- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Fotók, videók mobillal
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
bteebi
veterán
Alapjaiban véve nem értettelek félre, szerintem inkább egy kicsit te értettél félre engem (bár ez alapjaiban véve részletkérdés; nem ez a lényeg). A példámban pont jól kijött, hogy bár a kijelző átmérője a másfélszeresére (tehát a területe több, mint a kétszeresére, a pixelszám pedig majdnem a hatszorosára) nőtt, ráadásul OLED -> LCD (mellesleg az SoC teljesítménye még radikálisabban nőtt...), és mégis egy csomót nőtt a készenléti idő, amit az akkumulátor kapacitásának 33%-os növekedése bőven nem indokol. Persze közben eltelt 3 év...
Amúgy szerintem egy adott SoC fogyasztását már nem nagyon tudod csökkenteni alulfeszeléssel, órajelcsökkentéssel se, akkor már inkább egy másik SoC-t lenne érdemes beletenni, vagy esetleg egy kisebb kijelzőt
.
-
-
DithenS
senior tag
Azért szerintem így is elég erősek a telefonok,jó nem használja ki semmilyen játék a 4 magos teleonokat de ez nem a gyártók hibája,sőt szerintem így is pár játék hihetetlenül brutális ahhoz képest hogy csak egy telefon.
Én legszívesebben azt várnám ha kiadnának egy 20 magos,2.5Ghz-es asztali konzolt amin simán futtnának az ilyen PS4 szintű grafikai játékokHűteni sem kellene vagy csak egy kicsi ventilátorral elég lenne
azért milyen durva lenne már,nem tudom mennyire lenne ez kivitelezhető de az x86 eléggé leáldozott már szerintem.
Persze lehet bugyuta hülyeség az egész és nem is lehetne megvalósítható de így elképzelném hogy milyen kicsi is lenne a PS5 -
bteebi
veterán
Bár tény, hogy a kijelző fogyasztása a leginkább meghatározó, de minden komponens számít
. Az 1 GHz-es, egymagos (Cortex A8) Samsung Wave-em 3,3"-os OLED kijelző mellett, 1500 mAh-s akkumulátorral (nekem) átlagos használat mellett alig húzta 1 napnál tovább, míg a mostani telefonom négymagos, 1,5 GHz-es (Cortex A7) CPU-val, 5"-os FHD (LCD) kijelzővel 2-3 napot, néha 3 napnál kicsivel többet is elmegy úgy, hogy többet netezek rajta (mert ezen már van értelme, mert nagy a kijelző és gyorsan be is tölt) - igaz, 2000 mAh-s akksival, de azért az érezhető, hogy elsősorban nem ez javít az üzemidőn...
-
bteebi
veterán
"meg negy darab buta, lassu"
Azért nem kell lebecsülni azokat a buta magokat se. Lassabb<>lassú. Tény, hogy nem lehet velük világrekordot elérni AnTuTuban meg a többi bencsmárkban, viszont normál használat mellett még kellően gyorsak, és legalább nem kell naponta töltögetni a telefont, hanem elég 2-3 naponta.
Kíváncsi vagyok, hogy mennyit fejlődött az új chip, különösen a fogyasztás szempontjából.
-
vicze
félisten
válasz
Dare2Live #13 üzenetére
Az előrelépést majd a marketing megoldja. A "vetélytársak" "ellen" meg majd a Exynos 6 jön 64bittel egyszer majd valamikor, talán majd a Note 4-be bekerül, meglátjuk.
Samsungnak senki se vetélytárs mivel a külső cégnek eladott példányok elenyészőek, így max. az Apple-lel kell igazából harcolnia, és ott a csatát elvesztette tavaly ősszel elég csúnyán. (ahogy mindeni más) -
"És nem nagyon sok idő/overhead/teljesítményveszteség, mire átáll a rendszer a gyors magokra?"
Ezek a koltsegek tenyleg vannak, de amennyire kepben vagyok, nem olyan sulyosak.
Ami fejleszteskrol Abu irt a cikkben, azok pont arra szolgalnak, hogy ne az legyen, hogy nagy terhelesnel a nagy magok mennek, kis terhelesnel meg a kicsik, aztan ide-oda pakolgatja a processzeket, hanem az, hogy egyszerre tudja hasznalni az OS az osszes magot es a CPU igeny szerint rakja szet a processzeket a kulonbozo magokra.
Ezzel persze az a gond, hogy egeszen eddig mindenki szimmetrikus multiprocesszoros kornyezetben gondolkozott, ez meg asszimetrikus, igy aztan egy csomo dolgot ujra kell gondolni. -
Wyll
őstag
És nem nagyon sok idő/overhead/teljesítményveszteség, mire átáll a rendszer a gyors magokra? Az adatokat átirányítani, a futószalagokat feltölteni, cache, stb.
Persze ha kellően ritkán van erre szükség, akkor ok - tehát milyen gyakran van rá szükség? Egy képernyőtapicskolás is már igénybeveszi?Annyira nem vagyok benne a mobilos hw-ekben, csak hirtelen így felmerült bennem
-
"Epekedve várom már az első olyan játékokat amik végre ki is használják ezeket...."
Akkor valamit felreertettel
Ezek a nyolcmagosok arrol szolnak, hogy van negy darab "rendes" ARM mag, meg negy darab buta, lassu, viszont keveset fogyaszto mag. Vagyis a jatekok ebbol tul sokat nem tudnak profitalni, a dolog sokkal inkabb az energiatakarekossagrol szol, hogy ha nincs semmi extra szamolnivalo, akkor a rendes magokat le lehessen kapcsolni.
-
Mondjuk az a mali t-628 sem gyenge mp6-ban...
-
Crytek
nagyúr
Epekedve várom már az első olyan játékokat amik végre ki is használják ezeket....
-
Maxentius
addikt
Nem 1,6 GHz-en üzemelt az első verzió?
-
korpicschess
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Horgász topik
- Futás, futópályák
- Kuponkunyeráló
- Fotók, videók mobillal
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Samsung Galaxy A54 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest