- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Google Pixel topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Colos1
őstag
válasz
#72954624 #98 üzenetére
Video TDR Error.
Az érintett driver valamiért nem szereti a rendszeredet. Vagy fordítva.
A két legesélyesebb probléma:
1. Hardverhiba. Eddig azért volt jó, mert a régi driver nem használta ki valamit, amit ez igen. (Pl. a 13.9 -ben vezették be a WDDM 1.3 -at Win8.1 -en.) Nem feltétlen VGA hiba, lehet lap is.
2. Inkompatibilitási probléma. Javaslom az alaplap BIOS -ának frissítését.
A lapod elég régi, én 95%-ban inkompatibilitásra tippelek.
-
Colos1
őstag
Akkor én le vagyok maradva, mert amikor utoljára jártam az SSD topikban, kb. 2 éve, akkor még az MSAHCI volt a leggyorsabb.
Az AMD Ahci -vel az volt a gondom, hogy ha az egyik HDD 100% körül ment, akkor a többi meghajtó - az SSD is - befagyott. Miután visszapakoltam az MSAHCI -t, a fenti hiba megszűnte mellett a boot idő is 20% -ot (!) javult. Intel AHCI -vel meg azt tapasztaltam, hogy a HDD -k lettek érezhetően lassabbak.
Azóta nem szórakozom velük
(#94) Peti1111: Mi a bugcheck kód?
-
Colos1
őstag
Valóban
Egyszer olvastam így, nem is gondolkodtam el rajta, hogy baromság
Az, hogy melyik driver jó, sok mindentől függ. A chipset saját driverei többnyire csak szolgáltatásban tudnak többet, és mivel ezek kernel módúak, nagy az esélye, hogy galibát okoznak.
Én idáig mindig azt tapasztaltam AHCI esetén, hogy a chipset saját drivere lassabb, mint a Win7 -é. Ezt tapasztaltam AMD -nél is, meg Intelnél is.
-
Colos1
őstag
Nem tudom, hogy win8 -on is érvényes-e, de win7 -nél volt egy alapszabály: ha az oprendszer natív drivere jól működik, akkor nem szabad harmadik fél vackát feltelepíteni! Régebben az AMD alaplapomra én is telepítgettem az AMD AHCI drivert az SSD miatt, de rá kellett jönnöm, hogy nem csak hogy felesleges, még lassabb is, valamint bónusz problémákat is okozok vele.
Ezen az Inteles lapon is a Win7 saját AHCI drivere van.
-
Colos1
őstag
-
Colos1
őstag
Nem azt mondtam, hogy abszolúte nincsen bug, hanem azt, hogy sokkal kevesebb van.
És hidd el, pl. a hang pattogás több embert nem érint, mint amennyit érint. (Pláne, hogy sokan nem használják HDMI -n a hangot.) Régebben ez fordítva volt, a hibák a felhasználók nagyobb részét érintették.
Eszem ágában sincs elbagatellizálni, a hiba az hiba
Azonban pl. egy olyan BSOD –t, amit akkor kapsz, amikor a VGA kikapcsolja a monitort, vagy egy TDR hibát ne hasonlítsunk össze azzal, hogy pattog a hang.
(Beállítással nem lehet megoldani? Pl. mintavételi frekvencia, és bitmélység állításával a vezérlőpultban? A pattogás ASIO esetén akkor fordul elő, ha alacsony a késleltetés és szakadozik a streamfolyam, szerintem itt is hasonló lehet. De nem akarok beleokoskodni úgy, hogy soha nem használtam HDMI -n hangot, csak tippelgetek.)(#70) Reggie0: Ha nem a BF4 kapcsán jött volna ez a téma szóba, akkor szerintem mindenki igazat adna neked.
Nekem megvan a BF4, és hidd el, hogy ezt bugokban semmi, és senki nem tudja überelni!!! Még akkor sem, ha az AMD régi driver fejlesztő csapatai összeülnének a Samsung KIES alkalmazás fejlesztőivel, és tanácsot kérnének Microsoft szakmérnökeitől, akik bevonnának pár régi Symbian fejlesztőt is
-
Colos1
őstag
Nekem meg az a tapasztalatom, hogy amióta az AMD átállt erre a több hónapos frissítési ciklusra, jelentősen kevesebb a bug.
Elég csak ezeket a topikokat megnézni. Ameddig havi frissítési ciklus volt, addig egy ilyen topik sokszor egy-két hétig is élt, és mást sem lehetett olvasni, csak "BSOD" "Nekem is!" "Mekkora sz@r!" "Nekem megy rendesen!....Nem, elkiabáltam" "Fos" "Az AMD kapja be" "nVidiánál nincs ilyen" stbstbstbstbstbstbstbstbstb.
Mostanában meg a topik életciklusa csak pár nap, és a hibák száma érezhetően kevesebb. Ami hiba meg van, az sokszor nem a VGA illesztővel kapcsolatos, hanem HDMI hang, fosNET framemicsoda, meg azokkal a vackokkal, amelyeket nem szoktam telepítéskor bepipálni.
Amúgy ha valaki emlékszik rá, azért álltak át a többhavi frissítésre, mert az AMD belátta, hogy az erőltetett havi frissítést ilyen komplex drivereknél már nem érdemes megcsinálni, mert egyrészt a kapkodás hibát szül, másrészt meg teljesen felesleges havonta drivert kiadni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Nagyon érzékeny lett a játékok archiválására a Nintendo
- Építő/felújító topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- OLED TV topic
- Autós topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B460M i5 10400 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- Apple iPad (9th Generáció) Wi-fi + Cellular, 1 Év Garanciával
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest