- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Google Pixel topik
- One mobilszolgáltatások
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Yettel topik
- Az éj sötét és tele van Xiaomi 14T-vel
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Redmi Turbo 4
Új hozzászólás Aktív témák
-
mrlujoak
veterán
Rendeltetésszerű használat mellett (és sérüléstől mentes modell esetén) a modell vízálló.
Nézd, én a fehér V-m mikrofonját nem rendeltetésszerűen takarítottam, meg is sértettem a vízzáró réteget, így aztán annak ellenére, hogy nem látszódott külsérelmi nyom, nem vittem vízbe, mert tudtam, fenn áll a veszélye a beázásnak.
Ha én tudom nem egy vízálló Xperiám használni, és az esetleges hibákat felfedezni, akkor tudom mérlegelni, hogy az bizony már nem feltétlenül tudja ellátni az adott feladatát...
Mindezektől függetlenül a gyártó nyugodtan megadhatja a minősítést, ellenben ennek feltételei vannak.
De minden így működik.
Ugrás előtt is szemrevételezéssel ellenőrzöd a felszerelésed, mint ahogy a búvárok is mindig ellenőrzik.Bolondbiztos vízálló telefont csak úgy lehet készíteni majd, ha már a SIM nem a készülékben lesz, ha csak vezetéknélküli töltést és adatátvitelt használunk, azaz teljesen zárt készülékek lesznek.
De például betört kijelzővel sem javallt a vízbe vitel, mert előfordulhat, hogy ott keletkezik szivárgás.
(#50) joey20:
...ez nem igaz. 4 modellel is cáfolom.
Az, hogy van gyártási, vagy használati hibából eredő beázás nem jelenti azt, hogy parasztvakítás.
Akkor ezekszerint a hajók nem úsznak, mert van amelyik elsüllyed, vagy a tengeralattjárók sem vízállóak, mert van amelyik beázott tömítés, vagy egyéb hiba miatt...Kb, mint az összes iphone rossz telefonnak, mert volt olyan széria, ami jelet vesztett bizonyos fogásnál. Ott sem mindegyikre volt jellemző ugye?!
[ Szerkesztve ]
Sony Xperia™ 10 V Dual; Sony WI-XB400; Navitel R600 - menetrögzítő - Sony STARVIS képérzékelővel
-
Quent1n
senior tag
Részben egyetértek veled de a gyártási hibáról pont nem a user tehet és nem tudja otthon maradéktalanul ellenőrizni a telefoni minden részletét. Ha a hőtől elenged a ragasztás az pl. pont az a hiba amit otthon nehéz lecsekkolni, sajnos csak túl későn derül ki.. Szóval én azt mondom, hogy vagy be kéne szüntetni az IP szabványok HIVATALOS odaítélését (tehát lecsekkoltatni a telefont de nem sütni rá a plecsnit) és a vizes reklámokat, vagy garanciát vállalni a beázásra és ugy megcsinálni az ajtók körüli részt, hogy ellenőrizhető legyen ha ott éri víz a készüléket. Vagy még egy ötlet, hogy kötelező lenne minden vízálló telefont árusító helynek lehetőséget adni beázás elleni biztosítás megkötésére a garancia időtartamáig.
Lássuk be ha a TV-be a csapból is az folyik, hogy egy telefon ilyen vízálló meg olyan vízálló akkor a vásárlónak teljesen jogos igénye, hogy ő is használhassa vízben és elég szar érzés lehet ha beázik a cucc és utána még csípőből őt hülyézik le, hogy biztos nyitott ajtókkal úsztatta meg. És akkor arról nem is beszéltünk, hogy micsoda nonszensz ha a készülék szervizbe jár utána jó eséllyel nem lesz többé vízálló, mert vagy nem tudják vagy nem akarják úgy összerakni... A minimum lenne, hogy utána a user előtt megcsinálják vele az ip szerinti vizes tesztet. Veszek egy vizes mobilt és remeghetek, hogy semmi baja ne legyen mert utána bukom a vízállóságot?
Szóval elég komplex dolog ez szerintem de én mindenképp örülök, hogy jön egy középkat vízálló teló csak legyen normális áron.
Ha a fényt akarjuk, el kell fogadni az árnyékot is...
-
mrlujoak
veterán
válasz Mr.Grincs #44 üzenetére
Igen, legalább...
Z2 UNfail - ha már az egyensúlyra törekszünk...
Összefoglalva: 6 hét a tengerfenéken (sós víz)
10 méter mélyen.Természetesen van előfordul hibás darab, mert igen, de baromira bicskanyitogató már, hogy csak a beázott modellek kerülnek előtérbe.
Xperia go-m nem ázott be
Xperia V-m fehér szintén nem
Xperia V-m fekete szintén nem
Xperia Z-m fehér szintén nem.A vízállóságnak feltételei vannak. Attól, még, hogy a gyártó garantál valamit, még nem biztos, hogy minden körülmények között is teljesíthető lesz.
Ha látni, hogy sérült az o gyűrű az ajtókon, vagy az feltűnően laza, akkor tilos vízbe vinni. Hasonlóan, ha hőterheléstől elenged a ragasztó tömítés.
Ha ezeket nem veszi figyelembe a felhasználó, és ennek ellenére mégis vízbe viszi, akkor ki a hülye? Persze, hogy a gyártó... Nem...Bakker ahelyett, hogy ennél a hírnél örülne pár felhasználó, hogy az M2-ből is érkezik vízálló modell, mi megy?!
Ilyenkor szégyellem magam, hogy szakmai topik lakó vagyok.
Gondolom a búvárfelszerelést is hasonló trehánysággal kezelik páran, aztán látható szigetelési hibák ellenére mégis merülnek.
Gyártási hiba mindenütt előfordul.
Elég, ha csak a kicsi kínai, adott héten rosszul fogja meg a ragasztó tömítést, és szennyeződést visz fel. Azonnal ott egy rakat hibás modell, ami még a gyárban átmegy a nyomásteszten, de a használat során a szennyeződés elgyengíti a tömítést, és az elenged.Sony Xperia™ 10 V Dual; Sony WI-XB400; Navitel R600 - menetrögzítő - Sony STARVIS képérzékelővel
-
MaUser
addikt
Z1C-t külföldről tudsz venni olcsóbban. Pl. én egy hónapja vettem 100ért amazonról, sajnos azóta € még magasabban, meg a telefon is drágább lett vagy 50€-val. De német ebay tele van használt, még garanciális telókkal.
''A file-cserélés öli meg a filmipart? Inkább a filmipar öli meg a file-cserélést. 2 hónapja nincsen semmi értelmes film, amit érdemes lenne letölteni...''
-
Mr.Grincs
veterán
Legalább annyira lesz vízálló mint a Z2? Z2 fail
Nagyon venni szerettem volna egy Z2-t, de több sebből vérzik sajnos, ezekután meg pláne.[ Szerkesztve ]
/ Apple iPod Classic 160GB / BMW F21 125d M-CCH-981, Automatic, DPF OFF / Peugeot 407 Coupe 2.7 HDi automatic / iPhone 13 256 GB Blue / MALTA, MELA!
-
Már látom is magam előtt hogy 80 Hufba kezdi meg a pályafutását nálunk.
A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
AizawaKouta
tag
Maradok az xperia V-nél.
-
dokee78
félisten
Követi a Samsungot a Sony a róka bőr terén?
-
-
NeRo28
aktív tag
Pont pár hírrel lejjebb van a Sharp telefonja ami 5.2 colos és kisebb mint ez és az is vízálló!
-
wortz
tag
válasz Sonyimádó152 #35 üzenetére
Ezen meg majd az L-re kell várni.
-
Sonyimádó152
csendes tag
Kell! Bár nekem Sony Xperia M2-m van de igazán várhattam volna!!! De végre megjött a KitKat az M2-re!!!! Ezen meg eleve az van... De mindegy 60-ért viszik mint a cukrot!
-
hue2000
tag
Ha azonos lesz az ára az eredetivel akkor jó
Az élet mindig drága
-
mrlujoak
veterán
Nagyon hiányzott az idei palettáról egy nem csúcs (olcsóbb) vízálló modell.
Sony Xperia™ 10 V Dual; Sony WI-XB400; Navitel R600 - menetrögzítő - Sony STARVIS képérzékelővel
-
halkow
őstag
Egy jobb minőségű kamerát azért kaphatna az ip68 mellé
Alcatel onetouch idol2s the king
-
pulcsi
tag
Vicces fél éve hozták be a Telenornál a Z1ct hamar elavult náluk :-) vagy elkapkodták az emberek vagy rossz a kereslet rá
[ Szerkesztve ]
''A cmabrigde-i etegyemen kéüszlt eikgy tnuamálny áítllsáa sznreit a szvkaaon bleül nincs jlneestőgée annak, mkénit rdeeőzndenk el a btűek'' " Ezért a megrendelése teljesítése legkésőbb a hétfői (január 06) napon 15:00 - 18:00 óra között"
-
tomcsa44
tag
Erről a sok beázásról nem tehetnek. Ha kel a 6-7 millis vékonyság, akkor csak ragasztani tudnak. Kell a bika erő? Akkor az melegedni fog. A ragasztó ellensége a hő.
Sajnos evvel nem lehet mit csinálni. Vagy csavarozni kell és akkor marad az 1 centi vastagság, vagy gyengébb SoC-ra kell átállni. mivel egyik megoldás sem piacképes, ezért marad ez.
Sony Xperia M2 (Mellette Navon M400 és Huawei Y300. Jövőre már kell egy Lumia is megint - 735 a terv.)
-
Quent1n
senior tag
Z1C-t szeretnék venni de a Telenor zseniálisan pont most futtatta ki, vagy csak kifogytak belőle.. GSM boltokba főleg csak hülye pink meg lime van, használtba meg fehér, vagy ha épp minden stimmelne akkor voda függő.. Media Markt meg egyéb helyeken ~130k az meg kissé túlzó ár. Ott a ZR ~80k ért amit meg alig-alig lehet kapni, főleg feketében. Szóval nem sok lehetőség van most Sony fronton ha 5 hüvelyk alatt vízálló telóban gondolkozunk... Ha olyan 50-60 ezer lesz akkor jó ajánlat lehet.
Ha a fényt akarjuk, el kell fogadni az árnyékot is...
-
wortz
tag
Az még így is 30-al több, mint amit nagyon max kiadnék egy telefonra. (De inkább 50-el). Vicces kicsit, hogy ha 4 col környékéről beszélünk, akkor 2 választásod van. 110k Z1C vagy az E1 35k-ért. 20 megapixel vs 3,15 Led nélkül. És a köztes 80 rugós ársávban, a köztes teljesítményű mobilok hol vannak??? Sehol.
A phabletekkel meg Dunát lehet rekeszteni. Borzalmas már egy a trend.
És egyébként félreértés ne essen. Nem az zavar, hogy sok a nagy teló, mert hát legyen. Egészségére. Az zavar, hogy kicsi teló nincs egy darab normális sem. (Z1C sem kicsi. Nagyobb, mint a 2 éves zászlóshajók).[ Szerkesztve ]
-
dsr
senior tag
55-60k-ért nagyon vinnék
-
Wajk
addikt
Z2-ről többet, persze, de pont egy ismerősnek van Z1C-je, a balcsinál futottunk össze.
Éppen szárította nyitott ajtókkal.Amúgy nem húzom én le az egész Sony-t, mert tetszenek a készülékek, de a gyártásnál nem lehet tökéletes a minőségellenőrzés vagy nem tudom, mert azért elég sok beázást hallani. Biztos sok a gyökér aki mélybúvárkodik, de több személyes postba is belefutottam. Szóval remélem a köv generációnál jobban odafigyelnek. Ha véletlen beleejti a vízbe az ember ne kelljen már félnie.
iPhone 13 Mini 256GB | RT-AC65P - SWRT B5.1.7 - M3 2TB
-
Lecs@
addikt
Vajon lehet vele víz alatt beszélni is ? Ha igen, hány méter mélyen vajon ?
512 GB
-
Csarli85
aktív tag
Kiadhatták volna kicsit kirábban is. Anyám épp most vett sima M2-t.
Galaxy S21 Ultra, Galaxy A14 5g
-
törölt tag
Dugja fel magának a sony! A frissítésekre meg szarnak!
Xperia M,L,sp
50 k tuti nem lesz! a sima M2 60-80 körül mozog.
[ Szerkesztve ]
-
wortz
tag
Szolgáltatók nem érdekelnek, olyan helyeken nézem, ahol hivatalos, gyártói, 2 éves gari van rá, tehát nem szürkeimportos, áfa csalós helyeken, és legolcsóbb kb a vizesbolt, de ott is 121 rugó még. Na most azért az nem 85 rugó. Arról nem is beszélve, hogy fent említett "korrekt" feltételek mellett szerintem a Z1C ára max 100-ra fog lemenni, az M2 meg szerintem le fog menni 50-60-ra. Azért az a +50 rugó nem mindegy, legalábbis nekem.
Arról nem is beszélve, hogy nekem tényleg fölöslegesen erős a Z1C, bőven beérném egy M2-es szintű telefon, csak ez rohadt nagy. Az eredeti M tökéletes méretű volt, csak ratyi volt a kamerája. Az M2 hardveresen nekem tökéletes - főleg így vízállóban - csak a mérete miatt használhatatlan számomra. Most miért nem képes egyetlen gyártó sem kiadni egy ilyen telót, de értelmes méretben? Miért? Csak! -
solanthugor
aktív tag
Nem rossz, attol fugg hogyan lesz arazva, de bennem nem kelti a must have erzest, mar regota varok egy olyan telefonra ami rendelkezik ip vedelemmel es tenylegesen tetszik.. Anno a defy ilyen volt!
3330>k700i>k800i>k810i>t700>g900>Touch>Touch Cruise>Tattoo>Desire>Milestone(hiànyzol)>Desire>Jiayu g3>Droid4>BBZ10
-
Mr.Silkó
veterán
Nem trollkodni szeretnék, de a cikk vége kicsit félreérthető, hiszen a sima M2 alapból 4G-s, ha pedig erre az új vízálló kivitelre gondolt a cikkíró, akkor érthetőbb lenne, ha odaírná minden megnevezéshez az Aqua nevet is.
-
kbyte1024
veterán
Mintha nem tudnánk hogy nálunk a szolgáltatói árak milyen magasak
Csak a halott látja a háború végét. - Platón
-
wortz
tag
Nagyon jó lenne, ha a Sony kiadna egy csutka ugyan ilyen telefont, csak 4 col környéki kijelzővel. Ez túl nagy, hardverben hasonló alternatíva meg nincs, kisebb formában.
Szerk: árához csak annyit, hogy hivatalosabb helyeken (magyarán nem szürkeimportos, sarokgaris kiadásban) még mindig 85k körül van a sima M2. Ez biztos drágább lesz, szóval 90 alá ne várja senki első körben.
[ Szerkesztve ]
-
zola96
senior tag
Hujaj. Sokan hianyoltak,hogy n vízálló.. Ha netalántán tényleg 60-70 re belonek megjelenésre akkor sokak vinnék... Reméljük igy lesz.
-
Donkeysaurus
csendes tag
Én szinte biztosra veszem, hogy 75-80k-t fognak kérni érte, pedig egy 60-ert elegge jo ajanlat lenne.
-
darvinya
titán
Jónak jó, csak nálunk miként lesz beárazva?
Mert 100k+ nem érne meg.
Úgy 50k-ért ütős ajánlat, azaz vízes.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- VoLTE/VoWiFi
- Csalók a Facebookon. De ennyi???
- Horgász topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- BestBuy topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- iPad topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest