tetszik, mint tenni ellene

-
Lirion
addikt
Nekem nagyon tetszik az új design. Szerintem jól átláthato és logikus, az egyetlen gond, hogy opera mini szarul jeleníti meg.
De az már a réginél sem volt tökéletes.. -
Integra
titán
szerencsére sokkal olvashatóbb a szín és karakterkészlet miatt, mint a prohardvere.
de a tördelés, az rettenetes, ahogy a ph-nál is. a ph-ból is jóval kevesebb cikket olvasok el az új arculat óta.. -
Brutális eb
addikt
Nem jön be a friss design ettől függetlenül maga a lap zseniális és köszönöm,hogy van.

-
törölt tag
ha már reklámok szóbakerültek: nekem péládul nem azzal van bajom sosem, hogy egy oldalon reklámok vannak. ha abba belegondol az ember, hogy a fizetős papír alapú magazinok fele jóformán reklám (és itt most még az itthon kaphatók vizonylag szolidak, de külföldön rengeteg olyat láttam, ahol mondjuk a 100 oldalas újságból saccra olyan 30-40 oldal volt értelmes tartalom). a baj azzal szokott lenni (és ezt itt nem feltétlen rátok értem, inkább áltlaánosságban), hogy rengeteg reklámozó cég legyárt valami bannert előre, csillog-villog, ugrál, és végtelenítve ontja magából a képet, rosszabb esetben a hangot is. ezeket a förmedvényeket ugye nem lehet rendesen beilleszteni az oldalba, és idegesítőek is, elvonják a figyelmet a tartalomról (naná, ez a céljuk). szöveges reklámok sosem zavartak, ezért is volt szimpatikus a google rendszere, amíg el nem kezdték ők is a képeket és animációkat nyomni...
PowerBuldog: hát, én az index.hu-ból nem a reklámokat blokkolnám, hanem magát a tartalmat...
-
Syl
nagyúr
válasz
PowerBuldog
üzenetére
Nem akarok én beleszólni semmibe, csak egy szimpla színválasztót szerettem volna. De ez vagy megoldhatatlan feladat, vagy.... Nem tudom.
-
SEFAN84
aktív tag
Nekem nem tetszik az új oldal,mert Opera Minivel nagyon akadozva jön be

-
PowerBuldog
veterán
Magyarán mi felhasználók csak addig vagyunk jók, amíg rákattintgatunk a reklámbannerekre? --> Ezzel meg is kaptam a tegnapi költői kérdésemre a választ. Köszönöm. Písz.
Egyáltalán nem erről van szó. A gond itt van: "ha mi szeretnénk cserébe valamit".
Minek cserébe akarsz egy hosszú ideig tartó fejlesztésbe beleszólni?
Mert a PH-MA tartalmakat ingyenesen kapod. Ez jár azért cserébe, hogy nézegeted a reklám bannereket. Ami mellesleg tényleg az egyik legszolidabb. (meg lehet nézni pl egy Index.hu-t, hogy az hogy néz ki a bannerekkel.)
A PH új külsejének fejlesztése, ha jól emlékszem kb 1 évig tartott, így ebben ha jól sejtem a MA is beletartozott. Ezt már nem lehet nagyon hova módosítani, maximum a fórum színeket csavargatják. -
Syl
nagyúr
Bocha, PowerBuldog
Már bocsi, de baj van a szövegértelmezéssel? Azt írtam, jogos a felháborodás az adblocker használat ügyben! Én fizetnék is egy oldalért, ha ezzel megszűnne a reklám!
A gond az, hogy ti elvártok tőlünk bizonyos dolgokat, de ha mi szeretnénk cserébe valamit, akkor jön a "hisztiznek" meg az "el lehet menni" -
Bocha
HÁZIGAZDA
Nem szabad ezt sarkosan látni (tudom, nem te látod úgy, csak a te hsz-edre válaszolok). Igen, a felhasználóktól annyit elvárunk, hogy ne használjanak adblockert, egyrészt mert a reklámokból tartjuk el magunkat, másrészt mert ingyenesek vagyunk, harmadrészt mert visszafogottan reklámozunk. Szabad adblockert használni, csak meg fog szűnni a Mobilarena és vele az ÖSSZES ingyenes internetes újság, ahol van színvonal.

-
PowerBuldog
veterán
Már ne haragudj, de ingyen várnád a sült galambot? Az oldal szerinted miből finanszírozza magát? A reklámokból. Ha blokkolod őket, akkor kevesebb lehívás érkezik az adott cég reklámjára. Nem feltétlenül kell rákattintani. (Én sem szoktam, mert a többség nem izgat.)
Bog, Bocha és a többiek a hálából nem fognak tudni egy ilyen oldalt fenntartani, fejleszteni, nyereményjátékokat csinálni.Nem akarok személyeskedni, se megsérteni, de szerintem szállj egy kicsit magadba és gondolkodj el ezen.
-
leviske
veterán
Azt hiszem, hogy ide jobban illett ez a dizájn, mint a PH!-ra, vagy egyszerűbben pár apróság miatt jobban el lett találva. Nekem bejön és a felvezetése pedig kifejezetten viccesre sikerült.

-
Norbi21
senior tag
Elsőre nagyon összevisszának tűnt a design a régi után, de így sokadszorra megnézve nagyon jó lett, gratulálok érte
! És boldog szülinapot utólag is 
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG LCD és LED TV-k
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen széket vegyek?
- alza vélemények - tapasztalatok
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Milyen okostelefont vegyek?
- DOOM - The Dark Ages
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- További aktív témák...
- Vivo gyorstöltő adapter kábellel - Szép állapot
- Powerbank Anker Prime, 20100mAh, 220W, QC + PD, Fekete A110BH11
- DJ-I Osmo Mobile 7p 12 hónap Garancia, Fekete Színben
- Üvegfólia,hidrogél fólia: iPhone ,Honor,Google Pixel,,Nothing Phone,Motorola, Samsung telefonokhoz
- 3-in-1 PRÉMIUM USB-C HUB /Samsung Dex, MacBook, Surface, Chromebook ,Huawei,Motorola
- AKCIÓ! Asrock Fatality Z170 Gaming K4 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Apple MacBook Pro 13" M2 (2022) 8GB / 256GB asztroszürke
- Honor Magic6 Lite / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 256GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4306, 100 AKKSI
- Samsung Galaxy S24 Ultra - Titanium Black - 12/512GB - Megkímélt szép állapotban.
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Itt a Mobilarena van a középpontban, ami egyértelműen mobilos oldal.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)