Új hozzászólás Aktív témák
-
8th
addikt
válasz
Trailblazer #150 üzenetére
Épphogy elkezdtem a kéthetes szolgálatot, egyik reggel üti eligazítás után hívatott a századparancsnok. Megkérdi mi a maga szakmája? Kertész. Remek! Akkor keresse meg xyz-t (telephely raktáros) és vételezzen szerszámot mert kifesti a garázst és a tűzoltószertárat. WTF? Még jó, hogy szakmába vág gondoltam. Ha kész van jelentkezik nálam és kap három nap jutalom szabadságot. Na ezt jól beszoptam hiszen nem kicsi a garázs a raktár meg annak a duplája. Két napig csak pakoltunk és takarítottunk négyen, hogy egyáltalán el tudjuk kezdeni. Összecsaptuk két hét alatt (direkt jó lassan ki ne találjon szoli alatt még valami újabb szopatást az öreg nekünk) meg közben volt egy véradás is na oda is elmentem mert egy nap jutalomszabi járt érte. Végül egy hétre egyenként hazaengedett minket az öreg. A váltás akik épp nem voltak szolgálatban jól rábasztak nekik a századszintet kellett kifesteni úgy, hogy jöttek mentek a csillagosok egész délelőtt, nem lóghattak. Meg jutalom szabi sem járt érte.
Minket meg senki le se szart ott kártyáztunk a raktárban órákat amikor nem volt kedvünk dolgozni. Valagba is rúgtak volna érte, ha rajtakapnak. Régi szép emlékek. Érdekes, hogy az idő, hogy megszépíti pedig akkoriban kimondhatatlanul utáltam az egészet.
-
8th
addikt
"Ezenkívül rengeteg előnye van a cca 1,5 évnyi katonaságnak, és minimális hátránya."
Például mi? Komolyan kérdem. Mert az alapkiképzés nagy része nálunk alakizás volt. Jobbra át, balra át, hátra arc stb... f@szom droid képző. Lövészeten összesen kilenc azaz kilenc! darab lőszert lőhettünk ki aztán szevasz. Már arra sem emlékszem hogyan kell szétszedni és összerakni egy AMD-t. Harcászat összesen egy délelőtt volt ahol kb. sírva röhögtünk egymáson mert egy két idegbeteg dzsonrambót leszámítva mindenki poénra vette az egészet, még a kiképzőtiszt is. Vegyvédelmi felszerelés a fele századnak hiányos volt a gázálarcomban konkrétan nem volt szűrő amikor jeleztem az volt a válasz, hogy minek az magának nincs háború... Aztán alapkiképzést követően beraktak tűzoltó rajparancsnoknak ahol olyan felszerelésünk volt, hogy inkább hagyjuk is. Egyetlen vitathatatlan előnye volt az egésznek mégpedig az, hogy össze voltunk zárva és az antiszociális kis ki ha én nem seggfejek is rá voltak kényszerülve, hogy leadjanak az arcukból és alkalmazkodniuk kellett mert ha nem akkor qrva szar életük volt. Sorkatonaság abban a formában szart nem ért, nettó pénzkidobás volt úgy ahogy volt és közben elraboltak az ember életéből akár éveket is (ki mennyit volt ugye) a semmire. Akinél gyerek is volt az duplán szopott. Hülyeség az egész és a világ pénzét elpazarolta rá egy kis csóró ország. Az egész kiképzést össze lehetett volna sűríteni nagyon max. 3-5 hétbe aztán elzavarni mindenkit haza a dolgára. Ehelyett ott xoptunk bent bámultuk a plafont meg a leszerelő öregektől megörökölt szexújságokra recskáztunk és kb. nem csináltunk semmit. Döglöttünk naphosszat heti 1-2x az unatkozó ütiktől kaptunk egy-egy próba riadót az ütiszoba elé és annyi. Hülyére unta magát mindenki, nem csináltunk az ég világon semmit. Ja, de. A tisztek frissen épült salak teniszpályáját locsolgattuk a tűzoltóautóval, a tiszti lakótelepen szedtük a szemetet meg a laktanya fennállásának ötvenedik évfordulójára kifestettük az egész hóbelebancot. Felmosni ruhát hajtogatni és zombi módjára trappolni megtanítottak de semmi másra. Tényleg de jó is volt. Ja, nem.
-
8th
addikt
Nincs ezzel semmi probléma.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 5060 Ti 16GB Zalman i3 NEO Enermax 650W
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged