Megújult a Mobilarena

Mint azt bizonyára mindenki észrevette, tegnap este új kinézetet kapott a Mobilarena. Az átállás problémamentesen zajott, délután öt és hat óra között egy múltidéző dizájnt raktunk ki, melyen a jelek szerint mindenki csak mosolygott, valóságnak senki nem hitte — elvégre április elseje volt, a Mobilarena ilyenkor évről-évre megpróbálkozik megviccelni olvasóit, talán páran emlékeznek is a két évvel ezelőtti iMoto-s kamuhírünkre.

A legnagyobb változás természetesen a Mobilarena külsejével kapcsolatban történt, a Prohardver címlapjához hasonló, de annál szemkímélőbb külsőt kapott az oldal. A címlap teljesen megújult, mostantól nem csak a friss és az eggyel régebb cikk látszik felül, hanem a legutóbbi hat darab. Mivel a Mobilarénán gyakorlatilag naponta jelennek meg cikkek, ez a változás nagyon kellett — az adott cikkek több ideig maradnak címlapon, ami több olvasását jelent számukra. A 120 x 90 pixeles képet is lecseréltük, a jelenlegi jóval nagyobb (392 x 175 pixel), ami látványosabb lead-képek kreálását teszi lehetővé számunkra — arról nem is beszélve, hogy a lead-szöveg hosszával sem lesz gondunk ezentúl. A cikkek alatt egy szűrőmező található, ahol nem csak kategóriák, hanem gyártók szerint is lehet szűrni. Itt is van némi újdonság, a gyártók közül eltűnt a Siemens és a Sharp (RIP), helyükre az Acer, az Apple és a Gigabyte került, akik okostelefonon fronton való teljesítményük és az őket övező érdeklődés miatt megérdemlik, hogy saját aloldaluk legyen a Mobilarenán.

Más a kiemelt hírek kezelése is: mostmár nem foglalnak el fölöslegesen helyet a címlapon, mivel úgyis ritkán frissülnek, megtekintésükhöz egy gombot kell megnyomni, ilyenkor az oldal újratöltése nélkül előugranak az elmúlt hetek/hónapok kiemelt hírei. A címlap alján hasonló módon lehet elővarázsolni a kiemelt teszteket, melyek teljesen újak: ide gyűjtjük azokat a (jellemzően technikai jellegű) írásokat, melyekről úgy gondoljuk, hogy mindenképp érdemes elolvasni őket.

A legnagyobb újdonságunk egy új rovat, melyet nemes egyszerűséggel blogok névre kereszteltünk. Két helyről is elérhetők: egyrészt a megújult, továbbfejlesztett és könnyebben használható keresővel büszkélkedő fejlécről, másrészt a címlapon található blog-válogatásból. A főoldalra ugyanis mindig kikerül három blog legutóbbi két-két-két anyaga. A blogok egyelőre  véletlenszerűen kerülnek ki (hogy mindenki megismerje mindet), később a frissülés dátuma lesz a sorrend alapja. Jelenleg hét darab blog fut a Mobilarenán: átkerült a Logoutról a jól ismert szerkesztőségi blog, itt kapott helyet az eddig külön rovatként működő rádióműsor blog, megjelent az árfigyelő rovatot felváltó akciófigyelő blog, a hölgyeket megcélzó, hölgyek által szerkesztett csajmobil blog, az aL Gibson LG-rajongó által fejlesztett LG Mobile blog, az iStyle által támogatott Apple kiegészítők blog, valamint a mindössze egy hónaposra tervezett Sony Ericsson Xperia X10 fejlesztői blog, melyben a készülék fejlődését követjük nyomon. A blogválasztó oldalt ide kattintva lehet elérni. Fontos megjegyezni, hogy még ebben a hónapban indul két roppant érdekes blog, melyekről egyelőre többet nem árulhatunk el. Reményeink szerint a következő egy évben a gyártói blogok száma nőni fog, álmunk az, hogy a jelenlegi számot legalább a duplájára növeljük, hogy minden gyártó rajongója megtalálja kedvencét a blogok között.

Szándékosan hagytam a végére a színeket: ezekhez csak finoman nyúltunk hozzá, elsődleges célunk olvasóink szemének megóvása volt, ezért nem dolgoztunk vakító, rikító színekkel. A másodlagos cél az volt, hogy a Mobilarena "brandjeként" funkcionáló zöld színt megtartsuk, ez úgy gondoljuk, hogy sikerült elérnünk. A fórum színe kicsit jelentősebben változott, reméljük, hogy a szürkéskék árnyalat mindenkinek elnyeri a tetszését, sokat dolgoztunk vele. Itt kell megemlítenem, hogy az oldal végre-valahára középre van igazítva, továbbá az új stílusú táblázatokról (melyekre pár napot még várni kell) is érdemes szólnunk.

A Mobilarena a Prohardver lapcsaládhoz pont öt éve csatlakozott. Ezalatt az öt év alatt oldalunkon közel 1000 készülékteszt és szakmai cikk, 9300 hír, 181 darab videó jelent meg, szakmai fórumunk pedig túlzás nélkül az ország legnagyobbja, negyedmilliónál is több regisztrált felhasználóval rendelkezünk.

Khell Bogdán főszerkesztő, Lovrencsis Attila hírszerkesztő, Papp-Molnár Gábor szerkesztő, valamint moderátoraink, segítőink és a Prohardver lapcsalád többi munkatársa nevében is köszönöm azt, hogy tisztelt olvasóink évek óta minket választanak! Közvetlen és informatív stílusunkat, valamint minden külső erőtől való függetlenségünket természetesen megtartjuk, ráadásul a fejlesztést sem állítjuk le. A dizájnváltás és az új rovatok az első lépést jelentik: pár hónapon belül még egyet lépni fogunk, ami reményeink szerint legalább akkorát fog szólni, mint a mostani.

Üdvözlettel,
Bodnár Csaba
a Mobilarena főszerkesztő-helyettese

 

 

Azóta történt

Hirdetés