- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Milyen GPS-t vegyek?
- Magisk
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rickazoid
addikt
A szöveg, meg eleve a képi elemek megjelenítései a DE-től függnek. LXDE ebben nem jeleskedik, XFCE a fogjuk rá kategória de normális, hegesztés nélküli megjelenítéshez KDE vagy GNOME kell. És ez valóban disztribúció független, hisz ugyanonnan származik a forrása a DE-knek. Persze azért komolyabb disztribúciók optimalizálnak, még Arch Linuxra sem tolják fel a stabil tárolókba egyből az új csomagokat, pedig ez egy rolling release disztró és állandóan frissen tartottnak van szánva. Mondjuk emiatti problémába már vagy fél éve nem futottam bele. Leszámítva az AMD videodriver okozta gondokat, ahhoz két egyedi tároló kell (catalyst és xorg110), mert a hivatalos aktuális driver sosem kompatibilis az aktuális xorg-serverekkel (van legalább 1 hónap csúszás mindig), a nem nyílt driver meg sz*r.
Viszont az NVidia... de szépen is működik egy tőlük származó videokártya...
Egyébként nem a vas nem jó, a web lett túl erőforrásigényes. Régen rossz, ha több száz MB-ot is megehet a RAM-ból egy weboldal... de ugye ez azért van, mert asztali környezetben úgyis van ma már minimum 4 GB RAM, két magos 2 GHz-es processzor, közepes videokártya, mindezek jórészt kihasználatlanok az op.rendszer által.. minek törjék tehát magukat a webfejlesztők, hogy kevesebb erőforrást igényeljen az oldaluk?
Költői kérdés volt. -
Rickazoid
addikt
válasz
joysefke #115 üzenetére
Az internetes korszakban a TV-től eltávolodottaknak (mint én is) tényleg nem ér már semmit, de pár éve még hasznos funkció volt. Amikor négy műszakban dolgoztam például nagyon jól jött, hogy sosem kellett aggódnom a néhágy általam nézett sorozat miatt, be volt állítva az időzített felvétel mindig és akkor néztem meg, amikor ráértem. De a time-shift is jól jött, amikor már átszoktam erre a videonézésre és később valós időben sugárzott adást néztem, jó volt a lehetőség, hogy megállítható, mintha csak videót néznék. Nem ritkán éltem vele.
Szóval nagyon hasznos, ha valaki TV-zik. -
Rickazoid
addikt
Feltételezem nem Facebook, Google+ és YouTube együttes használatára kell gondolni Firefox alatt, mindezt a GNOME-Shell "tetején", hanem mondjuk statikus oldalak nézegetésére UZBL alatt, LXDE-t vagy még egyszerűbb DE-t futtatva, esetleg nem statikus oldalakat nézegetve, de szűrt szkriptekkel, valamint szóba jöhet FTP kapcsolat, letöltés wgettel, torrent, magnet link, e-mail mondjuk Alpine-nal, Skype, stb.
-
Rickazoid
addikt
Bizony, egy Arch Linux erre tökéletes. Azt hiszem én veszek egy ilyet, amint lehet rendelni..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Bittorrent topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Path of Exile (ARPG)
- LEGO klub
- Linux kezdőknek
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Formula-1 humoros
- További aktív témák...
- GAMER PC : RYZEN 5 4500 / 16GB DDR4 / ASUS RX 480 8GB / WiFi / Bluetooth / 512GB M.2 SSD / 500GB HDD
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Topping A70 Pro fejhallgató erősítő
- Topping D70 Pro Octo DAC
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged