- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Redmi Note 13 4G
- Yettel topik
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- OnePlus 7T Pro - árban is a csúcson
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
hallador
addikt
Igen mert eleve a *nix kernelek mennyire vannak elterjedve desktopon? Semennyire az hogy én pl azt használok ahol tudok még erősen 2-3 %on áll. Ha az Applere gondoltál annak a BSD-hez már vajmi kevés köze van. A Darwin amit az Apple az IphoneOS alapja tartalmaz ugyan BSD-ből valamennyit de az már szerintem nem annyira BSD. Megnézve az Openstep, NextStep, Darwin vonalat. Ennyi erővel a Xenix is BSD csak mégsem.
-
hallador
addikt
Illetve nem tudjuk, mert a BSD semmilyen szinten nincs előtérben. Valamint még sem közelíti a Linux kernel népszerűségét. Max nagyon kis embedded rendszereknél, ahol a Linux lassan átveszi a stafétát. Nem véletlenül nem BSD alapúak azok az appliancek sem amit a HPE, DELL, IBM, LENOVO, CISCO, FUJITSU és még ki tudja mennyi gyártó terméke, legyen az ipmi, vagy központi management szoftver, vagy épp Virtualizáció hívják VMware-nek vagy XEN-ek vagy KVMnek. Persze nem csak az alap szoftver hanem, hanem az összes alkalmazás szoftver is Linux alapú, hívják azt Photon OS-nek, OneView-nak, vagy Vrops-nek, esetleg bármely Cisco appliancek. Szóval persze szép a BSD de nagyon réteg termék lett, akár az elmúlt 10 évvel ezelőtti állapotokhoz képest is.
Látatlanban a Linux elterjedése, népszerűsége látatlanban a 100*orosa a BSD-jének. Mind három esetében.
Ebből adódóan a fejlesztése is családiasabb lehet.
Én még mindig tartom azt, hogy tudják mit csinálnak. Különben nem így lenne ahogy most van. -
hallador
addikt
Tök jó, hogy megpróbálod egy egész nemzetre ráhúzni ezt a mentalitást.
Pont hogy nem!
hogy a magyarnak kuss a neve.
Tehát ha jól értem, akkor Lengyelország, Csehország, Szlovákia, Magyarország, Románia kompletten magyar, vagy nem nagyon értem, most mire írtad ezt? Mert én nem írtam ilyet, de nem is gondoltam ilyet.
Ha jobban megnézed, akkor itt ebben a fórumban is, van egy pár kernelfejlesztő, vagy nagyon közel van a tűzhöz, akik teljesen jó leírták mi a helyzet, ja és véletlenül magyarok.
Így nem értem, hogy miről írsz.A fejlesztők felelősség vállalását (hogy példát mutassak: én itt csak az érintett PR-ek committerjeire/reviewerjeire gondolok) meg a szakmaiságát pedig pont ezután a cikk után nem firtatnám tovább.
Szerintem ez meg nem így van. Igen is szakmai.
Ha jobban megnézem, akkor eddig a Linux mint operációs rendszer a legsikeresebb, így hár bármennyire is szeretném megcáfolni amit írsz nincs szükség rá. Az élet már megcáfolta.
Én szeretem a Linux-ot ahol tudok azt használok, és hát működik. Szeretem azt a kultúrát, amit képvisel, szeretem a LUG kultúrát, legyen bárhol a világon, mert értelmet ad annak a világnak amit a 70-es években a UNIX nagyjai képviseltek. Ez van. Nincs mit ezen szépíteni.
Sajnos jellemzően ez USA, Kanada, és Nyugat-Európa államaiban van. Szóval ez sokkal jobb szerintem mert nem csak kereskedelmet ad, hanem közösséget is. Ami sok esetben szociális közösséget is jelent, FONTOS!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch 2
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- EA Sports WRC '23
- Xbox Series X|S
- Óvodások homokozója
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- DUNE médialejátszók topicja
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Ingatlanos topic!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
- Olcsó laptop! Lenovo Ideapad R3 3250U / 8GB RAM / 128Gb SSD!
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel 4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG STRIX G15 G513IH Gamer notebook - R7 4800H 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1650 4GB WIN
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 3080 / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest