Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

Most már elmondhatom, hogy az AMD hová tegye ezek után a ZEN-jét ha egyszer majd valamikor megjelenik és egyáltalán elfogadható teljesitményt is nyújtana egy Core i5 vagy i7 CPU-val szemben. Egy igen korosnak mondható Phenom II X4 970 BE procit használtam az utobbi 5 évben. AMD vonalon Athlon64 x2 6000+ után az Athlon64 7750 BE (ez is már inkább Phenom volt), majd Phenom II X3 720 BE következett. HD4850 videókártyáig bezárólag ez a 3 magos elég is lett volna nekem és nem is melegedett nagyon. Majd jött az 1GB-os csoda, a DX11-es HD6850 Barts GPU-s videókártyám. Ehez már nagyon elkelt egy 4 magos Phenom II X4 955 BE, amihez a házat és a hűtést is fel kellett fejlesztenem. Ezt az új C3 stepping-es Phenom II X4 970 BE követte és a HD7850 2GB. Ezt az AMD procit az 1.296V magfeszültségen és a 3.5 GHz-es órajelen is nagyon kedveltem (kedvező hőmérsékleten tudtam tartani). Az R9 270X 2GB videókártyával viszont elérte teljesitményének legszélső határát és nem akartam széjjel húzatni. Az R9 380 4GB adta meg a végső kegyelemdőfést neki, de nem bánom már annyira. :O AMD vonalon már FX proci kellett volna kihajtani, ami megint egy nagyon melegedő fajta CPU. AMD Phenom II X4 sem volt egy világraszóló teljesitményű proci, de akkor hasonló árakon egy i3 sem lett volna jobb választás. Az AMD A10-7850K CPU része meg nem volt jobb a Phenom teljesitményétől, mert ez sem ajánlható R9 270X videókártyától nagyobb VGA-ra. Nem kértem belőle és ezek után az Intel Core i5 4690K lett megvéve és ezt a gépet most már nem adnám egy ZEN-ért sem oda. AMD-t pártoltam eddig, de nem csak a videókártyákat kell felkésziteni az agyoncseszett játékokra, hanem ezekhez valami saját AMD-s procit késziteni még időben ami kihajtaná a gyors videókártyákat. AMD Fury vagy Nano, de még egy R9 390 mellé sem találhatnék megfelelő teljesitményű CPU-t. Ez a ZEN is a jővőre készült mint minden AMD-s features, de kinek és hová amikor mindenki keres a mostani gyors videókártyák mellé megfelelő CPU-t... Ami legtöbbszőr csak Intel lehet és ezzel hosszú évekig szeretne meglenni további fejlesztések nélkül. :)

Új hozzászólás Aktív témák