Hirdetés
- Yettel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Motorola Moto G06 Power – nagyfater új zakót vett
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ed_007
aktív tag
W500-at használok külső monitorral. A notebook belső monitorán általában film vagy valamilyen zenés klip fut, a külső monitoron pedig dolgozom valamilyen irodai alkalmazással.
A processzor (C2D) hőmérséklete mindeközben 80-95 fokos.
Szerintetek ez normális vagy ...? -
Tin
veterán
hát igen, és befutott a cikk is a nyitott irodákról
amelyik cég érti az IT-t és a jelentőségét, annak előnye van.
-
AxBattler
félisten
+1 érv a strapabíróbb laptopok mellett:
Laptopja mentette meg a haláltól
-
Tin
veterán
félelmetes amúgy, ahogy a hozzá nem értők (HR) próbálják ráerőltetni az emberekre a hülyeséget. az open office egy baromság. dolgoztam olyan helyen, ahol majdnem 100-an voltunk egy nagy légtérben, és még csak elválasztó panelek sem voltak. kb annyit tudsz csinálni, hogy fejhallgató, de az sem igazán jó megoldás, mert van, amikor csend kellene, de az meg nincs.
és amikor az emberek hármasával mondanak fel, eszükbe sem jut, hogy ez a munkakörülmények miatt van, ráfogják a piacra, cserélődnek az emberek, romlik a hatásfok. spórolnak az irodákon valamennyit, de sokkal többet buknak az embereken.
hiába, a legtöbb helyen az IT még mindig valami szükséges rossz, a gombnyomogatók társasága, és nem az, ami valójában, az üzlet motorja. -
Tin
veterán
1. ehhez definiálni kéne, mi a "normális" cég, és mi a környezet, illetve a fejlesztendő termék. van, ahol a titkosítás adott, csak az ő (egyen) gépükön lehet dolgozni, akár a vpn-hez token is jár, vagy akár internet-elérés nélküli gépen kell dolgozni a security miatt. és van, ami sokkal szabadabb, kreatívabb, tervezősebb meló, ahol belefér a folyamatos offsite működés. webdesign-nál pl. nyilván egy retina mbp, és felesleges onsite lenni, elég heti 1x bemenni egyeztetni.
2. ahhoz amit most csinál, teljesen passzol ez a fajta fejlesztési módszertan. de egy enterprise környezethez ez nem igazán alkalmazható.
mindenki a saját tapasztalatai alapján beszél, és mindenkinek mások az igényei. nincs "ultimate" megoldás.
-
Xero
nagyúr
válasz
hallador
üzenetére
Az a problémakör itt, hogy:
1. Igaza van abban, hogy a legtöbb normális cégnél szabad teret adnak a fejlesztőnek hogy min dolgozzon. Nyilván ésszerű korlátok között. Az is tény, hogy dev vonalon irgalmatlan magas a MacBook-ok aránya, nem véletlenül. Normális aksi, normális kijelző, normális keyboard (eddig) és gond nélkül futtat/tesztel olyan OS-t amihez éppen úri kedve tartja.2. Én nagyjából képben vagyok azzal, hogy emvy milyen vonalon mozog, szóval csak finoman mosolygok tovább.

-
Tin
veterán
értem, tapasztaltam, majd szépen idővel lemarad a versenyben, amikor elmennek az emberek, és nem érti, mi a gond. sok cég nem ismeri fel az IT jelentését, gombnyomogatóknak hisz embereket, aztán amikor nagy nehezen bevezetnek egy ERP rendszert, és milliárdokat találnak elúszni, elkezdenek gondolkozni.
menj el onnan a francba. annyi a meló, hogy felesleges kínlódnod. akkor szivasd magad, amikor szivatásos időszak van, ne akkor, amikor neked kellene diktálni a feltételeket. -
Tin
veterán
értettem amit mondasz, vagy egy évtizede dolgozom (nyilván nem kizárólag) rdp-vel. mi most fejlesztésről beszéltünk, tehát van kialakítva egy környezet az ügyfélnél, megfelelő számú (akár több tucat) virtuális gép, mindegyik nyilván más funkcionalitással (vannak direkt webre, app-ra vagy bi-ra kihegyezett gépek), és gépenként 3-4 user, itt még nem zavarják egymást, és a szükséges erőforrás is biztosítható. mindenki megkapja, melyik gépen dolgozzon elsődlegesen, a többi megbeszélhető. volt olyan gép, aminek 1.5 év volt az uptime-ja, és dolgoztunk rajta 3-an, folyamatosan. nyilván zárt hálózatban a security patcheknek kevesebb jelentősége volt, de ez most mindegy is.
talán 1-2x voltak is belassulási problémáim, pedig tolom mobilnetről, több különböző hálózatról, dolgozom külföldi, akár amerikai gépekről, a világban különböző vpn szervereken, és megy. oké, nyiléván, ha valaki távoli asztalon dolgozik képszerkesztéssel, az nem szerencsés, mert az egész képet át kell hozni. nyilván a dokumentáció írás, excel szerkesztés, vagy hasonlók sem odavalók, arra tökéletes a laptop, de ahhoz meg nem igazán kell erős gép.
de ehhez az kell, hogy ne a lófütty bt adja a szolgáltatást, hanem rendes szolgáltató, most az mindegy, hogy ms, ibm, vagy akárki. ha kell proci, megy a ticket, és hozzáadják. ha kell ram, azt is.
ne mondd nekem, hogy enterprise környezetben ezt nem lehet megcsinálni. ha meg nem lehet, az nem enterprise, hanem egy vicc.alakíts ki egy ad-t, sok useres környezetet, több alkalmazás szerveres, adatbázisos, esetleg erp rendszeres környezetet a laptopodon. oké, kisalkalmazás fejlesztésnél működhet ez lokálban, vagy akár "kivihető" 1-1 több hétig fejlesztendő kód is onnan lokálba, amíg az ember és kitalálja és megírja az algoritmust, de magában a környezetben dolgozásban ez a munkamódszer ezerszeresen jobban működik, mintha mindenki mindenféle szerver alkalmazásokat pakolna a laptopjára, vagy arról futtatna 2-3 virtuális gépet, tök feleslegesen.
-
Tin
veterán
na de ezt mondom, és teljesen mindegy, hogy mi a technológia, ha a termelékenység romlik, a körülmények rosszak, akkor a dolgozók elégedetlenek, és elmennek többért, máshová. ez elég kockázatos egy olyan időszakban, amikor az IT-ben ekkora a munkaerőhiány.
de nekem persze mindegy. mi fejlesztésről beszéltünk, nem pedig pénzügyesekről, akik rendszert használnak, és szerintem Reggie0 is arról beszélt. egy gépen többszáz fejlesztő meg eléggé hihetetlen.
(#98) Reggie0: ezt sem tudom értelmezni. miért kell internetes elérésen dolgozni ekkora távolságból ennyi embernek ilyen gépen? rakjanak be gépet közelebb, kössenek szerződés normális szolgáltatóval, akinek elég megmondani, mit akarsz, és megmondja az árát. ha ez drága, akkor meg rakjanak be néhány PC-t az alagsorba, és menjen azon a fejlesztés. de "enterprise" környezetben, "multinál"... nem véletlenül mondtam, hogy vicc-multi lehet. de mielőtt mondanád, tudom, hogy vannak ilyen "multik". azoknak kell egy kedves mosoly kíséretében megköszönni az ajánlatot, és elmenni máshová.
-
vicze
félisten
Ő VDH-ról beszél (Desktop Hosting). Nem egy putty vagy RDP-ről szerverre.
Ami mondjuk többnyire Citrox, vagy valamilyen VMWare, ritkábban RDP.Ott szarrá terhelt rendszereken, akár 100-200 ember is dolgozhat 1db szerveren, elég kicsi sávszélesség(relatíve, tehát pl. ADSL) mellett. Általában nem érdekli a cégeket hogy a user szenved, a spórolás fontosabb.
Mondjuk az külön vicces, ha a központ az X ezer kilométerre van, mert ott elég nagy tud lenni a késeltetés. Akár Remote App-on vagy Virtuaisl Desktopon. -
Tin
veterán
ha ööö... most ebbe belepirulok, mert nehéz rá mit mondanom

enterprise környezetben ezt nem nagyon tudom értelmezni. a szolgáltató adja a virtuális gépet, ő menedzseli, telepíti, neki szólsz, ha kell bele még processzormag vagy memória, te pedig használod. vagy ugyanez, akár az ügyfél szervertermében, tőled 100m-re. akár belső hálózaton elérve.
azért nem értem, miről beszélsz, mert egy távoli eléréshez nem kell gigabites netkapcsolat 1ms-os pinggel, és elég sok ilyen gépen dolgoztam már akár elég távoli helyekről is, de néhány kivételtől eltekintve nem szembesültem azzal, amit leírsz.
abban az esetben, amit leírtál, tényleg hülyeség távoli gépen dolgozni, de az egy komolytalan cég, nem kell odamenni dolgozni. netkapcsolat, kényelmes, jól használható "terminál", lehetőleg azért tartalékkal, és ennyi.
-
Tin
veterán
meetingre könnyű 12-13", ügyfélnél dolgozáshoz egy jó tartós 15", otthoni/irodai munkára meg egyébként egy asztali gép 2 jó nagy monitorral. olyan nincs, ami mindet tudja.
szerintem itt mindenki tök mást csinál, ezért mások az igényei

-
hallador
addikt
Szuper, ettől függetlenül nem volt igazad, mert valótlanságot állítottál, ráadásul úgy előtte ezeket leírtam, és még ennek ellenére is...
megszunt a PH-n
egyebkent ja, edukalatlan idiota vagyok, elnezestHát ezt nem én írtam, ha szerinted az vagy, az nem az én dolgom...

Ott az X tablet, ha ami mióta notebook? Vagy szerinted az?
(#87) buherka
Látom neked más nem számít hogy az utolsó szó a tiéd legyen egy vitában.
Össze vissza hülyeségeket irkálsz...

Figyelj, nem tudsz érvelni, és még ráadásul ugyanazt játszottad, el amit a kolléga, nem figyelsz, nem arra válaszolsz, amire kellene, cserébe megpróbálsz butasággal felülkerekedni, szerinted otthon miért tart ott minden ahol, van ötleted?
Ráadásul nekem mindegy srácok.
IGAZADOK VAN
Vágjátok a témát, mindenki más repülő...
-
Tin
veterán
kíváncsivá tettél, hol dolgozol, és mit. komolyan, és no offense.
az nekem is cseppet fura, hogy te választasz gépet, ami elfogadható, ha nem domain-be léptetett gépen dolgozol vagy nem nagyvállalati környezetben.
azok alapján, amiket "elejtesz", leginkább webdesign-ra, vagy hasonlóra kreatív munkára gondolnék, mert tervezni nem lehet "összevissza", a négermunkánál nem adnak ekkora szabadságot, a BI-hoz meg aztán végképp nem egy laptopon fogsz kockákat és riportokat csinálni. kisalkalmazás lehet még, de annak meg ellentmond a 20 perces build.
szóval, elárulod? tényleg kíváncsi vagyok rá, hol lehet ennyire szabadon dolgozni, tengerpartról, egy laptopról és mobilnetről.
-
Dr. Akula
félisten
Valóban, amatőr homeuser kft-kkel nem foglalkozok.
Az írás nem megy - neked. 9 cellás HP 2 órát bírt (aha, persze...), a vékonyka mek meg 4.5x annyit, nyilván, MUHAHA!
Ezt a mesét már egy oviban is mehéz lenne beadni."telen en szivesebben dolgozom egy tengerparton mobilnettel, mintsem hogy bent uljek egy szurke irodaban"
Én is szívesebben furikázok a céges Ferrarimmal, koktéllal a kézben, és pont annyira valós."Amit rohadtul nem ertesz az az, hogy az emberek nem akarnak raallni a laptopjukra."
Amit rohadtul nem vagy képes felfogni még mindig, az az hogy ha rá is lehet állni akkor nem fog minden leejtésnél szanaszéjjel törni, adathordozó sérülni, zsanér leszakadni felnyitáskor, stb. Ha annyira komolyan használnál munkára ilyesmit mint ahogy előadod magad, akkor tudnád hogy a megbízhatóság, tartósság milliószor fontosabb szempont mint a világító alma logó a fedélen. -
hallador
addikt
Igen, és ha visszaolvastál volna, persze, hogy nem tetted meg, vagy csak írnod kellett valamit? megint, akkor ezt én is leírtam már, szóval de igaz, legyél szíves ne P modellt belinkelni, nem pedig leírni amit én is leírtam.. Köszönöm..
Bar megertem, ha inkabb Halladornak hisznek az emberek, mintsem sajat szemuknek

Nem baj, hogy lekerült a neved mellől a szagégő rang, nem megy az olvasás úgy tűnik, Nem baj, csak legalább ne engem találj meg köszi... PISA testen te sem szakértősködtél még mi?

Mielőtt elkezdenél gyerekeskedni a linkelésselm olvass vissza köszi ezt is...
Olvasas nem megy? Sajat tulajdonu gepekrol volt szo, nev szerint egy late 2013 rMBP volt az egyik, es egy HP Zbook G2 a masik, mindketto diszkret GPU-val es 4 CPU maggal.
Te aztán komoly szakértő lehettél, komolyan képes voltál összehasonlítani egy Workstation-t egy konzumer notebookkal, főleg akkumulátor terén, Hallod te miért nem mész el ellenőrnek a bkk-hoz?
-
válasz
Dr. Akula
üzenetére
> "Nalunk mindenki azt vesz, amit akar"
Egyreszt ha jol lattam mas topicokban, jo ideig nem fogsz olyan helyzetbe kerulni, hogy letilthass engem barmilyen ceges halorol
. Masreszt annak, hogy a fejlesztok megvalaszthatjak a munkaeszkozt, nincs sok koze a ceges halohoz.> Tehát egy lemerült aksis HP-t hasonlítasz egy feltöltött mekhez
Olvasas nem megy? Sajat tulajdonu gepekrol volt szo, nev szerint egy late 2013 rMBP volt az egyik, es egy HP Zbook G2 a masik, mindketto diszkret GPU-val es 4 CPU maggal.
> miért notin bohóckodik xeonos workstation helyett?
Mert nem mindig dolgozik mindenki otthonrol (es nem mindig van gyors internethozzaferese a remote desktophoz, tehat pl. telen en szivesebben dolgozom egy tengerparton mobilnettel, mintsem hogy bent uljek egy szurke irodaban).
> Vagy ráállni
Amit rohadtul nem ertesz az az, hogy az emberek nem akarnak raallni a laptopjukra. Es ha valasztani kell akozott, hogy valamire ra lehet allni vagy 3 oraval tovabb megy akkurol, akkor az utobbit valasztjak.
-
-
Dr. Akula
félisten
"Nalunk mindenki azt vesz, amit akar"
Te lennél az első akit letiltanálak a céges hálóról.
"a MBP 7 orat ment, a HP meg 2-t (valami nagy akksival)"
Tehát egy lemerült aksis HP-t hasonlítasz egy feltöltött mekhez, és ebből következtetéseket vonsz le?Egy "nem mindegy, hogy 10 vagy 20 percig fordul a projekt" fejlesztő miért notin bohóckodik xeonos workstation helyett?
"Kevered a terepen haszalt rugged cuccokat meg a fejlesztesre hasznalt gepeket."
Hát tudod, egy régebbi Thinkpaddel ezt is meg lehet csinálni. Vagy ráállni. Nem csoda hogy ez egy meknél elképzelhetetlen, mivel mint mondtam, nem egy ligában játszanak. -
hallador
addikt
Szuper vagy és az olvasás sem megy, nekem T500-ig thinkpadaim voltk, utána T440, és T460 van a kollégámnak egy support cégnél, A Workstation kategóriáról gondolom amit írtam nem sikerült értelmezni, csak így magyarosan, te meg életedben nem láttál azon a gépen kívül más thinkpadet, de legalább arról sikerült megtalálni valami infót ugye?...
Életében még nem látott ilyent élőben.

Te kis jövőbe látó, Te sem...
a belső váza totál alumínium
Tényleg és az alumínium szerinted mennyire merev mi? Önmagában... Látom jártas vagy a miben is? 
(#62) vicze1
Igen de ha jobban megnézed én sem azt írtam, hogy nincs benne fém, hanem ahogyan a kolléga is írta, nyomokban a Lenovo a saját bevallása szerint nem fémből csinálja hanem Carbon-ból, ami nagyon masszív tud lenni, de a Lenovo-nak ez nem sikerült. Nézd a Workstation kategóriánál ahogyan írtam is megmaradt valamiért a Magnézium-alumínium ötvözet. Nem véletlenül szerintem.
-
Tin
veterán
lehet 15"-on is dolgozni, csak felesleges. ha folyton ügyfeles melót végez az ember, akkor rászorul, hogy laptopon dolgozzon, de akkor is jobb, ha valami virtuális gépről megy az egész, amiben van elég cpu és ram, és nem kell kínlódni az egyes helyszíneken: vpn, belogolás, aztán mehet a meló. ki se kell lépni soha. csak kérni még ramot vagy magot, ha kevés. így a laptop csak terminál, és sokkal egyszerűbb az egész. notebookon (mármint a vason) fejleszteni szerintem nem túl hatékony.
Meg kanapen, meg kavezoban, meg vonaton. Valtozik a vilag.
a kanapé még talán, bár ha sokat dolgozol, kell egy jó szék, vagy kicsinálod a derekad. kávézóban, vonaton? komoly melót? nemár...
régen jobb minőségűek voltak a business gépek, és jobb a garanciájuk. mert akkor még ki kellett nyalni a business seggét, ma meg már nem. senki sem dobálja a gépét, de nem hátrány, ha odavered valahova, és nem horpad be. a távoli gépen dolgozás meg... próbáld ki. sokkal egyszerűbb. amúgy mecha billentyűzetem van, de szoktam egy logitechről is dolgozni.
-
> 5 percenként buildel az ember?
nem 5 percenkent, hanem folyamatosan, a modernebb fejlesztoi kornyezetekben
Egyebkent "a 15"-on nem lehet dolgozni" kerdesben szerintem tok igazad van, de egy csomoan nem igy latjak. Marmint en utalok hosszabban laptopon dolgozni, de van, aki siman 13"-os gepen tolja egesz nap. En nem ertem, de lathatolag valakinek jo ez.
> aki fejleszt, az meg asztalnál ül
Meg kanapen, meg kavezoban, meg vonaton. Valtozik a vilag.

Na, de tobbet nem erolkodok, nyilvan Macet csak a buzik vesznek, az uj Thinkpadek mind szarok, regenmindenjobbvolt es az egyetlen valodi felhasznalas az, ha Dr. Akula fem HP gepet dobal a szaharai homoksivatagban uzemelo betonkeveron at a foldre, es bar Halladornak nem sikerul elkapni, de a betonra esve tovabb renderel 3DSMaxban mikozben Tin remote desktopon keresztul egy 10e forintos Logitech billentyuzeten gepelve AD tartomanyba lepteti. A tobbiek meg 'futottak meg'.
-
válasz
Dr. Akula
üzenetére
> Egyáltalán nem mindegy mennyibe kerül,
Persze, hogy nem. Nalunk mindenki azt vesz, amit akar, mert az a lenyeg, hogy jokedvvel (boseggel
) dolgozz, mert ha napi 20 percet megsporolsz azon, hogy azt hasznalod, amit ismersz/szeretsz, akkor mar megerte.> 9 cellás nagy + 3 cellás pótaksival
Hat nemtom, a MBP-mben asszem Ivy i7 volt, a HP-ban meg Haswell i7 (mindketto negymagos), es a MBP 7 orat ment, a HP meg 2-t (valami nagy akksival). Mondjuk a MBP meg melegedett, mint az allat.
> Unix shell az max a linuxosoknak lehet szempont, de ha nagyon kell, már integrálva van a Win10-be is, tehát ez is kiesett.
Hat a szerverek tulnyomo tobbsegen azert az megy. En a Win10-be integraltat is hasznalgatom, de mondjuk a file permission-ok szetesnek alatta.
> Miért jó hogy 4 magos? A magasabb fogyasztáson kívül.
Mert nem mindegy, hogy 10 vagy 20 percig fordul a projekt, vagy hogy a VM mellett marad-e meg masnak. Itthon az asztalon 20 CPU mag van, van egy Dell Ultrabook 2 maggal meg egy HP ZBook 4 maggal, es per pillanat ugy latom, hogy 10 CPU magig siman hasznos a tobb.
A MBP egyik fo gondja most a RAM, 16G-t lehet beletolni csak.
> A mek nem az a kategória, amit a betonkeverő fölött átdobsz a kollégának hogy kapja el, de az se baj ha mellé esik...
Kevered a terepen haszalt rugged cuccokat meg a fejlesztesre hasznalt gepeket.
-
Tin
veterán
beszállhatok? érdekelne, miért fontosak az olyan szempontok egy fejlesztőnél, hogy
- extrém sokáig bírja az akku
- jó nagy felbontású kijelző
- szuperfrankó billentyűzet
- négy mag
- könnyűmegmondom, miért. a régi dellek és főleg thinkpadek billentyűzete jó volt. a mostani szigetes sem szar, de egy 10e-s logitech is jobb nála, konkrétan bármelyiknél. 14-15"-on nem lehet normálisan dolgozni, de ha kell, FHD bőven elég, sőt, az 1680 is. Windowsban értve. ne legyen pwm-es a háttérvilágítás, és kellemes legyen nézni a kijelzőt, és kész. az extrém sokat bíró akku maximum a meetingről meetingre járóknak szempont, de azoknak meg felesleges az erőgép. és itt nem értem a négymagos dolgot sem, mert minek? 5 percenként buildel az ember? eleve távoli erős gépen futtatsz, nem? ha meg nem, akkor sem kell egy ennyire erőgép noti. akkuról menjen el egy 3-4 órás meetinget, és kész. aki tervez, az nem fejleszt (legalábbis egyszerre), aki fejleszt, az meg asztalnál ül.
az én ideális notebookom olyan, mint a régi thinkpadek. csendes, hűvös, nem lehet agyonverni, használható a kijelzője, király a billentyűzete, és 15"-os. és 16:10-es. súlyban meg jobb a könnyebb, de ne menjen a fentiek rovására.
de egyébként: dokkoló (akár kábelekkel), 2 monitor, külső billentyűzet, jó egér, kényelmes szék és asztal. meg egy jó fejhallgató.
-
Dr. Akula
félisten
Egyáltalán nem mindegy mennyibe kerül, főleg ha a semmire dobod ki a luxusprofitot. Kevesebbre többet fizetni az nem biznisz. Piacgazdaságban nem az a szempont hogy mennyit tud ellopni belőle a haver, hanem hogy megéri-e a cucc az árát. Ha van más konkurrencia ami feleannyiért többet tud, akkor nyilván nem. Főleg ha nem 1 főből áll a cég akinek meg kell ezt venni.
És a noti költsége még lehet hogy nem is fáj annyira, de az adatvesztés / időkiesés amit a meghibásodás (leejtés, stb) okoz, az már igen. A mek nem az a kategória, amit a betonkeverő fölött átdobsz a kollégának hogy kapja el, de az se baj ha mellé esik...
- Nemtom mennyit bírhat egy ilyen aksiról, de hogy nem annyit mint a bc-k 9 cellás nagy + 3 cellás pótaksival, az biztos. Főleg ha 4 mag szopja belőlük a delejt.
- Unix shell az max a linuxosoknak lehet szempont, de ha nagyon kell, már integrálva van a Win10-be is, tehát ez is kiesett.
- Jó billentyűzetet ma már nem gyártanak, mindegyik átállt sajnos ere a szigetes szarra, az meg pont ugyanazt tudja mekben is mint a többiben, még a homeuser cuccokban is. Kijelző a jobb bc-kben is ICZO / IPS, a felbontás amiben jobb a mek, már értelmetlenül is. A fele pixelt nem látod ilyen kis felbontáson, de legalább meg kell valamivel hajtani >> csökken a hasznos teljesítmény.
- Miért jó hogy 4 magos? A magasabb fogyasztáson kívül. Nem véletlenül 2 mag + HT az elterjedt még mindig. Ha csak "legyen minél több", akkor meg miért nem 22, mint egy Xeon? Így tök gagyi.
- Minden normális bc noti könnyű. -
válasz
Dr. Akula
üzenetére
Az ara tenyleg tokeletesen mindegy. Ne viccelj, egy fullos barmilyen laptop egy fejleszto par heti koltsege.
Azert hasznalnak MBP-ket, mert
- ez birja legtovabb akksirol
- van *nix shell
- jo a kijelzoje meg egesz jo a billentyuzete
- negymagos
- konnyuEnnyi. Ha tudsz mutatni gepet, ami negymagos es akar megkozelitoleg ennyit elmegy akkurol, akkor hajra.
Most meg morgolodas megy ezerrel, hogy az ujakat elcsesztek, viszont Windowsra csomo embernek maceras atallni.
-
Dr. Akula
félisten
"Nezd, ez azert eleg kis kezdo trollmodszer"
Olyan mint a homokba dugott fejjel "nem, nem, nem, csakazértsem"? Most komolyan, a megnyilvánulásaid után még bizonygatni is kell?Hol a konkrét példa? Hasraütés? Miért nem pont 100%? Pár hipszter fejlesztő magánvéleményénél azért fényévekkel konkrétabb pl. ez vagy ez. És ezek csak random találatok a sokezerből. Egyébként azt tudtad hogy nem ennél az 5-6 cégnél tudnak csak programozni? Elhiszem hogy a világ legmagasabb fizetéseiből telik a legdrágább divatcuccra, ahogy Carmacknak is telt Ferrarira, de ez azért nem a való világ. Ezeknek már kb. az utolsó szempont volt a gép tudása, minősége.
-
válasz
Dr. Akula
üzenetére
> Ááá, dehooogy...

Nezd, ez azert eleg kis kezdo trollmodszer. (Foleg, hogy a forumon eleg sok helyen ekeztem a Maceket, mivel ugye en hasznaltam eleget.)
> Milliónyi listát találsz a googleon az általad feltett kérdésben, a mek ha egyáltalán szerepel valamelyikben, max a futottak még kategóriában.
Konkret pelda: Facebook, Google, Uber, Dropbox. Ezeken a helyeken a fejlesztok >80%-a Mac-en dolgozik. Futottak meg?
Random infok fejlesztoktol:
-
Dr. Akula
félisten
Nem, a mekbúk csak egy túlárazott konzumer sznob cucc. Te mégcsak arra se vetted a fáradtságot hogy egyáltalán valami kamu listával alátámaszd a vélt igazad, a "nem nem és nem" színvonalú tagadás viszont nem helyettesíti a tényeket.
"Nem vagyok Apple fan"
Ááá, dehooogy...
"de tudom, hogy az amcsi tech-oriascegeknel miken dolgoznak a programozok. Mac-en."
A mekes fejlesztők közül?
Milliónyi listát találsz a googleon az általad feltett kérdésben, a mek ha egyáltalán szerepel valamelyikben, max a futottak még kategóriában. Rajtad kívül senki se állította soha hogy ez lenne a business class sztárja. Hogy is lehetne egy olyan kategória győztese, amiben nevezni se tud. Az hogy most a Lenovo is gőzerővel dolgozik azon hogy a Thinkpadet se lehessen bc-nek hívni, nem azt jelenti hogy a mek is felnőtt a szintre, hanem csak azt hogy lassan a Lenovonak se lesz bc gépe. -
Tin
veterán
nyilván nem ugyanolyan, ezért írtam oda zárójelben. a t530-amon többször eltörött a műanyag burkolat, de a t500-al semmi bajom nem volt, leszámítva a zsanért, annak meg az volt a gyengesége. a fémben nem kételkedem, a 30-as sorozatig követtem, ott volt mindig gond, hogy évről évre elvettek a keretből, és csak kisebb részekre jutott, aztán egyszer később úgy rémlik azt olvastam, hogy most visszarakták.
biztos jó a karbon, de gondolom drágább. de mivel nem dobáljuk, akkora jelentősége nincs is, persze legyen benne merevítés, de hogy a belseje is szarabb, anyagminőségben és felhasznált anyagokban is romlott ("kikönnyítették"), a garija is rosszabb lett, miközben valamikor ősszel néztem az árakat, és dobtam egy hátast tőle... hát szóval így már nem.
én most egy 14-es dell-t vennék, ha kellene. de mivel ott a 3 éves, zsírúj t540p, van egy 13-as ultrabook, miközben egyébként egy asztali gépen, és egy ügyfeles w530-on dolgozom, ez egyelőre nem aktuális kérdés.
-
vicze
félisten
"hogy ugyanolyan masszív, mint az előzőek"
Nem, elég nyilvánvaló hogy nem, könnyíteni úgy tudod ha vonyítod az anyagot = törik mint a szar... Ettől még fém marad. Pont ezért kellett már 2 laptopon teljes burkolatot cserélni mert egyszerűen törik, fém ide vagy oda. Ezért lenne jobb a szénszál mindenhol...
Amúgy pont úgy néz ki mindegy belül mint ahogy a képen van, azzal a különbséggel, hogy a lid, az szénszálas és már nem fém.Mellesleg a 8560-on ugyan úgy letörtek a vékonyított fém részek mint a Lenovo-n. Cserébe a kijelző is belehalt az esésbe, jéj fém...
"spill resistant keyboard"
Én ezen mosolygok, mert max. a világítás nélküli az, mindegyik világítós meghalt pár csepptől... -
Tin
veterán
a thinkpad a saját oldalán a rollcage-nél egy T61-es képét rakta be, hogy de ellenálló

biztos van még benne nyomokban, én akár azt is elhiszem (nem), hogy ugyanolyan masszív, mint az előzőek, de nagy jelentősége nincs is, mert senki sem akar táncolni rajta, másrészt a kisebb súly azért tényleg előny. de az építési minősége és az alkalmazott alkatrészek ettől még olcsó szarok... legalábbis az 540-nél még biztos, és a 450-460 sorozat sem annyira tartós, mint kellene neki.
és azzal én sem értek egyet, hogy a lenovo és a dell vagy a hp garija ugyanolyan jó lenne. a dell-ét mindenkitől jobbnak hallottam, aki évtizedek óta használ notikat, a hp-ről pedig a lenovo/hp szervizes mondta, hogy inkább azt venné.
-
buherka
addikt
hallador...fórumtárs mindenkinél többet tud a ThinkPad gépekről.
Szóval felesleges is vele vitába szállni.
Itt van előttem a W541-em, a belső váza totál alumínium, valamint az alsó fenéklemez is alumínium. A T szériánál is ugyan ez van...
Ő csak annyit lát hogy fekete=műanyag.Életében még nem látott ilyent élőben.

-
Tin
veterán
hagyd, felesleges. mi, akik még használtuk a régi TP-ket munkára, tudjuk, milyen volt. kollégám simán ráállt az övére, de biztos emlékszel a lenovo reklámra (vagy arra a számtalan youtube videóra), amiben bizonyítva van, hogy tényleg jó a rollcage. aztán jött a Lenovo, és szépen elkezdte kiszedegetni. az első pár évben, ha jól emlékszem, mindig ment, hogy mennyit tartottak meg belőle, meg a duma, hogy sokkal komolyabb szénszálas anyagokat használnak, de hát kíváncsi lennék, ha ráálnék a t540-re, hány ezredmásodperc alatt roppanna szét.
mindegy, én elhiszem, hogy a mostaniakból mind ilyen, de biztos nem vennék TP-t. ahhoz nagyon nagyot kéne gurítaniuk, hogy visszatérjen a bizalom. -
hallador
addikt
Simán nem jár Lenovo-hoz NBD gari kb mióta a Lenovo megvette az IBM-et, az 12 éve volt, szóval akkor most ez vagy urban legend, vagy még az IBM-es időkből van. Vagy a vevő már eleve így rendelte, akkor viszont az plussz sokba került, nem egy sima vásárlás volt, szóval akkor melyik?
nem, de jobb is, mintha fem lenne
Fentebb a válasz, ez így kicsit kevés érvnek tűnik...
-
hallador
addikt
Igen az EliteBook sorozat pontosan ugyan olyan mint a T-s ThinkPad, égegyadta világon semmi különbség.
Ha az egyik szar akkor a másik is és oda vissza.Legalábbis szerinted lehet, de azért nem egészen van így. Magyarországon a Lenovo T vezet, de máshol már régen nem. Elég csak megnézni a nagyon nagy multikat, a Lenovo-t egyre jobban irtják nem véletlen (AUDI, Porsche, VW, Mercedes, NASA, USA közhivatalok nem sok óriás cégnél van már Lenovo, pedig ezek valamikor használtak). Lehet mondani hogy mennyire egy szinten vannak, magyar kkv pisinél igen, de nagyvállalati szinten nem... Vannak support cégek, akik nyomják még (Dimension Data pl), de gyakorlatilag a legnagyobbak már nem Lenovo-ban utaznak, ha jobban megnézed... Olcsó ezért veszik mint a cukrot, de nem jobb...
Igen jobb, mert a fém (ami valami ultra könnyített magnézium ötvözet) szépen ripityára törik, a szén szál valamennyire rugalmas és elnyeli. De mivel csak a lid szénszálas így az mindegy is.
Akkor most kicsit ellenmondás van megint... A rugalmas, az igencsak ellensége a hordozhatóságnak, és az elektronikának is. Márpedig az újabb T osztály olyan hajlékony, mint egy 100 000 Ft-os Acer. Az lehet, hogy mocskos erős az anyag, ha hajlik, akkor az alaplap, és a kijelző azt nem fogja tolerálni. Valamint azt azért elmagyarázhatnád, hogy a P sorozatos workstation, ami a csúcskategóriát képviseli, és ahol tényleg szükség van a hűtésre, merevítésre miért még mindig fém merevítést tartalmaz a váza 90 %-ban ameddig a T jó ha 10 %-ban tartalmazza már, nem a hyper szuper műanyag "vázat?
"Nem arról van szó, hogy a műanyag olcsó mint a szemét, és még nincs vele annyi probléma sem, nyilván, arról sincs szó, hogy aki lenovo-t vesz az ezekkel nagyon nincs tisztában, a marketing bullshitet meg hagyjuk is most...
Ha 100x leírom, hogy a T fém, gondolom akkor se hiszed el...
Majd szólj ha így fog kinézni ok? :
-
törölt tag
Igen. Az USA nagy piac, de a világ nagy részében Windowst használnak, így inkább ne hasonlítsuk össze az 🍎-t a 🍐-vel. Attól függetlenül amit mostanában az 🍎 produkált a macbook pro-val, az kritikán aluli, lásd akku mizéria, amit elég tróger módon orvosoltak(?) a csatlakozók nullára (csak type c 2db) redukálása, kinek van kedve egy plusz fityegő port replikátorral dolgozni? mindezt B. C. áron. Akkor már inkább egy Surface Pro.
-
válasz
Dr. Akula
üzenetére
> Thinkpad? Latitude?. Nehéz eldönteni.
Nem, a Macbook Pro (ha a nyugati vilagot nezed). Az altalad linkelt oldal egy szerkesztett lista, nem tukrozi a valos elterjedtseget.
A tobbi megjegyzesed csak az informalatlansagodat tukrozi. (Nem vagyok Apple fan, nem is szerettem az egyebkent kimaxolt MBP-met, de tudom, hogy az amcsi tech-oriascegeknel miken dolgoznak a programozok. Mac-en.).
Egyebkent nyilvan nem gyullad ki minden tapcsati, csatlakozobol a regi gepeken volt eleg (Thunderbolt atvisz kb. mindent), az akksi meg a kategoriajaban az egyik legjobb (negymagos gepbol nincs olyan, ami annyi ideig birna akksival, mint pl. egy 2015-os Macbook Pro).
-
Dr. Akula
félisten
"A mekbuk az összes gondja ellenére azért tud egy csomó olyasmit, amit a többiek nem."
Kigyulladó tápcsati? Csatlakozóaljzatok szinte teljes hiánya? Bővíthetetlen aksi? Dokkolás teljes hiánya? Hál istennek ezt egyik másik "konkurrencia" (csak idézőjelben, mert épp a Mac nem játszik azonos ligában) se tudja."Ha az MSI-vel sorolod egy kategóriába, akkor súlyos gondok vannak a realitaserzekkel."
Ezt magyarra lefordítva: jól látom a dolgokat."(Vajon melyik a legnépszerűbb fejlesztői gép per pillanat a világon?"
Thinkpad? Latitude?. Nehéz eldönteni. -
vicze
félisten
Igen az EliteBook sorozat pontosan ugyan olyan mint a T-s ThinkPad, égegyadta világon semmi különbség.
Ha az egyik szar akkor a másik is és oda vissza."nem fém igaz?"
Igen jobb, mert a fém (ami valami ultra könnyített magnézium ötvözet) szépen ripityára törik, a szén szál valamennyire rugalmas és elnyeli. De mivel csak a lid szénszálas így az mindegy is.
Ha 100x leírom, hogy a T fém, gondolom akkor se hiszed el...(#46) Tin: Most írtam le, hogy mind a 3 egyforma.
Volt 8évig Dell-em(4 generáció) és most is megfordul a kezemben, barátnőm 6évig HP-t használt(4 generáció), most épp Lenovok vannak(3 generáció) az adott cégnél. Ég egy adta világon semmi különbséget nem látok, se minőségre se megbízhatóságra. A vékonyítás és súly csökkentés hatására egyre szarabb lesz mindegyik. -
hallador
addikt
A ElitBook az üzleti pont annyira, mint a ThinkPad, ugyan úgy ki lett herélve mint a xx70 után mint a ThinkPad 1:1-ben ugyan az a kiszerelés.
Én erre reagáltam nem tudom Te mire:
HP-tól max. a Z Book értékelhető, de az más kategória, a többi vicc.
Ezt írtad, akkor most mi is van?
Sz hogy mit hiszel egy dolog, nem tudom hányat szedtél ripityára, de épp mostanában jó párat és mindegyik T fém vázas, az hogy a külsőre tartósság miatt műanyag van rakva egy dolog alatta ugyan úgy fém vagy szénszál van.
A p széria fém, a szénszál meg nagyon szép, de a nem fém igaz?
"leveleztél már a lenovo-val?"
Én nem írtam ilyet szóval ezt nem nekem kellett volna írni sztem... Én még az IBM-el leveleztem a Lenovo-val szerencsére már nem....
Én tényleg csak annyit mondom, hogy mindegyik üzleti egy nagy rakat*** tényleg tök egyforma, csak egyéni igények miatt lehet egyik vagy másikat választani.
Igen abban egyetértek veled, hogy minden gyártónak csökkent a minősége, de a HP, Dell tartja magát, a Lenovo meg nem.
(#43) emvy
Minden szerződés kérdése, bármelyik gyártói szerviz kimegy és megcsinálja, ha van olyan support szerződés. Ebben a Dell az első, mert ők azt alapban adják, a többieknél ez komoly zseton.
-
vicze
félisten
??? Nem értem, hogy jön ide, a x360 ról volt szó.
A ElitBook az üzleti pont annyira, mint a ThinkPad, ugyan úgy ki lett herélve mint a xx70 után mint a ThinkPad 1:1-ben ugyan az a kiszerelés."T sorozat konkrétan műanyag"
Sz hogy mit hiszel egy dolog, nem tudom hányat szedtél ripityára, de épp mostanában jó párat és mindegyik T fém vázas, az hogy a külsőre tartósság miatt műanyag van rakva egy dolog alatta ugyan úgy fém vagy szénszál van."leveleztél már a lenovo-val?"
Igen.
Azért késtem le 1x a másnapi szervizt mert basszák nézni az inbox-ot... Inkább felhívom az indiai ügyfélszolgálatot, akkor általában történik is valami. Mikor kijöttek nem volt gond.Én tényleg csak annyit mondom, hogy mindegyik üzleti egy nagy rakat*** tényleg tök egyforma, csak egyéni igények miatt lehet egyik vagy másikat választani.
-
Tin
veterán
nekem cseréltek kijelzőt a T500-ban úgy, hogy konkrétan selejtet raktak bele (csillogott, szerintem megfagyott tároláskor, és kikristályosodott). alig tudtam rávenni őket, hogy inkább tegyék vissza a régit, az legalább használható. leveleztél már a lenovo-val? leszarnak. ismerek céget, aki megunta a szívózásukat, és feladták csomagban nekik az összes hibás notit kínába (tudták, hogy úgyse lesz belőle semmi).
lehet, hogy ez változott már az utóbbi 1 évben, de ha jársz lenovo szervizben, kérdezd meg, mi az ügyfelek véleménye a gariztatásról. mondom, lehet, hogy ez már változott.thinkpadnek semmi előnye nincs. a lenovo-hp-dell hármasból az utolsó kettőt előbb vállalnám be, pedig a hp elég szar volt 5 éve, és azelőtt meg volt olyan dell-em, amin a windows 2 hetente fagyott csonttá (driver).
arra lenne igény, hogy építsenek egy rendes hűtéssel rendelkező, megbízható komponensekből álló gépet 3 kiló alatt, ami nem megy tönkre, nem ég be a kijelzője, nem pukkan el az alaplapja, jó a billentyűzete, és van rajta elég port, meg cserélhető aksis és billentyűzetes. aztán évente nincs más dolguk, minthogy upgrade-elik benne az alaplap-proci-memória hármast. üzleti célra még a vga is tökmindegy, elég ami a prociban van.
ezt szerinted annyira nehéz meglépni? a T61-nél adott volt hozzá MINDEN, mégis képesek voltak egy hulladékot csinálni 3 ciklus alatt a thinkpadből.
-
BoB
veterán
2017, de az 1366x768 pixeles TN képernyő még mindig tart

-
hallador
addikt
Mondjuk hülyeségeket nem kellene írni. A Lenovo 2004 decemberében vette meg az IBM PC üzletágát, ugyan mond már meg akkor miben volt nagyfelbontású IPS panel? Mert semelyik notebook akkoriban nagy szériában nem rendelkezett ilyennel.
A 450/550 T és az utána következők annyival voltak jobbak, hogy megjelent bennük az IPS panel. De minden másban mi sem változott. Ha minőségről van szó, a Lenovo Thinkpad kb 2010 óta nem az ami volt, sokkal lejjebb mentek mint a konkurencia.
3 évet ki fog húzni ez igaz, de abban nem fogadnék, hogy további 3 évet is kihúz majd, mint a tégi IBM gépek. Ellentétben a HP, Dell azonos modelljei nagyobb eséllyel ki fognak húzni 5 - 6 évet.
-
hallador
addikt
Az vicc lenne, mert én éppen egy 820-ast taposok közel 1,5 éve, és ja semmi baja, sőt igen jó. A lenovo na az egy vicc ez igaz.
(#21) emvy
Már melyik ötvenes szériára gondolsz? Mert nem egyértelmű. a Lenovo TP P50 igen az jó, de a T sorozat konkrétan műanyag, amire nem mondanám, hogy jó úton jár. Arról nem beszélve, hogy a külseje kopik mint a fene, meg elszineződik, ha igazán használod. Ez sokminden de nem jó út.
-
vicze
félisten
Amúgy a garival mi a baj? Azonkívül, hogyha nincs alkatrész készleten másnapra jönnek, hacsak nincs ennél jobb szerződésed velük mint cég.
Manapság egy üzleti laptop pont attól üzleti, hogy van rendes gari rá és kb. kérdés nélkül cserélnek mindent, még egyetlen egyszer szívóztak egyből csere volt mindig.
Mint írtam a használhatóság javult, de se az anyagminőség se megbízhatóságot nem kapsz, agyagminőség a súlycsökkentés miatt nem lesz, megbízhatóság meg azért nem mert olcsóbb cserélni, mint a megbízhatót ki kísérletezni.
Thinkpadnak van egy olyan előnye még, hogy 10év múlva is lesz hozzá alkatrész, persze ez kevéseket érint.
-
Tin
veterán
mindegy, mit használnak, kb. mind egykutya, ergo ha kell valami, legalább a thinkpadre van okuk.
egy "erős" (pro) modell kifejlesztése és gyártása talán nem lenne feltétlenül gazdaságos, de a márka hírnevét öregbítené. vagy annyiba kerülne, hogy megérje nekik, teljesen mindegy, marketingre elköltenek ennél sokkal többet.
a laptoppiac megváltozott, persze. régen kiváltság volt egy "drága" laptop, ma viszont csak annak nincs, aki nem akar. a "sebesség" már nem tényező, kb egy mobilon elvégezhető egy átlag dolgozó munkája, és mivel a piac szűkül, és jövőre is el kell adni valamit, nyilván silányra tervezik a gépeket, hogy legyen jövőjük.
de ettől még van egy réteg, ugyanúgy, mint minden létező más eszközben a mosógéptől a tévén át az autóig, aki minőséget akar venni, és hajlandó érte felárat fizetni. meséld el, kihez lehet fordulni ezügyben?
-
L3zl13
nagyúr
Az IBM annyira tudja mi kell az üzletnek, hogy ő maga is Lenovo laptopokat használ. Ha vásárlóként megfelel nekik a Lenovo "minőség". Hidd el, eladásra is megfelelt volna.
Más üzletágakban is nagyon jól látható, hogy mennyi kompromisszumot kész bevállalni az IBM az általa nyújtott szolgáltatások minőségének rovására, csak hogy a költségeket lejjebb vigyék. Pont a szigorú költégcsökkentés/nyereségmaximalizálás irányelvnek köszönhetően váltak meg minden hardver gyártó üzletáguktól. Ha nem adták volna el, akkor is szigorú költségcsökkentési lépéseket vezettek volna be amelyek a minőség rovására mentek volna. Hogy ugyanolyan mértékben romlott volna-e a minőség, mint ahogy történt azt persze nem tudom megjósolni, de hogy az sem lett volna fenékig tejfel az egészen biztos. -
Tin
veterán
az ibm nem kína, és jobban ismerik, mire van szüksége az üzletnek. én tartom, hogy ha ibm maradt volna, akkor ugyan lett volna egy konzumer-biznisz vonal, de megtartották volna a "jól bevált" receptet is. a lenovot sem értem, miért dobta ki a megbízható, jó garis thinkpad vonalat.
vicze1: t500 után lett t530. az szar volt. az t540 is. az egyik ügyfélnél látok t450-eket beégett kijelzővel, meg t460-akat is. jobbak? hangyányival talán, ahogy mondod, de ugyanúgy fos belül.
de sokszor nem ez a gond, hanem az építési minőség. ha kell konzumer vonal, akkor legalább húzzanak fölé egy business-t is, akár "pro" néven, ahol tényleg kiemelt, seggkinyalós gari van, magas építési minőség, és normálisan összeválogatott beltartalom. az üzletnek pont nem a fancy dolgokra, hanem a megbízhatóságra van szüksége. nem mindenkinek fontos a mínusz 2 deka egy rosszabb hűtésért cserébe, vagy a 4K kijelző, ami tele van pixelhibával. a megbízhatóságért meg fizetne árat. de nem úgy, hogy nem lehet biztos abban, hogy 3 év múlva is ugyanazt a garanciális kiszolgálást kapja, mint amikor megvette a gépet. és a lenovo ezt játszotta el, de nagyon rútul: a bizalmat.
a végéhez pedig: szerinted miért vettem ultrabookot? ugyanúgy "gagyi", mint a thinkpad, de ugyanazt is tudja, cserébe nem kell 2x akkora súlyt cipelnem. szívesen vennék én "pro" thinkpadet drágán, és cserélném 3 évente, ha bíznék benne. de pontosan annyira bízom benne, mint egy acer-ben.
-
vicze
félisten
A Tx4x messze a legrosszabb Thinkpad sorozat. A 5 és a 6-os sokkal jobb lett, mondjuk nem megbírhatóságban csak használhatóságban, de "it's something".
A megbízhatóság egyik gyártónál se lesz olyan, amilyen mert az ipar túl gyors tempót vett fel, hogy egy végletekig kitesztelt és jó képet rakja le. Ehhez jön a vékonyítási mánia.
Gondolj bele, ha a CPU megjelenése után 3hónappal jön az új generáció egy olyan technológiával ami még consumer piacon el se érhető, akkor azon mennyi tesztelés volt? Csak az fél év mire a BIOS értelmesen működik. Futószalag gépek, jobb garival és kb. ennyi. (Mondjuk egy cégnek ennyi pont elég.)És sajnos igenis a userek többsége a kisebb sújt és vékonyabb laptopot akarja mint a megbízhatóságot, ami rétegigény lett, az már max. egy Precision szinten van még vagy már ott se.
-
L3zl13
nagyúr
"de ha a thinkpad még mindig ibm lenne, akkor ezekből is minőségi kerülne bele"
Ebben tévedsz szerintem. Talán nem ilyen hirtelen lett volna a váltás, de az IBM pont ugyanígy leamortizálta volna a minőséget ahogy történt. Ahogy a konkurenciánál is látható, jelenleg senki nem érzi fontosnak hogy a business gépek magasabb áráért cserébe az megbízhatóságot nyújtson.
Maga az eladás is azt mutatja szerintem, hogy maga az IBM is lesz@rta már a korábban felépített presztizst és beáldozta egy kis gyors profitért.
-
Tin
veterán
nézd, régen az ember, ha egy megbízható, jó szervizháttérrel rendelkező, igazi business class notit akart venni, akkor megvette a thinkpadet. drága volt, nem fancy, de megbíztál benne, és ha gond volt, megcsinálták rendesen. de nem volt gond.
van egy t540p-m, összesen kb 15 töltési ciklussal és nettó 1 hónapot használtam. az akkuja szerintem cellazárlatos (kb 70%-os), a borítását cserélték, mert megrepedt, a kijelzőjét cserélték, mert foltosra égett a háttérvilágítása, az alaplapját cserélték, mert elszállt a LAN port. a gép úgy néz ki, mintha tök új lenne, és hát gyakorlatilag az is. most járt le róla a gari. nem használom, mert nem bízom benne. egyébként nem vettem, hanem csereként kaptam egy 4x javított t530 után, amikor az asztalra csaptam. (és ez csak egy példa, dolgozom/tam multiknál, ahogy többezer thinkpad van használatban, és látom, milyenek)
leszarom a TN panelt, még a PWM-et is, max fényerőn se annyira durvák még ezek, de hogy ilyen mocsadék ipari hulladékot gyártsanak business class néven, hogy ennyire selejt alkatrészekkel szereljenek össze gépet, nem beszélve arról, hogy garanciában IS selejtet építenek be cserealkatrészként, az számomra elfogadhatatlan.
a gépen dolgozni akarok, nem attól parázni, hogy mikor száll el, és aztán hogyan aláz meg a lenovo azzal, hogy nekem kell harcolnom azért, hogy javítsák meg.
és egyébként a rendes kijelző, meg hasonló dolgok egyszerűen fejlődéssel járó dolgok. persze, hogy legyen benne egy minőségi ips kijelző, billentyűzet háttérvilágítás, meg hasonló dolgok, de ha a thinkpad még mindig ibm lenne, akkor ezekből is minőségi kerülne bele, nem pedig a legalja hulladék. és meg lenne építve, üzleti célra. lehet, hogy még a mostaninál is drágább lenne, de kit érdekel, ha mellé az ember megkapja azt, amire szüksége van. a thinkpaddel már 5 éve nem kapja meg. tudod mit vettem tartalék gépnek? egy asus-t! vágod? egy szaros asus ultrabookot, mert még az is minőségibb, mint egy thinkpad. azt sem használom, mert ügyfélgépen dolgozom, de ha hirtelen kellene, abban legalább megbízom. és feleannyi volt, mint a TP, árban és súlyban is, miközben valós teljesítményben meg nem sokkal van mögötte. vicc...
-
törölt tag
Ide az IBM kéne újra, hogy visszavigyék a gödörből a Thinkpad szériát. A mai napig nyúzok egy X201Tab-ot, az még össze van rakva, és normális HW van benne, normális dokkolóval. A másik gép ami itthon van a T420, már mutat minőségi visszacsúszást a T400-tól, a többit már csak megnéztem, és ignoráltam. Pedig időszerű cserélni mindkét gépet, és elég tanácstalan vagyok, mert jelen állás szerint most sem lesz Thinkpad, és a többi Buissness Class osztályban sincs olyan, amire jó szívvel tudnék nézni, mint tartósan nyúzható eszköz.
-
A sok siras ellenere egy X260 nem kevesbe massziv, mint egy X201, mondjuk. A melypont a 30-as es 40-es sorozat volt; a 30-as a megepitesben, a 40-es a beviteli eszkozoben.
Arrol is erdemes beszelni, hogy mondjuk mostmar lehet Lenovo szubnotit venni ugy, hogy a fejedet 2 centivel oldalra mozgatva meg mindig olvashato a kijelzo (szemben a hiresen fos TN panelekkel, amikkel a regi szeriakat szereltek), esatobbi. Szoval az IBM-es idokben sem volt minden kerites kolbaszbol.
-
Apollyon
Korrektor
Szóval idén is a P70 lesz az egyetlen ThinkPad-nek nevezhető gép.
-
gergejly
aktív tag
jól láttam a képen, hogy a t470 kapott numerikus billenytyűket?
-
válasz
Dr. Akula
üzenetére
A mekbuk az összes gondja ellenére azért tud egy csomó olyasmit, amit a többiek nem. Ha az MSI-vel sorolod egy kategóriába, akkor súlyos gondok vannak a realitaserzekkel. (Vajon melyik a legnépszerűbb fejlesztői gép per pillanat a világon?)
De remélem, hogy a Lenovo most összeszedi magát; a régi motorosok muhisztije ellenére a Lenovo jó úton jár az 50-es széria óta.
-
vicze
félisten
TP13 = 1 év gari = nem Thinkpad.
@Dr. Akula: Mindenre van opció pont olyat vehetsz amilyet akarsz...
@adorjant: Csak a T470s-nél opció az ezüst a többinél nem.
A TB3 nagyon kellett már elég sok problémát megold. Az Ocante opcióra eléggé kíváncsi leszek ha elérhetővé válik.
-
pampika
őstag
válasz
Blindmouse
üzenetére
óriási nagy +1
-
adorjant
őstag
Az ezüst T470p nálam leverte a biztosítékot

-
Dr. Akula
félisten
OMG, még mindig nem tudnak továbblépni a hátracsúszós kijelzőn... Legalább a RAM foglalat is maradt kemény 1 db? És remélem a "dokkoló" is csak egy USB-s rádugható doboz lesz csak. Csak hogy ez is jó szar sorozat lehessen. RIP Thinkpad.

-
kraftxld
félisten
Ez biztos jó így a cikkben? "A következő hasznos fejlesztés az USB-C és különösen a Thunderbolt 3 megjelenése, amivel a T470 és 470s, illetve a T450 és 450s modelleken találkozhatunk."
-
Blindmouse
senior tag
Nem esett le nekik, hogy a TP vásárló olyan mint a porsche vásárló.
Amikor új 911-et kérnek, akkor egy olyan 911-et kérnek mint a régi, csak most jön ki a gyárból.
Komolyan, rakjanak bele egy X220 vagy egy T500 házába egy új lapot, meg procit, és ennyi. -
AxBattler
félisten
Közben találtam NBC tesztet: szerencsére 2 DIMM slot van, és kérhető 1080p-s IPS kijelzővel is, viszont háttértárnak csak 1db M.2 port található benne, és az üzemidőtől sem vagyok elájulva. i5 helyett szívesen látnék benne egy N-es, 4 magos Pentium-ot, azzal biztos tovább ketyegne, és elfutna talán passzívan is.
-
Wombath
HÁZIGAZDA
Sajnos nem úgy tűnik, az opciók 4,8 illetve 16 GB DDR4 RAM lesznek, ami eléggé arra utal, hogy egy modulnyi helyre számíthatunk (ami valószínűleg forrasztott is).
A ThinkPad 13 pedig nem az Edge helyett van, hanem mellett. Ez inkább a hordozhatóságra van kihegyezve, de nyilván az árhatárok betartásával

-
ronroli
tag
Remélem maradt a pár évvel ezelőtt bejáratott színvonal, már annak is örülni kell, ha nem romlott.
Magam részéről a T470 már esélyes a 440 váltására, megszoktam a fekete kockát, nem kell nekem csicsa.
Csak az a Windows Android (Win10) ne lenne... Az még egyszer rávesz arra, hogy almát vegyekKíváncsi leszek, hogy mi lesz az L-sorozat alja, abból mindig kijön valami nagyon olcsósított darab. Megvenni nem fogom, pedig nem rossz vételek, csak kivágtak belőlük néhány funkciót.
-
AxBattler
félisten
X270-be belefért már végre egy második DIMM foglalat?
Ez a TP13 az Edge gépek leszármazottja? Csak mert szimpatikus jószág... -
Tin
veterán
régen lógó nyelvvel vártam az új thinkpad modelleket, most meg végig sem olvastam a cikket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Yettel topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Parfüm topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Apple MacBook
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Crimson Desert
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 11 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4411, 100% Akksi
- Asus BTF White GAMING PC! 7800X3D / RTX 5070 Ti / B850 / 32GB 6000MHz / 2TB NVMe / 850w Gold!
- Apple iPhone Air 512GB Bontatlan Független Összes Szín / 27% áfás ár
- Lenovo 40AH és 40A1 dokkoló, töltő is.
- Bontatlan Moleskine Smart Writing Set Ellipse digitális e papír füzet / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Azért késtem le 1x a másnapi szervizt mert basszák nézni az inbox-ot... Inkább felhívom az indiai ügyfélszolgálatot, akkor általában történik is valami. Mikor kijöttek nem volt gond.