- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hívószám-hamisítás
- Magisk
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
icons
addikt
válasz
#32839680 #72 üzenetére
Tesla Model S - 301 miles ~ 480km egy töltéssel.
De ja, sose lesz olyan elektromos jármű, ami képes egy töltéssel több száz km-ert megtenni.És bizony ott nem szarral gurigáznak! Ha valakinek, akkor ennek a cégnek van annyi befolyása, hogy ha megoldják, akkor beletehessék az autókba (legalábbis remélem).
De ne menjünk el nagyon offtopikba. A lényeg, hogy már van több száz km-t megtenni képes autó! (egy töltéssel. Ez gyorstöltéssel nyilván kevesebb, de még úgyis több száz km)
-
HawerKing
őstag
Amennyi penzt beleolnek a 4eros +4gyenge fogyasztasu procik fejlesztesebe mar kifejleszthettek volna egy nagyobb kapacitasu aksit amivel mindenki jobban jart volna
-
namaste
tag
A Linux kernel lehetővé teszi, hogy egy szálat egy processzorhoz rendeljünk (illetve több processzorhoz, az ütemező ezek egyikén futtatja), az Androidban is megvan ez a lehetőség.
(#66) aprokaroka87 A GC a Dalvik VM része, a háttérben végzi a szemétgyűjtést, ha kezd elfogyni a szabad memória, akkor működésbe lép. A program fejlesztőknek nem kell vele foglalkoznia.
-
devast
addikt
válasz
aprokaroka87 #66 üzenetére
A facebok app kb megeszi az összes memóriádat, és igen, az elég sz*rul van megírva pl. A 2.3 óta meg eltelt pár év, és történek nagyon hasznos változások az android területén, plusz a vas is sokkal erősebb lett.
-
aprokaroka87
nagyúr
Igen a Wikipédián utánna olvastam..viszont ott azt irják hogy a GC-t az App fejlesztőjének kell megoldania.
Nemtudom Androidon ez hogy megy..de gyanús hogy nem tökéletesen működik.
Gondolok pl a Facebook App memória lefoglalásos dolgára.
Illetve azt is olvastam...hogy a GC számitás igényesebb feladat. -
icons
addikt
válasz
aprokaroka87 #64 üzenetére
Garbage Collector a memória menedzsment egy "szolgáltatása", egy "program", ami végignézi a memióriát, és a törölt, már nem használatos, stb objektumokat kitörli, véglegesen felszabadítva a tárhelyet.
Objektum az nem maga az app, hanem azon belüli "építőkövek". -
aprokaroka87
nagyúr
A Gargabe Collector az tulajdonképpen micsoda?
System tunerben néztem a feladatkezelőben "Holo Launcher-30mb...rá kb 1 perc -12mb...ez az lehet? -
devast
addikt
válasz
#32839680 #61 üzenetére
Röviden és tömören igen, ennyi. Az egy 3 éves középkategóriás telefon, 256 rammal az a csoda, hogy mennek rajt a modernebb appok. Nekem is volt blade-em, tudom mire képes, és ez alapján megértem, hogy te úgy érzed, hogy lassú és kevés, mert ilyen eszközzel ez tény és való.
-
aprokaroka87
nagyúr
Lg gt540 cm7.2-vel
Viszont ha megnézzük eggyes Appok engedélyeit van egy olyan pont benne hogy "háttérfolyamatok bezárása"..az nem lehet bűnős pl a Launcher bezárásában?
Ugye én Cm-romban megtudom csinálni hogy vissza vonom egy App-tól az engedélyt.A JetAudionál megistettem...kiváncsi vagyok hogy most vajon kidobja-e a Launchert a memóriábol..mint korábban néha -
devast
addikt
válasz
aprokaroka87 #57 üzenetére
Milyen android verzió az ? Kb 4.0 környékén kezdett el használható lenni ez a funkció, azóta már semmilyen app killert/task managert nem használok. 1.5-2.3-al még voltak gondjaim, ezt beismerem.
-
icons
addikt
Na én meg elfelejtettem olvasni... prociról beszélek, miközben RAMról van szó...
De így van, ha jól kihasználjuk a RAMot, és minél több minden van mégis benne, annál jobb! Nembaj, ha tele van, csak ne pazarlás legyen! (nyilván annak semmi értelme, hogy valamelyik alkalmazás teleszemetelje, de hogyha értelmes dolgokkal van tele, akkor nyugodtan legyen 1 giga lefoglalva, annyi minden fog gyorsabban betölteni!)
(#57) aprokaroka87
BTW ez valami mókolt ROM vagy milyen teló?
Blade-en nekem is sokszor sírt, de 512mega valóban nem valami sok nálam... -
aprokaroka87
nagyúr
Részben igazat adok neked.
De pl ha a Launchert bezárja akkor azért teszi mert az "régi" program?
A Belső "task killert" meg hagyjuk Androidon...egy vicc.
Volt már olyan hogy levitte a szabad ramot a rendszer 14-16mb-ra.
Zenelejátszó müködik...Launcher sehol nincs...feladat váltás kb megszünik..lényegében megállt az élet a telefonban...Szerencse hogy van kézi "task killer"...megnyomtam "clean all" és láss csodát hirtelen észhez tér.
Saját tapasztalat hogy nálam 28-30mb szabad ramig nincs gond..viszont ha az alá megy akkor elkezd haldokolni a rendszer. -
devast
addikt
válasz
aprokaroka87 #54 üzenetére
Szemléletbeli problémád van szerintem. A ram nem azért hasznos, mert üresen áll. Minél jobban ki van használva, annál jobb. Windows is így működik (disk cache), linux is. Ha egy (normálisan megírt) program memóriát kér androidban, és nincs elég amit adhatna neki az os, akkor kilövi a régebbi appokat. Nem emlékszem már pontosan a mérésekre, de ez a folyamat minimális időt vesz igénybe.
-
icons
addikt
válasz
aprokaroka87 #54 üzenetére
Miért baj? Alig eszik azok a procit, amik a háttérben futnak (600Mhz-1,2Ghz-nek meg sem árt az, hogy néha megkap egy kis prociidőt az app, amennyiben a frissítés folyamatos (tehát nem egy év múlva mész fel először, mert akkor elég sok mindent kell bepótolnia
(na nem mintha 1 évre visszamenőleg mindent letárolna
))
Azért van ez így, hogy folyamatos legyen a futás, nincs ezzel semmi baj, így lehet a töltési időt megszüntetni!
Ha meg nagyon ki akarsz valamit lőni, akkor ki tudod így is a beállításokban.
(#52) saelin
Nem tudom, hogy Androidnál ez hogy megy, de 99% hogy nem így
Gondolom itt is megszakítások vannak, tehát a processzor bizonyos időközönként váltogat az alkalmazások között. Tehát olyan nincsen, hogy 1 mag a rendszeré, 2 mag ezé a processé.
Multitaskingnál az a helyzet, hogy van vagy 20 programod, ezekhez 30 szálad, és 4 magodÉs akkor hajrá task manager!
Minden process különböző prioritású (perifáriák, rendszer elsődleges pl, FB utolsó utáni), és ez alapján váltogat az OS közöttük. Most egy picit WhatsApp, most egy picit rendszer, stb (alapvetően a rendszer fut, és a megszakítás után oda térünk is vissza, tehát az nyilván "folyamatosan fut")De majd valamelyik szaki talán leírja, hogy ez pontosan hogy megy. Mindenesetre dedikált magok nincsenek, az rendkívül nagy pazarlás lenne! Meg az architektúra sem hiszem, hogy így működik (gondolom itt is valamiféle megszakítási rendszer működik, de ARM más tészta mint x86
)
-
-
devast
addikt
válasz
#32839680 #47 üzenetére
Már hogyne lenne képes rá... android máshogy működik mint a pc. Normális esetben sosem zársz be programot, csak alvó állapotba rakod (kivéve a szolgáltatások, pl viber, whatsapp, stb stb...). És alvó állapotban nem számolnak semmit, csak bent vannak a memóriában. Ha kevés a memória, az oprendszer maga zárja be a régi appokat. Tehát amit szeretnél, ahhoz nem 8 mag kell, hanem egy raklap memória.
-
saelin
veterán
-
icons
addikt
válasz
#32839680 #50 üzenetére
Ezek a frissítések (amennyiben jól meg vannak írva az appok) nem szabadna, hogy megegyék a procit reggelire. Az én 600Mhzes telóm is képes többé-kevésbé elboldogulni velük, ehhez nem kell 8 mag.
A hsz-em lényege az volt, hogy jelezzem annak a (szerintem) tévhitnek a hamisságát, miszerint azok az apook, amik futás közben megeszik a procit, a háttérben is ezt teszik. Amíg egy játék a háttérben fut pl (vagy YT videó), addig nem sok mindent csinál a procival. Amikor a felhasználó a játékból átlép máshova, akkor szépen lementődnek a regiszterek tartalmai, cache, stb, és elindul a másik app. Amikor pedig visszalépünk a játékra, akkor ezek visszatöltődnek, és folytatjuk ott, ahol abbahagytuk. A kettő között nem szükséges a procinak foglalkoznia a programmal (persze néha rá lehet nézni, de nem kell hozzá több Ghz).
Ezt akár PCn is kipróbálhatod.Tehát mégegyszer:
ahol kell a CPU háttérben futó alkalmazásoknál, azok a különböző frissülő alkalmazások, itt viszont egyszerű get/post csomagok mennek, ehhez sem kell nagy CPU erő. Szerintem egyedül akkor lehet rá szükség, amikor olyan appot használsz, ami egymagában igényli a CPUt (és persze közben a háttérben futhat a FB, stb, de azok önmagában kevesek. Így is kevesek, de minden kicsi számít).
De ahhoz, hogy megfogd ezeket az erős procikat, kell egy aktívan futó alkalmazás szerintem, ami a nagy részét leterheli!A MediaTek meg nyugodtan fejlessze, amit szeretne, ha nem lesz rá igény, akkor nem veszik meg a felhasználók (de lesz rá igény). A fejlődést nem lehet megállítani.
Nem is értem. Arra gondolsz, hogy nem kell több CPU erő? Hasonló kijelentést már tettek memóriával kapcsolatban és csúfos bukta lett a vége. Minden elektromos eszközöd folyamatosan fejlődik, bizonyosan erődemonstráció is, hogy tudnak ilyet csinálni, de előbb-utóbb hasznos lesz (tehát nem 2, hanem 4 év lesz az életciklus a telefonodnak. Ez csak jó szerintem!) -
törölt tag
Ha asztali procit betennél egy telefonba, akkor hűtés hiányában kigyulladna az egész mire a feloldóképernyőre érnél
Vagy az akku merül le hamarabb?
Trollkodásnak meg elég gyenge, a mobil kütyükbe szerelt cpu/gpu, még mindig messze elmarad egy asztali pc-étől (meg laptopétól is..) Szerintem is máshogy kellene teljesítményt növelné, de ettől függetlenül jöjjön, előbb utóbb úgyis eljutunk oda, hogy nem elég magok számát növelni hanem tényleges innováció kell. -
icons
addikt
És azt áruld el nekem, hogy amíg a játék a háttérben fut, addig mit is számol a proci rajta? (vagy amíg a YT a háttérben áll?)
Elárulom: semmit!Akkor fogod igénybe venni a procit háttérben futó alkalmazásokkal, amikor WhatsApp, Viber, FB, 4square, és még ki tudja mi az isten szedi az adatokat, frissít, postol, és még fene tudja mit csinál. De ügyes multitasking-gal azt is meg lehet oldani (hogy ne öljék le a rendszert. Pl Viber várhat 5mpet, amíg a többi frissít, stbstb)
Androidhoz sajnos nem értek annyira, hogy megmondjam, ezek mennyire eszik a CPUt (de ha valamior igénybe van véve a proci a háttérben futó alkalmazásoktól, akkor ez az). Elvileg nem kellene túlságosan, aztán ki tudja (FB olyan mocsoksz*rul van megírva, hogy egy az egyben megeszi a ZTE Blade-emet (ami nem egy csúcsmobil, de csak FB fut. Nem számolom a háttérben a PI tizedesjegyeit, vagy próbálom feltörni az RSAt). -
saelin
veterán
válasz
lacuspapus #44 üzenetére
Ebben is van igazság, de tegyük fel játszom valamivel és elakadok benne, akkor háttérbe leteszem, youtube megnyit, és megnézem a megoldást. Közben videó hívásom van valami chat programban, megnyitom, letárgyalom és vissza a játékhoz.
Bár elég extrém példa, de az események tetszőlegesen behelyettesíthetők... ehhez jön az, hogy kell sok ram, a sok mag mellé. -
lacuspapus
tag
semmi értelme azon agyalni, hogy a 8 mag milyen jó lesz a multitaskhoz, mert vajmi kevés köze van. ahhoz, hogy a háttérbe pakolgasd a batmant, a real racinget, és a böngészőt 5 nyitott oldallal, memóriából kell sok, nem mega-gigaherz-ből, mert a droid, amint látja, hogy az épp futó alkalmazásnak kell még memo, úgy bezárja a háttérben futó app-ot, mint a huzat. és lehet 844 mag, akkor is
-
devast
addikt
-
devast
addikt
Én is mt8135-öt várom, következő tabletembe olyan lesz, powervr rogue ütni fog
ps: A 8db cortex a7 magot parasztvakításnak tartomSemmi értelme, nincs ami kihasználná.... Sajnos ahogy néztem, a roadmap-en változtattak, így a mobilokba szánt soc-okban nem sgx6 lesz, hanem valamilyen arm mali
Meglátjuk milyen lesz, de max 4 mag amit ésszerűnek tartok. MT6588 4db A7-el és sgx6-on milyen jó lett volna pedig...
-
tjb007
nagyúr
válasz
roberto02 #37 üzenetére
A magok erejének növelésével exponenciálisan nő a fogyasztásuk is, szóval nem mindegy, hogy négy erős magra hárul a terhelés, vagy nyolc gyengébbre.
A PC-s vonalat meg teljesen felesleges idekeverni. Ott növelheted az egekig a processzormag teljesítményét, mert úgyis hálózatról fog menni, a telefonok viszont még mindig akkuról mennek, ahol nem mindegy, hogy egy napot bír-e ki, vagy csak hat órát. -
randras
veterán
Szuper, akkumulátort is terveznek és fejlesztenek hozzá? Nem?
-
roberto02
tag
Nem értem,hogy ebben a szegmensben miért nem működik úgy az egész mint az intelnél, hogy egyre erősebb 4 magosokat ad ki? miért a magok számával kell erősíteni nem pedig az architektúrával?
-
WinPho
senior tag
Még csak ennyi? Legyen már minden telefonban 8 magos Intel Core i7-es proci és 16Gb RAM, 4K felbontású kijelző, a legprofibb vidikari, 10"-es kijelző! Kezdem unni, hogy csak azt a gagyi FHD-t nézem silány 4magos procival...
-
icons
addikt
válasz
danikollar #31 üzenetére
Mitől lenne 16 mag nevetséges?
Amikor 4 mag volt, akkor biztosan volt valaki, aki a 8at annak nevezte. Ez mindig így van. Az ember nem tudja elképzelni, és furcsának találja azt, ami nem megszokott (és ami esetleg a jövő).
Akkor fog megállni, hogyha már nem fog skálázódni a teljesítmény. Tehát hiába kétszerezed meg a magok számát, már csak mondjuk 10%os növekedést érsz el. Ugyanez van a csíkszélességgel mostanában (/nemsokára). Ki kell találni valami mást, amivel lehet növelni a teljesítményt. A frekvencia már elérte a határt (nem ARMnél, ott még lehetne feljebb menni, de a fogyasztás (=hőtermelés) nagyon nagy mértékben nő a frekvencia emelésével (ha jól emlékszem, akkor a feszültséggel emelésével négyzetesne nő, nem tudom a frekvenciára mi a képlet)), a csíkszélesség is lassan, a magok számát még lehet érdemes növelni, ez majd tesztekkel fog kikerülni (nyilván nem éri meg kétszer akkora lapka, nagyobb fogyasztás stb, plusz pár százalék teljesítményért)
-
pusszycat
nagyúr
válasz
danikollar #31 üzenetére
Ha nem melegszik és nem fogyaszt többet, én biz nem vagyok ellene jöhet, határ a csillagos ég.
-
danikollar
őstag
Valamikor csak megáll a magok számának növelése. Ez a 8 már szerintem a határ. Nem nagyon kellene több, mert már nevetséges lesz mondjuk 16 mag!
-
Engem nem zavar, hogy jon.Ugyis rettentoen gyors utemben fejlodnek a mobil eszkozok, csak kerdes, hogy minek.Persze akinek az szamit, hogy a legizmosabb cucca legyen az ugy is megveszi, akinek neg van egy kis gogyija az 2 evente cserel telefont.Addig boven kihuzza mindegyik.
-
aprokaroka87
nagyúr
Az lenne a jó,ha az Androidnak lenne egy speciális célhardver a Soc-ban..akkor megszünne a lag.
Szerintem az Android még mindig sokat hagyatkozik a cpu-ra..hiába van benne erős gpu..ha a bizonyos grafikai müveleteket a cpu számol ki.
Az Android müködik 245mhz-es arm1136-os procin...nem sír hogy gyenge az órajel.
de ha elkezdem használni biza nálam 800mhz-en érzi jól magát.
Hiába van benne gpu...ha pl a görgetés sebessége függ a cpu-tól.
Nem a magok számát kell növelni...hanem megoldani hogy..minél kevesebbet használja a cpu-t -
tjb007
nagyúr
Mondjuk nem ők az elsők akik ilyen felállású dizájnt jelentettek be, ott van az LG és a Renesas is, talán mások is követni fogják őket (én legalábbis remélem).
(#10) aprokaroka87
Ezen most egy jót mosolyogtam
(#13) Ed3r_X_
Pedig annyira nem új, több mint egy éve lettek bejelentve, de csak most értünk el odáig, hogy bele is rakják valamibe.
Papíron nagyon jó, minden friss API-t ismer, állítólag energiatakarékosabb is mint az ötös széria tagja, a többit meg meglátjuk a való életben. -
Gicz
addikt
A true octa megoldja végre a UI szaggatást? Mert akkor jöhet
-
hagyomiki
csendes tag
válasz
bitblueduck #3 üzenetére
"A világon elsőként a Samsung rukkolt elő nyolc ARM magot tartalmazó processzorral"
Igen ez biztos
-
markyy18
aktív tag
Kezdődik a dinnye szezon.
-
törölt tag
Miért kéne? 2 erős mag is bőven elég. Még a 2 magos novathorral sem akad meg az android, csak ritkán, pedig még rendesen optimalizálva sincs. A gyártói felületek már más tészta.. És ez nem is a "2 erős magos" procik kategóriába tartozik. Játékokat is simán viszi (dead trigger, subway surf, temple run, etc.) még.
Mellesleg ha megnézed a mediatek 4 magos processzorát, azok is csak egy jobbfajta 2 magos snapdragonnal értek fel. Tehát lenne nekik hova fejlődni a magok számának növelésén kívül is.
-
(An)Dante
őstag
válasz
bitblueduck #3 üzenetére
A nyolc kimaradt...
-
kengyel
nagyúr
És kell szerintetek a nyolc mag egy ilyen kicsi "házba " ? Az android jelen verziói ,kellőképpen kitudja használni ? Mert én részemről soknak találom.
-
lacuspapus
tag
aki sok proci magot akar droidba, az vegyen egy smart minit, dobja ki az aksit, bontsa le a hátlapot, és forrasszn rá 3 db i7-est. lesz mag bőven...
-
saelin
veterán
Ha jól értem, ezzel a konfigurációval akár az is meg lehet csinálni, hogy 2 mag az android os-é a többivel azt csinál amit akar?
-
aprokaroka87
nagyúr
Ha arm cortex a15-el jön akkor a Snapi 800 retteghet.
-
tjb007
nagyúr
válasz
zsirfecske #4 üzenetére
Attól azért még messze vannak, de tény, hogy az összes távol-keleti dizájnércég közül ők fejlődtek a legtöbbet az elmúlt 1-2 év alatt (és toronymagasan az első helyen állnak).
A nyolcmagosukról amúgy jövő hét elején (ami inkább e hét vasárnap lesz) rántják le leplet.
-
no1r
őstag
nekem nem elég 8, inkább 16 kéne. meg minimum 8Gb ram, nyomatni akarom a Crysis 3at
-
pusszycat
nagyúr
Ha a fogyasztása rendben van jöhet (tabletbe mindenképpen).
-
GALARDO
addikt
Ezekbe az androidos csodákba, kell is a mag.
-
bitblueduck
senior tag
A világon elsőként a Samsung rukkolt elő ARM magot tartalmazó processzorral
ez biztos? -
tjb007
nagyúr
Közben ma bejelentették az MT8135-öt, ami egy 2+2-es big.LITTLE (HMP, nem klaszter migrációs mint a Samsungnál, azaz tud egyszerre aktív lenni mind a négy processzormag) megoldás PowerVR G62000-as GPU-val.
-
spawn21
veterán
True Octa-Core (ezen majdem besz..rtam
)
Hajrá
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Torrent meghívó kunyeráló
- Gamepad
- Autós kamerák
- Napelem
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Pitaka MagEZ 4 Samsung Galaxy S24 Ultra MagSafe tok, Black/grey, 1 hónapot használt tok
- Motorola Edge 50 neo tokok 3db
- Karctalan kijelző? Hydrogel fóliával gyerekjáték. Most 3.000 Ft-tól minden telefonra/okosórára!
- Apple Watch Midnight Sport Band S/M, M/L méret 45mm - Újszerű
- Spigen Thin Fit Pro + Spigen Slim Armor Pro Samung Galaxy Z Fold5 -höz
- SZÜNETMENTES TÁPOK
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest