Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
#03412736 #131 üzenetére
Maradjunk annyiban, hogy ez a POSReady XP féle mókolás működik, de nem egy életbiztosítás, mivel a POSReady féle rendszer egy amolyan korlátozott XP, így az arra kiadott frissítések nem egy teljes értékű rendszernek készülnek, így a egy rakat biztonsági hiba még a frissítések ellenére is lehet a rendszerben. Másfelől sajnos az XP -t már senki nem támogatja , így hamarosan rá fog kényszerülni az ember, hogy váltson
-
válasz
#03412736 #128 üzenetére
A "macska" azt írta, hogy feltelepült neki, tehát elvileg nem volt "OS NOT SUPPORTED" üzenet.
Mondjuk, ha valaki bevállalja, hogy egy POSReady rendszerhez kiadott frissítéseket telepít az XP-jére, ami köztudottan okozhat problémát az ne csodálkozzon.
Azt tudom elképzelni macsek úr esetében, hogy alapból az Ő XP-je nem kerek valamiért, mert én egy ncore-ról lerántott SP2-es XP-t dobtam fel tegnap, majd rátettem az SP3-at, és már futott is a LO.
-
Az a nagyon vicces, ahogy fogalmazol
"Pedig tényleg nem olyan triviális, hogy menjen..." Hogy a viharba ne lenne az! Benne van a rendszerkövetelményekben az XP, egy rakás ember bizonygatja, hogy márpedig nála megy...
azért mert nálad sza...os az összes rendszer (elmondásod alapján a VBox, Vmware, és fizikai is), és nem indul a LO, ne mondjuk már, hogy nem triviális, meg jó csillagalakzat kell, hogy menjen
-
Egyébként visszapróbáltam a helyesírás-ellenőrzést, és az 5.4-essel sem megy. (Ez egyébként Windows 10-en van, nem keverendő az XP-s történettel.)
Gondolom, nem mellékes, hogy ez a portable változat, itt lehet elásva a kutya -- de azért működhetne.Gondolom, egy kis bűvészkedéssel megoldható, a topicját már megörvendeztettem a kérdésemmel.
MaCS
-
Pontosan mi a vicces abban, hogy leírom, hogy nálam nem megy. Ráadásul úgy, hogy külön hozzáteszem, hogy ezt nem tekintem általánosnak, nem állítom, hogy mindenki másnál se menne.
Van ilyen. Elég sok, összetett tényezőtől függ a dolog, nem egyszer láttam már ilyet.Nálam ugyan települ, de de indul el. Nem dob hibajelzést, nem produkál látványos jelenségeket, csak hiába kattintok az ikonra, nem történik semmi. Pont.
Ha ez Neked vicces, akkor örülök, hogy megnevettettelek.MaCS
-
vadkörte
addikt
Alig 15 perce uninstalláltam VBox-os XP-ről az 5.4.x-et... Az XP létét inkább ne firtassuk,vannak bizonyos programok, amiket mindenkinek jobb, de legfőképp a cégnek, ha VBox-ban futtatok.
Virtuális 7-re egy 8400-as C2Duo 4GB RAM-mal elég vékony (munkahelyi gép) update kizárt. Informatikai fejlesztések befagyasztva. A szerver adatlemezeit is csak a teljes elhalálozás után cserélhetük, külön főigazgatói engedéllyel. A dolgozói gépek 98%-a 2009-es beszerzésű C2D 8400 + 1GB RAM (Win XP SP3 + Office2007) -
válasz
Nagy Gábor #118 üzenetére
Pedig tényleg nem olyan triviális, hogy menjen.
Nekem sem megy. Sem virtuális (VMW és VB), sem fizikai gépen.
Lehet, hogy kellene neki, lehet, hogy máshol, más csillagzat alatt megy, de a jelek szerint többünknél nem megy a LibreOffice 5.4 XP-n.MaCS
-
Nagy Gábor
tag
válasz
#03412736 #106 üzenetére
Kedves Laki Pál!
> Kizárt hogy az 5.4.4-es ment volna XP-n , az 5.x széria már nem
> ment XP-n , onnantól kénytelen voltam az XP-n az OpenOffice-ra
> átállni. az valóban megy ma is XP-n a legújabb is.Próbáltad? Én igen. A LibreOffice 5.4.4 változatához írt, most december 20.-án lezárt LibreOffice alapozó könyvem megírásához, és a mintapéldák elkészítéséhez egy VirtualBox alatt futó Windows XP-t használtam a minták és a befényképezett ábrák elkészítéséhez. Akkor ezt szerinted én csak képzeltem?
Amint az FSF-től megkapom az általuk is elfogadott, FSF logóval és ISBN számmal ellátott terjeszthető változatot, a letöltési forrást közreadom. Ha továbbra is hitetlen lennél, szivesen elküldöm a szerzői változatot szíves betekintésedre. Kb. 14 MB PDF. Mivel az FSF finanszírozta egy FSF 2017 pályázaton belül, övék a terítés joga.
Üdvözlettel,
Gábor -
bambano
titán
a LaTeX export plugint vajon fejlesztették?
-
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Zsír. A 2007-es Office kinézete vitt rá, hogy átmenjek OOo-ra, majd onnan később Librére. Azóta is megelégedéssel használom mind itthon, mind a munkában. Az egyetemet is ezzel csináltam végig.
-
Syl
nagyúr
válasz
King Unique #110 üzenetére
Mac-en épkézláb NTFS kompatibilitást sem képes megoldani az Apple, pedig az egy csöppet elterjedtebb fájlrendszer, mint pl. az AFS
-
King Unique
titán
Mért, pl. Macen és macOS esetében talán megy ilyen módon a telepítés, illetve ott nem kell pl. rEFInd a linuxos multiboot megoldásokhoz? De... Vagy a macOS talán kezeli natívan külső programok nélkül az Ext fájlrendszereket? Nem... Nincs ebben igazából semmi meglepő, illetve világos, hogy melyik félnek fontosabb inkább a kompatibilitás ilyen téren.
Ha már így ennyire elkanyarodtunk az eredeti témától...
-
És amúgy mi köze is van az Adobe-nak a képformátumhoz???
Az Adobe által kezelt PDF fájlformátum egy szabványos dokumentum formátum, semmi köze a képekhez.
Az, hogy a sima Acrobat Reader "csak" megjeleníteni tudja a .pdf fájlokat egy dolog, de az Acrobat PRO-val szerkeszteni is tudod a dokumentumokat...
-
válasz
Kékes525 #103 üzenetére
Na és persze a Microsoft máshol ie megmutatta már, mennyire nem akar másokkal törődni...
Olyan vicces mikor dual bootos rendszert csinál az ember és figyelnie kell hogy a Linuxot tegye fel másodiknak, mert az van annyira jó fej, hogy a Grub telepítésnél észreveszi a már telepített Windowst, így a gép bekapcsolása után ki tudom választani, hogy melyik rendszer induljon el, de, ha a Windowst teszem fel másodiknak, akkor az lesza...ja , hogy már van fent egy Linux is, a gép bekapcsolásakor nem lesz választási lehetőségem (Jó, utólagos Grub telepítéssel ez is orvosolható, de akkor is)
Ja, és a Linux alól tudom használni a Windows ntfs fájlrendszerét, de a Windows a Linux extended fájlrendszerét ismeretlennek mondja, hogy még véletlen se tudjam használni 3rd party programok nélkül.
-
-
Kékes525
félisten
"Hiányoltam a szmájlikat..."
Nincs tisztán ironikus smájli.
Ugyan, ha formátuma nyílt lenne, akkor sokkal könnyebb lehetne nagyon jó programokat írni rá. Nem saját maguk ellensége. Én is haragszom ezért, de mint mondtam, ez a kapitalizmus. Minek csináljanak versenyt maguknak, nem az ő érdekük.
-
-
válasz
#03412736 #97 üzenetére
Ez mind igaz.
"az, hogy "a Librén széthullik , ami bezzeg az MS Ofiszon jó" az kizárólag az MS >GYÖKÉR<
tervezésének , és DIREKT inkompatibilitásának "köszönhető" ...
Eleve a Librén kell megtervezni , eleve CSAK azon kell dolgozni és akkor nincsen sz*pás."Csakhogy a világ pillanatnyilag a MS Office-ra van "ráállva". Teljesen mindegy, hogy ki a "gyökér", ha ő diktál, és a való világban sajnos hozzá kell igazodni. Tudod, van az a bizonyos sírkőfelirat, miszerint "Neki volt elsőbbsége...".
Magánhasználatra lehet teljesen jó a Libre, időnként kisebb kellemetlenségekkel. Ezek a kellemetlenségek munkára történő használat esetén már sajnos komolyak, erősen zsebbe nyúlósak lehetnek.
Tudom, ebben élek, napi szinten tapasztalom. Pár perce jött egy ügyfelemtől egy irat, LO-ban írta, a behúzások több helyen szétesnek, a tabulátoroknál szóközök jelennek meg. Tíz perc helyett így legalább húsz perc munkám lesz vele, ami egyszer-egyszer még belefér, de rendszeresen nyilván nem.
De ismétlem: én a LibreOffice-nak drukkolok!
MaCS
-
Nagy Gábor
tag
Kedves UnA!
Az XP eddig a legkisebb közös többszörös szerepét tölltötte be. Nem a Windows működését és használatát tanítom, hanem a Windows alatt indítható programokat, így az Office (Microsoft Office, LibreOffice, SoftMaker Office stb.) csomagok használatát, ahogy azt munkahelyemen a a tematikánk, és kuncsafjaink igénye előírja. Mostanáig nálam ez a Windows XP volt, így kényszerűségből tegnap telepítettem és a szükséges segédszoftvereimmel feltöltöttem a munkámhoz egy VirtualBox alól betöltött Windows 7 virtuális gépet. Béke poraidra, kedves XP-m.
A LibreOffice 6.0 nálam eddig jól muzsikál. Kicsit fürgébb a korábbiaknál. Bár a színvilága nem győzött meg, a bővítések többségével elégedett vagyok. Szóval most az ismerkedés hetei következnek.
Ha megérem, lesz még (talán idén) egy LibreOffice alapozó v.2.0 kiadás is az új LibreOffice 6.0 csomag bemutatásával. Hátha lesz rá igény. De miért is ne lenne. A szándék részemről megvan, csak az idő és az erő kérdéses még."Nincs egy szál gyufád? De cigarettám sincs, és olyan éhes vagyok, hogy azt sem tudom, hol alszom."
Üdv,
Gábor -
válasz
Nagy Gábor #91 üzenetére
"Az én gépemre Windows 8 nem teszi be a lábát, s ha lehet, a Win10-et is szivesen
nélkülözném, ha a munkám nem kívánná meg az alkalmi használatát. Mivel
eddig a jóval kisebb macerával felrakható XP eddig elég volt, nem görcsöltem
feleslegesen a Win7 felküzdésével a VirtualBoxba. Ez most sajna változik."Nálam Windows 10 megy VirtualBoxban, aránylag gördülékenyen, Windows 7-re már nem érdemes visszamenni semmilyen szempontból. Sőt, ha a diákokra hivatkozol, akkor az XP semmilyen szempontból nem jó, mert az majdnem annyira idegen ma már, mint egy Linux
-
-
válasz
Nagy Gábor #91 üzenetére
Azért aki veszi a bátorságot, hogy ne a "közkedvelt" Ubuntut, hanem a kevésbé közkedvelt (de amúgy sokkal stabilabb, és biztonságosabb) Debiant válassza nem lehet olyan kezdő
Én is Debian használok otthon is + munkahelyen is idestova 11 éve, Windows csak akkor indul a gépen, ha Windows specifikus programot (JÁTÉK) szeretnék futtatni.
Viszont én biztosan futnék pár kört az ingyenes WINE-al, vagy, ha van rá keret, akkor a fizetős Crossover-el... simán lehet, hogy be lehet velük izzítani az Irfanview-et Debian alatt...
-
Nagy Gábor
tag
válasz
MineFox54 #89 üzenetére
Kérdezed:
>Miért a VBox-ban lévő XP-re?
>Linuxra van natív, ha pedig Windowsos a gép, akkor miért nem a hostra?Otthon Debian alatt dolgozom. Évekig Windows alatt dolgoztam, és megszoktam,
hogy IrfanView-val fényképezem a képernyőt, és azzal szerkesztem az anyagaimba
beágyazandó képeket. Már az ujjaimban vannak a megszokott hotkey kombinációk.
Tudom, hogy vagy ezer hasonló tudású progi lenne Linux alatt, de már lusta és
öreg vagyok ahhoz, hogy lecseréljem azt, amit megszoktam, amivel gyorsan és
kényelmesen tudok dolgozni.Mellesleg a diákjaim, és olvasóim célközönségének úgy 90-95%-a Windowson
dolgozik, így főként Windows alatt látható. Windows specifikus részleteket kell
befényképeznem és szerkesztenem.Az én gépemre Windows 8 nem teszi be a lábát, s ha lehet, a Win10-et is szivesen
nélkülözném, ha a munkám nem kívánná meg az alkalmi használatát. Mivel
eddig a jóval kisebb macerával felrakható XP eddig elég volt, nem görcsöltem
feleslegesen a Win7 felküzdésével a VirtualBoxba. Ez most sajna változik.Otthonra nem tervezek dualbootos rendszert. Egyszerűbb és jóval gyorsabb virtuális
gépekkel dolgozni, főleg, ha rendszeresen kell Linuxos és Windowsos alkalmazások
között váltogatnom.Ennyi.
Üdv,
Gábor
"Nincs egy szál gyufád? De cigarettám sincs, és olyan éhes vagyok, hogy azt sem tudom, hogy hol alszom..."
8-))) -
Hát, eddig nem egy sikertörténet nálam ez a 6.0...
Konkrétan mintha a nyelvi rész nem működne:
- a szövegszerkesztőben nem tudok nyelvet adni a szövegnek, csak a [nincs] opcióra hajlandó ugrani a lista, olyannyira, hogy kurzorbillentyűre nem is mozdul lejjebb.MaCS
-
MineFox54
őstag
válasz
Nagy Gábor #85 üzenetére
Miért a VBox-ban lévő XP-re?
Linuxra van natív, ha pedig Windowsos a gép, akkor miért nem a hostra? -
válasz
Nagy Gábor #85 üzenetére
Azért valljuk be ez várható volt, XP támogatása már 2014-ben megszűnt...
-
lev258
veterán
válasz
Nagy Gábor #86 üzenetére
Korábbi hivatalos döntés volt, hogy az 5.4-es lesz az utolsó XP támogatással (a kiadási megjegyzéseiben is ott volt már, ha minden igaz). Az más kérdés, hogy a honlapon még nem lett cserélve a szöveg.
-
Nagy Gábor
tag
válasz
Nagy Gábor #85 üzenetére
-
Nagy Gábor
tag
Virtualbox-ban futtatott Windows XP-re szerettem volna feltölteni a LibreOffice 6.0.0 csomagot.
A lubreoffice.hu-ban a követelményeknél még ma is az szerepel, hogy XP és felfele. Ehhez képes leköp a telepítő, ha XP-re tenném fel. Az 5.4.4 simán felszaladt.
Üd,
dr. Nagy Gábor -
válasz
Necroman_Mk2 #78 üzenetére
Letöltő oldalon lehet .deb-et is választani. Letöltöd a tar.gz-be csomagolt debeket, aztán ahova kicsomagoltad, kiadsz egy "dpkg -i *.deb" parancsot és feltelepíti neked az egész LibreOfficet.
-
ROBOTER
addikt
-
Archttila
veterán
Fel is pattintottam
-
Necroman_Mk2
őstag
LibreOffice-t használok, így örömteli ez a megjelenés. Viszont: Ubuntu esetében megkapja ezt a 16.04 is repoból, vagy majd csupán a 18.04 LTS-ben lesz elérhető? Mert a 4 és 5 között valami hasonló volt, precise-ra nem akart magától föltelepülni
(#77) ROBOTER Ismerős, én ezért is szoktam föltenni az ingyenes PPT Viewer appot ; csak kár, hogy Linux alól nem igazán megy, még Wine-vel sem
(#71) Reverend És mi ebben a csel? Mert túl szép, hogy csakúgy legálisan megkapjak egy tízezer forintos szoftvercsomagot.
-
ROBOTER
addikt
Ha a LibreOffice-ban írt prezentációdat szeretnéd szeretnéd MS PowerPoint prezentációként exportálni, más helyen szerkeszteni, akkor jobb, ha pár nyugtatót beveszel előtte + értesíted a főnöködet, hogy picit csúszni fogsz a munkával.
docx/xlsx kompatibilitás még elmegy, de a pptx használhatatlan, ha többször átjárod a két rendszert.
-
vince
őstag
Kellemes csalódás nekem a 6-os LO. 5.3 óta kipróbáltam mindegyik új verziót, de mindig ment vissza az 5.2.7, mert szenvedősen darabos volt a görgetés már pár száz soros táblázatok esetén is a Calcban mindkét gépen, amit használok. A hatossal olyan flottul működik, mint az 5.2-vel
-
Jinxb1rd
addikt
Mennyire lehet lecserélni a Microsoft féle Office-t erre?
-
cami][us
senior tag
latex > lo writer > abiword
-
Reverend
tag
Tényleg ennyire nem közismert, hogy minden magyar iskolásnak (oktatási azonosítóval rendelkezőnek) ingyenesen jár MS Office 5 gépre?
-
emelhu
aktív tag
válasz
Mezga Aladár #20 üzenetére
"A munk.helyen vannak bizonyos előírásosok, times new roman a betűkészlet."
Attól hogy nem hozzáértők vezetnek cégeket még a valóság valóság marad (pl. mértan vagy tipográfia).
Vannak proporcionális és non-proporcionális fontok.
OLvass utána.Többek között az a MS-Word egyik legnagyobb baja, hogy a használói nagy részének egy WordPad is bővel előg lenne.
pl. google találat:
http://informatika.gtportal.eu/index.php?f0=w3_kar_form_04
https://hu.wikipedia.org/wiki/Tipogr%C3%A1fia
https://hu.wikipedia.org/wiki/Kalligr%C3%A1fia
-
Syl
nagyúr
Ízlésekről minek vitázni?
Ezért írtam, hogy oké a "modernizálás" meg a többi marketingjelszó, de legyen benne választási lehetőség. Nekem például tetszik az új Win10-es átlátszó felülettel operáló megoldása (bár több helyen is működne), másnak meg nem. Ezért is szeretem a Linuxot
Ott aztán úgy variálom a felületet ahogy nekem tetszik.
-
Sok szövegszerkesztőt használok, és elég rendesen jönnek-mennek a másoktól származó dokumentumok is.
A továbbiakban a szövegszerkesztő részekről beszélek, a többit nem használom olyan mélységben, hogy érdemben össze tudjam hasonlítani őket.A LibreOffice-szal kapcsolatban elég vegyesek az érzelmeim. Még StarOffice korában kezdtem használni, bő húsz éve mindig jelen van a gépemen az aktuális változata, rendszeresen írok-olvasok is vele, de megszeretni nem tudtam néhány alapvető formázási hülyesége miatt. Amióta rendbe tették a vonalzóját, nagyságrendileg javult a kezelhetősége, de valahogy nem esik kézre az egész, és még mindig fordulnak elő furcsaságok mástól származó fájloknál.
Az MS Office sajnos elkerülhetetlen, szívem szerint a 2000-es verzióját használnám, mert a bő húsz év alatt kialakított munkakörnyezetemben mindennél gyorsabban tudtam dolgozni vele, de sajnos át kellett állnom az új, színes-szagos, szalagos verziókra.
A kedvencem viszont a SoftMakerOffice. Fizetős, de jóval olcsóbb, mint a MS, számomra kézhez állóbb, mint a Libre, és még nem futottam bele kompatibilitási problémába. Most viszont feladták a leckét: 20e Ft lenne az upgrade-je a 2018-as verziónak (3 privát vagy 1 üzleti gépre telepítve+ portable), de lehet, hogy a Libre 6.0 okafogyottá teszi.
MaCS
-
turbulencia8
őstag
En akkor toroltem a Libreoffice-t, amikor a 4.3-as frissites korul szetestek a korabbi odt doksiaim.
Amugy a vallalati O365 is eleg bugos, foleg a onedrive (utobbi sajnos nem szereti a libreoffice-os ideiglenes fajlokat sem). Viszont felho kapcsan ar-ertekben szerintem versenykepes az O365.
De orulok, hogy fejlodik az LO is, ki fogom probalni az uj kiadast! -
marcee
addikt
Próbából felraktam a melós gépre. 5-ből 4 doksival megnyitás után azonnal elszállt. (.odt-k, amik ezen a gépen készültek 5.4.xxxx verzióval). Újranyitáskor helyreállított 3-at a 4-ből. Megy vissza az előző.
-
malnabokor
senior tag
Nem vagy egyedül. Ritkán használok Office-t, ingyenes diákverzióm van (és még lesz pár évig remélhetőleg), és utána LibreOffice-ra szeretnék váltani, de szegény tényleg nagyon XP-s időket idéz. Összehasonlítva mondjuk a Office 2016 vagy iOS Pages és társaihoz képest ég és föld.
Illetve a ribbonhoz kapcsolódóan: én Vistán és Office 2007-en nőttem fel (nem vagyok annyira fiatal, csak 14 éves koromig inkább olvastam) és nekem ez a menürendszer a természetes. Könnyebben tudok tájékozódni a piktogrammok segítségével, mint a menüben kutakodva, hogy mi melyik almenünél lehet éppen.
-
Az a "baj", hogy neked van igazad...
Én speciel Debiant használok a cégnél amire csak a LibreOfficet tudom feltenni (na jó, nem igaz, CrossOver-el Linux alatt is megy az MS Office), de mai napig a Win 7-et tartom az egyik legjobb Windowsnak!
Az Officenál meg az a helyzet, hogy azok a funkciók, amiket a legtöbb titkárnő, meg pénzügyes használ már az Office 97-ben is megvoltak, szóval akár azt is telepíthetnénk, de sajnos nálunk a cégnél esélyünk sincs Win10 és MS Office 2016 helyett bármit is venni, mert a "szabályzat megköveteli, hogy a legújabbat vedd", RGO az üzletpolitika rákényszerít -
Syl
nagyúr
Ritkán van bajom az MS design-jával, kivéve a Win8 egyszínű, sz*rlapos felületét és az Office ribbonját.
A gond ott kezdődik, ha nem adnak lehetőséget a beállításra. Például Win7-ben is volt "régi", win2k stílusú kinézet (bár én nagy aero párti vagyok) és a LO sem erőlteti a váltást. -
atike
nagyúr
Sok....
És bár jó lenne a Libre. Ha valakinek irodai programcsomagként kell, akkor jó. De ha MS Office-t kiváltani - akkor (sajnos) nem.
A terméktámogatás pedig hidd el hogy nagyon sok mindenkit nem érdekel....
Szerk:
Itt egy "kis" összehasonlítás a különbségekről... Amúgy van olyan dolog, amit a Libre tud (vagy épp jobban) tud - nem is kevés. -
Sajnálom, hogy még mindig itt tartunk, de olvass vissza és rájössz, hogy került az XP is a képbe
A lényeg: Belinkelsz egy 13.000 Ft-os, 11 éves Officet, mint ami "megéri". Hát NEM éri meg, mert aki otthon használna Officet, annak bőven jó az ingyenes LibreOffice, ha meg cég használná, ott meg nem fognak Windows 7-et megy MS Office 2007-et venni
Csak tájékoztatásként írom, hogy a Windows 7 támogatása 2 év múlva lejár , az MS Office 2007 támogatása pedig MÁR LEJÁRT!
Melyik cég fog szerinted ilyen termékeket venni akármilyen olcsón is
-
-
ROBOTER
addikt
válasz
Mezga Aladár #49 üzenetére
-
atike
nagyúr
Windows 7 és Office 2007 az általános felhasználás. Nem tudom miért és hogyan hoztad ide az XP-t...
És nem ez "ajánlott" felhasználásra - egyszerűen csak a géppark korát tekintve (és ezáltal teljesítményét) az ideális a Windows 7 / Office 2007 párosítás. Ráadásnak elég sokan irtóznak mind a Windows 10-től, mind az Office 2016-tól...
-
alevan
őstag
Ahhoz képest, hogy éveken át ment a szararibbon duma, csak megjelent libreofficeban is
-
BSOD
senior tag
válasz
Mezga Aladár #20 üzenetére
Elég ostoba volt aki ezt az előírást kitalálta. Ez programtól független. Betűtípusfüggő.
Ilyet csak monospace (állandó betűtávolságú) betűvel lehet csinálni, pl. courier.
A betűtípusok nagy része egalizált, a harmonikusabb, jobb ritmusú, jobban olvasható szövegkép kialakítása miatt. -
Kékes525
félisten
A LibreOffice egyik hibája az volt, hogy nem teljes kompatibilis a Microsoft Office-al. Történt ebben lényeges előrelépés?
-
csongi
veterán
Persze igaz, javasolt a frisebb verzio... csak hat a penz nagyur, es otthoni hasznalathoz kidobalni egy office csomag arat.
Azt a tablazat es world kezelest amit vegzek boven kizsolgalja a 2007.
De a tobbi gepen libre van..
Regen alap szoftver volt, anelkul szinte semmi nem akart mukodni, mert a betukeszlet meg egyebek onnan szarmaztattak.
Ma mar enelkul is mukodnek az uj programok, vannak gepek ahol szuksegtelen.
A jatszos gepemen csak azert van fent, mert neha jo, nagy monitoron tablazatozni, de honapokig fent sem volt.
Ezeknek a szoftvereknek az eladasat idehaza a cegek es allami szfera generalja.
Otthoni felhasznalasra a Libre is boven elegendo lehet. -
Simán elhiszem, mert nálunk jelenleg 600 PC van, amiből még 150-en mindig XP van (szerencsére februárban cseréljük az összes gépet és vele végre a Windowsokat is újabbra)
Viszont az, hogy "sokan használják" ne legyen már indok, 2018-ba ne Office 2007-et meg XP-t ajánljunk már használatra
-
YASKATIR
senior tag
En vagyok az egyetlen, akit taszit a design? 2018-ban meg mindig ugy nez ki, mint az MS Office 2003
-
Végül is... Windos Xp-t is sokan használnak még, megyek is venni egyet ocsoért, és teszem fel a gépemre
Amúgy olyan állami cégnél, mint a mienk is, sokszor a kicsi is számít. Most jól megy a szekér, de volt olyan időszak, hogy még az egerek beszerzéséhez is nyomós indokokat kellett írni, mert annyira nem volt pénz. Gondolhatod az office license hányadik helyen volt a fontossági sorban
-
Microsoft Office 2007
Itt amúgy most ne az otthoni kis PC-re gondoljunk, hanem mondjuk egy olyan cégre, ahol van mondjuk 500 PC, de nem vehetnek használtan Officet, mert mondjuk közrablás (khm... közbeszerzés) van előírva.
Érdemes rákeresni a KEF -en a "Microsoft Office" -ra, máris kikerekedik az ember szeme
-
ledgeri
nagyúr
válasz
blade zte #26 üzenetére
Köszi!
Igazából csak olyan dolgok leírása érdekelne, hogy egy mező háttérszíne a szerint változzon, hogy a benne lévő adat (megjelenített, végeredmény) számszerűen hogy viszonyul egy értékhez... meg hasonlóak... Szóval ha erre rákeresek, csak pl ezt a mondatot írva is, MS verzióra kapok találatot többet. csak erre gondoltam.
(egyébként én az MS-t azért hagyom mert ha van ingyen alternatíva, akkor miért ne + legálisan... Mindaddig, míg nagy esélyel olvasható MS-sel is...)
-
ROBOTER
addikt
válasz
Mezga Aladár #13 üzenetére
Ez kész, mára be lehet zárni az Internetet.
-
lev258
veterán
Ha te szeretnéd leegyszerűsíteni a problémát, akkor tessék. De a LO fejlesztőknek bizony sok munkájuk megy rá, hogy minden egyes új docx formátumot visszafejtsenek pár fájl alapján (bizony, nem tudnak mást csinálni) és külön értelmezőt írjanak hozzájuk. Tovább már nem off-olok.
-
blade zte
őstag
Nem vagyok annyira gyakori libreoffice használó, úgyhogy ne vedd biztosra amit mondok, de ne számíts hatalmas jóságokra vagy különbségekre a konkurenciához képest. Ez egy saját magával egészen jól használható irodai szoftver, a funkcionalitásban majdnem teljesen ugyanarra törekszik mint az MS Office, sokszor persze visszamaradottnak érződhet egyes tereken, a menürendszert is csak most kezdik gatyába húzni. Egy naív MS Office user akár azt is mondhatja hogy gagyi.
Aki ismeri és értékeli a szabad szoftvert (és eléggé idealista mint én) az jó eséllyel ezt preferálja. Az MS Office számomra a sikeres monopolizálása a formátumoknak, egy alap kommunikációs módszernek a világon. A Libreoffice pl. nem is tud annyira jól MS Office által kódolt Word vagy Powerpoint dokumentumot kezelni mert a Microsoft kisajátítja ezeknek a dokumentumoknak az interpretálóit vagy akárcsak a fájlformátum megdefiniálását. Ha akarsz írni egy irodaszoftvert ami ezeket kezeli akkor kútfőből kell kitalálnod hogy mi hogy működik. Én nem nagyon vagyok hajlandó ilyen szoftver mellé odaállni.
Lehet ezzel vitatkozni, tudom hogy itt pragmatikusabbak azért az emberek minthogy egy ilyen válasz eltántorítsa őket, de én ezt tudom elmondani róla.
-
v1rus
tag
A torrentezes nem illegalis. A letoltott adat visszatoltese sem illegalis. Ami illegalis, az az illegalis tartalmak letorrentezese, es fokepp visszatoltese. Rengeteg helyen hasznalnak torrenteket, hogy ne az adott tartalom keszitoinek szervereit terheljek a letoltesek, hanem az emberek egymast kozt osszak el az eroforrasokat, lasd pl rengeteg Linux disztribucio, egyeb opensource programok, GIMP, LibreOffice, stb.
-
gabor7th
addikt
Jó lenne mindenben végre leváltani az MS megoldásokat.
-
válasz
Neil Watts #17 üzenetére
-
@Murphy(O.o): De miért .doc?
Az egy Microsoft házi szabvány volt, sohasem adták ki a dokumentációt. Mininum .docx-et kell használni, arról minden korlátozás nélkül elérhető a leírás, sőt szabványos is.
@Mézga Aladár: Nem értem. Ez attól függ mindig, hogy milyen betűfajtával dolgozol - csak a fixpontos típusok esetén várható el az egyforma karaktertávolság.
-
Sziasztok!
Tudnatok linkelni esetleg valami publikus docx/xlsx fajlt amivel tesztelhetnem az uj verzio kompatibilitasat.
A Google csak egyszeru tesztfajlokat dobott ki.Koszi!
Udv. core2
-
klepto
addikt
válasz
dajkopali #12 üzenetére
Köszi a segítséget
Menet közben rákerestem Torrent kliensre, és így sikerült letöltenem.
Azért fura, hogy ilyen még mindig van; mikor én hasonlót használtam rendszeresen (DC++), akkor állandóan arról szóltak a hírek, hogy aki letölt, megoszt, stb., az böribe megy, és magánlakásokon is kopogtatnak stb.
Csodálkozom, hogy ez még él és virul, és nincs böriben a fél ország -
Az a probléma, hogy a Microsoft Office meg a LibreOffice nagyon nem szeretik egymást
Cégnél folyton megy a szívás, hogy aki docx-be, xlsx-be küld valamit, azt a LibreOffice nem mindig jeleníti meg jól, de olyan is volt, hogy LibreOffice-al mentettünk sima doc-ba, és azt nem akarta megenni az MS Office... -
Mezga Aladár
veterán
Nagy tisztelettel megoldották már azt a bosszantó problémát, nem képes a szoft egyforma karaktertávolságot tartani pl. 2 sorban.
Tehát két rendszám:
ABC-123
CDE-456
és akármit csinálok elcsúsznak egymáshoz képest. -
klepto
addikt
Bocsi az offért, de hogy lehet letölteni a LibreOffice-t?
Hiába kattintok rá a fő telepítőkészlet letöltésére, egy az oldal nem érhető el oldal nyílik meg, a letöltés elkezdődése helyett -
Jinxb1rd
addikt
Hála ennek a cikknek rájöttem, hogy véletlen rossz programot telepítettem odahaza, a régi OpenOffice-t.
-
ledgeri
nagyúr
Miben másabb funkcionalitásában ez, mint az Open-, vagy MS Office?
-
Dr.FantastiK
őstag
Abszolut Hasznos, funkciogazdag, Koszonjuk .!.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor 400 Lite 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- iPhone 12 Pro Max / 128 GB / 88%-os akku / gyári független / Pacific Blue
- GAMER PC : RYZEN 5 4500 / 16GB DDR4 / ASUS RX 480 8GB / WiFi / Bluetooth / 512GB M.2 SSD / 500GB HDD
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Kolink Observatory LM RGB 600W
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- Napi 700 ft tól elvihető RÉSZLETRE BANKMENTES HP 840 G11 Ultra 5
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest