- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- iOS alkalmazások
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple Watch
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
a magyar T-s simemmel nem tudom tudnak-e, akarnak-e kezdeni valamit a németek, mondjuzk a blau, vagy aldi, vagy tchibo mobile esetében hova lehetne menni. Folyamatos két szám, két készülék esetén pláne jó kérdés, hogy a siznkronizáláshoz rohangáljak minden egyes határátlépéskor szolgáltatóhoz? (Egy okosabb, meg egy buta telefon, mindig az adott országhoz tartozó sim a jobbikban esetben)
-
evetke
csendes tag
-
Neurotoxin
őstag
Nálam olyan story volt kb 11 évvel ezelőtt, hogy a Siemens m35-ösöm(régi szép idők) egyik percről a másikra nem találta a hálózatot. Bementem az akkor még Westelhez
, hogy gariigényt szeretnék érvényesíteni. Az ügyfélszolgálatos csaj megkérdezte, hogy mi a hiba, előadtam magamat, mire ő egyből rávágta, hogy sim-hiba. Kivett a fiókból egy natúr kártyát, ezt behelyezte az én régi kártyám mellé egy sim-másolóba és átpörgette a telefonkönyvemet, stb. 2 perc se volt az egész.
-
gerilee
aktív tag
Érdekes. Én meg pont azt olvastam a napokban, hogy a bizottság azért nem fogadta el az Apple SIM megoldását, mert az új szabványnak mentesnek kell lenni mindenféle szabadalomtól, ami az Apple megoldására nem igaz, mert rendelkeznek ezzel kapcsoltban bejegyzett szabadalommal. Itt meg azt olvasom, hogy a Nokia nem adja az Apple-nek, a nála lévő SIM szabadalmakat. Most akkor hogy van ez? A Nokiának lehet, az Apple-nek nem?
-
jookomak
őstag
válasz
#06658560 #39 üzenetére
Azért az esetek 99%-ban működhet. Most nézem, hogy az újabb sim kártyák akár 500 névjegyet is kezelnek. A szolgáltatóknál pedig van sim másoló, nekem is így csinálták, mikor váltottam simáról micro-ra.
-
törölt tag
Teljesen remek, ha adatot akarok hordozni egyik gépröl másikra, akkor számítógépet kelljen vennem mellé. (mint eszközt, nem valóban megvenni)
Butafon felöl kéne okostelefon fele migrálni, nem igazán megy normális módon csak sim-mel. Illetve menne, ha azon lehetne tárolni rendesen az adatokat. -
ramrit
tag
Az eppöl is csak ezzel tud(na) kitűnni,ha már mással nem megy. "bibí én már nano sim-es vagyok,te meg csak egy lúzer micro" :-)
-
Guff
csendes tag
Lehet egy pár év múlva értelme lesz ennek a nano cuccnak, de ami a mikro sim-et is csak egy maroknyi telefon és gyártó használja, addig értelmetlen erőltetni. Úgy 5-6 év múlva.
-
danih
veterán
Lesz mikroszkóp is a szettben, hogy tudjam cserélgetni a simeket?
-
törölt tag
Hát, nem tudom, nekem rohadt sokszor kellett már cserélni simet, mert lemerült egyik teló, vagy mert adott országban a használhatóbb telefonszámkészlet miatt kellett a másik készülék.
Aztán a munkahelyi vs. magán szám esetében is felvetődik az igény minden további nélkül.
Amint megjelenik egy második sim kártya, azonnal megjelenik az esély, igény a cserélhetőségre.A mostani esetben elég érdekes a két frontvonal, ha az index cikke helytálló, akkor az alma kompatibilis maradna, a Nokia RIM páros meg a micro SD formáját venné át, de nekik lenne tokjuk is a simhez. A potenciális jövőt felvázolva a két elem integrálásáról.
-
gabancs
addikt
Hát tudod mióta telefonom van, pedig nem tegnap óta, sose volt ilyen problémám.
Persze mint lehetőség felmerülhet, de nem hiszem, hogy tömeges igény lenne erre. -
Rickazoid
addikt
Ez nem egyszerű. Mit csinálsz például telefonváltáskor? Megint ügyfélszolgálat? És ha csak lemerül és azért kéne egy tartalék telefon? Ugyanazt az előfizetést regisztrálod több telefonra? Na megnézném én azt a szolgáltatót, ami megengedi, hogy több telefonon is használd ugyanazt a számot. Főleg ha csak ideiglenesen kell: Csókolom, regisztrálnám a számom a haverom telefonjára 3 percre, utána vissza az övét a sajátjára. Nagyon életszerű. Még ha online intézed is sokkal macerásabb és SOKKAL lassabb, mint SIM-et cserélni.
Főleg ha telefont veszel mondjuk szolgáltatónál számlás előfizetéssel, arra akkor a hűségidő végéig nem tennél új számot, de a számodat sem tehetnéd át másik telefonra a szolgáltató beleegyezése nélkül. Az meg hogy nem egyezne csak úgy bele, az is biztos. -
Tigerclaw
nagyúr
A méret csökkentés helyett inkább bővíteni kellene a sim kártya memóriáját, hogy adatvesztés nélkül másolható legyen a telefonkönyv a telefonból. Persze ehhez valamennyire szabványosítani kellene a telefonkönyv formátumát.
-
gabancs
addikt
Ráadásul ez a szolgáltató függés ma már elavult technika. Ezt simán lehetne virtuálisan kezelni. Vesz az emberke egy telefont, amiben van egy integrált azonosító chip. ezután azt mondja, hogy csókolom kell nekem egy T-Mobile előfizetés. Semmi gond, regisztráljuk az azonosítóchip adatait, kap egy virtuális hívószámot és megy a szekér. Azután azt mondja az emberke, hogy csókolom, nekem kell egy Vodás előfizetés is. Semmi gond, mi is beregisztráljuk a telefonját és kap egy virtuális számot. Ezután már csak a telefonnak kell megmondania, hogy melyik számról óhajt hívni.
Ez ennyire egyszerű, minek ide SIM? -
Rickazoid
addikt
Arra is van terv a GSM Association részéről. De telefonhoz kötni az ember előfizetését, hogy bármilyen csere esetén a szolgáltató közreműködése kelljen, hogy új telefont vagy meglévő telefonon másik számot használhass... kicsit elgurult gyógyszer ötlet. Tudom, hogy integrált megoldás már régóta van sok helyen, de ennél sokkal jobb a külön kezelhető SIM kártya. Kevesebb macera átrakni egyik telefonból a másikba a SIM-et, vagy egy telefonban SIM-et cserélni, mint a szolgáltatók ügyfélszolgálatára menni akár interneten keresztül is és ott babrálni a beállításokkal, majd várni, amíg a módosítások végrehajtódnak. Ráadásul az emberek méretes hányadának okozna problémát, ha egy integrált SIM-et kellene beállítani. Egy egyszerű MMS vagy internetcsatlakozási beállítás is meghaladja a nagy átlag képességét, pedig az is pofonegyszerű feladat... nekünk. Ilyesmikkel majd akkor jöjjenek elő, ha intelligens, internetre csatlakozó, virtuális kijelzős agyi interfészek lesznek, bár akkor már telefon sem fog kelleni... de erre az ötletre inkább 100 év múlva térjünk vissza.
A nano-SIM meg... az Apple mindig ki akar tűnni, mindig elit akar lenni. Most már, hogy a Nokia is használja a micro-SIM-eket, kell megint valami, ami csak az övék. Aztán ha ezt elfogadnák és más is használni kezdené, kitalálnának egy negyedik forradalmi szabványt.
-
gabancs
addikt
Nem biztos!
Egyrészt az Apple telefonjait is lehet függővé tenni, tehát ez nem probléma, nem SIM kértya kérdés.
Másrészt, mi a fenének kellene váltani szolgáltatót? Én 10 éve ugyan annál vagyok. Kipróbáltam mind a hármat, nincs különbség. Nem telefonálok hobbiból. Csak akkor, amikor nekem fontos. Akkor meg leszarom, hogy 1-2 forintos különbség van a percdíjakban.Harmadrészt, már nálunk is van számhordozhatóság. Ma már minden csak szoftver kérdése.
-
fazr
senior tag
válasz
macilaci78 #23 üzenetére
Jelenleg is van SIM nélküli (CDMA) szolgáltató, pl Verizon és nem hiszem, hogy sok gond lenne vele.
Szerintem leginkább azért nem állnak át erre, mert drága és kényelmetlen lenne az átállás GSM-ről. -
macilaci78
nagyúr
Ha ez a nanosim valóban ekkora, akkor maga a behelyezés és annak kelléke több helyet foglalnak el, mint amennyi a működéshez szükséges!
Azért nem óhajtják szoftveres útra terelni a történést, mert a mai okostelókban elég potenciál van ahhoz, hogy a szoftveres marhaságokat megkerüljék, felülírják. Főzött ROM-okról cikkez a Logout is, majd biztos a nyerészkedő Olcsó János okoskat fogja hidegen hagyni. Amit edig szoftveresen levédtek, azt eddig rendre fel is törtek. Így volt az ilyen-olyan shareware progiktól elkezdve a különböző másolásvédelmi szabadalmakig mindennel. Őrületes pénz van a mobilszolgáltatásban ahhoz, hogy akár csak a gyanúja felmerüljön annak, hogy ilyen kalózkodásra lehetőség van.
-
opr
nagyúr
Egy SIM-kártyát bárki ki tud cserélni, még a legszerencsétlenebb lyúzer is, minimális kivételtől eltekintve.
Onnantól, hogy programozni kell szolgáltatóváltáskor, szívás van. Az emberek laza 80%-a képtelen lenne megcsinálni (illetve frászt, meg tudná az, csak rimánkodni a legközelebb eső kockának könnyebb).Szerinted ez tényleg jobb lenne? Nehogy már szakit kelljen keresni azért, hogy szolgáltatót tudj váltani. Azontúl mivan, ha elromlik a telefonod, és a régit akarod használni? Szívás, vegyél újat? Szerintem ehhez jelenleg semmi nem adott, hogy elhagyjuk a SIM-et. A nano/piko/femto/atto/stb-sim szintén a marhaság kategória szvsz...
Arról nem is beszélve, hogy egynéhány gyártó (pl. apple, ugye
) simán ragaszkodna a saját bullshit szoftveréhez, amivel lehet programozni a telefont. Ez a jelenlegi -megjegyzem meglehetősen idióta- helyzetben csak káoszhoz vezetne.
-
gabancs
addikt
De most komolyan! Mi a fenének a mai világban SIM? Nem igaz, hogy nem lehetne ráintegrálni az alaplapra, és úgy programozzák, ahogy jól esik.
-
V.T.CS.
senior tag
azt hogy az apple termékekbe mit raknak nagy ívben hidegen hagy, de jó hogy nem a gagyi csatlakozójukat akarják rásózni a többi gyártóra.
-
Neurotoxin
őstag
Jah, kell a nagyobb akkunak a hely, naná
-
Cyberpunk
félisten
Hülyeség, az indok meg főleg. Pláne hogy egyesek azt mondják mindenképpen kelleni fog keret.
-
chabusch
tag
Persze sokszor nélkülözhetetlen a sim, de számomra inkább az a kérdés, hogy miért nem a szoftveres azonosítás irányába mozdulnak...
-
feliks
senior tag
Kicsit pofátlanságnak érzem, hogy az Apple mindig bejelent valamit(Microsim, nanosim), ami azoknak fájhat, akik más készülékre cserélnék az iPhonejukat..Oké, van átalakító, de macerás.. Már várom a PicoSim-re váltási tervükről szóló hírt..
-
Tigerclaw
nagyúr
Ez csak ugye vicc? Még a nagy méretű SIM kártya se lehet nehezebb 1-2 grammnál, ráadásul hosszú évekig nem kell cserélni. A foglalat detto. Ahhoz képest már ott van a micro-sim, ami a fele az előzőnek. Azt is csak az Apple használja, szóval teljesen felesleges lenne egy még kisebb SIM kártya, főleg hogy semmivel sem kompatibilis. Ha elromlik a iPhone-od, mibe teszed a micro sim kártyáját?
Az biztos, hogy a sim kártya foglalat nem akadályozza a gyártókat az ideális telefon megtervezésében, főleg hogy a telefonok nem kisebbek, hanem egyre nagyobbak lesznek.
A környezettudatossághoz meg tényleg semmi köze nincs az egésznek. Az Apple vezetésének mániája az, hogy lehetőleg semmiben se legyen szabványos se hardverben, se szoftverben.
-
legiaap
félisten
Hidd el a vevők többsége tök hülye még ahhoz is, hogy átalakítót vegyen. Szerintem azt sem tudják, hogy létezik, így vesznek új telefont és ezt az Apple tudja is és ki is akarja használni.
Ha már egyszer nagyot alkottak, és elindították ezt az tapicskolós telefon versenyt, akkor az lenne a méltó tőlük, ha feltalálnának új akkut. -
-
A SIM-foglalat nem csak abból áll, hogy van egy műanyag lap amit valahova be lehet tenni. Alatta/felette elektronika van a nyákra forrasztva, ami helyet foglal, ha mondjuk a nano-SIM-mel a telefon egy olyan pontjára lehet száműzni a foglalatot, ahol kevesebb helyet foglal, lehetne valamennyivel nagyobb aksi.
Nem véletlen az iPhone... és hogy miért erőltetik ezt, ugyanis jelenleg nem tudnak szerintem máshogy nagyobb akksit betenni.
-
Milyen előrelépés is volna a kisebb méreten túl
Új hozzászólás Aktív témák
ma A Nokia licenc-megtagadása és a RIM keresete miatt az ETSI elnapolta az Apple nano-SIM javaslatának tárgyalását.
- Samsung Galaxy S24 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5g 8/256gb - Szép állapot, akár beszámítással
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- iPhone 15 pro max black 512gb antenna hibás
- Samsung Galaxy S25 Ultra jetblack 512gb CSERE IS
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest