- One mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- iPhone topik
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Új hozzászólás Aktív témák
-
icons
addikt
válasz
#32839680 #72 üzenetére
Tesla Model S - 301 miles ~ 480km egy töltéssel.
De ja, sose lesz olyan elektromos jármű, ami képes egy töltéssel több száz km-ert megtenni.És bizony ott nem szarral gurigáznak! Ha valakinek, akkor ennek a cégnek van annyi befolyása, hogy ha megoldják, akkor beletehessék az autókba (legalábbis remélem).
De ne menjünk el nagyon offtopikba. A lényeg, hogy már van több száz km-t megtenni képes autó! (egy töltéssel. Ez gyorstöltéssel nyilván kevesebb, de még úgyis több száz km)
-
icons
addikt
válasz
aprokaroka87 #64 üzenetére
Garbage Collector a memória menedzsment egy "szolgáltatása", egy "program", ami végignézi a memióriát, és a törölt, már nem használatos, stb objektumokat kitörli, véglegesen felszabadítva a tárhelyet.
Objektum az nem maga az app, hanem azon belüli "építőkövek". -
icons
addikt
Na én meg elfelejtettem olvasni... prociról beszélek, miközben RAMról van szó...
De így van, ha jól kihasználjuk a RAMot, és minél több minden van mégis benne, annál jobb! Nembaj, ha tele van, csak ne pazarlás legyen! (nyilván annak semmi értelme, hogy valamelyik alkalmazás teleszemetelje, de hogyha értelmes dolgokkal van tele, akkor nyugodtan legyen 1 giga lefoglalva, annyi minden fog gyorsabban betölteni!)
(#57) aprokaroka87
BTW ez valami mókolt ROM vagy milyen teló?
Blade-en nekem is sokszor sírt, de 512mega valóban nem valami sok nálam... -
icons
addikt
válasz
aprokaroka87 #54 üzenetére
Miért baj? Alig eszik azok a procit, amik a háttérben futnak (600Mhz-1,2Ghz-nek meg sem árt az, hogy néha megkap egy kis prociidőt az app, amennyiben a frissítés folyamatos (tehát nem egy év múlva mész fel először, mert akkor elég sok mindent kell bepótolnia
(na nem mintha 1 évre visszamenőleg mindent letárolna
))
Azért van ez így, hogy folyamatos legyen a futás, nincs ezzel semmi baj, így lehet a töltési időt megszüntetni!
Ha meg nagyon ki akarsz valamit lőni, akkor ki tudod így is a beállításokban.
(#52) saelin
Nem tudom, hogy Androidnál ez hogy megy, de 99% hogy nem így
Gondolom itt is megszakítások vannak, tehát a processzor bizonyos időközönként váltogat az alkalmazások között. Tehát olyan nincsen, hogy 1 mag a rendszeré, 2 mag ezé a processé.
Multitaskingnál az a helyzet, hogy van vagy 20 programod, ezekhez 30 szálad, és 4 magodÉs akkor hajrá task manager!
Minden process különböző prioritású (perifáriák, rendszer elsődleges pl, FB utolsó utáni), és ez alapján váltogat az OS közöttük. Most egy picit WhatsApp, most egy picit rendszer, stb (alapvetően a rendszer fut, és a megszakítás után oda térünk is vissza, tehát az nyilván "folyamatosan fut")De majd valamelyik szaki talán leírja, hogy ez pontosan hogy megy. Mindenesetre dedikált magok nincsenek, az rendkívül nagy pazarlás lenne! Meg az architektúra sem hiszem, hogy így működik (gondolom itt is valamiféle megszakítási rendszer működik, de ARM más tészta mint x86
)
-
icons
addikt
válasz
#32839680 #50 üzenetére
Ezek a frissítések (amennyiben jól meg vannak írva az appok) nem szabadna, hogy megegyék a procit reggelire. Az én 600Mhzes telóm is képes többé-kevésbé elboldogulni velük, ehhez nem kell 8 mag.
A hsz-em lényege az volt, hogy jelezzem annak a (szerintem) tévhitnek a hamisságát, miszerint azok az apook, amik futás közben megeszik a procit, a háttérben is ezt teszik. Amíg egy játék a háttérben fut pl (vagy YT videó), addig nem sok mindent csinál a procival. Amikor a felhasználó a játékból átlép máshova, akkor szépen lementődnek a regiszterek tartalmai, cache, stb, és elindul a másik app. Amikor pedig visszalépünk a játékra, akkor ezek visszatöltődnek, és folytatjuk ott, ahol abbahagytuk. A kettő között nem szükséges a procinak foglalkoznia a programmal (persze néha rá lehet nézni, de nem kell hozzá több Ghz).
Ezt akár PCn is kipróbálhatod.Tehát mégegyszer:
ahol kell a CPU háttérben futó alkalmazásoknál, azok a különböző frissülő alkalmazások, itt viszont egyszerű get/post csomagok mennek, ehhez sem kell nagy CPU erő. Szerintem egyedül akkor lehet rá szükség, amikor olyan appot használsz, ami egymagában igényli a CPUt (és persze közben a háttérben futhat a FB, stb, de azok önmagában kevesek. Így is kevesek, de minden kicsi számít).
De ahhoz, hogy megfogd ezeket az erős procikat, kell egy aktívan futó alkalmazás szerintem, ami a nagy részét leterheli!A MediaTek meg nyugodtan fejlessze, amit szeretne, ha nem lesz rá igény, akkor nem veszik meg a felhasználók (de lesz rá igény). A fejlődést nem lehet megállítani.
Nem is értem. Arra gondolsz, hogy nem kell több CPU erő? Hasonló kijelentést már tettek memóriával kapcsolatban és csúfos bukta lett a vége. Minden elektromos eszközöd folyamatosan fejlődik, bizonyosan erődemonstráció is, hogy tudnak ilyet csinálni, de előbb-utóbb hasznos lesz (tehát nem 2, hanem 4 év lesz az életciklus a telefonodnak. Ez csak jó szerintem!) -
icons
addikt
És azt áruld el nekem, hogy amíg a játék a háttérben fut, addig mit is számol a proci rajta? (vagy amíg a YT a háttérben áll?)
Elárulom: semmit!Akkor fogod igénybe venni a procit háttérben futó alkalmazásokkal, amikor WhatsApp, Viber, FB, 4square, és még ki tudja mi az isten szedi az adatokat, frissít, postol, és még fene tudja mit csinál. De ügyes multitasking-gal azt is meg lehet oldani (hogy ne öljék le a rendszert. Pl Viber várhat 5mpet, amíg a többi frissít, stbstb)
Androidhoz sajnos nem értek annyira, hogy megmondjam, ezek mennyire eszik a CPUt (de ha valamior igénybe van véve a proci a háttérben futó alkalmazásoktól, akkor ez az). Elvileg nem kellene túlságosan, aztán ki tudja (FB olyan mocsoksz*rul van megírva, hogy egy az egyben megeszi a ZTE Blade-emet (ami nem egy csúcsmobil, de csak FB fut. Nem számolom a háttérben a PI tizedesjegyeit, vagy próbálom feltörni az RSAt). -
icons
addikt
válasz
danikollar #31 üzenetére
Mitől lenne 16 mag nevetséges?
Amikor 4 mag volt, akkor biztosan volt valaki, aki a 8at annak nevezte. Ez mindig így van. Az ember nem tudja elképzelni, és furcsának találja azt, ami nem megszokott (és ami esetleg a jövő).
Akkor fog megállni, hogyha már nem fog skálázódni a teljesítmény. Tehát hiába kétszerezed meg a magok számát, már csak mondjuk 10%os növekedést érsz el. Ugyanez van a csíkszélességgel mostanában (/nemsokára). Ki kell találni valami mást, amivel lehet növelni a teljesítményt. A frekvencia már elérte a határt (nem ARMnél, ott még lehetne feljebb menni, de a fogyasztás (=hőtermelés) nagyon nagy mértékben nő a frekvencia emelésével (ha jól emlékszem, akkor a feszültséggel emelésével négyzetesne nő, nem tudom a frekvenciára mi a képlet)), a csíkszélesség is lassan, a magok számát még lehet érdemes növelni, ez majd tesztekkel fog kikerülni (nyilván nem éri meg kétszer akkora lapka, nagyobb fogyasztás stb, plusz pár százalék teljesítményért)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 24 Hours of Le Mans
- One mobilszolgáltatások
- Ingyenes az Epic Store-ban a The Operator
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- #95904256: Socket370 / 3DMark2001
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Anime filmek és sorozatok
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- EA Sports WRC '23
- Hálózati / IP kamera
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R7 3750H / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged