- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Ismét a Honoré a legvékonyabb hajlítható
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Magyarországról is elérhető a Xiaomi Pay
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Netfone
Új hozzászólás Aktív témák
-
janos666
nagyúr
Ok, hozzá kellett volna tennem, hogy én felhasználói oldalról értem, ha a hardware már kvázi-fix egy (akár csak házi-)szerver-, vagy PC esetén, csak próbálod "optimalizálni" rá a szoftvert (next-next-finish bináris csomag telepítők helyett onnan indulva, hogy milyen konfigurációval és compiler opciókkal forgatod le magadnak a csomagokat ...vagy épp a Linux kernelt...), az aktív hardware- és/vagy szoftverfejlesztés, mint munkafolyamat nyilván más kérdés, de akkor lefuthatnánk ugyan ezt a kört a verbose debug funkciókkal, amiket én részben azért is tiltok le, mert úgysem érteném a "beszédes" diagnosztikai kimenetet (bármit magyaráz épp), de alapvetően nem is kell (cserébe elvonnák a figyelmem azok elől az üzenetek elől, amiket van esélyem értelmezni és akár lassítanák a működést, mint "overhead").
Mondjuk mindez egész jól megfigyelhető Linux-nál általában, hogy a "tervezők" szemében a végfelhasználó is mindig inkább maga is egy "fejlesztő" lesz, mintsem "szimpla felhasználó" (ami nem feltétlenül probléma, sőt, a folyamatos fejlődést segítheti, de talán érezhető a kontraszt a mereven zárt rendszerek felhasználói felfogásával, illetve azok "ideáljával" szemben [ahol a felhasználó és fejlesztő nem a tükör két oldala, hanem két külön dimenziókban létező elszeparált világok], és hogy milyen fura lehet néha a kettő közt ingázni [mint pl. most én
]).
-
janos666
nagyúr
Sohasem értettem, hogy aki magának konfigurálja a kernelt, az miért használ modulokat (modules_install), én magát a modul támogatást is letiltom (egyrészt, mert úgysem használom, másrészt nehogy véletlenül M-re jelöljek be valamit futtában nyomkovászra * helyett). Kivétel persze, ha valami zárt driver-t kell betölteni, de ott általában külön installer teszi a helyére és a listákba a modult (szóval elég magát a modul támogatást engedélyezni, továbbra sem kell in-tree kódból modult fabrikálni).
Új hozzászólás Aktív témák
- MasterDeeJay: Noname 1TB-os SATA SSD teszt
- Autós topik
- Formula-1
- Építő/felújító topik
- Xbox Series X|S
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Motoros topic
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- MOBILTELEFON / TARTOZÉK / OKOSÓRA / OKOS KIEGÉSZÍTŐ beárazás
- További aktív témák...
- Antivírus szoftverek, VPN
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest