- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Google Pixel topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
- Sokat fejlődött a Tecno belépő ajánlata
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Humanoid robotokat visz az AI-szervergyárba az NVIDIA és a Foxconn
- Nehéz helyzetben az SMIC, régebbi chipet használ az új Huawei laptop
Új hozzászólás Aktív témák
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Tavaly vettem egy belépőszintű (Gigabyte GA-B75M-D2V) LGA1155 lapot egy Celeron G1620-szal meg 4 GB RAM-mal. A HD5450-es Radeont meg a vinyókat, egyebeket örökölte az előző konfigból a szett. Összességében az AM2-es X2 4200+-ról ez egy tekintélyes ugrás volt.
Igazából a gép 3 dologra kellett; 1) Quake Live fix 250 fps; 2) QuakeWorld fix 308 fps; 3) bármilyen h.264 / x.264 / x.265 videó hibátlan lejátszása, 1080p-ig bezárólag. A DOSBox és a SNES emulátor úgyis hasítani fog rajta. Meg ugye böngészés, képnézegetés, zenehallgatás, torrent, Skype, ts3 / mumble, IRC, ilyen alap dolgok.
Ezekre tökéletes is.
A lapra még egy ideig lesz gari, a proci nem tudom, hogy 1 vagy 2 év-e, de az igazából mindegy is. Azon viszont meglepődtam, hogy a kis Ivy Bridge Cerka jobb, mint egy C2D E6750 és egymagon egy hajszálnyival egy i7 920 felett van - és nem is fogyaszt sokat. Szóval azért jó kis procc ez, főleg annyiért, amennyibe került.
Viszont mostanság jött a Fallout 4 (omgomg, kb. 1000 órám van a trilógiában, best western RPGz ever) meg az új DOOM (amit már csak azért is játszanék, mert id Software, hiába ment Carmack isteni avatár az Oculus Rifthez, csak végignyomnám). Ezekhez meg kell a kraft - már ha nem ultra low-on szeretnék diafilmet nézni. Ha meg már összeszednék egy olyan gépet, amin ezek highban igen-igen kellemesen futnak, akkor még csak ott lenne egy Alien: Isolation, egy GTA 5 meg egy Far Cry 4 (casual elefántháton butulni open world-ön lululul) is.
Van egy PS3-am, amire ugyan megjelent az Alien, a GTA 5 meg az FC 4, de egyrészről sírógörcsöt tudnék kapni a gamepad-FPS házasságtól, másrészről amúgy is butított verziók. Bár igazából a gamepad a gond, ugye..
Igaz tervezem MAJD egy PS4 vásárlását (FF XV premier talán, ha az anyagiak megengedik - de előbb-utóbb tutira, mert nincs az az Isten, hogy kihagyjam), de ugye ott is ott van a gamepad - FPS masszív lmao. Szóval ezekre marad a PC, a PS-eket meg meghagyom a hardcore JRPG, SRPG meg beat 'em up-oknak. Az úgy feeling. Meg ezekből a felhozatal PC-re amúgy is siralmasan nevetséges.Így szépen eljutottunk arra a pontra, hogy köll az a PC ápgréd, mert egy G1620 + 4 GB + HD 5450 ide mán KISSÉ karnyú. Mondjuk a 4 GB már a böngészési szokásaimhoz is az, mert a 308 (egzakt szám) megnyitott füllel rendelkező Mozilla egy idő után telíti a memóriát, főleg, ha az 50 füles Chrome-ot is megnyitom mellé..
Viszont utálom már a szerelést. Évekig kereskedtem alkatrészekkel, a saját konfigomat is állandóan változtattam, havonta (néha hetente vagy csak pár naponta) más gépem volt - a vinyókon kívül. Na jó, házat, ODD-t és tápot is viszonylag ritkán cseréltem.
A lényeg a lényeg, hogy össze-vissza variáltam mindig és ezalatt sikeresen megutáltam a csavarhúzót meg a konstans szopást a szájbarakott mütyűrkékkel.Pár éve eljutottam arra a pontra, hogy összerakom, oszt' mennyen. Belenyúlni max. akkor, ha új vinyót rakok bele - vagy valami egyéb indokból kifolyólag NAGYON muszáj. Ez még ott is képbe jön, hogy B75-höz azért még vannak combos procik és így nem kell az egész alaplapmindenséghóbelevancot kicájgolni a gépházból, elég csak berakni az új procit, az extra 4 GB RAM-ot meg az új VGA-t, aztán halleluja van. Utána meg vagy 5 évig úgysem nyúlok hozzá, ha minden rendben van - meg különben sem lesz olyan új játék PC-re, ami 3 percnél tovább lekötne. PS az már más kérdés.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Futás, futópályák
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Autós topik
- Konteó topic
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Medence topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- PlayStation 5
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700 Processzor!
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest