- Mobil flották
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Z Fold3 5G - foldi evolúció
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Apple Whatch SE 2.generáció
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S10 és S10+ duplateszt
- Google Pixel topik
- 4 mm alá fogyhat a Galaxy Z Fold7
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
buvartacsko #48 üzenetére
Látom "képben vagy" Kurvára nem így van. Ha már egyszer megtörtént a párosítás és kommunikál a két eszköz, onnantól nem fog semmi sem hozzá csatlakozni, és nem is tudod megzavarni, eleve kódolt és titkosított az egész. Gratulálok a széleskörű műszaki hozzá nem értésedhez, és még bizonygatod is, milyen tájékozatlan vagy. Olvasgassál kicsit jó? Akkor talán nem égeted magad annyira le.
-
válasz
buvartacsko #46 üzenetére
Hát... Ja
Viccen kívül:
Például a Sony fejese azért ér annyit, mert kib*** jól szól, vezeték nélküli, ráadásul még egyéb más extrát is nyújt.
Ilyen hangzáshoz kell ez a méret, így akinek ez túl nagy, az tisztában van azzal, hogy egy sima füles a méretéből adódóan kompromisszumokkal jár, főleg hangzásban.
Ez akkora különbséget jelent minőségben, hogy igazából egy tíz-húszezer forintnál drágább fülesre nincs értelme pénzt áldozni.Ebben a kategóriában az AirPods mit nyújt, amit a konkurencia nem?
- Egy olyan vezetékmentes megoldást, amivel megspórolsz kemény egy érintést.
-Apple által tervezett f*tyma dizájntMindezt kb. 40-50ezres felárért cserébe.
Magyarul, nem a hangzás miatt, hanem az Alma, iletve az érintés spórolása miatt adsz ki háromszor több pénzt a fülesért.
-
buvartacsko
addikt
válasz
buvartacsko #46 üzenetére
Update: "Jelenleg csak ez a cucc támogatja az általad említett funkciót."
Nem, nem csak az AirPods tudja, a beats több termékében megtalálható már az W1 chipje, és ugyanígy működnek.
Bizonyára nektek van igazatok, és jobb a párosítgatás meg a fülessel közel hajolás a telefonhoz vagy a laptophoz, mint csak simán 2 kattintással kiválasztani a forrás gépen a fülest.
-
buvartacsko
addikt
válasz
#96302336 #45 üzenetére
Jólvan elmondom lépésekben:
kiveszed az AirPodsot a dobozból, nem kell érinteni, meg hasonló baromságokat csinálni, csak kinyitod a dobozát, a telefonon instant megjelenik a párosítás gomb, rányomsz, innentől kezdve nem kell kivenni a telefont a zsebedből (nem kell úgy tenni mintha telefonálnál) hanem ha kinyitod az AirPods dobozka tetejét már csatlakzott instant a telefonhoz, berakod a füledbe amit érzékel és elkezd a zene szólni.
Mi történik ha mondjuk a Watchomon, iPademen, Mac-emen vagy az iPodomon akarom hallgatni a zenét úgy hogy azok még soha nem léptek kapcsolatba a fülessel? Semmi, mivel az iPhoneal párosításra került, innentől felhúzom a control centert a másik iOS deviceon, vagy a Mac-en rámegyek a hangerő gombra a menu baron, és kiválasztom az AirPodsomat, (úgy hogy közben akár szólhat a zene az iPhoneról) és instant az lesz a forrás ahol ezt megtettem.
Mi tudja ezt? Ja semmi, ha másik eszközhöz akarod csatlakoztatni akkor nyomj hosszan ezt, vagy azt, várd meg ameddig megtalálja, akkor csatlakozás, közben idióta gagyi kínai csipogó hangok... köszi de nem.
Vagy azt nem mondod hogy tudlak szivatni azzal a vonaton, hogy közel tartom a telefonom a fülesedhez és simán csatlakozik az enyémre és berakhatok neked egy kis zámbódzsimit?
Azért valljuk be ez nem annyira jó így.
Mindezek után bocsi, de a kutya se akar majd szívni azzal hogy közel tartsuk ehhez meg ahhoz.
Linkeltem egy videót fentebb ahol megnézheted, hogy hogyan működik ez a valóságban.
Van az iPhoneban is NFC, csak fizetésre használatos.
-
buvartacsko
addikt
válasz
Dr. 444Hertz #44 üzenetére
Értem, szóval birka vagyok ha megveszem a számomra megfelelő tudással bíró fülest, ami még mindig olcsóbb mint a konkurencia hasonló termékei, de nem vagyok birka ha megveszem ezt a 65 ezres fülest ami számomra méretben és tudásban sem felel meg, és még drágább is, valamint ahogy látom egy feltöltéssel még kevesebbet is bír mint az AirPods. Hát ez csudaszupi.
-
törölt tag
válasz
buvartacsko #41 üzenetére
Tudod mi az az NFC? Ja, nem, mert nem tud olyant az iPhone. Magyarán fingod sincs, hogy csak egyszer, ismétlem egyszer kell a telefonhoz, vagy a tablethez az nfc területhez érinteni a cuccot, és onnantól mindenféle hókuszpókusz, menü turkálás nélkül működik a cucc. Az általad linkelt kapcsolgatási bullshit egy égés. Annyi volt a kapcsolódás a fejesemmel, hogy felvettem a fejemre odaraktam a telefont, mintha telefonálnék, és MEDZSIK! már szólt is a fejes. Másodszor már csak be kellett kapcsolni a fejest, és működik.
Egy képpel megmutatom, mennyi a kapcsolódás:
És az összes nfc képes fül fej, és egyéb audio termék tudja ezt. De nem baj, majd az iPhone8-ban mint innovációs feature megjelenik talán. Bár kötve hiszem, hiszen ez a technológia még csak hatéves, és még túl új, hogy bekerüljön az imádott rendszeretekbe. -
válasz
Én se tudlak igazán megérteni.
Jelenleg csak ez a cucc támogatja az általad említett funkciót.
Ha emiatt (az egyetlen "kényelmes") tulajdonság miatt neked megéri annyit kidobni ezért a füldíszért, amennyiért mondjuk egy ilyet tudnál magadnak venni, hát egészségedre
Bár kinek a pap, kinek a papnő.... -
vicze
félisten
válasz
"Az NFC-s csatlakozás ehhez képest kényelmetlen"
Finom nincs hogy működik az NFC párosítás de fikázod, ja igen Apple termékekben nem tudod semmire használni az NFC-t...
NFC párostás annyi, hogy a headszetet be kell kapcsolni és 1x közel viszed a teló NFC antenájához, és nyomsz egy igent ennyi csatlakozot.
Konkrétan egyszerübb mint az Apple megoldása, mert ők korlátozzák magukat és a felhasználókat is inkább.Komolyan a beszükültség néha elég fájdalmas formákat ölt...
-
buvartacsko
addikt
válasz
#96302336 #38 üzenetére
Neked akkor nem megfelelő, nekem viszont tökéletes minden szempontból. Akkor miről beszélünk? Minek vagy itt?
Ezt melyik általad istenített NFC cucc tudja ezt?
Tudod hogy ahhoz amit az AirPods tud, nem kell 2 miliméterre lenni a két eszköznek egymástól?
Az NFC-s csatlakozás ehhez képest kényelmetlen.
-
vicze
félisten
Akkor bedobom azt, hogy Siri nélkül nem lehet vezérelni, csak Play/Pause. Siri net nélkül nem működik = net nélkül nem tudsz számot váltani csak a telefonon.
Fő a kényelem!
-
törölt tag
válasz
buvartacsko #37 üzenetére
5 óra nekem kevés. (jó lesz az kevesebbnek is az akár 5 óra üzemidő) Nem csak akkor használok fülest, ha A-ból B-be megyek, hanem elég sokszor. Még otthon is, ha nem akarok zavarni senkit. Vezetékes fülest jóval ritkábban használok, azt is inkább csak otthoni minőségi zenehallgatásra. Bár, mióta megvan a BT fejesem, azóta egyre ritkább a vezetékes zenehallgatás, és jóval gyakrabban használom a hifihez és a mobilhoz is. De az egy teljes értékű fejhallgató, ami több, mint 20 órát bír egy töltéssel, a papírja szerint. (szintén, maximumon szerintem kevesebb, nem néztem, de nem 5, hanem sokkal több.) Még sosem sikerült lemeríteni. Főleg akkor kevés az 5 óra, ha játékkal is nyúzom a rendszert. Azért fenntartani külön BT fejhallgatót és fülhallgatót elég költséges. Tény, hogy nagyon kényelmes a drótnélküliség, de a fülbe dugható teljesen vezetékmentes rendszerek mindig jóval több kompromisszumokkal járnak, mint a hasonló árazású rövid vezetékkel összekötött fülbedugós, vagy normál fejhallgatók. Annyi pénzért, amennyiért árulják, most is azon a véleményen vagyok, hogy nem éri meg. Ja, és a fejesem NFC-s, a párosítás egy mozdulat, és stabilan működik 10méteren is. Így a BT nyűglődés is a múlt homályába vész. a Notin is csak egyszer kellett beállítani, a BT kapcsolatot, és akármiről akármikor használhatom. Ez nem újdonság. Az összes NFC-s holmim tudja. És, ha valamilyen oknál fogva mégis lemerül, még mindig tudom hagyományos vezetékkel is csatlakoztatni a mobilhoz, a tablethez, a notihoz, vagy a hifihez. Sőt, Hifihez inkább vezetékkel csatlakoztatom, mert megérdemli
Nem azt mondom, hogy nincs értelme az airpod-nak, hanem azt, hogy design terén egy bukta, az ár-érték aránya még nagyobb bukta. És még nem is kapható, itthon csak előrendelhető... 6 hét az a még nem kapható kategória. Ha most rendeled, január végére megkapod
A Specifikációról meg annyit, hogy hivatalos apple oldalon ezt írják: " Energiaellátás és akkumulátorAirPods töltőtokkal: Több mint 24 óra lejátszási idő,(3) akár 11 óra beszélgetési idő(6)
AirPods (egyetlen feltöltés): Akár 5 óra lejátszási idő,(2) akár 2 óra beszélgetési idő(5)
15 percnyi töltőtokos töltés 3 óra lejátszási időt(4) vagy több mint egy óra beszélgetési időt nyújt(7)
"
Az "akár" a maximum szinonimája ebben a formában. jól jellemzi, hogy a beszélgetési idő, az csak két óra. [link]
És ennek ellenére várják, mint a messiást. Ti tudjátok, ha ennyire kell vigyétek. Én inkább maradok a minőségi megoldásoknál. -
buvartacsko
addikt
válasz
#96302336 #36 üzenetére
Üzemidőben miért van szerinted a béka segge alatt? 5 órát tudsz vele zenét hallgatni, ha pedig lemerül, berakod a dobozába és pár perc alatt belemegy pár óra töltés, és összesen 24 óra töltöttséget biztosít a doboza.
Ennyi pénzért jár az, hogy 0 másodpercg kell szopni a párosítással, valamint, ha egyszer párosítod egy eszközöddel, akkor utána az összes többi eszközzel párosítva van amivel iCloudba be vagy jelentkezve, hallgatom a zenét a telefonon, leülök a Mac elé és a hangerő ikonra kattintva kiválasztom a legördülő listából az AirPodsot, és onnantól a Mac-ről a zene.. és ezt bármelyik iCloud eszközzel pont ilyen simán megy, mindenféle lecsatlakozás meg felcsatlakozás, meg párosítás szarakodás nélkül.
Az EarPods nekem elég jól szól, nem akarok 2 kilós vezetékes fülest venni, főleg nem az utcára, nem akarok kábelekkel szopni, és főleg nem párosítással. Márpedig ez a cucc ilyen szempontból úgy működik mint a varázslat.
Egyik gyártó hasonló árkategóriájú fülese sem tudja ezt a kényelmet nyújtani.
Ha pedig elfelejted tölteni a dolgaid, azért nem az Apple a hibás hanem a memóriád. Nagyon érdekes mert én pl soha nem jártam még úgy, hogy valamit nem töltöttem fel mielőtt használni akartam.
Ha reálisan nézed, én fülessel heti max 4-5 órát hallgatok zenét, tehát ideális esetben 2-3 hetente kellene tölteni az AirPodsot, azért valljuk be ez nem akkora fájdalom.
Az a baj, hogy semmit nem tudsz erről az eszközről, mégis fikázod meg szarozod.
A Samsung ugyanilyen árban levő füleséhez ami ráadásul nem tudja ezt (ami számomra fontos) miért nem mentél vergődni hogy ennyiért hülye aki megveszi?
-
törölt tag
válasz
buvartacsko #35 üzenetére
Nem tudom. Még sosem voltam olyan rossz állapotban.
Egy indokot mondj erre a szerkezetre, hogy miért olyan jó? Üzemidőben a béka segge alatt van a normálisabb BT fül, vagy fejhallgatóktól. Kinézet? Már írtam a kilógó tampon hasonlatot. Innováció? Ezer és egy gyártó előzte meg ebben a full wireless kialakításban, ráadásul normálisabb kinézettel. Hangminőség? Az biztosan jobb, mint a linkelt kínai hipercsoda. De nem biztos, hogy jobb, mint a komolyabb gyártóké. Az a nagy baj, hogy ennyi pénzért kapni sok más konkurens gyártó BT fülhallgatóját. Igen vezeték köti össze a legtöbbet, néhány hasonló kialakítással találkozni csak. Pl. Jabra, onkyo, stb... Ez az egyetlen hátrányuk. De kárpótol az üzemidő. És nem fog megesni az, ami már meg is történt, hogy keresett lett a fél pár airpod, mert kiesett, elveszett, beleesett a csatornába véletlenül, vagy eltűnt a dokkoló. De ugyanúgy tudom mondani a többi full vezeték nélküli cuccokra, hogy az átlagnál is jobban kell vigyázni rájuk, mert nagy az eltűnési faktoruk. A cool faktoruk ezeknek a holmiknak maximum egy hét, utána a mindennapi használatban jönnek a nyűgök, akárcsak a sima vezetékes fülhallgatóknál a kábelgubanc. Csak itt a töltés elfelejtése pl. -
törölt tag
válasz
buvartacsko #33 üzenetére
Eleget ahhoz, hogy megítéljem: Ez egy szar. Kb. annyit ér mint a kínai csoda. A szar aranypapírba csomagolva is csak szar marad.
-
-
YAS-dude
őstag
Nem lesz, hanem van, de nem olyan drága, 10 dollár a spigennél: Airpod-strap
-
moleculez
veterán
válasz
Luck Dragon #21 üzenetére
Én meg azt akartam írni, hogy hatvané' már RHA-t kapsz, amit nemhogy AP-vel, de még amiket felsoroltál sem lehet egy ligába rakni. (Csak hülyén fogalmaztam, éjjel vót na')
Nálam az AirPod ilyen Mi Mix kategória, megvehető techdemo. -
törölt tag
Tucat kacat. Lehet belemagyarázni akármilyen iMarketinget, akkor is csak egy izzadtságszagú ótvar Mintha tampont dugnék a fülbe. iNnovativ. Ennél sokkal kulturáltabb hasonló termékek vannak fele ennyiért.
ennyit ér kb. Többet nem -
Crafter32
őstag
Még egy ok, miért ne... Egyszerűen nem látom értelmét ezeknek az "innovációknak" hacsak nem a nagyobb bevétel szerzés.
-
-
Wesder
titán
válasz
Dr. 444Hertz #22 üzenetére
Mégis veszik (màr aki) és ez a lényeg.
-
válasz
Luck Dragon #18 üzenetére
Én is jack párti vagyok.
Amúgy ennyiért bluetooth fejhallgatót is kapsz, elég jó minőségben (pl. Sony), szóval tényleg érthetetlen az apple-füles létjogosultsága. -
-
moleculez
veterán
válasz
Luck Dragon #18 üzenetére
60K-ért igen komoly cuccot kapsz, nem hasonlítható össze ezzel a vacakkal sem.
-
madd dogg
senior tag
Kütyü, kütyü, kütyü, kütyü....... Wááááááaaaa 😫
-
Inkább maradók a hagyományos Jacknél. Ebben az ár kategóriában már jó minőségű JBL,Sony,Sennheiser,xiaomi lehet venni. És az iphone mellé kapott átalakítóval használnám tovabbra is.
-
kchris78
veterán
válasz
Tigerclaw #11 üzenetére
Nem neked megfelelo funkcionalitas nem biztos hogy masnak sem jo. En konkretan 13-as helyett 15-ost tudtam venni mert annyira osszenyomtak oket meretileg. Igy 8-as helyett lett 16-os RAM, i5-os helyett 4magos i7-es, nagyobb kijelzo es akksi. Sokkal tobb rMBP-t vesznek mostansag mint regebben, szuksegszeru volt hogy a "geek"retegtermek helyett szelesebb igenyt kiszolgalo termek jojjon letre. Nekem szerencsere megfelel. Van amivel en sem tudok azonosulni, de csak azert nem sapitozom mert 10 helyett 6-8 orat bir az akksi a fentebb leirt okok miatt. Az ar persze tenyleg huzos.
-
válasz
Dr. 444Hertz #14 üzenetére
Simán el tudom képzelni.
-
-
Lesz majd hozzá egy fehér összekötő elem 10k-ért
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
andreas9109 #5 üzenetére
"Nem értem az apple jelenlegi irányát..."
Én értem, csak azonosulni nem tudok vele. Ez a "mindent a szemnek, semmit a kéznek" dizájnelv. A kinézet übereli a funkcionalitást.
-
Tigerclaw
nagyúr
Ezt teljesen értelmetlen volt szétszedni. Előre tudták, hogy kvázi javíthatatlan, ha egyszer elromlik, sőt szét se lehet szedni nyom nélkül.
-
-
válasz
andreas9109 #5 üzenetére
"Vedd meg a sz*rt is jó drágán" termékpolitika.
-
andreas9109
tag
Elég sok mindenünk Apple itthon, de őszintén ez a termék tetőzi be nàlam a nem értem kategóriát az MBP és az i7 után. 60k és élből elhagyható, nem kiemelkedő semmiben. Nem értem az apple jelenlegi irányát...
-
vicze
félisten
"93 mAh" -> 93mWh
(Ha már én is benéztem máshol.
)
-
Menslee
tag
-
-
Pug
veterán
Mennyiért is várható? Kb laza 60K? A hülyének is megéri...
Új hozzászólás Aktív témák
ma Egyre hosszabb szállítási időkre kell számítania annak, aki most akarja megvenni az Apple különleges fülhallgatóját, de az iFixit máris szétszedte, hogy nekünk ne kelljen.
- Apple Magsafe töltő eladó
- Google Pixel 8a telefonhoz eredeti bőrből készült SURAZO kártyatartós, kitámasztható tok eladó!
- Spigen Thin Fit Pro + Spigen Slim Armor Pro Samung Galaxy Z Fold5 -höz
- Kijelző felújításhoz gépek - alkatrészek
- Apple Pencil USB-C (A3085) Érintőceruza, Bontatlan, Új, 0 Perces, 1 Év Apple Garancia
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- AKCIÓ! Dell XPS 13 9305 üzleti notebook - i7 1165G7 16GB DDR4 512GB SSD Iris Xe IGP Win11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest