- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- 165 Hz-es panelt tesztel a OnePlus
- Szuperkijelzővel készül a Huawei Mate 80 RS
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
bteebi
veterán
Alapjaiban véve nem értettelek félre, szerintem inkább egy kicsit te értettél félre engem (bár ez alapjaiban véve részletkérdés; nem ez a lényeg). A példámban pont jól kijött, hogy bár a kijelző átmérője a másfélszeresére (tehát a területe több, mint a kétszeresére, a pixelszám pedig majdnem a hatszorosára) nőtt, ráadásul OLED -> LCD (mellesleg az SoC teljesítménye még radikálisabban nőtt...), és mégis egy csomót nőtt a készenléti idő, amit az akkumulátor kapacitásának 33%-os növekedése bőven nem indokol. Persze közben eltelt 3 év...
Amúgy szerintem egy adott SoC fogyasztását már nem nagyon tudod csökkenteni alulfeszeléssel, órajelcsökkentéssel se, akkor már inkább egy másik SoC-t lenne érdemes beletenni, vagy esetleg egy kisebb kijelzőt
.
-
bteebi
veterán
Bár tény, hogy a kijelző fogyasztása a leginkább meghatározó, de minden komponens számít
. Az 1 GHz-es, egymagos (Cortex A8) Samsung Wave-em 3,3"-os OLED kijelző mellett, 1500 mAh-s akkumulátorral (nekem) átlagos használat mellett alig húzta 1 napnál tovább, míg a mostani telefonom négymagos, 1,5 GHz-es (Cortex A7) CPU-val, 5"-os FHD (LCD) kijelzővel 2-3 napot, néha 3 napnál kicsivel többet is elmegy úgy, hogy többet netezek rajta (mert ezen már van értelme, mert nagy a kijelző és gyorsan be is tölt) - igaz, 2000 mAh-s akksival, de azért az érezhető, hogy elsősorban nem ez javít az üzemidőn...
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 5 3600 BOX - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel I5-6400
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i5-8600K 6-Core 3.6GHz LGA1151 (9M Cache, up to 4.30 GHz) Processzor!
- Intel Core i7-12700 12-Core 3.6GHz LGA1700 (25M Cache, up to 4.90 GHz) Processzor!
- Lenovo T14 Thinkpad G2 FHD IPS i5-1145G7 vPro 4.4Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GL850-B 144Hz QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Eladó karcmentes Honor 20e 4/64GB / kék / 12 hó jótállással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- AKCIÓ! Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest